Hľadáte dobrého internistu na liečbu vysokého tlaku
Interná ambulancia - BA, ZA, Čadca/zvýšený tlak, nastavenie liečby
Ahoj, ide o moju maminu, má stále zvýšený tlak a jej internista je akoby pasívny, zvaľuje to u nej na stres, ledva jej dal holter, vraj jej nič také nie je. No, bolo jej opäť horšie a musela isť na pohotovosť, tam jej dali liek losartan, ale akoby jej nesedí, má po ňom búšenie srdca, vraj musí vydržať. Medziotázka, vy máte akú skusenosť s týmto liekom, je to podľa Vás ok, keď človeku z toho nabehne búšenie? Ona mala kedysi tieto búšenia a užívala na to nebilet, potom to pomaličky prešlo a zlepšilo sa a zrazu jej to vyvolá nejaký liek a musí počkať? No rada by som ju objednala k niekomu (internistovi), ktorý jej urobí riadne vyšetrenia, aby sa zistila pravá príčina - napr. môže ísť o nadobličky? Môže to byť od chrbtice? Atd? Rada by som sa vybrala aj po vlastnej osi a nejaké vyšetrenia jej objednala, ale vôbec neviem, ktorým smerom sa mám pustiť. Prosím, poradte mi internú ambulanciu v Ba, Za, alebo Ca, k lekárovi, ktorému nie je pacient ukradnutý a pošle na vyšetrenia a nastaví vhodnú liečbu/lieky. Veľká vďaka za skúsenosti a tipy. Kludne môžete napísať, alebo do správy, ze ku komu naopak neísť.
@lhea ak je to dlhodobý problem tak sa skúste objednať na niektorú z ambulancii národného ústavu srdcových chorôb v BA, myslím si ze akreditovanjesie pracovisko už nenájdete a vyšetria komplexne tak ako vyžadujete.Co sa liekov týka, trafiť správnu liečbu na prvý krát nie je celkom také jednoduché práve ak sa pacient komplexne nevyšetrí.

Ja chodím na kardiológiu, ale na EKG Holter som bola u internistu MUDr Mydliara na Kvačalovej a mám s ním dobrú skúsenosť. Aj mi veľmi dobre poradil (ako prvú pomoc pri búšení si poriadne zakašľať alebo potlačiť ako pri veľkej potrebe, skrátka vytvoriť si taký vnutorný tlak krátkodobý) a ono mi to fakt funguje.