icon

Nový život v Bratislave

5. feb 2023

Ahojte kočky. Za chvíľu sa sťahujem za priateľom do Bratislavy. Chcem sa Vás opýtať,tie ktoré ste sa tam presťahovali dlho ste si zvykali na nové mesto ? Myslím tak či ste sa rýchlo do toho dostali ,MHD, prestupy a tak ďalej? Nemali ste strach vo veľkom meste ? Áno chápem každá to máme inak len ma zaujíma váš pohľad. Za akú dobu ste sa aklimatizovali. Vopred ďakujem za odpovede.

crazy_cat_lady
5. feb 2023

A z akeho mesta stahujes? Ja som sa prestahovala este na zaciatku vysokej skoly a zvykla som si relativne rychlo 🙂 zavisi asi aj, z akeho mesta ides..lebo ak je to z nejakeho mensieho, prip. dediny, tak je to asi zmena k lepsiemu co sa tyka mhd/kultury/sportu/obchodov a celkovo socialneho vyzitia sa 🙂

tyrkysova_kobyla
5. feb 2023

Ja som do BA dosla ako 19 rocna na vysku na internat, prakticky odvtedy tu zijem a milujem Bratislavu. Zvykala som si asi pol roka. Teraz si neviem predstavit, ze by som zila inde, je tu kopec moznosti, kulturneho vyzitia, zakutia na prechadzky, blizka priroda okolo....

kp7333
5. feb 2023

Bratislava nie je velke mesto, to nie je Londyn alebo Pariz. Neboj, zvyknes si. Zavisi od toho, kam konkretne sa stahujes. Najdes tu aj rusnejsie miesta, ale aj tichsie a vela prirody - lesy, vinice, Dunaj a zakutia okolo neho. V centre zas divadla, restauracie, kaviarne.

gejb
5. feb 2023

Prvý rok som si vždy pozrela ešte doma na google maps kde je aká zastávka,kadial mam ísť, orientačné body, a potom v terene som vyuzivala maps 🙂 vďaka bohu za užitočné aplikácie 🙂 a na IMHD.sk si vieš naplánovať pekne cestu mhdčkou, to používam doteraz 😊 a keď tu už máš priateľa o to lepsie,on ta povodí po meste 🙂

autor
5. feb 2023

Bože ženy moje ste úžasné,mne sa tak uľavilo a tak dobre sa mi to číta čo píšete. Ďakujem vám za názory. Sťahujem sa z malého mesta na východe Slovenska kde je cca 10 000 obyvateľov. Toľko málo snáď nemá ani jedna mestská časť BA 😃a idem do Petržalky, myslím, že to je niekde na začiatku. Troška mám strach, že sa budem strácať iba 😃 ste zlaté🙂

tyrkysova_kobyla
5. feb 2023

Neboj, na zaciatku je to normalne, caka ta zmena, ruch vacsieho mesta... Ale ako baby pisu, s aplikaciami sa da vsetko zvladnut. Isto sa ti "u nas" zapaci 😁

lindous
5. feb 2023

Pozri, ja tu žijem celý svoj život a keď mám ísť na nejaké nové miesto, tak tiež používam navigáciu a MHD spoje si plánujem cez imhd, lebo jednoducho nepoznám všetky kúty a na trasách, ktoré budeš chodiť pravidelne sa určite rýchlo zorientuješ 😀 stratiť sa určite nestratíš 🙂

goodidea
Autor odpoveď zmazal
zoeeoz
5. feb 2023

Ba je len trochu prerastena dedina 🙂 uvidis, cochvila pojdes so zavretymi ocami :D

tykat
5. feb 2023

Vies co, tiez som sa tak podobne stahovala pred 17 rokmi, a poviem ti ze ovela horsie by si si zvykala kebyze ides z BA do 10tis.mestecka. Teda aspon moja skusenost, MHD, sluzby, moznosti typu skoly, praca, kultura,sport, volny cas... velmi rychlo som si zvykla na tu dostupnost vsetkeho. Neboj, zvyknes si rychlo.

ada12345
5. feb 2023

Z Petrzalky mas super mhd dostupnost vsade. Mozno si budes viac zvykat na panelaky ak si v nich doteraz nebyvala. A v BA su aj mestske casti co maju pod 10tis. obyv. ako napr..Devin, Jarovce, Rusovce, Cunovo...ale to su uz take skor dediny pridruzene k mestu.

autor
5. feb 2023

Ďakujem Vam za odpovede, pekne ste ma ukludnili ❤️

kris_tin257
5. feb 2023

Ja som sa do BA presťahovala keď som mala 23, z týždňa na týždeň, potrebovala som smenu. Zvykla som si okamžite ale bola som zvyknutá na zmenu, študovala som v inom meste ako som sa narodila a zas Bratislava nie je veľkomesto 😊 Google maps fungovalo a mala som tu aj kamarátov tak pohoda úplne

arrram
10. feb 2023

Ja som sa do Bratislavy prestahovala ako 23 rocna v roku 1997 🤦‍♀️Ziadne maps, google, planovace trasy imhd… Na zastavkach nalepene papierove cestovne poriadky, v MHD pocitanie zastavok….moje najkrajsie roky zivota, konecne som si na seba zarabala, byvala s mladymi ludmi na byte, mala som tu dve naj kamosky este z gympla, bol to super zivot. Neboj zvyknes si rychlo.