Kam chodia deti zo Slnečníc na základnú školu?
Byvame v Slnecniciach, syn pojde coskoro do skoly a uvazujeme, ktoru vybrat. Nasa spadova skola na Holicskej nema uplne najlepsiu povest, ake s nou mate prosim skusenosti, pripadne, kam chodia vase deti zo Slnecnic?
Moji chodia na Holicsku, maju spoluziakov aj zo Slnecnic. Ono zalezi na tom, akeho bude mat dieta ucitela - v prvom rocniku dostali osobu, ktora synovi povedala, ze je lenivy a hlupy, a ja som premotivovana, lebo syn si od zaciatku mylil pismenka, citanie mu islo slabsie a ja som chcela, aby sa problem resil od zaciatku (syn ma napokon dyslexiu, dysgrafiu). Dotycna uci nadalej prvacikov. V druhom a tretom rocniku uz dostali normalnu ucitelku. Obidve maju skvely pristup k detom, snazia sa ich motivovat a vytvarat fajn atmosferu v triede. Pri zlozeni nasej triedy je to narocne, je tam par deti, ktore nemaju nastavene ziadne hranice, a podla toho sa aj spravaju v skole. Co vnimam velmi negativne, na skole je len jeden specialny pedagog. Pri tom mnozstve deti, ktore ma v starostlivosti, tak pravdaze nestiha sa venovat castejsie vetkym. Takisto vyber kruzkov je dost obmedzeny. Mojich chcem od 4. rocnika preradit na Tupolevovu
mam prvacku na Turnianskej, ma spoluziakov aj zo Slnecnic. ale oficialne ZS Turnianska prijimala iba deti z obvodu

Dieťa našich nájomníkov chodilo na Turniansku a pokiaľ viem, tak boli spokojní.