icon

Čo si vziať do nemocnice na operáciu?

ajka10000
24. feb 2026

V aprili ma caka operacia. Co vsetko ste si brali do nemocnice? Sestricka povedala okrem paplona si mam zobrat vsetko. Povolili mi aj doprovod.. Viete kolko sa plati za doprovod?

anonym_87122c
24. feb 2026

Koľko máš rokov, že doprovod?

anonym_60936c
24. feb 2026

@ajka10000 prepáč, ale kam ideš na operáciu do akej nemocnice a podla toho by som sa zariadila, kolko sa platí za doprovod tak to si sa mala spýtať na danom oddelení alebo si najdi na stranke nemocnice 🤷🏼‍♀️
Tvoja otázka znie, idem na dovolenku čo si zbaliť? Vedela by si mi poradiť?

anonym_12e216
24. feb 2026

No ja idem s dieťaťom do nemocnice a plati sa za lôžko 10€ pre mňa
Ale veď snáď to bude hradiť tvoja mama, nie?

ajka10000
autor
24. feb 2026
@anonym_87122c

Koľko máš rokov, že doprovod?

@anonym_87122c tu nejde o moj vek som telesne postihnuta tak to neries.

ajka10000
autor
24. feb 2026
@anonym_60936c

@ajka10000 prepáč, ale kam ideš na operáciu do akej nemocnice a podla toho by som sa zariadila, kolko sa platí za doprovod tak to si sa mala spýtať na danom oddelení alebo si najdi na stranke nemocnice 🤷🏼‍♀️
Tvoja otázka znie, idem na dovolenku čo si zbaliť? Vedela by si mi poradiť?

@anonym_60936c ked mi nechces odpovedat na otazky tak nemaj blbe keci prosim.

ajka10000
autor
24. feb 2026
@ajka10000

@ajka10000 dakujem za odpoved ano bude to hradit mamina len ma to zaujma kedze ja mam nase financie pod kontrolou.

anonym_87122c
24. feb 2026
@ajka10000

@ajka10000 dakujem za odpoved ano bude to hradit mamina len ma to zaujma kedze ja mam nase financie pod kontrolou.

@ajka10000 počkaj ty si postihnutá, mama pôjde s tebou ako doprovod, ale ona ti neporadí, čo si máš zobrať do nemocnice? A ty máš na starosti vaše financie a pýtaš sa, čo si zbaliť?

muchotrafka298
24. feb 2026

Do akej nemocnice ides? Na jej stranke by si mala mat napisane vsetky informacie aj o cenach. Taktiez co si potrebujes zobrat na hospitalizaciu.
Napriklad nedavno bola kamoska v Ruzinove a tam si beries este aj toaletny papier. V Boroch naopak nepotrebujes nic.

mmoonna
24. feb 2026

Ja som dostala zoznam, čo som si mala zobrať. Hygienické potreby, lieky, ktoré užívaš, dva elastické obväzy, nočné košele, župan, prezuvky....

ajka10000
autor
24. feb 2026

Nemocnica Kramare .... SESTRICKA LEN POVEDALA ABY SOM NEZABUDLA NA LIEKY KTORE UZIVAM
....dakujem za odpoved

mamatroch
24. feb 2026

- pohodlne oblecenie (teplaky, leginy, tricka aj kratky rukav, v niektorých nemocniciach kuria akoby bolo vonku -30⁰ ...nar. na detskych Kramaroch. a radiatory sa niekedy ani nedaju vypnut a okno ledva na vetracku otvorit + aj kvoli infuzii je tricko kratky rukav vhodnejsie)
- podla typu zakroku pyzamovy vrch na gombiky (ak budes napr. pripojena na EKG)
- spodne pradlo
- uterak
- toaletny papier
- vytahovacie vreckovky
- hygienicke potreby
- salku
- pribor
- lieky ktore uzivas pravidelne
- nabijacku na telefon
- nieco na zabavenie sa (kniha, casopis, sluchatka kvoli hudbe, pripadne ak mas nejaky kreativny konicek, co sa da robit aj v nemocnici)
- nieco na jedenie (samozrejme si treba overit, ci, kolko a dokedy mozes jest pred aj po operacii, resp. ak Ta rano cakaju odbery, nemozes jest predtym). v nemocniciach je vecera aj 16:30, ak nie si zvyknuta chodit spavat o siedmej vecer, budes zrejme hladna 🤷

bielasovicka
24. feb 2026
@ajka10000

@ajka10000 tak to si mala napísať hneď do úvodu, my nie sme veštice. A nie sa urážať tu.

