icon

Hľadanie bytu na prenájom v Bratislave pre matku a dcéru

michaelamaryam
Dnes o 09:57

Dobry den

Hľadám od augusta byt v Bratislave na prenajom .najlepšie garsonka . Sme dve ja a moja dcera .Ružinov bu bolo najideálnejšie.. no nezalezi až tak .
Cenovo so všetkým tak do 500- 550 eur.
Hladam aj na fb nikto sa mi neozýva. Neviem ci to je skoro ale potrebujem mat istotu ..
Dakujem za každú pomoc

anonym_0dc447
Dnes o 10:15

Cize samozivitelka?

Uprimne? Musis sa naozaj naozaj snazit, posielat spravy so zaujmom. Na inzerat aky si ponukla sa ti ozaj ponuky nepohrnu..

A teraz ... pracujes? Mas prijem? Dcera je uz vacsia, ak by ochorela postrazi ti ju niekto ci mozes byt na HO? 500-550€ pocitas s kauciou? Na lokalitu by som sa neviazala, Ruzinov je jedna z nejdražších casti ba

Musis napisat, ze aj ty si doveryhodny a stabilny najomca aby ti majtel svoj byt dal do najmu..

sisa_s
Dnes o 10:24

Nemusi to byt skoro, problem je cena, ruzinov je drahy + dieta...

dadis
Dnes o 10:27

@michaelamaryam Mne sa pred par rokmi podarilo zohnat hned na prvej obhliadke (aj s 2 detmi som bola). Zalezi, aky spravis dojem. Ak si slusna zena, nemusi to byt vobec problem..

domcci72
Dnes o 10:28

držím ti palce, nakoľko si myslím, že toto je dosť problematická lokalita...v zmysle finančnej náročnosti, ale je aj dosť žiadaná, tak ktovie, či vôbec nájdeš...ale prajem ti to ♥

anonym_24ffe5
Dnes o 10:28

No za prve malokto chce ubytovat matku s dietatom, nie je to nemozne - je to vsak tazsie. Ja sama som hladala podnajom ked mal maly 2,5 a nasla som, byvala som tam 3 roky. Kazdopadne druha vec - ako chcete byvat v garzonke? dieta potrebuje priestor, ja som vtedy brala 2 izbový byt. Garzonka nie je moc urcena pre deti, zvacsa sa skor orentuju na jednu osobu, pripadne par. No a cena .. za 550 vratane vsetkeho aj energii - zabudni, to jednoducho nenajdes v BA. mozno niekde vo Vrakuni v dezolatnom stave. Aj zdielane izby idu po 300 az 450 na hlavu. Ved len dnes naklady na energie su za taký byt 150 eur.. v mojom 3 izbovom v Ruzinove 300 a to nijak nehajdakam s energiami, proste fond oprav, postka domu, sprava a neviem co vsetko, voda, plyn.. Treba platit aj dane a poistky za byt.. co by teda prenajimatel realne z 550 mal za to riziko, ze tam ma matku s malym dietatom? Vies ako je tazko taku zenu, ktora neplati legalne vystahovat, ano aj po uplynuti zmluvnej doby.. je to na dlhe lakte. Ja nevravim, ze ty si ten pripad.. ale radsej si moze vybrat niekoho kde toto riziko nie je.

melanta
Dnes o 10:30

Áno, môže byť aj to, že je skoro. Ak by niektorí nájomník bol vo výpovednej dobe, tak nového nájomníka potrebujem od apríla, mája, max. júna. Takže áno, možným problémom je aj to, že august je ďaleko.

Druhým dôvodom bude to, že ste 2 osoby a chceš garsónku, čiže jedna miestnosť vrátane kuchynského kúta + kúpeľňa. Ja 2 izbové byty ponúkam dvojici, akonáhle je tam už dieťa (čiže 2 dospelí + 1 dieťa), tak jedine do 3 izbového. Garzónku by som 2 osobám neprenajala, to je absolútny nekomfort. Áno, viem, mohlo by mi byť jedno, či nájomníci majú dostatočný životný komfort alebo nie, hlavne že platia, ale ja to tak neberiem. Peniaze nie sú všetko.

