Gymnázium C.S.Lewisa

mircalla
28. jan 2024

Zienky, chcem sa poradit. Syn ide z 8. rocnika skusit bilinagualny gympel. Je dobry ziak, od 5. rocnika same jednotky. Matika lepsia ako SJ. Je bilingualny, prakticky z AJ native speaker.
Rozmyslam nad Gymplom C.S.Lewisa, je nejaka realna sanca sa tam vobec dostat? Nemate niekto info, kolko percent deti brali minuly rok. Nepreferuju skor deti z Narnie?
Podla info na stranke beru 90 deti s najvyssim poctom bodov a 12 miest je zriadovatelskych.

Ako som uz spomenula, je dobry ziak, ale som realista - su aj lepsi. Konkurencia je v Bratislave obrovska, plus je silny rocnik, v rokoch 2009-2010 bolo narodenych vela deti. Dostat sa niekam bude tazke, z 8. rocnika sa moze hlasit len na 2 skoly. Tato skola sa mu ale pozdava plus pre neho vyhoda, ze prijimacky su aj z AJ. Este dalsie moznosti zvazujeme Metodovu a Vazovovu. Juraja Hronca a Gamcu som uz vopred vylucila, tam to je bez sance. To je pre the best of the best....som ozaj realista.
Nejake rady, odporucania? Chodi na Zakladnu skolu na Grosslingovu, co je slusna zakladka, ale minuly rok sa na bilingualny gympel z 8. rocnika dostalo minimum ziakov. Ak sa nedostane, nic sa nedeje, stale moze skusit z 9. rocnika, ale za pokus to stoji. Dakujem

oblivian
28. jan 2024

@mircalla Držím palce, aby sa syn dostal na vysnívanú školu! Ja len toľko, že som bola učiteľkou na Súkromnej škole Česká 10, je tam MŠ, ZŠ, aj 8-ročné aj klasické gymnázium - všetko bilingválne.

lucik194
28. jan 2024

fyi
na vazku sa minuly rok na bilingual hlasilo okolo 630 deti

kaktusik007
28. jan 2024

@mircalla chod sa do tych skol pozriet. Za mna ti viem povedat ze Metodka francuzska sekcia je OK, aj ked som tam nebola, musia splnat prisne poziadavky francuzskej vlady.
Metodku sme zvazovali ako druhy gympel, nakoniec padlo rozhodnutie podat prihlasku do Ziliny a nie Bratislavy - priorita je u nas Trencin a teda tie druhe skoly som hladala striktne podla francuzstiny iba. Povodne chcel nemecky bilingval - po dni otvorenych dveri sme sa rozhodli ze tam naozaj nepojde, nulova uroven skoly.... A kebyze nejdeme na osobnu navstevu na DOD - nikdy sa to nedozvieme, ze tento gympel nie je pre neho. A ze ten v TN je to co chceme, aj ked mu je blizsia nemcina ako francuzstina

bambulka79
28. jan 2024

@mircalla šancu samozrejme má. Rodičia často deti hlavne preceňujú,no z tvojho popisu skôr cítim, že syna podceňuješ.... nezabúdaj na koronu. Tá v školstve napáchala obrovské škody a nie všetky deti, čo si podajú prihlášku na gympel sú aj dostatočne naň pripravené. Mám syna, čo práve rieši kam na strednú (gympel sám odmietol a to mal najhoršie vysvedčenie s 2 dvojkami) a každý deň mi rozpráva,kam sa kto hlási a ver mi, že kopa trojkárov až štvorkárov! smeruje na gympel...tak hlavu hore a smelo do boja za krajšie zajtrajšky 😀. Inak štatistika za minulý rok vraví, že na tento konkrétny gympel sa hlásilo 226 detí a prijali 102. Inak na tejto škole učí môj známy a vypočula som si rôzne príbehy. Nezabúdaj na finančnú náročnosť tohto štúdia (cca. 4000€/rok), keďže je to súkromná škola. Držím palce a prajem všetko dobré!

