icon

Problémy s administratívou na FŠ Felix Bratislava

sokotra
30. aug 2025

Som presvedčená, že učitelia a organizácia vyučovacieho procesu na tejto škole sú výborné. Avšak administratíva v nás úplne zabila chuť ísť do tejto školy. Prvá vec, ktorá nás šokovala, bolo to, že listy prichádzajúce od administratívy obsahovali hrozby, ultimáta a prísne časové obmedzenia. Často bolo v listoch napísané: „ak nesplníte podmienky v stanovenom termíne, bude to považované za nezáujem o našu školu“. To už samo o sebe vytváralo napätie.

Po absolvovaní skúšok sme zaplatili 500 eur s istotou, že dieťa bude navštevovať túto školu. Tento poplatok bolo potrebné uhradiť mesiac pred vyhlásením výsledkov z iných škôl, čo vás pripravuje o slobodu výberu školy. O dva týždne neskôr prišiel list, že obaja rodičia musia povinne podpísať dokumenty. Žiaľ, v tom čase som už odišla z krajiny a nemala som žiadnu možnosť sa vrátiť. Administratíva nechcela zohľadniť našu situáciu, hoci sa dala nájsť možnosť, ako tieto dokumenty podpísať. Dostali sme niekoľko listov s presne určeným dátumom a časom, do ktorého som sa musela dostaviť.

Boli sme nútení zapísať dieťa do inej školy. Stále však chcem, aby mi bolo vrátených mojich 500 eur, pretože naše miesto obsadilo iné dieťa. Tento postup ponižuje Felix.

P.S. Recenzie na školu Felix sú všade zatvorené. Boja sa šírenia pravdy?

Strana
z2
anonym_16fc94
30. aug 2025

@sokotra úplne všade, aj mimo SR je to tak, že keď nesplníte podmienky, tak jednoducho nemáte nárok. Ja nerozumiem, či vy sa cítite nejak privilegovane, ste nejaká šľachta alebo čo, že tomu nerozumiete. Dali Vám náhradný termín, aj na ten ste neprišli a teraz sa verejne sťažujete. 🤨

sokotra
autor
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@sokotra úplne všade, aj mimo SR je to tak, že keď nesplníte podmienky, tak jednoducho nemáte nárok. Ja nerozumiem, či vy sa cítite nejak privilegovane, ste nejaká šľachta alebo čo, že tomu nerozumiete. Dali Vám náhradný termín, aj na ten ste neprišli a teraz sa verejne sťažujete. 🤨

@anonym_16fc94
Stanovili mi termín v čase, keď som už bola mimo krajiny, a nie v okamihu platby. V iných školách v Bratislave sa takéto situácie riešia ľahko. Ale vo vašom Felix-e nie.

draik
30. aug 2025

Aký problém bol spísať plnomocenstvo napríklad pred odchodom alternatívne na SK ambasáde v zahraničí, keď ste pri odchode vedeli, že bude potrebný podpis oboch rodičov? Vždy sa treba pripraviť na záložné riešenie a nespoliehať sa na to, že zrovna spravia výnimku.

anonym_16fc94
30. aug 2025
@sokotra

@anonym_16fc94
Stanovili mi termín v čase, keď som už bola mimo krajiny, a nie v okamihu platby. V iných školách v Bratislave sa takéto situácie riešia ľahko. Ale vo vašom Felix-e nie.

@sokotra keď chcete ísť na nejakú školu musíte rešpektovať jej pravidlá. Škola stanovila termín nie s ohľadom na Vás, ale ako to vyhovovalo škole. Na zápise je povinná účasť rodičov. Aj zápis na VŠ sa musí robiť osobne, musí tam osobne ten študent dôjsť. Ak nepríde, môže sa ospravedlniť, dajú náhradný termín, ak nedôjde musí sa preukázať PNkou. Tak, keď zapisujete dieťa do ZŠ na SR, musíte si tomu prispôsobiť program.🤷

rozculena
30. aug 2025

@sokotra a to klamstvo je kde?

sokotra
autor
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@anonym_16fc94 Na akú úroveň inteligencie sú podľa vášho názoru určené hrozby? Normálny človek aj tak vie, že je potrebné dodržiavať termíny.
V danom prípade peniaze vzali o mesiac skôr, než upozornili na termíny podpisu dokumentov. Zodpovedajúci list som teda dostala, keď som už bola odcestovaná. Ak vám neprekáža, že vás za vaše peniaze ponižujú – je to vaša osobná voľba.

