icon

Platy v korporátoch - Kone a Swiss Re

15. okt 2025

Ahojte
Ake su momentalne platy v ba korporatoch (konkretne Kone, swiss re)

mam 10 rocne skusenosti z korporat eho prostredia, 2 cudzie jazyky B2-C1, excel sap a klasika ovladam procesy

Ked je uvedena mzda 1900 eur (s 2 cudzimi jazykmi, nieco v ramci procurementu napriklad), kolko je tam max strop?

Prosim baby ktore ste na hr alebo viete realne tie cisla, dakujeeem

Poslwdne roky som pracovala v mensej medzin firme a preto neviem kolko realne vedia korporaty zaplatit

anonym_038013
15. okt 2025

@anonym_autor nepomôžem, ale tiež ma to zaujíma, nakoľko mi 1900e pri 10 rokoch praxe príde ako pomerne nízky plat. Ja robím v BA korporáte a s 3 rokmi praxe mám cez 1700 plus strava a benefity, cize cca 1900 v hrubom (a to nejde o nejakú veľmi odbornú pozíciu)

lucyluska
15. okt 2025

Ževraj korporaty rátajú s tým že si uchádzač vypýta o 40% viacej. Tam je ich orientačná suma.

anonym_8cfdc7
15. okt 2025
@lucyluska

Ževraj korporaty rátajú s tým že si uchádzač vypýta o 40% viacej. Tam je ich orientačná suma.

@lucyluska ak si fakt myslíš že pri inzeráte na 2500 v hrubom ti v pohode dajú 3500 tak si celkom mimo

petamich
15. okt 2025
@lucyluska

@lucyluska vypytat si moze 🙂 realne ak neocari niecim nadstandardnym tak ten cap je niekde cca. 10-15% nad sumu, ktora je uvedena v inzerate. Obcas firmy uvadzaju od-do, kedy pokojne moze byt velky rozdiel medzi najnizsou a najnizsou, to zvycajne vtedy, ak hladaju roznu senioritu.

oriesocek
15. okt 2025

No my keď sme hľadali niekoho a nám veľmi vyhovoval, tak 300-400 sme vedeli ísť. Ale zase skúšaj potom pozície, ktoré dávajú viac.

autor
15. okt 2025
@oriesocek

No my keď sme hľadali niekoho a nám veľmi vyhovoval, tak 300-400 sme vedeli ísť. Ale zase skúšaj potom pozície, ktoré dávajú viac.

@oriesocek

Baby a mate skusenost konkretne s Kone?

lucyluska
15. okt 2025
@anonym_8cfdc7

@lucyluska ak si fakt myslíš že pri inzeráte na 2500 v hrubom ti v pohode dajú 3500 tak si celkom mimo

@anonym_8cfdc7 v Lenove ponúkali v inzerate 1800 a pýtala som 2700 na rolu Team Leadera. Boli s tým okej. Kto nevyskúša nemá 🤷🏼‍♀️

lucyluska
15. okt 2025
@anonym_autor

@oriesocek

Baby a mate skusenost konkretne s Kone?

@anonym_autor kone je skúpe, furt tam mleli o 13plate a bonusoch. Nechceli pridať.

anonym_36f3de
16. okt 2025

Swiss Re má rozpätie v inzerátoch a sú to reálne sumy.

autor
16. okt 2025
@lucyluska

@anonym_8cfdc7 v Lenove ponúkali v inzerate 1800 a pýtala som 2700 na rolu Team Leadera. Boli s tým okej. Kto nevyskúša nemá 🤷🏼‍♀️

@lucyluska kedy to bolo?

anonym_648059
16. okt 2025
@anonym_038013

@anonym_autor nepomôžem, ale tiež ma to zaujíma, nakoľko mi 1900e pri 10 rokoch praxe príde ako pomerne nízky plat. Ja robím v BA korporáte a s 3 rokmi praxe mám cez 1700 plus strava a benefity, cize cca 1900 v hrubom (a to nejde o nejakú veľmi odbornú pozíciu)

@anonym_038013 ahoj , môžeš povedať že o aký korporát ide?

anonym_038013
16. okt 2025

@anonym_648059 ing

lienka434
16. okt 2025

@anonym_autor ty ideš na pohovor tak preto sa pýtas?veď si nájdi na nete alebo chat gpt koľko sa za také pozície platí?a reálne ak máš také skúsenosti tak ak si veríš a aj na pohovore to dáš na 100% tak si pýtaj aj o 300,400,500€ viacej...alebo povies koľko si dostala na poslednej pozícii a vychádzas z toho ... záleží od celkového pohovoru al.nálady tam.Na internete píšu najnižšiu reálnu sumu na pozícii.

yerdna
16. okt 2025

@anonym_autor okolo 4000

janababana
16. okt 2025
@yerdna

@anonym_autor okolo 4000

@yerdna to vazne? Teda, asi si idem pytat pridat, seems real 😁

anonym_968f79
17. okt 2025

Neviete niekto ako prebiehaju pohovory v Swiss Re, ci su tam tri kola a ci testujú aj praktické zručnosti v Exceli?

katkaseiner
17. okt 2025
@anonym_968f79

Neviete niekto ako prebiehaju pohovory v Swiss Re, ci su tam tri kola a ci testujú aj praktické zručnosti v Exceli?

@anonym_968f79 toto by zaujimalo aj mna

lucyluska
17. okt 2025
@anonym_968f79

@anonym_968f79
Záleží od pozície. Na Projektového Manažera mi dali study case pripraviť prezentáciu. Dali mi nato asi 6dni.

anonym_968f79
17. okt 2025

Skôr som myslela len pozíciu Back office administrator..

misanthropicdann
17. okt 2025
@anonym_8cfdc7

@anonym_8cfdc7 áno myslím si to aj ja.
Bol som na pohovore s nástupným 1300€.
Vypýtal som si 2200 a úplne pohode mi povedali ze som v limite.

autor
17. okt 2025
@misanthropicdann

@anonym_8cfdc7 áno myslím si to aj ja.
Bol som na pohovore s nástupným 1300€.
Vypýtal som si 2200 a úplne pohode mi povedali ze som v limite.

