Novorodenecká JIS Kramáre a ubytovanie matky
Ahojte.vcera som predcasne porodila v 34tt a maly isiel hned do inkubatora kvoli dýchaniu.Rodila som v Kochu (inak uzasna spokojnost).zial dnes ho museli previest na Kramare (zatial na JISKU),lebo dýchanie sa mu nezlepsovalo.myslela eom si,ze sa tam dám preradit zajtra aj ja,ale povedali mi,ze beru len mamicky,ktore su uplne fit po porode,lebo o ne uz nieje zdravotne postarane...ja sa po porode mam sice dobre,ale pred mesiacom som prekonala silny zapal vo forme neprijemnej choroby a stale sa davam dokopy,preto sa trochu bojim byt hned bez lekarskej kontroly... Neviete ako vyzera resp. prebieha to ubytovanie na Kramaroch pre mamicky predcasniatok na novorodeneckom? Mam pristup k malemu cely den?naozaj tam nie je ziadna zdrav.starostlivost pre tieto zeny po porode? Ani laktacna poradkyna nie je k dispozicii? Ako je to so stravou,je automaticky alebo sa zabezpecuje individuálne?
@drake122 ďakujem pekne.toto som myslela len som to asi nenazvala spravne. Cize pokial je na JISke,tak sa mi tam velmi neoplati byvat,len chodit pocas navstevnych hodin ho pozerat. Ubytovanie sa mi hodi viac vtedy keď bude na neonatologii,to uz by som s nim mohla byt aj cely den ak to dobre chapem...a to ubytovanie si nejako hradim alebo nie?
A nevie niekto ako to vyzera na tej ubytovni pre rodicov?na izbe asi nie je zvlášť kupelna,ze?
@feketka ja som tam bola pred 10 rokmi, a k dietatu som sa dostala kedy som chcela, skor to bolo z ich strany ziadane, aby tam matky boli co najviac, dokonca ked som chcela ist na chvilu niekam prec, tak to bolo treba oznamovat, pomaly priepustku si pytat od sestriciek, a ta ubytovna bola fajn, skoro ako hotel, normalna 2-lozkova izba, s kupelnou, aj TV tam mali, mozem povedat, ze celkom komfortne ubytko, si sa platilo si vobec nepamatam, ale skor nie, jedine stravu si tam mozes zaplatit v jedalni pre personal, ale tam vtedy varili hrozne, a bolo to aj drahe na tu nekvalitu
@feketka oficialne to asi nikde nie je spomenute, ono to sluzi hlavne zamestnancom, a par izieb ma detska kardio a patologicki novorodenci, inak tie oddelenia su na vysokej urovni, ja som bola v soku, ake to tam maju pekne, na beznom oddeleni je to otrasne, ale tuto u babatiek je to fakt super

Ak myslíš na Neonatologickú JIS v NUDCH tak tam ťa ubytujú v areáli ale prístup k dieťaťu máš len v limitovaných časoch. Ak je už v zlepšenom stave tak na bežnom Neonatologickom oddelení tam už vieš byť cez deň aj na izbe s dieťaťom, ale spat odídeš naspäť tam kde si ubytovaná. A tam sa starajú len o novorodencov, matky tam zdravotne neriešia, nie je to gynekologia ani pôrodnica. Laktačná poradňa a psychológ tam sú.