simsalabim
28. jan 2024

@mircalla pred 3 rokmi sa na tento gympel hlasilo 6x viac deti, hlasili sa tam spoluziacky mojej dcery. Obe premiantky triedy, obe sa dostali. Skusit mozete, ved je este len 8mak. Ak vas to oslovi, mozet skusit aj z 9. rocnika.
@bambulka79 kde si nasla tu statistiku? Konkretne na CS LEwisa sa mi toto cislo fakt nezda, ved to je pomaly navychytenejsi gympel v BA.

atinkaa
28. jan 2024

@bambulka79 zaujimali by ma tie pribehy

simsalabim
28. jan 2024

@bambulka79 teraz pozeram, prijali 91 a prijimaciek sa zucastnilo 435, prihlasenych mohlo byt kusok viac https://bilgym.sk/vysledky-prijimacich-pohovoro...
Stvorkarov tam urcite neprijmu, ani trojkarov, v BA urcite nie. Dcerine byvale spoluziacky sa ucievaju bezne do 2 v noci, vraj je to narocne studium.

atinkaa
28. jan 2024

@mircalla nevidela by som to tak tragicky ano, Narnia ma o nieco vacsiu sancu ale nie uplnu, teda nie je nikde napisane, ze su to len narnijske deti. Nech mu to klapne, ak je to jeho prianie!

lucik194
28. jan 2024

podla minuleho roka je tam veľká sanca sa dostat , beru veeeeela deti.
taky pomer prihlásených / zobratych je malo kde ......

bambulka79
28. jan 2024

@simsalabim čerpám z tejto štatistiky https://www.svs.edu.sk/prehlady.aspx?sr=11 Nie je dôležité, koľko detí sa hlási, keďže je to len štatistický údaj a ani veverička netuší,kto je schopný štúdia na tejto škole.... škola je to určite kvalitná a deti majú veľmi veľa aktivít,ale rodič musí byť pripravený s tučnou peňaženkou, pretože mnohé aktivity sú dosť finančne náročné... Ak by tvoje dieťa naozaj patrilo medzi TOP študentov, majú aj sociálny štipendijný program, ak by finančná situácia nedovoľovala rodičom platiť školné.

ahhola
28. jan 2024

To su ti zo slavnym ziakom Emilom Hodalom? Ten sa im vydaril😃

mircalla
autor
28. jan 2024

@ahhola Poprosim odpovede k veci alebo sa zdrzat komentarov, na toto nie som zvedava

mircalla
autor
28. jan 2024

@kaktusik007 Dakujem napriklad Vazka ma den otvorenych dveri hned buduci tyzden

mircalla
autor
28. jan 2024

@lucik194 Uff to je ozaj dost.

mircalla
autor
28. jan 2024

@bambulka79 No nepodcenujem ho, snazim sa drzat pri zemi. Podla mna vzdy lepsie podcenovat ako precenovat.

simsalabim
28. jan 2024

@bambulka79 vies mi dat konkretny link alebo printscreen? Nejako mi to na mobile nejde a naozaj som prekvapena, kedze CS Lewisa uvadza uplne iny pocet ako pises ty… nechapem 🤷‍♀️

lilke
28. jan 2024

@mircalla rady ti nedám, ale minulý rok z tercie (8.roč.) sa hlásila dcerina kamarátka. Dostala sa. Bola snaziva, cieľavedomá, ale vôbec nepatrila medzi topku triedy. Len dievča má v hlave už od prímy, že chce študovať v Nórsku. 🙂 Inak, je tam naozaj spokojná.

