icon

Ktoré gymnázium v Bratislave je najlepšie?

zuzana_aaaaaa
5. feb 2025

Ahojte idem si po radu su tu nejake zienky ktorych deti teraz studuju na gymnaziu Metodova? Ma strasne recenzie a to sme boli presvedceni ze pojde tam a teraz sa obavam😔 a teraz po novom ako im to stazili sice si moze podat na 4 skoly ale akonahle ju zoberu na bilig. musi sa vyjadrit este predtym ako su dalsie prijimacky na normalny gympel toto kto vymyslel?!!!! Resp. Poradit gympel na ktory aktualne vase deti chodia a su spokojne?

darkswan
5. feb 2025

Ladislava Saru;)

skumavka
5. feb 2025

@zuzana_aaaaaa grosslingova, syn je tam druhák v bilingválnom programe, majú ale aj klasický a matematický program. Jeho okrem toho vzali aj na Vazku na bilingválne a na J. Hronca štvorročné. Vybral si ale Grosslingovu a je spokojný.

bluka2
5. feb 2025

@skumavka tak majú teraz bilingvalny program? Ale dobre počuť, že je to stále dobrá škola

skumavka
5. feb 2025

@bluka2 ano, majú. A hej, je tam spokojný, treba tam makať, ale jemu to nevadí.

zuzana_aaaaaa
autor
6. feb 2025

@skumavka dakujem za info na gross.nechce ist kvoli matike.. i ked je cista jednotkarka a j.hronca sa boji ze nespravi prijmacky akokolvek ju presviedcam neveri si😔 tak asi nam zostava ta vazka... nikto sa neozval zatial ohladom realnych referencii na metodku.

h2
6. feb 2025

@zuzana_aaaaaa Kamoškina dcéra chodí na Metodku, už je v maturitnom ročníku. Keď som jej písala, že jej závidím, že má dcéru na takom dobrom gympli, odpísala mi doslova toto: "Toto dám prečítať *** (dcére), Metodku by fakt nikomu, koho má rada, neodporučila."

mici111
7. feb 2025

@zuzana_aaaaaa Košická/J.Hronca je tiež zameraná na matiku, nie až tak ako Grosslingova...a je tam veľmi ťažké sa dostať..nestačí byť len jednotkár na základnej...na takýchto školách ide o desatiny bodov na prijímačkách...ale na druhú stranu sú to naozaj výborne školy...
Moja chodí na medzinárodny program na Pankúchovu, je prváčka na gympli, aké nie bilingvál ale medzinárodný program IB - to isté ako je na J.Hronca/Košická...veľmi sme spokojní, aj ja aj dcéra... prijímačky robila minulý rok (bola osmacka na tomto medzinárodnom programe na Pankúchovej, ale keďže prechádzali na strednú školu,tak museli všetci robiť prijímačky ako ostatní), druhu prihlášku si dával tiež k nám na bilingválne gymnázium na Pankúchovej..vzali ju aj na IB aj na bilingvál..vybrala si IB, pokračuje ďalej...
Na metodovu sme aj my minulý rok zvažovali francúzsky bilingvál, keďže anglicky hovorí plynule, tak rozšíriť jazyk, francúzštinu sa tu na Pankúchovej učí štvrtý rok ..ale nakoniec sme tam nedali prihlášku tiež som počula kadečo o Metodke...

sonnenshein
7. feb 2025

@mici111 Moji tiez chodia na IB program na Pankuchovej - syn je uz v DP (cize 4ty z 5tich rocnikov), dcera je o rocnik nizsie. Studium je velmi narocne, ale kvalitne, a otvara dvere na zahranicne vysoke skoly.

mici111
7. feb 2025

@sonnenshein super, teším sa, že aj vy ste spokojní..moja dcéra je v MYP3... Zatiaľ úplná pohoda, ona je zvyknutá na tento systém učenia a výučby, chodí na IB od preMYP, čiže štvrtý rok...a áno, počula som, že posledné dva roky, t.j. DP1 a DP2 sú brutál náročné, aj niektorí učitelia na škole vraveli, že také veci sa učili až na výške.. rozprávala som sa osobne s kočkou z DP1 (sestra dcérinej spolužiačky), aj sama potvrdila, že je to hlavne náročné čo sa týka time managementu, že musela vypustiť niektoré svoje aktivity, aby stíhala do školy...tento rok bude prvý ročník DP2 na tejto škole, čo budú končiť (final exams), tak som veľmi zvedavá ako dopadnú, či prejdú všetci a podobne...

zuzana_aaaaaa
autor
8. feb 2025

@h2 dakujem za info🙏

zuzana_aaaaaa
autor
8. feb 2025

@mici111 dakujem za info pozreme😉

adkala
Autor odpoveď zmazal
mici111
8. feb 2025

@adkala môžem sa spýtať, čo konkrétne vám nevyhovovalo na osemročnom gympli na Pankúchovej? Celkové smerovanie školy a kvalita výučby? Konkrétne? V dobrom ma to zaujíma.. kľudne aj do súkromnej správy ☺️ ďakujem

simoli
10. feb 2025

@zuzana_aaaaaa jednoznačne GJH alebo Gamča. GJH je viac všeobecne zamerané, majú veľa úspechov zo všetkých okruhov. Gamča je výnimočná hlavne v smeroch matematika a fyzika. Tam sú naozaj bezkonkurenčne podporení v týchto predmetoch. Moji obaja chodia na GJH a teda max max max spokojní sme všetci...

bleelka
30. mar 2025

@h2 mohla by som sa opýtať bližšie info ohľadom Metodky, prípadne, pošlete mi kontakt na kamošku ak je na MK, napíšem jej ss. Chcela by som sa poinfromovat o škole. Ďakujem pekne.

happygirl
9. apr 2025

Mne chodia 2 dcéry na Metódou, jedna na 8r.gympel (sexta/momentálne je na zahraničnom študijnom pobyte v Nemecku od septembra 2024) , druhá konči tento rok francúzsku bilingválnu sekciu. Ak sa niečo chcete opýtať, napíšte mi správu 😉

happygirl
9. apr 2025

@zuzana_aaaaaa môžem sa opýtať, čo ste počuli o Metodke? A kde konkrétne? 😉 mne tam chodia obidve dcery (jedna 6 rokov, druha 8rokov) tak som celkom zvedavá či sa to zaklada na pravde 😉

zuzana_aaaaaa
autor
10. apr 2025

@happygirl dobry den uz je to jedno nakoniec sme tam nedali prihlasku..jedna kocka tu pisala v komentaroch

gabigala
14. nov 2025

@happygirl Prosim napisali by ste Vasu skúsenosti s Metodkou, tiez dcera zvazuje bilingvál. Dakujem!

zuzana_aaaaaa
autor
14. nov 2025
@gabigala

@happygirl Prosim napisali by ste Vasu skúsenosti s Metodkou, tiez dcera zvazuje bilingvál. Dakujem!

@gabigala dobry den dcera nie je na bilig gym. A zatial spokojnost na nic sa nestazuje😉

gabigala
14. nov 2025
@zuzana_aaaaaa

@gabigala dobry den dcera nie je na bilig gym. A zatial spokojnost na nic sa nestazuje😉

@zuzana_aaaaaa dakujem pekne

zuzana_aaaaaa
autor
15. nov 2025
@gabigala

@zuzana_aaaaaa dakujem pekne

@gabigala jezisi vy sa pytate na metodku a moja isla nakoniec na vazku🙈