Podmienky zápisu dieťaťa do MŠ v Bratislave
Ahojte
Chcem sa spýtať na skúsenosti so zápisom do materskej škôlky v Bratislave 🏫
My s manželom a našou dvojapolročnou dcérkou momentálne bývame v nájme a nemáme trvalý pobyt v Bratislave (ani my, ani dcérka). Od septembra by sme ju chceli dať do spádovej škôlky v Bratislave, ale neviem sa dopátrať k jasným informáciám ohľadom trvalého pobytu.
Neviete prosím, či je potrebné, aby mal trvalý pobyt v Bratislave iba dieťa, alebo či musí mať trvalý pobyt aj aspoň jeden z rodičov? Alebo stačí napr. že dieťa má trvalý pobyt a my len prechodný?
Tiež som zachytila, že od mája by sa mali meniť nejaké pravidlá ohľadom zápisov do škôlky — neviem však, či by sa to už týkalo septembrového nástupu.
Ak máte niekto skúsenosť alebo relevantné info, budem veľmi vďačná 🙏
Ďakujem 💛
Pokiaľ nemá tp tak nemá spádovú škôlku tam kde bývate. Trvalý rodičov neviem ale určite zaváži.
treba vyriešiť aspon trvaly pobyt dietata. inak nema skolku v BA s trvalym pobytom. ty si sa uz na toto pytal, pred par tyzdnami.
kazda mestská cast to ma inak nastavené, to som uz pisala. zisti si to na miestnom úrade, ake maju podmienky, nie na MK.....

@lienka951 ak bude kapacita, môžu ju vziať. Ale ak nie, tak nemusia. Nestačí TP iba jeden z rodičov, hlavne dieťa musí mať TP, tak ju môžu príjmut do spádovej MS.