Migrenologická ambulancia v Bratislave
Mávam strašne migrény. Mam dojem že už pomaly aj kazd druhy deň. Bola som 3x u neurologicky. Odporučila mi nájsť si špecializovanú ambulanciu. Viete mi niekoho v BA odporučiť? Ďakujem za všetko
ja toto riesim uz druhy rok. zatial som sa nedopatrala ci na slovensku su dake specializovane ambulancie na bolest hlavy. napr. v cechach su. aj tu na MK som sa viackrat pytala ci nepozna niekto dakeho dobreho neurologa. moja neurologicka otras. hlava ma boli takmer kazdy den uz viac ako rok a pol. nakoniec som sa objednala do Neuroill. buduci tyzden tam idem prvykrat
ja som tiez mala migreny,ale mne to islo od chrbta ,,,mala som poriadnu hrcu vedla lopatky a to mi tlacilo na nerv...mne pomohol fyzio 🙂 a plus CBD OLEJ mi pomaha .
@kacena4 ďakujem za odpoved, ale nie som vhodná na biologickú liečbu.
@lyci ďakujem za odpoved, bola som už 3x u neurologicky, dala mi lieky, ale vôbec nezabrali, Žiadny účinok
@alenamihal ďakujem za odpoved, chrbticu mam v poriadku, skúška som aj akupunktúru, aj oleje aj caje a himalájsku soľ, zbytočne vyhodené peniaze, už žiadnym “zaručeným receptom” neverim
volakedy bola algeziologicka (tusim tak sa vola) amb. u milosrdnych a tusim aj na antolskej skus si pozistoval. migrenilogicka na sk neexistuje. skoda tej bioliecby
mne velmi pomaha horcik, ale kedze mam posledne mesiace problemy s crevom, tak sa mi uz asi zle vstrebava. a najnovsie, ked ma kazdy den k veceru zacne boliet hlava, tak si dam guajacuran s horcikom a to tiez zabera, aj ked nie vzdy. napr. vcera vecer hrozna migrena, tak tam to zmiernil uz len ergotaminovy cipok, aj ked nerada ich beriem, lebo su silne a uz mam problemy aj s pecenou, ale ked sa ta bolest uz neda vydrzat a je prilis casto, tak to je uz cloveku potom jedno. ja uz som tak zufala, ze nevladzem normalne fungovat
@kacena4 ďakujem
@lyci magnezko už jem ako lentilky, nezaberá
skus s tym guajacuranom. to mi pomohlo naposledy. a este jedine magnezko, co mi zabera je vo forme bisglycinatu. vsetky ostatne formy nic
@lyci guajacuran som užívala s flektotom, to kedysi zaberalo, ale potom si organizmus na to zvykol a prestalo to účinkovať
Ja som bola tu https://hippokrates.sk/nas-tim/mudr-terezia-mac... . Velmi mi pomohla, nechcela mi vobec davat lieky skor taky holisticky pristup najskor skusit. Urobila mi komplet vysetrenia aj take ktore boli mimo neurologie. Musis to sice platit ale poistovna preplaca cast takze to neni az take hrozne. Migreny uz nemam a ak ano tak velmi mierne.
@allie458 ďakujem, idem si to prečítať
@lyci myslím ze celkove zlepšenie zdravotného stavu a tiež asi aj vynechanie antikoncepcie. Ja som mala migrény od 12tich rokov tak som si myslela ze to HAK neovplyvňuje ale asi ovplyvnilo. Mala som aj deficit vitaminov, slabu skoliozu ktorá mi spôsobovala tlak na pravy krcny sval co tiez mohlo vyvolavat migreny atd. Toto všetko som riešila + magnosolv a migreny sa veľmi zlepšili.
Urcite sa pytaj ma mri celej chrbtice. Trpela som migrenami a pochodila vsetko mozne. Potom som chodila 3 roky za fyzioterapeutom. Kazdy mesiac riadna masaz a cvicenie,cvicievam aj doma. Po mri sa zistilo,ze mam pricviknute nervy,vysunute platnicky a dalsie veci,to vsetko vyrazalo do hlavy. Mna neustale bolela hlava,strasne migreny. Na mri som isla s placom a presvedcena,ze mam nador 😂 po 4 rokoch cviceni a davani sa dokopy som na tom velmi dobre. Migrena ma chyti pri menstruacii a zmenach pocasia a uz aj pri zmenach pocasia je to lepsie. Urcite si daj vysetrit chrbticu minimalne krcnu
@marca12 neurologicka má poslala. Ja reagujem na svoj cyklus, menstruacia, ovulácia, ale aj zmeny počasia, niekedy vyčerpanosť a únava
Ale mam dojem, že mam ataky čoraz častejšie, síce kratšie, hlavne popoludní a navecer, ale častejšie
Ja som si za posledny rok a pol strasne vytrpela s migrenami. Neurologicka ma nabalila liekmi a ze viac pre mna spravit nevie. Z tych liekov mi aj tak trpla polka tvare a bolo mi z nich zle. Zaberal iba flector ale uz aj ten moc nezabera... Mne co pomohlo je pravidelne cvicenie s fyzioterapeutkou... Bude to mat asi suvis s chrbticou u mna...ale inak ma boli hlava ked vela spi, ked malo spim, ked je zmena pocasia, stres, mam pocit ze vsetko je spustac😀 ale to pravidelne cvicenie ma zachranilo, ja som uz bola na pokraji zufalsta ...
Ahoj. Mne pomohlo že mi diagnostikovali histaminovu intoleranciu. Obmedzila som podľa toho potraviny (čokoláda, údené, niektoré ovocia, zeleniny...) a začala pravidelne cvičiť a migrény mávam vďaka bohu už len zriedka. Držím palce nech sa to aj tebe podarí!

ak mas cca 10-15 migren a liecis sa na ne tabletkami ziadaj od svojej neuro nech ti poziada u poistovni o bioligicku liecbu liekom ajovy mne uzasne zabera vysadila som vsetky lieky a migreny sa znizili o 60% drzim palceky