oriesocek
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@sokotra keď chcete ísť na nejakú školu musíte rešpektovať jej pravidlá. Škola stanovila termín nie s ohľadom na Vás, ale ako to vyhovovalo škole. Na zápise je povinná účasť rodičov. Aj zápis na VŠ sa musí robiť osobne, musí tam osobne ten študent dôjsť. Ak nepríde, môže sa ospravedlniť, dajú náhradný termín, ak nedôjde musí sa preukázať PNkou. Tak, keď zapisujete dieťa do ZŠ na SR, musíte si tomu prispôsobiť program.🤷

@anonym_16fc94 prepac, ale píšeš dosť agresívne a veľa nelogickych veci. So školami sa dá bežne dohodnúť. Naša teraz nastupuje na inú súkromnú školu a komunikácia je veľmi pekná… termíny na doručenie dokumentov nám poslali 3 s poznámkou, že pokiaľ nevyhovujú, tak iný sa dá dohodnúť individuálne….

sokotra
autor
30. aug 2025
@draik

Aký problém bol spísať plnomocenstvo napríklad pred odchodom alternatívne na SK ambasáde v zahraničí, keď ste pri odchode vedeli, že bude potrebný podpis oboch rodičov? Vždy sa treba pripraviť na záložné riešenie a nespoliehať sa na to, že zrovna spravia výnimku.

@draik V čom bol problém upozorniť na povinnosť podpísať dokumenty v ten deň, keď som odovzdala peniaze? A nie až o mesiac neskôr. Samozrejme, boli by sme vybavili plnomocenstvo.

lienka.7
30. aug 2025
@oriesocek

@anonym_16fc94 prepac, ale píšeš dosť agresívne a veľa nelogickych veci. So školami sa dá bežne dohodnúť. Naša teraz nastupuje na inú súkromnú školu a komunikácia je veľmi pekná… termíny na doručenie dokumentov nám poslali 3 s poznámkou, že pokiaľ nevyhovujú, tak iný sa dá dohodnúť individuálne….

@oriesocek myslím si, že
@sokotra poukazuje práve na ten (agresivny) štýl komunikácie...
Lebo ono všetko sa dá napísať rôzne.

sokotra
autor
30. aug 2025
@rozculena

@sokotra a to klamstvo je kde?

@rozculena Klamstvo spočíva v tom, že peniaze vzali, ale do školy sme sa nedostali kvôli konaniu administratívy. Čo sme za tie peniaze dostali?

anonym_16fc94
30. aug 2025
@sokotra

@anonym_16fc94 Na akú úroveň inteligencie sú podľa vášho názoru určené hrozby? Normálny človek aj tak vie, že je potrebné dodržiavať termíny.
V danom prípade peniaze vzali o mesiac skôr, než upozornili na termíny podpisu dokumentov. Zodpovedajúci list som teda dostala, keď som už bola odcestovaná. Ak vám neprekáža, že vás za vaše peniaze ponižujú – je to vaša osobná voľba.

@sokotra hrozby? 😧Hm, tak v úradnej komunikácia sa tomu hovorí sankcia za nedodržanie stanovených podmienok, ale tak takí inteligentní ako vy, by ste to mali vedieť. Keď ti dôjde list zo súdu, alebo zo Sociálnej poisťovní tiež ťa tam neprosíkaju aby si sa uráčila niečo urobiť, ale vo výrokovej časti uvedú čo a kedy máš urobiť. Jednoznačne tu ohovárate postup školy. To nie je agresívne a ešte aj podlé? Za ich chrbtom? 🤦

lienka.7
30. aug 2025
@sokotra

@rozculena Klamstvo spočíva v tom, že peniaze vzali, ale do školy sme sa nedostali kvôli konaniu administratívy. Čo sme za tie peniaze dostali?

