icon

Krátkodobý prenájom bytu v Bratislave. Mám ísť do toho?

2. apr 2025

Ahojte. Budem mat par mesiacov volny byt v BA (2 izbak), novostavba, zariadeny je pekne, vsetko nove a na mieru, navrhovala som si a zariadovala podla seba a pre seba. Situacia je momentalne taka, ze na par mesiacov pojdem mimo tohto bytu a rozmyslam, ci by nebolo fajn ho prenajat kratkodobo. Peniaze sa zidu. Jedine, co ma limituje je, ze by som ten byt musela cely vyprazdnit,co sa tyka osobnych veci a tiez by som nechcela, aby mi ho cudzi ludia znicili. Potrebovala by som vas pohlad na tuto myslienku. Ist do toho ci nie? Plusy, minusy? Dakujem.

hortenziaj
2. apr 2025

Tak zničiť s a podľa mňa zničí,potrebuje,zaspinia steny a pod , s tým treba rátať. A ako myslíš krátkodobý prenájom,akože cez airbnb ako ubytko ?
Úprimne ja by mi chýbali peniažky tak by som do toho šla,ale inak asi nie. Neviem si to predstaviť moc

petulda333
2. apr 2025

Preco nie?! Ja som muzovi kupila listky na futbal do BA a ubytko ma hned pri stadione,krasne zariadeny byt. Za super cenu

kavasmliekom
2. apr 2025

My sme tak bývali v Prahe, dali sme si inzerát na víkend, Napísala mi jedna pani, že chodí na služobne cesty a akurát bude mimo, bude mať voľný byt. dohodli sme si cenu. Bolo to super a lacnejšie. Jedine spálňu zamkla.

ika02
2. apr 2025

Ahoj. Ja by som potrebovala do BA 10.-13.4. Idem len so sestrou vybavovať nejaké rodinné záležitosti. Neviete náhodou o nejakom lacnejšom ubytovaní v Starom meste?

janci27
2. apr 2025

Myslim si, ze zaujem by urcite v BA bol kludne aj na 1-2 noci, pripadne par dni. Tiez som vyuzila ubytko cez airbnb, ked sme mali vecierok z prace a kedze byvam dalej, ludia casto pri roznych akciach vyuzivaju taketo kratkodobe prenajmy. Otazka skor je, ci by sa ti chcelo stale chodit byt upratovat po kazdom najomnikovi a pripravovat pre dalsieho. Urcite si daj podmienku, ze ziadne party na byte nie su povolene.

andrea_82
2. apr 2025

Podla mna je ine, ak mam dlhodobo volny byt, ktory prenajimam. Ale moje vlastne byvanie, s laskou zariadovane, v ktorom mam vsetky veci, by som neprenajimala. Musela by som velmi potrebovat peniaze.

kristinka92
2. apr 2025

A máš človeka ktorý sa ti bude starať o prevádzku? Lebo po každom treba upratat, oprat, prezliecť periny, vymeniť uteraky, skontrolovať a prevrat byt, kľúče…

black_wolf
2. apr 2025

Bud to prenajat firme, co prevadzkuje chod Airbnb (za percenta zo zisku si dany byt zaradia do portfolia) alebo byt prenajat 1 osobe na x mesiacov

black_wolf
2. apr 2025

Ale ja by som asi nedokazala prenajat byt, ktory som zariadovala ako svoj domov 🙂 zase az tolko penazi sa za par mesiacov z toho ziskat neda, nestalo by mi to za to, potom by som len chodila a hladala, kde je aky skrabancek a hnevalo by ma to :D

pandorra
3. apr 2025

My sme riesili airbnb, viac sa nam vsak oplati dlhodobejsi prenajom.Skody na byte ti vie zaplatit airbnb, ak to skontrolujes po kazdom najomcovi. A samozrejme musis vystahovat vsetky svoje veci, riesit najomcov, ktori sa ti budu pravidelne menit, navigovat ich, vymenu pradla, upratovanie a pod.

katulienkax
3. apr 2025

Svoj vlastny byt s vecami by som neprenajala, kde tie veci chces dat, mame na povalu? Mna by mama vyhodila keby ze jej dotrepem milion veci na ukladnenie

zic
3. apr 2025

1, ako to chces spravit legislativne? Zaregistrujes sa na DU? Lebo ak chces vyuzivat na toto rozne platformy, tak uplne na cierno si to neviem predstavit,
2, vsetky tieto kratkodobe najmy funguju ako hotel. Musis byt vyglancit po kazdom navstevnikovi, mala by si tam mat postelne pradlo a uteraky. Odomknut im byt / zabezpecit kluce

prasiatko30
3. apr 2025

Vidim hlavne dva problemy - pokial tam mas kopec osobnych veci to nie je moc prijemne ani pre vlastnika ani pre tych co prenajimaju. Ak budes prenajimat na 1-2noci kto to tam bude chodit upratovat a pripravovat na dalsi prenajom?
Kebyze to je prenajom pre nejakeho znamehp na 1-2mesiace, zeby potreboval surne nejaky byt na kratkodoby prenajom tak do pohody - ak by to bolo cudzim ludom tak nie

guudy
3. apr 2025

Absolutne nie. Mam rada svoje sukromie a nestalo by mi za to stahovat celu domacnost.
Raz sme mali cez airbnb prenajaty dom pocas covidu. Kvoli karantene dietata, ktore prislo zo zahranicia. Ale netusili sme, ze to panko prenajima vlastnu domacnost. Bolo to dost hrozne. Bordel v kuchynskych skrinkach, rozostavane lego v detskej izbe, sanony s dokumentami v obyvacke, zaramovane diplomy na stene. Cely jeho zivot ako na tacke. Ach jaj. Osobne mi to prislo nechutne cele. Esteze s dietatom v karantene bol muz a nie ja😅

procrastique
3. apr 2025

Ja som prenajímala 3/4 roka svoj byt, dala som pomerne vysokú cenu na noc a teda všetci čo sa ubytovali boli slušní a nič sa nezničilo. Rátala som s tým, že po "ukončení" prenajmu vymaľujem steny, vymením kuchynskú pracovnú dosku a pod ale nič z toho nebolo nutné.
Avšak tým, že cena bola vyššia tak som mala obsadených max cca 12-13 nocí z mesiaca.