Tretím dôvodom bude cena. V Bratislave ak nechceš ísť do Pentagonu či na koniec Kopčianskej, tak aj garzónka v 40 ročnom bytovom dome stojí s energiami zväčša nad 550 eur. Menej jedine že bude v pôvodnom stave alebo nezariadená.

dadis
Dnes o 10:35
@melanta

Áno, môže byť aj to, že je skoro. Ak by niektorí nájomník bol vo výpovednej dobe, tak nového nájomníka potrebujem od apríla, mája, max. júna. Takže áno, možným problémom je aj to, že august je ďaleko.

Druhým dôvodom bude to, že ste 2 osoby a chceš garsónku, čiže jedna miestnosť vrátane kuchynského kúta + kúpeľňa. Ja 2 izbové byty ponúkam dvojici, akonáhle je tam už dieťa (čiže 2 dospelí + 1 dieťa), tak jedine do 3 izbového. Garzónku by som 2 osobám neprenajala, to je absolútny nekomfort. Áno, viem, mohlo by mi byť jedno, či nájomníci majú dostatočný životný komfort alebo nie, hlavne že platia, ale ja to tak neberiem. Peniaze nie sú všetko.

Tretím dôvodom bude cena. V Bratislave ak nechceš ísť do Pentagonu či na koniec Kopčianskej, tak aj garzónka v 40 ročnom bytovom dome stojí s energiami zväčša nad 550 eur. Menej jedine že bude v pôvodnom stave alebo nezariadená.

@melanta Ja som byvala 3 roky v 2i byte s dvoma detmi. Ale suhlasim s tebou, ty si majitel, ty si mozes vyberat a davat podmienky. Tiez suhlasim, ze garsonka je pre 2 osoby dost nudzove riesenie.

melanta
Dnes o 10:57
@dadis

@melanta Ja som byvala 3 roky v 2i byte s dvoma detmi. Ale suhlasim s tebou, ty si majitel, ty si mozes vyberat a davat podmienky. Tiez suhlasim, ze garsonka je pre 2 osoby dost nudzove riesenie.

@dadis sama s 2 malými deťmi v 2 izbáku je iné, ako matka s dcérou v garzónke. Inak ja aktuálnu rodinu s deťmi mám tiež tak, že hneď prví záujemci, rovno sme sa dohodli. Nemám problém s deťmi. Na druhej strane chápem aj autorku, že tá suma, ktorú je schopná platiť asi nevychádza z ochoty ale so schopnosti, že viac ako jednorodič proste dať nemôže a preto tá garzónka.

sisska96
Dnes o 11:05

Chudák dieťa, musí sa tlačiť v garsónke, žiadne súkromie

slavomira236
Dnes o 11:06

@michaelamaryam myslim ze sama s dietatom v pohode v garzonke to da zalezi od metrov...

michaelamaryam
autor
Dnes o 11:21
@sisska96

Chudák dieťa, musí sa tlačiť v garsónke, žiadne súkromie

@sisska96 nepoznáš moju situáciu tak ma nesud .

sissy27
Dnes o 11:38

@michaelamaryam problem je najma nizky rozpocet a nepridava tomu ani fakt, ze mas dieta. To je zial problem sam o sebe a v kombinacii s tak nizkym rozpoctom by si musela mat fakt velke stastie na nejakeho samaritana.
1izb byty (lebo garsonky uz oficialne neexistuju) zacinaju na 500€ a plus energie a internet…

anonym_59c0be
Dnes o 11:57
@michaelamaryam

@michaelamaryam suma, lokalita, dieta. A este tvoja poznamka "nepoznas moju situaciu, tak ma nesud". To je velmi nevhodna kombinacia. Najma tvoj prejav by ma dost odradil.

anonym_24ffe5
Dnes o 12:05
@michaelamaryam

@michaelamaryam za svoju situáciu si mozes predovsetkym sama nech je akakolvek

alenka58
Dnes o 12:53

@michaelamaryam táto cena je tak mimo BA

anonym_adecf8
Dnes o 13:43
@michaelamaryam

@michaelamaryam ignoruj, to si sem prišli nešťastné chudery vybiť svoju frustráciu.
Prajem veľa šťastia s hľadaním bytu 🍀

melanta
Dnes o 13:45
@michaelamaryam

@michaelamaryam koľko rokov má dcéra? Koľko vieš dať kauciu? A vieš v priebehu roka ísť na vyššiu sumu nájmu aspoň o 100 eur?

anonym_e1682f
Dnes o 13:47

Ja zijem vo svojej garsonke aj s dieťaťom
Prečo chúďa?
Ide o strechu nad hlavou?ide...
Ze si matka a dcéra nieje vôbec problém, možno cena a lokalita
Držím palce