ada_alica
24. feb 2026

@ajka10000 ja napíšem čo.si.ja beriem, osobné hygienické potreby, toaletak, pyžamá, tričká, spodné prádlo, ponožky, župan, uterák, nabíjačka, šľapky,knihu, minerálku, samozrejme lieky ktoré užívaš pravidelne aj príležitostne, doklady, všetky papiere čo potrebuješ...a ostatné drobnosti aby ti bolo prijemne

euka210
24. feb 2026

@ajka10000 klasika...lieky co uzivas jasne, pyzamo 2x, teplaky/leginy, tricko s kr.rukavom 2x, osuska, nejake slapky, tenka mikina, hygienicke potreby, vodu, nejake jedlo na chrumkanie, dokumentaciu co ti treba.
Zavisi ako dlho tam budes, ci par dni, ci 2t aj co budu operovat...tomu sa da prisposobit oblecko, pyzama. V nemocniciach byva za mna teplo.

ajka10000
autor
24. feb 2026
@euka210

@ajka10000 klasika...lieky co uzivas jasne, pyzamo 2x, teplaky/leginy, tricko s kr.rukavom 2x, osuska, nejake slapky, tenka mikina, hygienicke potreby, vodu, nejake jedlo na chrumkanie, dokumentaciu co ti treba.
Zavisi ako dlho tam budes, ci par dni, ci 2t aj co budu operovat...tomu sa da prisposobit oblecko, pyzama. V nemocniciach byva za mna teplo.

@euka210 Budu mi vyberat oblickove kamene lekar povedal ze hopitaliyacia bude 10 dni ..bude velmi invazivna operacia a budem mat hadicky po operacii na otok mocu.

anonym_60936c
24. feb 2026
@ajka10000

@anonym_60936c ked mi nechces odpovedat na otazky tak nemaj blbe keci prosim.

@ajka10000 prepáč, ale blbé kecy tu máš jedine Ty, alebo aká otazka taká odpoveď 🤷🏼‍♀️
Keby si na začiatku napisala idem na operačný zákrok budem v nemocnici na Kramároch cca 10dni mozno by si hneď dostala odpoveď
Zbalila by som si hlavne lieky, hygienické potreby - ak máš nejaké špecialne vzhladom k hendikepu a potom ako píšu dievčata vyššie- pyžamo, župan, papuče, gumene do sprchy - nemocnica nie je na bosé nohy uplne dobra vec
Hlavne mat hotové predoperačne a všetky papiere aby Ťa neotočili medzi dverami

anonym_61504c
24. feb 2026

Zalezi este aka tazka operacia , my sme nemali pyzama nam davali tu nemocnicnu koselu a pre istotu si zober aj power bank nie vzdy sa da nabijat bez problemov, ja som si brala aj na spanie na izbu chodili celu noc .

michaela329
24. feb 2026

@ajka10000 mne obvykle dali papier s pokynmi a tam bolo všetko. No tak hygienické potreby, nočné košele, pyžamo, šľapky, župan - skôr tenší, v jednej nemocnici aj sťahovacie obväzy, v iných dvoch som nemusela, toaletak bol aj v nemocnici, aj pribor.
Veď snáď ak niečo bude chýbať, donesie príbuzný.

melanta
24. feb 2026
@anonym_60936c

@ajka10000 prepáč, ale blbé kecy tu máš jedine Ty, alebo aká otazka taká odpoveď 🤷🏼‍♀️
Keby si na začiatku napisala idem na operačný zákrok budem v nemocnici na Kramároch cca 10dni mozno by si hneď dostala odpoveď
Zbalila by som si hlavne lieky, hygienické potreby - ak máš nejaké špecialne vzhladom k hendikepu a potom ako píšu dievčata vyššie- pyžamo, župan, papuče, gumene do sprchy - nemocnica nie je na bosé nohy uplne dobra vec
Hlavne mat hotové predoperačne a všetky papiere aby Ťa neotočili medzi dverami

@anonym_60936c autorka mala spomenuté Kramáre v otázke/názve. Admin zmenil názov a evidentne nepovažoval za potrebné tam nechať túto podstatnú informáciu.