@sokotra aspoň za mna je divne, ze dopredu berú peniaze, keď nemáš istotu, že ťa vezmú. To co je za nový trend?
To akože od 100 ľudí výberu dopredu po 500€, keď vedia ze vezmú 25 deti?

anonym_16fc94
30. aug 2025
@sokotra

@sokotra do školy ste sa nedostali, lebo ste nedodržali podmienky stanovené školou na základe vašej viny, vášho chybného konania. Na nejakú administratívu sa tu nevyhovárajte.🙄

mircalla
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@sokotra do školy ste sa nedostali, lebo ste nedodržali podmienky stanovené školou na základe vašej viny, vášho chybného konania. Na nejakú administratívu sa tu nevyhovárajte.🙄

@sokotra Kedysi davno sme sa tam hlasili, mala som rovnako velmi neprijemny pocit z ich komunikacie, strasne neprijemni ludia. Vzdy sa da dohodnut, ked sa chce, najma ak ste zaplatili nemaly poplatok. To ste museli tie dokumenty podpisat osobne?

@anonym_16fc94 Ty znies, akoby si tam bola zamestnana. Vsak toto su bezne situacie a stacilo malicko snahy vyjst v ustrety, bezne sa to to tak robi, u nas to akceptuju, ked je niekto mimo SR

anonym_16fc94
30. aug 2025
@lienka.7

@sokotra aspoň za mna je divne, ze dopredu berú peniaze, keď nemáš istotu, že ťa vezmú. To co je za nový trend?

@lienka.7 je to Zapisné, predpokladám. Keď ideš do štátnej školy, je to zdarma, keď sa trepeš do súkromnej, tak platiš. To je snáď každému jasné, nie? Aj súkromného doktora platiš: za termín, za konzultáciu ... Keď potom neprídeš na zákrok, tiež vypisuješ na fóra, že si zaplatila za konzultáciu, nech ti vráti peniaze??

mircalla
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@lienka.7 je to Zapisné, predpokladám. Keď ideš do štátnej školy, je to zdarma, keď sa trepeš do súkromnej, tak platiš. To je snáď každému jasné, nie? Aj súkromného doktora platiš: za termín, za konzultáciu ... Keď potom neprídeš na zákrok, tiež vypisuješ na fóra, že si zaplatila za konzultáciu, nech ti vráti peniaze??

@anonym_16fc94 Ale prosim ta, zakladatelka snad pise, ze podpis chceli vyriesit inym sposobom, skola nechcela. Uplne bezne, si zbytocne dramaticka. Ale vsak naco trosku ochoty vyhoviet, lepsie zhrabnut prachy za nich aj za tych, co nastupili miesto nich
A cele len preto, ze platis zapisne vopred, uplne chore. Zapisne sa ma platit, ked je dieta prijate, Takto si nechutnych sposobom poistuju, aby tam dieta nastupilo a nemala moznost volit z viacerych skol

anonym_16fc94
30. aug 2025
@lienka.7

@lienka.7 oni by ich vzali do školy, keby rodičia prišli na zápis, tak ako sa to bežne robí. Rodičia na zápis neprišli, takže dieťa nezapísali do školy, tak nechodí do tej školy. To nie je chýba administratívy, ale rodičov. Akurát v súkromnej si za zápis vzali 500€. V štátnej je to zdarma.

lienka.7
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@anonym_16fc94 pokial poplatok zaplatili, tak kde mala škola problém? Ze presne 22.6.nedojdu osobne podpísať doklady? Tak by ich podpísali neskôr alebo poslali poslali poštou. Kde je vôľa, tam je cesta...

anonym_16fc94
30. aug 2025
@mircalla

@anonym_16fc94 Ale prosim ta, zakladatelka snad pise, ze podpis chceli vyriesit inym sposobom, skola nechcela. Uplne bezne, si zbytocne dramaticka. Ale vsak naco trosku ochoty vyhoviet, lepsie zhrabnut prachy za nich aj za tych, co nastupili miesto nich
A cele len preto, ze platis zapisne vopred, uplne chore. Zapisne sa ma platit, ked je dieta prijate, Takto si nechutnych sposobom poistuju, aby tam dieta nastupilo a nemala moznost volit z viacerych skol

@mircalla na zápise je povinná účasť oboch rodičov.

mircalla
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@anonym_16fc94 Nikde okrem Felixu sa neplati vopred za zapis. Takze cely problem je to, co som napisala vyssie, je to istym sposobom vydieranie

mircalla
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@anonym_16fc94 Vazne? U nas som bola len ja, otec bol v tom case v Korei. Ci mal sa na otocku vratit? Zda sa ti ok vyberat zapisne, ked ani nevies, ci dieta prijali? Mne nie.

anonym_16fc94
30. aug 2025
@lienka.7

@anonym_16fc94 pokial poplatok zaplatili, tak kde mala škola problém? Ze presne 22.6.nedojdu osobne podpísať doklady? Tak by ich podpísali neskôr alebo poslali poslali poštou. Kde je vôľa, tam je cesta...

