Dovolenka v Bratislave: Hotely a atrakcie pre deti
Ahojte. Tento rok budeme cez leto dovolenkovať na Slovensku. V Bratislave som síce bola, ale iba na otočku a chcela by som ju vidieť, poprechádzať sa bez toho, že sa niekde ponáhľam. Je v Bratislave, alebo aj nie priamo v BA ale v blízkosti, nejaký fajn hotel pre rodiny s deťmi (1 a 4 roky), a poraďte aj nejaké atrakcie, kde sa dá ísť s deťmi vyšantiť. Ďakujem
neviem či chcete ísť rovno cez leto alebo inokedy... ale pre mňa je Bratislava od júna - do polky septembera čisté peklo, s deťmi ešte viac.
my sme boli v penzione berg v petržalke a boli sme spoko… autobus do centra takmer pod nosom, ticho…
@petik22 cez leto niekedy v júl. Prečo peklo? Akože horúco alebo nejak inak myslíš?
Za mna je pekny vylet z Bratislavy lodou na Devin (priamo z centra mesta sa da ist z osobneho pristavu). Mozes ist lodou tam aj spat, alebo iba 1 cestu, ako si zvolis. Pre deti to ale bude urcite zaujimavejsie tou lodou, ako sa tralakat v horku MHD. Nie je to lacna zalezitost, ale je to moznost.
https://www.lod.sk/sk/plavby/pravidelne-plavby/...
mne sa páči hotel west, blízko je lanovka ktorá ide na železnú studničku, bobová dráha, detské ihrisko, je odtiaľ blízko do mesta a keby bolo veľmi teplo tak je to v lese, krásne prostredie, myslím že odtiaľ ide autobus
Deti sú ešte trochu menšie, tak si mnoho zaujímavostí ešte až tak neužijú. Ale napriek tomu tu je zopár tipov: detský svet v nákupnom centre Bory Mall, určite nevynechajte ZOO, asi aj dospeláci budú chcieť ísť na hrad, ale cestou na Zvonárskej ulici určite nevynechajte Multium (www.multium.sk), neviem či ešte bude fungovať aj 3dland.sk, keďže na stránke majú, že zatvárajú 31.1.2025. Asi sa budete chcieť ísť poprechádzať aj do centra, pozrieť Čumila a sochu Schöne Náciho. Neďaleko je hneď za Mekáčom pri opere vychýrená zmrzlina. Ale v lete tam býva dosť turistov. Za návštevu stojí vyhliadka na UFO na moste SNP, ale treba vybehnúť aj hore na Kamzík, kde je lanová a bobová dráha a priamo vo veži je otočná reštaurácia z ktorej je úžasný výhľad na celú Bratislavu. Na prechádzku je pekná aj Botanická záhrada. Môžete ísť tiež pozrieť Prírodovedné múzeum na Vajanského nábreží a tiež Dopravné múzeum za železničnou stanicou. Neďaleko Bratislavy určite treba navštíviť hrad Devín kam sa môžete odviezť loďou po Dunaji, to bude určite zážitok. Neviem či zvládnete aj Devínsku kobylu, kde nájdete hore opustenú raketovú základňu z čias socializmu a veľkú vyhliadkovú vežu. Cestou si nezabudnite pozrieť Sandberg, kde pri troche šťastia nájdete aj nejakú skamenelinu. Aquapark nájdete v Senci aj s hotelom, kúpať sa dá aj v Bratislave na Zlatých pieskoch. Keď budú deti trochu staršie, tak za návštevu určite stojí aj Aurelium na Bojnickej ulici: aurelium.sk. Ak chcete, tak jednu noc môžete prespať aj v domčeku na strome: https://lesy.bratislava.sk/gp/id_galerie=1106.
presne, horúco.. ak deti na to nie sú zvyknuté, budete to mať makačku 🙂 akože ak chceš pochodiť Ba - mesto a pod., s deťmi 1 a4r. to nie je bohviečo. Budú nervózne z tepla, z ľudí. ak chcete les, zlaté piesky, slnečné jazerá - pol biedy. Hovorím za seba, možno u Vás to bude iné. ja sa po víkende v Bratislave v lete ešte týždeň spamätávam :D ale ja by som v lete ani do iného väčšieho mesta s deťmi nešla.
@mojemenonikto Zvonárska? taká ulica v BA nie je, asi myslíš Zámocká
@liz_lemon Áno, Zámocká 😁 Neviem na čo som myslel... na zvony 😂 Zvonárska ulica je v Košiciach. Tiež odporúčam na prechádzku 😉
Svetelný park v blave
s takymi malým deťmi by som do BA ani nechodila, v lete extrémne teplo, v lese zase plno komárov
Prepac az teraz citam ze v lete idete.. to fungovat uz nebude ten park
Okrem toho, čo tu už padlo, fontána Družba na Námestí Slobody, ihrisko za Auparkom, Sad Janka Kráľa a pláž Tyršák na brehu Dunaja, Bibiana, ihriská na Partizánskej lúke a cez leto v rámci Kultúrneho leta býva množstvo akcií zadarmo pre deti, treba si odsledovať program, napríklad v tom Sade Janka Kráľa bývali divadielka pre deti.
...a ešte som zabudla, po hlavných atrakciách vás prevezie turistický vláčik Presporacik
pre takéto mini deti bude zaujímavá asi len ZOO a prejsť sa po Železnej studničke, keďže bude leto, ale ja osobne by som Bratislavu nechala keď budú deti staršie.
Jeeej ďakujem všetkým 👍
Za mna Ba super napad, v lete menej ludi je v ba, sice ja to beriem len z pohladu premávky ked chodime autom do roboty. Nam sa tiez pacil hotel Berg, je to ulicka oproti stanici Petržalka.
Ja odporucam ist na Devin lodou - ak sa tam chcete aj najest tak pozriet az neskorsiu loď späť, tak sa mi zda ze chodi hore-dole aj doobeda aj poobede. My sme boli len doobeda a toho casu bolo malo alebo len tak tak to obehat, jedlo sme stihli len to z nasho batohu. Urcite by som isla na Ufo, na Bratislavsky hrad. Kde som este nebola, je dopravne muzeum, a muzea (deti boli zo školy).

Pri BA hotel Senec..