Detské centrum Mesiačik
Tuto recenziu som si nechala odlezat par mesiacov, kym som ju napisala.
Moj dnes uz 3-rocny syn do DC Mesiacik chodil 7 mesiacov. Predtym chodil do ineho DC, ktore mu bohuzial po 3 mesiacoch zavreli, preto sme mu museli najst novu skolku. Do DC Mesiacik prisiel odplienkovany a uz s nejakou predstavou o tom, ako to v skolke chodi. Ja osobne som si myslela, ze ho nechavam v dobrych rukach, maju predsa vela skvelych recenzii, ucitelka bola VELMI mila, predstava maleho kolektivu deti a nizsia chorobnost, domaca strava, bohaty program…no zmylila som sa a velmi. Mojmu synovi pristup v DC absolutne nevyhovoval a velmi ma mrzi, ze som si stale nahovarala opak. Teraz ked chodi do statnej MS vidime s manzelom zmenu v jeho spravani a nesmiernu pohodu s akou do tej skolky chodi.
Avsak rada by som vyzdvihla aj pozitivne veci, nie len tie negativne.
Pozitiva:
-maly kolektiv deti
-nizka chorobnost
-tvorive aktivity (toto je ale na ukor castejsieho pobytu vonku)
-domaca strava
-zaklady anglictiny
-informovanost cez SMS o tom ako sa ma dieta
-cena v ktorej su (vraj) zahrnute vylety a plavecky kurz
-narodeninova oslava dietata
-vedenie dietata na rutinu a samostatnost (umyvanie ruk, obliekanie, prezliekanie, jedenie, atd.)
-ak nechcete, aby fotky Vasho dietata boli zverejnovane na web stranke alebo FB stranke, ucitelka posle fotky emailom
Negativa:
-malo pobytu vonku (namiesto toho maju deti rozne aktivity vzdy doobeda)
-ucitelka hodnotila moje dieta, ine deti a ich rodicov pred dietatom samotnym a jeho rodicom, co mi ani nahodou nepride vhodne a slusne
-ak moj syn rano plakal, bol casto zahanbeny slovami, ze je predsa uz velky a take deti uz neplacu, ze ked place a brani sa ist do triedy, strasi tym ostatne deti (ano, mohlo to tak byt, ale namiesto toho, ze strasi ine deti, stacilo ho empaticky vziat do triedy a vzdy sa ukludnil)
-ak si dovolite s ucitelkou nesuhlasit, stavate sa jej protivnikom a podla vsetkeho tak berie aj Vase dieta
-za 7 mesiacov sme nemali stastie ani na jeden jediny vylet alebo plavecky kurz (podla fotiek na FB sme si mysleli, ze vylety mavaju casto)
-ucitelka slubila rodinne prostredie, co sa s odstupom casu stalo nehostilne prostredie, hlavne ked nam dieta po 4 mesiacoch chodenia tam zacalo rano zvracat zo stresu a velmi tazko sme ho tam vedeli dostat (radsej som sa s ucitelkou dohodla na preberani syna pred vchodovymi dverami)
-mojmu synovi sa zacali objavovat spomienky, ktore vtedy nevedel pomenovat, vzdy hovorieval, ze ma nejaky problem, ale postupne nam o tom rozprava a teda nie je to nic prijemne 🙂
“Raz ma ucitelka krmila polievkou, ktoru som nechcel a povedala mi: otvor uz tu papulu a zjedz to! Ja som sa rozplakal a dovracal som sa.“ - pamatam si na ten den, moj manzel si ho prevzal zo skolky so spinavymi ustami a trickom.
Mojim cielom nie je zosmiesnit a ociernit toto DC, ja len neviem pochopit co je toto za sposob jednania s 2 rocnym dietatom. Existuju deti citlivejsie, ktore potrebuju viac empatie, no bohuzial v tomto centre som sa ja zmylila. Myslela som, ze syna davam do bezpecneho a empatickeho prostredia, podla vsetkeho opak bol pravdou. Na pestunov ma syn nastastie aj pekne spomienky, ja som vsak sklamana.
Tato moja recenzia nech posluzi kazdemu, kto hlada info, tak ako som hladala ja minuly rok a nasla som len same pozitivne. Bohuzial moja skusenost NIE je az taka pozitivna.
@simona20201309 dieťa tam dala ako 2 rocne a 5 mesiacov
@poslednepogo ďakujem za upozornenie, zlé som prečítala úvod.
To dosť mení celú situáciu 😀
@radkaklein30 ja keby som zistila ze nejaký pedagóg ubližuje psychicky ci fyzicky môjmu dieťaťu, určite by som to okamžite riešila. Strašne ma štve ze sa medzi pedagógmi nájdu aj takí, ktorí tam nemajú čo hľadať. Dokážu spôsobiť naozaj veľa škody. Opäť spomeniem ako som už niekde spomenula, kamery by mali byť samozrejmosťou!!!
@radkaklein30 a ďakujeme za recenziu, aj keď druhá strana by mala mať právo na obhajobu a povedať svoj pohľad ako to v skutočnosti bolo, lebo ťažko veriť ze 3r zopakuje takú dlhú vetu s odstupom casu (otvor papulu....)
Práve preto by mali byť kamery. Aby rodicia verili co ich deti v škôlke skutočne vystrajaju, aby sa učitelia nemuseli obhajovať pred niecim co sa nikdy nestalo a naopak, aby deti boli chránené pred akýmkoľvek násilím
@simona20201309 myslim si, ze je na kazdom co si o tom pomysli. Ja som napisala moju skusenot. Nie je vsetko vzdy skvele a ruzove.