icon

Kde v Bratislave nájsť cenovo dostupné záclony a závesy?

sisa159
29. apr 2025

Prosím, poraďte mi, kde v BA nájdem niekoho, kto mi príde zmerať okná a pomôže mi vybrať záclony na okná a na jedno okno aj zatemňovacie závesy? Samej sa mi to meria veľmi zle, v izbách majiteľ nechal garniže, ktoré nechcem meniť a zle sa mi odhaduje výška aj šírka záclon aj závesov. Už som oslovila 2 firmy a z tej sumy sa mi spravilo nevoľno 😀 hľadám niekoho s normálnou cenou. ďakujem za všetky typy 🙂

bg92
29. apr 2025

ide o velmi nakladnu slubzu, ja ked som toto par mesiacov dozadu zistovala tak z cien sa mi zatocila hlava, aj vacsie firmy aj mali jednotlivci, vsetko je veelmi drahe, nic za v pohode cenu som nenasla.
nerozumiem tej casti ze ako to ze nevies odhadnut? zoberiem meter a meriam. alebo co ti nie je jasne? ja som nakoniec vsetko robila sama (ja som chcela firmu hlavne preto lebo mne sa to nechcelo riesit), ale po cenovom prieskume som vsetko vyriesla svojpomocne (este aj v ikea maju aj sluzbu skratenia na mieru, ak kupis inde skrati hociktora krajcirka), jedine muz mi montoval kojanicku, to by som nevela samozrejme. par tis eur usetrenych a roboty minimum.

livsi
29. apr 2025

Bohužiaľ, keď chceš nieco na mieru, nemôžeš čakať IKEA cenu. Už len latky sú od 50€/bm… takže keď mas šírku 4m - potrebuješ 8m latky aby si to mala aj nariasene. Takže len latka ta vyjde 400eur. Plus šitie, dať si to niekomu ušiť tam obehat, tam obehat… potom zistíš že si to zle zamerala a dávať znova presit… a keď mas firmu tak či tak zaplatíš…latku, zámer, zavesenie a ušetrí ti to nervy a behačky a v konečnom dôsledku dáš za to rovnakú cenu… áno bohužiaľ, keď to chceš na mieru stojí to pár tisíc. Ale potom je tu ta druha možnosť - IKEA - musíš skracovať a majú šírky asi len do 140cm takže to budeš mať nadpajane. A budeš mať 4zaclony vedľa seba. Takže ak to chceš mať pekné a bez nervov, odporúčam firmu v Ba - HOMEING.. sú na Šancovej.. pozri na instagrame majú fotky

anjelok
29. apr 2025

My sme to riesili v xxxlutz, usiju ti na mieru, ale odmerat musis sama. Co sa tyka ceny, tak pre predstavu, obyc. zaclona s cenou 15 eur/bm nas vysla na 5 metrove okno 300 eur.

sisa159
autor
29. apr 2025
@bg92

ide o velmi nakladnu slubzu, ja ked som toto par mesiacov dozadu zistovala tak z cien sa mi zatocila hlava, aj vacsie firmy aj mali jednotlivci, vsetko je veelmi drahe, nic za v pohode cenu som nenasla.
nerozumiem tej casti ze ako to ze nevies odhadnut? zoberiem meter a meriam. alebo co ti nie je jasne? ja som nakoniec vsetko robila sama (ja som chcela firmu hlavne preto lebo mne sa to nechcelo riesit), ale po cenovom prieskume som vsetko vyriesla svojpomocne (este aj v ikea maju aj sluzbu skratenia na mieru, ak kupis inde skrati hociktora krajcirka), jedine muz mi montoval kojanicku, to by som nevela samozrejme. par tis eur usetrenych a roboty minimum.

@bg92 neviem odhadnúť preto, lebo chcem to mať normálne, čiže 2.5cm nad zemou, čo zaclona alebo záves to ine uchytenie, k tomu typicky kriva novostavba, kde je rozdiel vo výške 1cm, okna sú cez celú stenu, takže je to zložité meranie pre jedného človeka a k tomu ešte dolaďovať podľa štruktúry záclony, kedže od typu látky záleži ako to "bude stáť, ako sa bude riasiť". Takže v tom je problém. Chápem, že väčšina ľudí berie záclony a závesy len ako praktickú časť na zakrytie okien, ale ja to beriem prakticky a esteticky a napríklad neznášam, keď nie sú dodržane správne pomery strán a podobne

sisa159
autor
29. apr 2025
@livsi

Bohužiaľ, keď chceš nieco na mieru, nemôžeš čakať IKEA cenu. Už len latky sú od 50€/bm… takže keď mas šírku 4m - potrebuješ 8m latky aby si to mala aj nariasene. Takže len latka ta vyjde 400eur. Plus šitie, dať si to niekomu ušiť tam obehat, tam obehat… potom zistíš že si to zle zamerala a dávať znova presit… a keď mas firmu tak či tak zaplatíš…latku, zámer, zavesenie a ušetrí ti to nervy a behačky a v konečnom dôsledku dáš za to rovnakú cenu… áno bohužiaľ, keď to chceš na mieru stojí to pár tisíc. Ale potom je tu ta druha možnosť - IKEA - musíš skracovať a majú šírky asi len do 140cm takže to budeš mať nadpajane. A budeš mať 4zaclony vedľa seba. Takže ak to chceš mať pekné a bez nervov, odporúčam firmu v Ba - HOMEING.. sú na Šancovej.. pozri na instagrame majú fotky

@livsi nečakám ikea cenu, ale aby len za zameranie bola suma od 150€ a viac, nemali v ponuke kvalitné dim-out zavesy ale pýtali 100€/m2, tak to je už silné kafe aj na mňa

bielasovicka
29. apr 2025

@sisa159 takto ako hovoríš ze to chceš mat precízne spravené, neviem kto ti pomôže. A keď ti náhodou spravia tak, že to bude o milimeter dlhšie ci kratšie, tak im to vrátiš prerobiť? No neviem kto s tým bude súhlasiť.

jana_eyre_2
29. apr 2025
@livsi

@livsi niektoré majú aj väčšie šírky (rosenrobinia a angsfryle zaclony majú aj 300x300 rozmer, zavesy tiež pár ale teda tie nevyzerajú úplne super..)

livsi
29. apr 2025
@sisa159

@livsi nečakám ikea cenu, ale aby len za zameranie bola suma od 150€ a viac, nemali v ponuke kvalitné dim-out zavesy ale pýtali 100€/m2, tak to je už silné kafe aj na mňa

@sisa159 tak skús ten HOMEING zámer je tusim 30€ a majú aj lacnejšie latky 😊

sisa159
autor
2. máj 2025
@livsi

@sisa159 tak skús ten HOMEING zámer je tusim 30€ a majú aj lacnejšie latky 😊

@livsi dakujem skusim ❤

luba98
3. máj 2025

Popros kamarátku nech ti pomôze pomerať, veď na to netreba VŠ.Potom si v eshope vyber látku a záclony a oni ti to nastrihajú a obšijú a zavesíš.

luba98
3. máj 2025

biante.sk