icon

Hľadáte dobrého internistu na liečbu vysokého tlaku

lhea
24. máj 2025

Interná ambulancia - BA, ZA, Čadca/zvýšený tlak, nastavenie liečby

Ahoj, ide o moju maminu, má stále zvýšený tlak a jej internista je akoby pasívny, zvaľuje to u nej na stres, ledva jej dal holter, vraj jej nič také nie je. No, bolo jej opäť horšie a musela isť na pohotovosť, tam jej dali liek losartan, ale akoby jej nesedí, má po ňom búšenie srdca, vraj musí vydržať. Medziotázka, vy máte akú skusenosť s týmto liekom, je to podľa Vás ok, keď človeku z toho nabehne búšenie? Ona mala kedysi tieto búšenia a užívala na to nebilet, potom to pomaličky prešlo a zlepšilo sa a zrazu jej to vyvolá nejaký liek a musí počkať? No rada by som ju objednala k niekomu (internistovi), ktorý jej urobí riadne vyšetrenia, aby sa zistila pravá príčina - napr. môže ísť o nadobličky? Môže to byť od chrbtice? Atd? Rada by som sa vybrala aj po vlastnej osi a nejaké vyšetrenia jej objednala, ale vôbec neviem, ktorým smerom sa mám pustiť. Prosím, poradte mi internú ambulanciu v Ba, Za, alebo Ca, k lekárovi, ktorému nie je pacient ukradnutý a pošle na vyšetrenia a nastaví vhodnú liečbu/lieky. Veľká vďaka za skúsenosti a tipy. Kludne môžete napísať, alebo do správy, ze ku komu naopak neísť.

jazula
24. máj 2025

Ja chodím na kardiológiu, ale na EKG Holter som bola u internistu MUDr Mydliara na Kvačalovej a mám s ním dobrú skúsenosť. Aj mi veľmi dobre poradil (ako prvú pomoc pri búšení si poriadne zakašľať alebo potlačiť ako pri veľkej potrebe, skrátka vytvoriť si taký vnutorný tlak krátkodobý) a ono mi to fakt funguje.

jednorozec007
24. máj 2025

@lhea ak je to dlhodobý problem tak sa skúste objednať na niektorú z ambulancii národného ústavu srdcových chorôb v BA, myslím si ze akreditovanjesie pracovisko už nenájdete a vyšetria komplexne tak ako vyžadujete.Co sa liekov týka, trafiť správnu liečbu na prvý krát nie je celkom také jednoduché práve ak sa pacient komplexne nevyšetrí.

vorkola
8. jún 2025

@lhea Ja som poradila mojej mame na vysoký tlak,piť denne aspoň 2,5 DC zihlavoveho čaju.Pomohlo,pomôže aj sušená.pit sa má aspoň 3 Týždne.Ak je tlak veľmi vysoky tak treba piť 3x denne, najlepší liek,aký mame pomohol.Zihlava prekrvuje organizmus,a zároveň aj odôvodňuje