kaktusik007
28. jan 2024

@simsalabim
@bambulka79 dievcata, tie statistiky co je tu link nie su presne, je tam uvadzane mensie cislo - a to mam overene z viacerych skolskych rokov, ze k tomu kolko sa hlasilo tam treba pripocitat cca 30%... neviem preco to tak je 🤷🏼‍♀️ ale porovnavala som co skoly v okoli zverejnili vyskedky - tam vidis presne kolko ziakov robilo prijimacky, a teda absolutne to nesedelo s touto statistikou

bambulka79
28. jan 2024

@simsalabim musíš si to nanovo rozklikať...hore je lišta "možnosti a naplnenosť štúdia". Tam sa dopátraš ku každej škole, ktorá ťa zaujíma. No aké dôveryhodné informácie to sú netuším, ako som už spomenula,treba dieťa motivovať a učiť ho zdravému sebavedomiu (pokore nie arogancii). Poväčšine rodič túto zmenu prežíva intenzívnejšie ako dieťa. Rodič by mal vedieť dieťa odhadnúť v čom má prednosti a ukázať mu,akou cestou sa vydať...i tak si to dieťa musí odšlapať samé.

mircalla
autor
28. jan 2024

@kaktusik007 Dakujem, pozerala som inak aj na stranke napriklad Metodka, maju tam len vysledky francuzstiny, anglinu nie

simsalabim
28. jan 2024

@kaktusik007 ved sa mi to absolutne nezdalo! Taka vychytena skola a vraj beru kazdeho druheho 🙈 V BA!
@bambulka79 nejde mi to na mobile. Ked budem pri kompe, mozem kuknut, ale fakt sa mi ti nezda.

mircalla
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
28. jan 2024

@mircalla ak chcete anglicke, skusit mozte aj Evanjelicke lyceum. Je vsak vraj dost narocne s prisnou, uplne nelaskavou atmosferou.

kaktusik007
28. jan 2024

@simsalabim fakt? kamoskina dcera je nadsena 🤷🏼‍♀️

simsalabim
28. jan 2024

@kaktusik007 a v ktorom rocniku? Dcera tam mala kamosku, ta v 2.rocniku prestupila, stres vraj neskutocny, denne kopec pisomiek, po chorobe v den nastupu do skoly vsetko dopisat… decka nevedia, v akom jazyku bude pisomka, kludne preberaju v sj a pisomka v aj a naopak… mozno zalezi od konkretneho ucitela, ale tato kamoska to niesla zle, hoci 1.rocnik sa jej velmi pacil.

kaktusik007
28. jan 2024

@simsalabim no v prvom je teraz iba 🤔 fuu, no toto jej radsej ani nepoviem..... A teda uvidime 🤷🏼‍♀️

lindous
28. jan 2024

Keď už má výbornú angličtinu, nechcel by nejaký iný jazyk? Napr. teda tá Metodka, tam je biligvál fajn a myslim, že aj šanca sa dostať, ale teda otázka je, či ho láka francúzština 😊

lindous
28. jan 2024

Práve mi došlo, že bývala triedna spomínala, že Metodka otvára po novom aj anglickú triedu a že myslíš asi tu 😅 úplne mi to vypadlo… tam neviem či by som išla do niečoho, čo ešte nie je zabehnuté..

simsalabim
28. jan 2024

@kaktusik007 ale vraj niektorym to vyhovuje, ze pod stresom sa lepsie prinutia 🤷‍♀️ Ale tato kocka mala z toho velke stresy. Raz hovorila, ze v pondelok dopisala 10 pisomiek (pocas vyucovania!) a v utorok ju cakalo dalsich 5? Uz nepamatam, viem, ze menej ako v pondelok (aj nove aj dopisovane). Sla za geografikarkou, ci si nemoze dopisat na dalsej hodine v tom tyzdni, ze sa nestiha to vsetko doucit. A ze “v ziadnom pripade”. A ona jej hovori, p.prof. ale ja som mala silny covid, lezala som vo vysokych horuckach a stale som velmi zoslabnuta. A ona vraj na to - ale to nie je moj problem 🧐 Bola som v soku, ked to rozpravala. Vraj krestanska skola…

marta_sykorova
28. jan 2024

@mircalla v BA je aj tento novy NJ bil.gym https://skolasvr.edupage.org/a/den-otvorenych-d... , ma aj dobru AJ