Netabuľkový pediater v Bratislave
Ahojte Maminy, poradíte mi pediatra v rámci BA, ktorý k dieťaťu pristupuje individuálne? Naša aktuálna pediatrička je extrémne tabuľková. Máme teraz malé bábätko a stresuje ma kvôli prispievaniu, ak dieťa priberie miesto 120g/tyzdenne 110, tak je zle. Aj prvé dieťa je netabulkove doteraz a to už je velke, tam nás tiež postresovala riadne, najvyšší čas vymeniť…
Dakujem vam
Pediatrov je vseobecne malo, nikto neprima novych pacientov. Mna odmietali do radu vsetci, aj v mieste trvaleho bydliska, prijala ma len jedna, takze vyberat sa velmi neda. Ved vyser sa jej na tabulky, dakujem za prehliadku, dovidenia, aj ja som to tak robila.
Pokial babo nechudne a pribera svojim tempom ,nerob si z jej reci tazku hlavu
Pokiaľ je problém nájsť nového lekára a dieťatko je zdravé tak kašli na to.
Odpisem vám takto hromadne. Asi som sem mala napísať skôr, lebo po tej poradni som zostala taka vystresovaná, lebo malú nakazila opakovane prevažovať, až som ju začala prikrmovať, aj keď len mojim MM, tak som ju prekrmila, bolo jej ťažko strašne a nakoniec celý ďalší týždeň nepribrala ani gram, ako jej bolo ťažko 🤦🏼♀️ komunikujem celý čas s úžasnou laktacnou konziktantkou, ta nás sleduje a vraví, že všetko v poriadku, len je proste mala prejedena a musí sa z toho dostať. Ale pediatrička to iste nepochopí a obavám sa, že kvôli tomu, že od poslednej váhy nepribrala skoro nič nás bude hnať až do nemocnice 🤦🏼♀️ sama nechápem, ako som sa takto mihla nechať pobláznit pri druhom dieťati, úplne som z toho nešťastná ☹️
@lunademonica a netlacila ta to um alebo nevyhrazala sa nemocnicou? Lebo ja neviem, aké ma kompetencie lekár? Lebo hneď ako nám dcéra nepribrala tých 120 tak nakazila preváženie a následne um, ak nepriberie dosť. Ale mala je inak uplne v poriadku, vysmiata, robí všetko na svoj vek, rastie do dĺžky, len teda priberá svojim pomalším tempom ako aj syn
Co ti poviem..ked su pre teba znalosti laktacnej s ktovieakym vzdelanim viac,ako lekarky po narocnim studiu a x rokoch praxe, tak neviem..
Vsak pustaj teda jednym uchom dnu,druhym von.... je to tvoja zodpovednost za tvoje dieta....
Ak inak prospieva, proste sa odosobni, do nemocnice vas isto neposle..
nie si nahodou z Race? tiez mame takto svihnutu lekarku. stiahni si nejaku appku childrens growth, tam uvidis, ci dieta pribera ok alebo nie.
@katrin21 neviem, či sme sa pochopili. Ak by som videla, že dieťa neprospieva dlhodobo, tak to riešim z vlastnej iniciatívy. Tu hovoríme o nepribrati 10g týždenne. Ak by som sa k tomu postavila vágne, ako mam pocit, že naznačuješ, že robím, nepísala by som sem, ale by som to brala jedným uchom dnu a druhým von
@princezna_bosorka nie som, ale dobre vedieť, že ešte niekde sa to hroti. Boli sme v rámci second opinion na vyšetrení u ďalšieho pediatra, aby dieťa prezrel komplexne a zhodnotil celkový stav a povedal, že úplne v poriadku. 1. Dieťa bolo na tom rovnako, my s mužom sme obaja mali a chudí, tak ma to upokojilo. A dakujem za tu Applku, vôbec mi to nenapadlo, popozeram
Moja dok najpr pindala ze pribera extremne rychlo (plne kojene stihle dieta), a o mesiac zase ze pribera malo, samozrejme s dramatickym tonom, vystresovala ma zakazdym, som rozmyslala ci mam maleho nechat hladneho alebo ako regulovat jeho vahu, kedze mam zdravy rozum, vysrala som sa na nu, kojila som ajl maly potreboval a po par mesuacoch uz dala pokoj...
Um mi neponukala ale by som ho ani nezaviedla, ked viem ze mi idu cecky prasknut jak su plne, no nie ? Ine ked zena ozaj nema mlieko. Vela info som studovala z roznych zdrojom ako napr. Mamila, Ženske kruhy a to mi dalo relevatne info, co je ok a co nie. Pri druhom uz by som za vystresovat nedala. Ty si rodic, ty mas hlavne slovo, ona moze len odporucat pokial nejde o zivot. Hovi sa doktori niekedy tvaria velmi autoritativne a natlakovo. Treba rozmyslat, niekedy radia dobre, inokedy zle.

Nežijeme v BA ale radu mam. Normalne som zopar pediatria obvolaj a opytaj sa priamo na ich prístup. Tak by som konala ja.