icon

Kde kúpim balkónové kvety v Bratislave?

bg92
21. mar 2025

Ahojte, kde prosim kupujete v BA balkonove kvety (muskaty, petunie), mate nieco overene? kedy sadite? A ake mate skusenosti s petuniami-chcela by som tento rok skusit, mam ale od mamy zle recenzie, vraj uz v juli/aguste budu ozltnute a nepekne, nejak sa mi to nezda.
Dakujem za tipy!

simsalabim
21. mar 2025

@bg92 zalezi, na akom balkone budu - juznu ci zapadnu orientaciu u mna naozaj neprezili v inom, ako ozltnutom stave. preto uz roky davam kombinaciu euforbia a begonky (tie male, klasicke). Tie preziju vsetko. A kupujem ich v pidi mini stave v baleni po 10 v Obi alebo Hornbachu. Oni raz dva vyrastu.

belllinka
21. mar 2025

@bg92 podla toho na akú stranu máš balkón. Ak na juh, juhozápad, čiže ti tam praží najväčšie slnko, tak áno, už začiatkom júla budeš mať surfínie vyschnuté a spálené.
Ideál je východ, ja mám severovýchod a dávam si muškáty, nie ťahavé, ale vzpriamené plnokveté, kúpené buď v hornbachu alebo Obi a kvitnú ako divé až do novembra.

3009
21. mar 2025

@bg92 ja kupujem na trhu Miletičke

bielasovicka
21. mar 2025

@bg92 keď ti neprazi slnko na balkón tak áno. Mne petunie dlho nevydržia, lebo mi od obeda tam svieti slnko až do večera. Skoro zozltnu. A treba aj oberat kvety keď odkvitnu. Dosť často.

minesasubu
21. mar 2025

ja kupujem na miletičke, muškáty naposledy mi vydržali 3 roky aj v zime pekné boli ale máme slnečný balkon doobeda cca 12-13 slnko
nič iné mi tam neprežilo dlhšie ako jedno leto
jahody som tiež mala a celkom sa im darilo

bielasovicka
21. mar 2025

Kvety kupujem v senci v arbore.

cacianka
21. mar 2025

Oni, Hornbach, trhoviska, kvetinárstva, záhradníctva, aj podľa lokality kde bývaš,
Ake druhy ? Záleží od svetovej strany,

lizatko1009
23. mar 2025

@belllinka my mame juhozápad a mame ich nonstop krásne este aj celý oktober

belllinka
23. mar 2025

@lizatko1009 surfinie? A nic vam ten balkon netieni, stale pecie slnko?

bg92
autor
23. mar 2025

Dakujem vsetkym, mam balkony na vychod aj na zapad 🙂 skusim teda na vychodny dat petunie a na zapadny muskaty. Dakujem aj za tipy na obi/hornach, popravde som to aj tam planovala kupit len som sa obavala kvality ale ak hovorite ze ok pojdem do toho.
Pekny den vsetkym.

cacianka
23. mar 2025

@bg92 pozri kvalitu sadeníc, škodcov, a bybetaj/ kúp hocikde. Aj Tesco, Lidl