Koľko sa platí za opatrovanie ročného dieťaťa v Bratislave?
kolko sa berie vacsinou na hodinu kedze je to narocnejsie ako pri 3-4r detoch
nukaju mi 4 eura je to malo?
Ano, je to malo. Zavisi aj, v akom ste vztahu, ci ide o kratkodobe strazenie 2-3 hodiny, alebo celodenne.
Podla mna je to malo a v BA duplom. Ake su dalsie podmienky? Poskytnu ti aj stravu, alebo to si musis nosit? Kolko hodin denne mas stravit s dietatom? Ak je to 8x4e a mesiac ma priemerne 20 pracovnych dni, tak to mas 640e a este nemas zaplatene odvody, preplacanu dovolenku/PN ani nic. 700e je minimalna mzda.
@laurar1 no viac ze mi dat nemoze ale som unavena jak kon
@anjelok asi 15hodin tyzdenne...max 200 eur mesacne ze da
@milanemila cca 15hod tyzdenne za 200 eur mesacne a strazim v ich domacnosti, v byte.
Tak ak to mas ako brigadu popri skole/inej praci tak fajn, ale aj tak si vies najst opatrovanie dietata kludne aj za dvojnasobok. Takze este aj cestujes k nim. Neviem no zda sa mi 4e velmi malicko a s rocnym dietatom je to podla mna dost velka zodpovednost a musis byt stale v strehu, nech sa mu nieco nestane.
V takomto pripade, ze je to pravidelne a mas to ciste na ruku ako brigadu, by som si pytala 5 eur na hodinu.
My ked sme hladali, bolo to 10 a viac euro na hodinu
@sonnenshein tak predpokladam, ze 10 eur v cistom na hodinu nezarobi ani ta mamicka, to by som chapala pri nejakom jednorazovom strazeni, nie pravidelnom
@anjelok Preto sme dali prednost malickej sukromnej skolke, kde je uz viac ako rok a pol krpata velmi stastna.
@sonnenshein tolko by som nepytala mozno 7 eur...ale 10 isto nie
@sonnenshein taka skolka s jedlom isto vyjde aj 500 eur nie? bavime sa o 12m dietati takze jasle...
@sonnenshein a zas malu tam nemate az 8 hodin denne ci?
Anonym..no zalezi, kolko si mamicka moze dovolit a za kolko si ty ochotna to robit..a najst niekde dohodu. Ak to nepojde, tak jedine hladat inde.
@anjelok ano to je pochopitelne, ale oni zarabaju az velmi dobre, preto mam pocit ci ma nezneuzivaju :(
@anjelok zarobi.
Tak ak vies, ze maju na viac, tak skus ...4 eur je naozaj malo
200€/60h (15x4) týždne je 3,33 na hodinu to už kde sme? Však tam je zodpovednosť za malé dieťa a ďalšie veď to koľko je minimálna mzda teraz? Nežijem uz 3r na Slovensku ale toto je nonsens…
@66bublinka66 je :( ja som asi moc dobra dusa ale fakt musim nan striehnut. ved ma rok.
@sonnenshein ano to sa v tomto pripade oplati viac
@elizabet173 asi musim. lebo to je fakt zodpovednost.
@anjelok tam su deti na 8 hodin?
@autorka Mesiac mala adaptaciu, od hodiny po 3 hodiny, potom pol roka chodila na doobedie, najedla sa a isla domov, a potom sa rozhodla jedneho dna ze nejde domov, ale spinkat s kamosmi, a otvtedy chodi na cely den.
Za pol dna sme platili 330. Najlacnejsia opatrovatelka vysla 400, a to nebola pedagog, ani zdravotna sestra, ani nic take.
@sonnenshein super.
Tak to je dost zla brigada ked 3,3e na hodinu. Ved si to porovnaj s inymi. Ja som mala viac pred 10rokmi. Chcela som dat strazit dvojrocne a vychadzalo mi to - keby znamej 9-10eur na hodinu a to sa uz oplati aj skolka/jasle. Ja som tiez strazila v rodine a nechcela som nic zato ale davali mi viac ako tebe.
Za 4 eurá by som možno strážila tak spiace dieťa , ktoré prespí celú noc a rodičia sa chcú ísť zabaviť . Je to veľmi veľká zodpovednosť za veľmi malo peňazí.
To určite za to nerob.Je to náročná práca.
Strasne malo, to by som za tolko teda nestrazila :D
Presne jak pise baba vyssie, muselo by cely cas spat 🤣

Ja som platila za dvojrocne dieta 8 eur na hodinu, ked to bolo jednorazovo. Ked som mala cely mesiac, tak to bolo 570 eur aj so stravou. Na rocne myslim ze berie rovnako. 4 eura su velmi malo.