Kde sa dajú spraviť IQ testy pre dieťa/predškoláka?
Ahojte,
Viem ze v cesku Mensa testuje uz od 5r, ale u nas sa to neda. Nemate nejaky tip kam ist otestovat ci je dieta predskolak nadpriemerne alebo podpriemerne inteligentne?
Vopred dakujem za kazdu jednu odpoved 🙏
v cpp
@kacena4 tam by sme mali ist na test intelektu, funguje to tam ako standardne WAIS/Stanford-Binet a pod. testy? Vyjde cislo alebo percentil ci vyslovene nieco orientacne?
Este raz dakujem 🙂
@kacena4 tam by sme mali ist na test intelektu, funguje to tam ako standardne WAIS/Stanford-Binet a pod. testy? Vyjde cislo alebo percentil ci vyslovene nieco orientacne?
Este raz dakujem 🙂
@anonym_autor doporučujem v Leviciach špec ped, Gelaniovu , pretože tieto testy treba aj vediet vyhodnotit
pripadne ak vam v ba nesadne cpp tak skusit ine lebo vedia byt zaujímavé rozdielne vysledky z nich, nemalo by sa to už stavat ale stane sa...
nedá sa radšej skusit v mente ich ukecat ?
@anonym_autor doporučujem v Leviciach špec ped, Gelaniovu , pretože tieto testy treba aj vediet vyhodnotit
pripadne ak vam v ba nesadne cpp tak skusit ine lebo vedia byt zaujímavé rozdielne vysledky z nich, nemalo by sa to už stavat ale stane sa...
nedá sa radšej skusit v mente ich ukecat ?
@sara07 dakujem velmi pekne za tip 🙏
Mas skusenost ze vysli ine vysledky v dvoch cpp v BA?
V cpp je pristup fajn, snazia sa pomoct, len skumame rozne mozne diagnozy a jeden znamy terapeut mi doporucil skusit aj tieto IQ testy ze dieta moze mat odchylku v IQ a z toho hypersenzitivitu
Nehovorim, ze by to vylucilo inu diagnozu, len by bolo fajn o tom vediet a ked tak aj s tym zacat pracovat 🙂
@sara07 dakujem velmi pekne za tip 🙏
Mas skusenost ze vysli ine vysledky v dvoch cpp v BA?
V cpp je pristup fajn, snazia sa pomoct, len skumame rozne mozne diagnozy a jeden znamy terapeut mi doporucil skusit aj tieto IQ testy ze dieta moze mat odchylku v IQ a z toho hypersenzitivitu
Nehovorim, ze by to vylucilo inu diagnozu, len by bolo fajn o tom vediet a ked tak aj s tym zacat pracovat 🙂
@anonym_autor tak potom ak ste boli na testoch už v podstate tam im to malo tam vyskočit aspon v nejakom pásme
ale skutočne vela zaleží aké dá testy alebo kto ich robi
osobna skusenost pri najmladšom a tiež obdobna ale tvrdšia v jednom cpp vyšlo že pod pásmo a priemer tlačili do špec škôlky , o tri mesiace bez priprav dieta normo intelekt s miestami nad priemer
ako terapeut môže mat v tom pravdu ako fakt ..
ja by som skusila aj zaplatit tu menzu, rozumie po česky ? alebo proste s rodičom čo by len zadanie prekladal
ešte nie cpp ale skusit dobru fakt dobru psychologičku ale uprimne koho na sk doporučit neviem
V CPP ked robili synovi celkovy psychologicky posudok - intelekt, AS, skolska zrelost, tak nam sice cisla do spravy nedala, ale ukazovala u seba grafy, pasma, cisla. Ci uz percentil alebo IQ. Videla som, ze v niektorych castiach verbalnej casti bol napr 97. percentil, inde 50. Ale IQ nam ani nechcela ukazovat, pretoze to vraj nebolo smerodajne, lebo syn niektore casti odmietol dokoncit atd. Ale ake presne testy mali ti neviem povedat. Bol tam 2x po 2 hodiny a ako pisem, riesili viac veci, nie len intelekt.

v cpp