icon

Hľadám endokrinológa pre tehotné v Bratislave a Trnave

obcanka123
13. okt 2025

Ahojte, prosím vás, potrebujem pomoc.

Som pacientov v NEDU v Ľubochni, no momentálne už žijem v Bratislave. Zistila som ze som tehotná a potrebovala by som ísť na endokrinológia, keďže by som mala užívať Eurhyrox, ale neužívam ho. Viete mi odporučiť niekoho kto by ma zobral v BA alebo TT?

Naozaj sa mi nedá cestovať do Ružomberka (Ľubochne).

Ďakujem

snowww1
13. okt 2025

Ahoj, skús Endoplus v Podunajských Biskupiciach alebo Steniclinic

nevenka
13. okt 2025

@obcanka123 no tak to je super nezodpovedne, nebrat lieky, ked ich potrebujes. Kedy si naposledy bola v Lubochni a ake si mala hodnoty?
Urychlene by som zasla za obvodakom a dala si vysetrit aspon TSH a fT4 (to druhe nechcu velmi robit, ale mne spravila, ani som nic nedoplacala, nakoniec jej to poistovna preplatila). Ak nebude ochotny, tak sama by som zasla ako samoplatca do labaku, aby som vedela, ake mam aktualne hodnoty a s tymi vysledkami si skusila najst endokrinologa v BA, s tym, ze som tehotna a hodnoty mam take a take. Hlavne, ak budes mat vysoke TSH, vyssie nez 2, ideal je v tehotenstve 1,5, max. do 2 a fT4 ak mas nad 11, tak este to dieta aj Ty zvladnes, hlavne, ak budes mat dobre TSH.
O tom, ze protilatky budes mat vysoke, to je takmer iste, ale na priebeh tehotenstva vplyv az tak nemaju, len to, ze Ti nicia stitnu a po porode mozes mat este vyraznejsiu hypotyreozu. Takze skodia Tebe. Ale to tak ci tak. Dolezite je teraz pre babo, aby si malandost fT4 a to TSH do 2.

anonym_0e4ad0
13. okt 2025
@nevenka

@obcanka123 no tak to je super nezodpovedne, nebrat lieky, ked ich potrebujes. Kedy si naposledy bola v Lubochni a ake si mala hodnoty?
Urychlene by som zasla za obvodakom a dala si vysetrit aspon TSH a fT4 (to druhe nechcu velmi robit, ale mne spravila, ani som nic nedoplacala, nakoniec jej to poistovna preplatila). Ak nebude ochotny, tak sama by som zasla ako samoplatca do labaku, aby som vedela, ake mam aktualne hodnoty a s tymi vysledkami si skusila najst endokrinologa v BA, s tym, ze som tehotna a hodnoty mam take a take. Hlavne, ak budes mat vysoke TSH, vyssie nez 2, ideal je v tehotenstve 1,5, max. do 2 a fT4 ak mas nad 11, tak este to dieta aj Ty zvladnes, hlavne, ak budes mat dobre TSH.
O tom, ze protilatky budes mat vysoke, to je takmer iste, ale na priebeh tehotenstva vplyv az tak nemaju, len to, ze Ti nicia stitnu a po porode mozes mat este vyraznejsiu hypotyreozu. Takze skodia Tebe. Ale to tak ci tak. Dolezite je teraz pre babo, aby si malandost fT4 a to TSH do 2.

@nevenka Sak načo lieky brať veď jej nič nie je ... Aha až teraz to horí keď zistila ze je tehotná? 🙄 To je ako načo hasiť malý ohník počkáme na veľký požiar...😒 Škoda tvojich slov aj tak lieky po čase prestane užívať

obcanka123
autor
13. okt 2025
@nevenka

@nevenka hodnoty na poslednej kontrole som mala úplne fajn nakoľko som kompletne zmenila stravu, dokonca sam endokrinolog bol v úžase že je niečo také možné...

obcanka123
autor
13. okt 2025
@anonym_0e4ad0

@nevenka Sak načo lieky brať veď jej nič nie je ... Aha až teraz to horí keď zistila ze je tehotná? 🙄 To je ako načo hasiť malý ohník počkáme na veľký požiar...😒 Škoda tvojich slov aj tak lieky po čase prestane užívať

@anonym_0e4ad0 nie je všetko o liekoch. Sú veci, ktore sa dajú zvrátiť stravou a štítna žľaza je jednou z nich. Ale áno, je treba komentovať bez pridanej hodnoty 🙂

zuz0110
13. okt 2025

Steniclinic beru novych pacientov.

obcanka123
autor
13. okt 2025
@zuz0110

Steniclinic beru novych pacientov.

@zuz0110 ďakujem už som písala🙂

nevenka
15. okt 2025
@obcanka123

@anonym_0e4ad0 nie je všetko o liekoch. Sú veci, ktore sa dajú zvrátiť stravou a štítna žľaza je jednou z nich. Ale áno, je treba komentovať bez pridanej hodnoty 🙂

@obcanka123 ano, ak drzis prisnu dietu, protilatky pri AIT mozu klesnut, ale este nepoznam nikoho, komu by klesli uplne na normu. Mne teda klesli, ale ine protilatky, ale ja som mala Graves Basedow hypertyreozu po porodoch a po case sa mi to skludnilo natolko, ze som vysadila lieky a neuzivam nic, 3x som sa vyhla operacii. Protilatky ale ATG a aTPO mam stale a tie stale nicia tkanivo stitnej zlazy, ci sa nam to paci alebo nie. Niekto ma nizke protilatky a agresivne, znicia funkcne tkanivo rychlo a nikto ma vysoke a nemusi sa nic dlho prejavit, lebo agresivne nie su. Az neskor. To mam od primara z Lubochne. Ale nikoho nepoznam, komu by dorastlo funkcne tkanivo, takze ma nemusis o nicom presviedcat. Stitna sa Ti len skludni, ale ak mas protilatky, cas pracuje proti Tebe nepozorovane.
Sestra napriklad mohla vysadit Euthyrox, ale ked prve dieta potratila, tak TSH je vyskocilo na 75 a musela sa dat najprv dokopy,...takze cakaj, ze po porode este len bude zazitok. Hormony fT4 ak mas okolo 11, je malo, najidealnejsie su v hornej tretine normy, u nas podla ref. hodnot okolo 17. To som este chcela doplnit. Bola by som teda zvedava, ake si mala hodnoty, ono sa to ale meni casom a vie sa to zvrtnut velmi rychlo. U mna napriklad, 2 mesiace po porode dobre vysledky a o tyzden som uz mala rozbehnutu hypertyreozu. Lekar ma vyhodil z ambulancie, ze takto skoro mi nove vysetrenie neurobi, tak som sla ako samoplatca a potom mi urgentne hladat termin a ze dobre, ze som si to dala vysetrit. Asi tak.

anonym_55882d
15. okt 2025

Odporúčam pani Dr. Loyschovu. Vekmi milá a ochotná pani doktorka.
https://www.e-vuc.sk/buxus/generate_page.php?pa...