Daňové priznanie - firma v Bratislave
Chcem odklad danoveho priznania. Poznáte nejakú firmu kt v okoli BA spraví daňové priznanie za " normálnu" cenu?
pozname :D
Tiez ma zaujima aku cenu si predstavujes. Napis aspon orientacne.
@kavasmliekom dppo sa posiela elektronicky. Ale to nic nemeni na fakte, ze to nemusi byt firma z ba
Super rady, ale co tak info o tom o ake DP ide? Lebo len tak trepnut cenu bez udajov - paradicka 👍 Dufam, ze potom budete drzat slovo a za tych par evri urobite dpfo B, zivnostnika, co chce uctovnictvo 🤣🤣🤣 (alebo aj dppo srocky).
Posielat doklady na druhy koniec Slovenska? Pokial je to potvrdenie o prijme, OK. Ale co tak cela skatula dokladov?
Podat DP elektronicky? Tiez trepnete prve co vas napadne. Stale su osoby, co mozu podat DP v papierovej forme.
@autorka definuj ake danove priznanie potrebujes. Alebo aspon ci clovek, ci pravnicka osoba (sro, as, druzstvo a pod.). Ake prijmy si mala. Tuzemske, zahranicne.
@katarinaba ja som podla nadpisu usudila ze dppo (firma) ale teraz pozeram, ze sa to da chapat rozne
@tinkavvv a o to prave ide
@katarinaba právnická osoba nie a príjmy len tuzemske
@lea513 OK, takze fyzicka osoba - ale co? obcan, podnikatel? Ake prijmy? §5, §6, §7, §8? Ak podnikatel - chces pausal? Danovu evidenciu? Uctovnictvo (jednoduche ci podvojne?), kolko mas dokladov?
@katarinaba mám pocit, že okrem toho, že sme účtovníčky by sme mali byť aj detektívy. To je problém pre ľudí odpovedať trošku obšírnejšie, zrozumitelnejsie ?
@martul co ti na to poviem, este sa budu tvarit, ze co ich obtazujem. A milujem tieto typy - kolko to bude stat? Ked mi niekto polozi toto ako prvu otazku, tak ho rovno otocim a poslem niekam. Za prve povedat cenu bez toho, aby som vobec vedela co budem robit je nemozne. A za druhe, mne nikto nebude diktovat ceny. Obzvlast takyto co nemaju o tom ani paru a ich predstava je, ze sedim cely den za PC a tukam cisla do klavesnice. Koniec koncov, moze si to dat urobit niekomu z Baz....sa za 20 EUR, taky co to naozaj len natuka do elektronickeho formulara na financnej sprave.
Milujem ludi, co k pausalu napisu - ved si spocitaj prijem a odvody, to je vsetko. A kde su povinne evidencie? Ako chce vyplnit pohladavky a zasoby v danovom priznani? Ako vie, co je riadne poistenie a co su doplatky ci rocne zuctovanie? A to by som mohla pokracovat.
Alebo najnovsi poznatok - mi pisala nejaka pani ohladom mamicky dochodkyne - ze mala v praci prijem 1600 eur a povedali jej, ze ona nic nemusi, ze nema povinnost. A ani len rocne zuctovanie jej neurobili, nie este aby jej poradili. Aj takyto su uctovnici. Ja ked pripravujem ziadosti pre zamestnancov, tak na dochodcov si davam obzvlast pozor, lebo viem, ze s istym prijmom ked si podaju danove tak im dane vratia a nenecham ich len tak podpisat nieco, co ich pripravi o peniaze. Ale toto tiez nikto nevidi.
Ale stale mame moznost si vybrat ci chceme kvalitu a trochu si priplatit, alebo si vyberieme nizku cenu a riskujeme pokuty, ci stratene peniaze.
@katarinaba Amen, niet čo dodať.

@lea513 prečo v ba? Kľudne slov hocikoho aj z východu, aj tak ti stačí poslať kópie do mailu. Vypracujú a ty si to vytlačíš, podpises a odošleš.