@lienka.7 treba čítať, čo píše autor, náhradný termín im škola ponúkla, ale rodičia neprišli ani na náhradný termín. Zápis dieťaťa je za osobnej účasti oboch rodičov. Pokiaľ nepríde jeden z nich treba oficiálne ( notársky overené) splnomocnenie, doručiť druhým rodičom v stanovený termín zápisu. Veď to nie je holubnik, že " však papiere podpíšu inokedy", to aj ku súdu, okresnému úradu, poisťovní a pod. máte rovnaký prístup??

mircalla
30. aug 2025

@anonym_16fc94 Este raz: Zda sa ti ok vyberat zapisne davno pred tym, ako dieta vobec prijali? Syn siel na sukromny bilingualny gympel, nic som neplatila vopred, az pri podpise zmluvy.

anonym_16fc94
30. aug 2025
@mircalla

@anonym_16fc94 Nikde okrem Felixu sa neplati vopred za zapis. Takze cely problem je to, co som napisala vyssie, je to istym sposobom vydieranie

@mircalla vieš, ale to je problém autorky, načo platila??? Oni stanovili podmienky a ona ich akceptovala, zaplatila.A teraz sa sťažuje.

anonym_16fc94
30. aug 2025
@mircalla

@anonym_16fc94 Este raz: Zda sa ti ok vyberat zapisne davno pred tym, ako dieta vobec prijali? Syn siel na sukromny bilingualny gympel, nic som neplatila vopred, az pri podpise zmluvy.

@mircalla ešte raz hovorím, že je to Zapisné, a na samotný zápis autorka z vlastnej viny nedošla. Je hlúpa, že sa zapísala a zaplatila na školu, na ktorú vlastne ani nechcela ísť. Keby naozaj chcela, zorganizuje si život tak, aby na ten zápis skrátka došla.

mircalla
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@mircalla vieš, ale to je problém autorky, načo platila??? Oni stanovili podmienky a ona ich akceptovala, zaplatila.A teraz sa sťažuje.

@anonym_16fc94 Podmienky, ktore su same o sebe vydieranim. Presne toto som tam zazila,nedaju ti moznost zvazovat ine skoly, vyslovene im to vadi. Vtedy som aleneplatila nic vopred, ale ten pristup bol hrozny, normalne urazeni, ze aj nad inou skolou uvazujeme. Tak sa poistili - zacvakas. Autorka sa stazuje na agresivny styl komunikacie, mam rovanku skusenost

lienka.7
30. aug 2025
@mircalla

@mircalla presne o tomto píšem... vyberať peniaze este pred zápisom???

lienka.7
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@mircalla ešte raz hovorím, že je to Zapisné, a na samotný zápis autorka z vlastnej viny nedošla. Je hlúpa, že sa zapísala a zaplatila na školu, na ktorú vlastne ani nechcela ísť. Keby naozaj chcela, zorganizuje si život tak, aby na ten zápis skrátka došla.

@anonym_16fc94 v opačnom prípade majú 500€ vrátiť.

mircalla
30. aug 2025
@lienka.7

@mircalla presne o tomto píšem... vyberať peniaze este pred zápisom???

@lienka.7 Celkom dobry biznis, vybrat zapisne od 10 deti, dajme tomu vsetkych 10 zoberu a 3 idu na inu skolu, pripadne nebodaj zo zdravotnych ci inych vaznych dovodov nemozu nastupit a maju 1500 eur za nic.

lienka.7
30. aug 2025
@mircalla

@lienka.7 Celkom dobry biznis, vybrat zapisne od 10 deti, dajme tomu vsetkych 10 zoberu a 3 idu na inu skolu, pripadne nebodaj zo zdravotnych ci inych vaznych dovodov nemozu nastupit a maju 1500 eur za nic.

@mircalla tak tak... by som chcela vidieť tie ich zmluvy, na základe čoho to robia. Félix... to nie je náhodou bývalý minister školstva???

Strana
z2