icon

Je Gymnázium Skalická aj pre deti z bežných škôl?

merry9
18. feb 2025

Má niekto skúsenosti s týmto gymnáziom. Dostanú sa tam aj deti z bežnej zs? Alebo nemajú šancu, keďže oni pred pripravujú svojich žiakov na to prednostne?
Aké to tam je po zmene riaditeľky?
Dakujem

zitaje
18. feb 2025

No hlavne tam treba IQ testy 130+ bodov z CPP. Moja dcéra tam chcela prestúpiť z iného gymnázia, ale mali úplne plno. Neviem či to nemajú tak nastavené, že si preberajú deti zo zš na gymnázium a len prípadne dopĺňajú miesta.

merry9
autor
18. feb 2025

@zitaje to nie je problém. To ma, aj vyslovene odporúčanie od psychologa, čo robil testy. Tam to celé vzniklo. Mali sme vybranú inú školu, len dali nám chrobáka do hlavy.

ullala
18. feb 2025

@zitaje nepreberaju si deti. Deti z ich ZŠ robia na gympel tiez prijimacky. Riaditelka spominala na stretnuti pre rodicov, ze tie deti si na tie prijimacky pripravuju. Ale nechap to tak, ze by mali nejaku ulavu, alebo im povedali dopredu vysledky, ale proste ich vedu k tomu, ze tie prijimacky budu robit. Ale tu bude lepsie, ked sa vyjadri niekto, koho dieta tie prijimacky uz robilo. Ja pisem iba ako som to pochopila.
Moja dcera je druhacka a uz teraz vie, ze v piatom rocniku bude robit prijimacky a ak nechce ist na inu skolu, tak ich musi spravit. A ver, ze nechce ist na inu skolu 😀 Decka v tej skole su dost cielavedome a to uz aj v tychto nizsich rocnikoch. Ale vyskusajte, pozri si kolko deti robilo minuly rok prijimacky a kolkych neprijali.

guudy
Autor odpoveď zmazal
guudy
19. feb 2025

@ullala tych testov v 5.rocniku sa bat nemusite, su to testy z uciva, ktore v skole prebrali, nie su tam ziadne zakernosti 🙂
A potesim ta, zrusili postupove testy z kvarty do kvinty 🙂

guudy
19. feb 2025

@merry9 mam tam septimanku a starsia uz skoncila. Nasim skola sadla ako uliata, nemenili by.
Menili sa tento rok pravidla, netykalo sa nas to, tak neviem podrobnosti. Najlepsie je oslovit vedenie skoly. 🙂
Do ktoreho rocnika planujete prestup?

merry9
autor
19. feb 2025

@guudy chceme prechod na 8 ročne gymnázium. Normálne ako robia aj na iné školy piataci.
Len neviem či to učivo čo bude na prijímacích testoch bude syn vedieť, keďže nechodí na tu školu

guudy
19. feb 2025

@merry9 to ti uplne neviem povedat, ale ak ma odporucanie, tak to rozhodne stoji za vyskusanie 🙂
Mne starsia prestupila z beznej ZS na Skalicku do 5.rocnika, vtedy okrem psychologickych testov robila test zo Slj a Mat. Tie spravila vyborne, niektore predmety musela dobiehat (napr AJ). Uz je to davno, nepamatam presne.
Mladsia chodi od 1.triedy ZS na Teplicku/Skalicku.

ullala
19. feb 2025

@guudy Dakujem za info. Nebojime sa, verim ze skola ju dobre pripravi. Aj ked chcem jej davat cvicenia a ulohy aj navyse, ale ignoruje ma v tomto 😀😀 A v poslednej dobe ma tolko uloh, ze jej nemam ani kedy davat nieco navyse. Prijimacky ma ako taku motivaciu, aby sa snazila. Uvedomuje si, ze ak by ich nespravila, tak pojde do inej skoly a do ineho kolektivu. Ale na stastie sa to zatial vsetko na nu lepi v skole - to asi poznate tiez, ked uz tam mate tusim tretie dieta 🙂

guudy
19. feb 2025

@ullala ja len, ze nepotrebuje ziadnu navyse pripravu 🙂

ullala
19. feb 2025

@guudy ano, dakujem. Je to pre mna podstatna informacia, nemusim kupovat extra zosity na domace precvicovanie 🙂 A teda ani v piatom rocniku netreba teda ziadne doucko? Myslim, take co zvyknu rodicia riesit na beznych skolach, ked pripravuju deti do primy.

guudy
19. feb 2025

@ullala urcite nepotrebujete nic navyse 🙂
Staci chodit do skoly a davat pozor😊

sirell
20. feb 2025

Áno, dostanú sa aj deti z bežnej ZŠ. Napr. do ročníka môjho syna prišlo do prímy cca 6 nových detí. Je bežné, že pri prechode do prímy nejaké deti odídu a nové prídu. Podmienky prijatia sú zverejnené na stránke školy.