@misanthropicdann mozem sa opytat v ktorom korporate to bolo?
Mne zatial vzdy povedali ze je to nad limit a neposunu ma dalej

misanthropicdann
17. okt 2025
@anonym_autor

@misanthropicdann mozem sa opytat v ktorom korporate to bolo?
Mne zatial vzdy povedali ze je to nad limit a neposunu ma dalej

@anonym_autor
To bola dáka firma co vyrába a inštaluje IT systémy.
Ale ono tak funguje takmer všade pokiaľ nejde o dáku malú rodinnú firmu.
Sak si otvor profesiu a pozri si platy na finančných/obchodných riaditeľov.
Polovica z nich je s platom 2000€, fakt si myslíš ze tam niekto s takým platom nastúpi?
Zo zákona ti nemôžu ponúknuť nižší plat ako uvedené v inzeráte. Preto radšej dajú nižší plat lebo sa určite nájde dáky hlupák co si vypýta len 100-200€ viac pritom limit majú +1500€..
Ak by dali nástupný plat 2500 € tak si niekto vypýta 2700€.
Ak dajú nástupný plat 1500€ niekto si vypýta 1700€ a firma mesačne ušetrí 1000€.

Absolventske pozície majú nástupné platy v inzerátoch pre korporat 1500€ a úplne bežné sa dohodne na 1900€ a to tí ľudia práve vyšli zo SŠ/VŠ.
Tie zverejnené platy sú skôr pre ľudí čo nemajú skúsenosti s danou prácou. Ten co ma skúsenosti si vie koľko má pýtať.

Na pohovore do SwisRe mi ponúkali 1900€, povedal som ze pod 2700€ nebudem ani uvažovať o zmene zamestnania,potom to zvýšili na 2600€

autor
17. okt 2025
@misanthropicdann

@anonym_autor
To bola dáka firma co vyrába a inštaluje IT systémy.
Ale ono tak funguje takmer všade pokiaľ nejde o dáku malú rodinnú firmu.
Sak si otvor profesiu a pozri si platy na finančných/obchodných riaditeľov.
Polovica z nich je s platom 2000€, fakt si myslíš ze tam niekto s takým platom nastúpi?
Zo zákona ti nemôžu ponúknuť nižší plat ako uvedené v inzeráte. Preto radšej dajú nižší plat lebo sa určite nájde dáky hlupák co si vypýta len 100-200€ viac pritom limit majú +1500€..
Ak by dali nástupný plat 2500 € tak si niekto vypýta 2700€.
Ak dajú nástupný plat 1500€ niekto si vypýta 1700€ a firma mesačne ušetrí 1000€.

Absolventske pozície majú nástupné platy v inzerátoch pre korporat 1500€ a úplne bežné sa dohodne na 1900€ a to tí ľudia práve vyšli zo SŠ/VŠ.
Tie zverejnené platy sú skôr pre ľudí čo nemajú skúsenosti s danou prácou. Ten co ma skúsenosti si vie koľko má pýtať.

Na pohovore do SwisRe mi ponúkali 1900€, povedal som ze pod 2700€ nebudem ani uvažovať o zmene zamestnania,potom to zvýšili na 2600€

@misanthropicdann prosim ta napis kedy to bolo, ta ponuka platu z swiss re, ci tento rok alebp 5 rokoc vzad

Ja menim pracu, uz hovorim o dost nizsi plat ako som mala doteraz a vsade sa in to zda ze vela. Dokonxa korporaty su na tom najhorsie - tam hned povedia ze chcem vela a dovi. Uz aj v personalkach do mna hucali ze si nesmiem tak vela pytat pritom viem ake su platy a ake mzdy maju aj ini moji znami

mimirka32
17. okt 2025
@anonym_autor

@misanthropicdann prosim ta napis kedy to bolo, ta ponuka platu z swiss re, ci tento rok alebp 5 rokoc vzad

Ja menim pracu, uz hovorim o dost nizsi plat ako som mala doteraz a vsade sa in to zda ze vela. Dokonxa korporaty su na tom najhorsie - tam hned povedia ze chcem vela a dovi. Uz aj v personalkach do mna hucali ze si nesmiem tak vela pytat pritom viem ake su platy a ake mzdy maju aj ini moji znami

@anonym_autor a kolko si pytas a za aku pracu? U nas ked hladali na rovnaku poziciu ako mam ja, tak v inzerate bolo o 700 eur menej nez mam ja. A keby bol clovek skuseny, podla mna by mu o tych 700 eur viac dali

procrastique
17. okt 2025

Brat je PM v Kone, nezarába nejaký majland, 2500 v čistom.

autor
17. okt 2025
@procrastique

Brat je PM v Kone, nezarába nejaký majland, 2500 v čistom.

@procrastique co je prosim skratkan PM?

autor
17. okt 2025
@mimirka32

@anonym_autor a kolko si pytas a za aku pracu? U nas ked hladali na rovnaku poziciu ako mam ja, tak v inzerate bolo o 700 eur menej nez mam ja. A keby bol clovek skuseny, podla mna by mu o tych 700 eur viac dali

@mimirka32 v ktotom korporate je to prpsim? Dakujem

janababana
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor korporaty maju viackrat v roku freezy, asi preto preberaju…

lucyluska
17. okt 2025
@anonym_autor

@procrastique co je prosim skratkan PM?

@anonym_autor projektový manažér