Oplatí sa teraz kúpiť byt v Bratislave?
Ahojte,
Rozmyslam nad kupou 1 izb alebo 2izb bytu na prenajom v BA idealne Stare Mesto alebo Nove Mesto. Mam asi 25% z ceny. Myslite, ze sa to teraz este oplati? Mam 41, ziadne deti, ziadne uvery a dostatocny prijem. Dakujem
Určite áno
pokiaľ máte nejaký základ a máte na splátky, oplatí sa to vždy
Jaby som do najmu s tymito cenami a tymito urokmi nesla (prenajimam byt v ba niekolko rokov)
@nova_kamoska ano
Oplati ako oplati. Informovala si sa, ze aku vysoku splatku by si mala vzhladom k svojmu veku /kedze uz mas viac ako 40 rokov/? A v akej vyske by si ju vobec dostala? Lebo ak sa bavime o tychto lokalitach, tak v BA Nove Mesto idu 2-izbove byty od 220 tisic /novostavby od 270 tisic/, tam su 1 izbove byty alebo garzonky od tych 180 tisic a to sa nebavime o novostavbach nejakych luxusnych. Stare mesto je siroky pojdem. Mas tam top centrum mesta a potom aj trosku dalej, ako su Palisady a pod. V Starom meste mas jednoizbove/dvojizbove byty od povedzme tych 250-300 tisic, v tych luxusnych novostavbach aj za 400. Aku vysoku hypoteku dostanes? Z coho to budes potom financovat? Na tieto otazky si odpovedz v prvom rade. Lebo mozes mat nadstandardny plat dnes a zajtra ho mat uz nemusis.
Vôbec nie. Na čo? Kým sa dostaneš aspoň na nulu budeš stará žena a nič z toho nebudeš mať
@nova_kamoska ano...ked pomyslim na cenu pred 8 rokmi a teraz urcite aj s hypotekou
@nova_kamoska na tvojom mieste kúpim garáž. Garáže vedia stúpať na cene úplne luxusne a máš to takmer bez starosti, oproti bytu
@nova_kamoska mne to za súčasných cien, priemernej výške nájmu a úrokových sadzieb zmysel nedáva. Aj keby mám komplet cash, nepríde mi to dobrá investícia. Musíš tomu venovať čas, slabá diverzifikácia, ekonomické smerovanie krajiny, demografia... Všetko ide proti. Ale môžem sa mýliť.
@mamutka to je dobry napad... Tiez ma to uz napadlo.
@vikimed Ano, to vsetko je pravda. Este nad tym celym stale rozmyslam a nechcem ist do velkeho rizika.

Jasne že áno