Je Gymnázium Skalická aj pre deti z bežných škôl?
Má niekto skúsenosti s týmto gymnáziom. Dostanú sa tam aj deti z bežnej zs? Alebo nemajú šancu, keďže oni pred pripravujú svojich žiakov na to prednostne?
Aké to tam je po zmene riaditeľky?
Dakujem
@zitaje nepreberaju si deti. Deti z ich ZŠ robia na gympel tiez prijimacky. Riaditelka spominala na stretnuti pre rodicov, ze tie deti si na tie prijimacky pripravuju. Ale nechap to tak, ze by mali nejaku ulavu, alebo im povedali dopredu vysledky, ale proste ich vedu k tomu, ze tie prijimacky budu robit. Ale tu bude lepsie, ked sa vyjadri niekto, koho dieta tie prijimacky uz robilo. Ja pisem iba ako som to pochopila.
Moja dcera je druhacka a uz teraz vie, ze v piatom rocniku bude robit prijimacky a ak nechce ist na inu skolu, tak ich musi spravit. A ver, ze nechce ist na inu skolu 😀 Decka v tej skole su dost cielavedome a to uz aj v tychto nizsich rocnikoch. Ale vyskusajte, pozri si kolko deti robilo minuly rok prijimacky a kolkych neprijali.
@merry9 to ti uplne neviem povedat, ale ak ma odporucanie, tak to rozhodne stoji za vyskusanie 🙂
Mne starsia prestupila z beznej ZS na Skalicku do 5.rocnika, vtedy okrem psychologickych testov robila test zo Slj a Mat. Tie spravila vyborne, niektore predmety musela dobiehat (napr AJ). Uz je to davno, nepamatam presne.
Mladsia chodi od 1.triedy ZS na Teplicku/Skalicku.
@guudy Dakujem za info. Nebojime sa, verim ze skola ju dobre pripravi. Aj ked chcem jej davat cvicenia a ulohy aj navyse, ale ignoruje ma v tomto 😀😀 A v poslednej dobe ma tolko uloh, ze jej nemam ani kedy davat nieco navyse. Prijimacky ma ako taku motivaciu, aby sa snazila. Uvedomuje si, ze ak by ich nespravila, tak pojde do inej skoly a do ineho kolektivu. Ale na stastie sa to zatial vsetko na nu lepi v skole - to asi poznate tiez, ked uz tam mate tusim tretie dieta 🙂
Áno, dostanú sa aj deti z bežnej ZŠ. Napr. do ročníka môjho syna prišlo do prímy cca 6 nových detí. Je bežné, že pri prechode do prímy nejaké deti odídu a nové prídu. Podmienky prijatia sú zverejnené na stránke školy.

No hlavne tam treba IQ testy 130+ bodov z CPP. Moja dcéra tam chcela prestúpiť z iného gymnázia, ale mali úplne plno. Neviem či to nemajú tak nastavené, že si preberajú deti zo zš na gymnázium a len prípadne dopĺňajú miesta.