icon

Mám si hľadať najprv prácu alebo bývanie v Bratislave?

27. sep 2025

dobrý večer. momentálne som meciac na úrade práce. hľadám si job v bratislave no nemám tam ešte bývanie (bývam 4 hodiny od BA). mám dilemu a neviem čo hľadať prvé.
ak by som si hľadala bývanie (v mojom prípade podnájom izby), nie som si istá či by som si v blízkosti job našla. hľadám totiž po celom meste. plus hoci našetrené mám ale som bez práce a väčšinou prenajímajú pracujúcim ľuďom. a každý mesiac musím chodiť na podpis na úrad.
ak by som si hľadala najprv job musela by som klamať a povedať že žijem v bratislave. ak by ma prijali musela by som si rýchlo zohnať podnájom čo neviem či by sa mi podarilo.

je tu niekto taky kto si hladal job a byvanie dalej? ako by ste postupovali vy?

janai1
27. sep 2025

Najprv práca až potom bývanie.

anonym_8618e2
27. sep 2025

Prácu

jablko13
27. sep 2025

Veď ale nezoberú ťa do práce zo dňa na deň. Najprv musíš ísť na pohovor. A ak ťa zoberú, dohodnete sa, kedy nastúpiš. Dovtedy si nájdeš ubytko. Alebo hľadáš prácu, kde je nástup ihneď?

beata_k
27. sep 2025

Najprv pracu.

autor
27. sep 2025
@jablko13

Veď ale nezoberú ťa do práce zo dňa na deň. Najprv musíš ísť na pohovor. A ak ťa zoberú, dohodnete sa, kedy nastúpiš. Dovtedy si nájdeš ubytko. Alebo hľadáš prácu, kde je nástup ihneď?

@jablko13 na ponukách práce neudávajú či ihneď alebo dohodou

cutespider
27. sep 2025

Práca sa hľadá oveľa ťažšie, než podnájom. Ja som tak začínal, že som prvé dva dni, kým som našiel podnájom, spal na ubytovni. Nikoho som nemusel klamať, že nebývam v BA, lebo to nikoho nezaujímalo 😁

chrobak7
27. sep 2025
@anonym_autor

@jablko13 na ponukách práce neudávajú či ihneď alebo dohodou

@anonym_autor Neudávajú, ale veď na to sú pohovory, kde sa dohodneš na nástupe. Normálny zamestnávateľ nepožaduje nástup na druhý deň. A na pohovore povieš, ak by sa na to pýtali, že síce bývaš mimo mesta, ale nemáš problém sa presťahovať.

A ak by si predsa len problém mala, tak do práce nenastúpiš.

autor
27. sep 2025
@cutespider

Práca sa hľadá oveľa ťažšie, než podnájom. Ja som tak začínal, že som prvé dva dni, kým som našiel podnájom, spal na ubytovni. Nikoho som nemusel klamať, že nebývam v BA, lebo to nikoho nezaujímalo 😁

@cutespider neviem ake bývanie si hľadal ty, ale ja si hľadám spolubývanie. to je ťažšie násť než byt.

cutespider
27. sep 2025
@anonym_autor

@cutespider neviem ake bývanie si hľadal ty, ale ja si hľadám spolubývanie. to je ťažšie násť než byt.

Hľadal som garsonku. Ale na prvý mesiac, pripadne dva, môžeš vziať čokoľvek a popri tom hľadať niečo lepšie.

personality
27. sep 2025

Nájdeš ľahko spolubývanie. Najskôr práca. Ja som tak mala ze prácu, dochádzala som nejaký týždeň, potom som si našla podnájom, ale nepáčilo sa mi, 2 týždne som tam bola, potom mi z prace vybavili ubytovňu, ale bola som tam len mesiac, našla som si frajera a bývala som u neho, hoci som si ešte ďalší rok platila tu ubytovňu, ze keby sme sa rozišli aby som mala kam ísť. Po roku mi jeho matka povedala, že by som to mohla už aj odhlásiť 😀 Kúpili synovi byt, ale dnes by som to už tak neriešila, ze by som bývala u neho a nemala svoje, mala som si riešiť hypotéku na svoj byt a prenajať, čo už, naivná som bola.

sisi8911
28. sep 2025

@anonym_autor napíš mi 🙂 možno viem pomôcť

sasesoe
28. sep 2025

Ahoj, urcite najskor pracu. Byvanie vies docasne vyriesit i nejakou ubytovnou.

autor
28. sep 2025
@cutespider

@sasesoe
@cutespider vedeli by ste mi nejakú ubytovňu odporučiť?

cutespider
28. sep 2025

@anonym_autor, už si nepamätám kde presne som bol, bolo to niekde pri Zlatých pieskoch resp. letisku, tam je ubytovní ako húb po daždi. Pozri si aj booking, alebo anirbnb. Dosť záleží, kde chceš pracovať, aby si nestrávila polku dňa cestovaním.

cutespider
28. sep 2025
@cutespider

@anonym_autor, už si nepamätám kde presne som bol, bolo to niekde pri Zlatých pieskoch resp. letisku, tam je ubytovní ako húb po daždi. Pozri si aj booking, alebo anirbnb. Dosť záleží, kde chceš pracovať, aby si nestrávila polku dňa cestovaním.

*airbnb

cacianka
29. sep 2025

Aký máš odbor, vzdelanie ?