icon

Prvá jazda MHD Bratislava

pata0903
2. sep 2025

Dobrý večer,
ešte som nikdy nešla MHD v Bratislave, tak by som poprosila o pomoc.

Niektorú nedeľu máme v pláne ísť s mamou do BA nakupovať a keďže mama je chorá a nemá veľmi dobrú výdrž, radi by sme použili MHD, prípadne električku.

Prídeme vlakom na hlavnú stanicu a potom máme v pláne ísť do OC Central. Potom do Nív, Eurovei a nakoniec naspäť na hlavnú stanicu.

Aby som sa trochu vedela orientovať na akú zastávku máme ísť, tak som pozerala, ktoré sú najbližšie daným miestam, kam chceme ísť.
Eurovea - Malá scéna, Nové SND.
Nivy - Autobusová stanica, Mlynské nivy
OC Central - Trnavské mýto
Je to takto správne podľa vás? A vôbec je reálne to takto nejako prejsť?

Ak by som mohla, tak by som platila v mhd vnútri kartou, ale ak tam pri niektorej zastávke bude aj nejaký automat, tak by som kúpila aj celodenný lístok. Mama má aj ZŤP, tak ak je možné, preňu by som vypýtala lístok pre ZŤP ľudí.

Za akékoľvek rady ďakujem a prajem pekný večer.
Paťa

autumn1
2. sep 2025

Automat máš priamo na vlakovej stanici. Od stanice k Centralu ti ide 71, 61 (vystúpiš Trnavské mýto) od centralu na Nivy ti ide 78 (nastúpiš na Trnavské mýto a vystúpiš na Malý trh - odtiaľ je to napeši cca 2minútky) od eurovei na stanicu ti ide 42 (zastávka oproti SND). So ZŤP ako je neviem poradiť

valiant
2. sep 2025

@pata0903 tu su info o moznostiach ako kupit listok a ake su ceny https://imhd.sk/ba/doc/sk/21814/21814
...keby som mala obehnut tieto tri obchody, tak na konci dna budem total KO. Vsak uvidite. Na nivach sa chodte hore najest a mozete ist aj na zelenu strechu, budete mat vyhlad.
A ak chcete tolko pendlovat, asi by som si kupila 24 hod listok, budete mat klud. Mama ako ZTP ma polovicny.

mamina7070
2. sep 2025

ak mama nema trvaly pobyt v bratislavskom krajintak plati polovicny listok (zlavneny) je tam plno automotov vezmi si drobne
do Eurovea autobus c 40 stoji aj na Nivach
do Centralu ide dolu elektricka

zuzanka.zuzu
2. sep 2025

chcete niečo konkrétne či len sa pomotať? lebo 3 obchodné centrá by som mala problém prejsť aj ja 🙈 a nie že zťp... central ok, ten je malý. nivy aj eurovea sú veľké. inak nivy aj eurovea sú od seba napešo, škoda lístka, viac prejdete v interiéri nív než z jedného do druhého 😀

mamina7070
2. sep 2025

Nivy a Eurovea nie su napeso tak blizko aby to ZTP dal

za mna chodte maximalne do dvoch Eurovea a Nivy to vam uplne staci

olimuc
2. sep 2025

Asi by som volila poradie Eurovea (ta je najvacsia trolejbus 40 z Hlavnej stanice - odtial na Nivy je to na skok aj peso a pekna prwchadKa a nakoniec Central, z Trnavskeho myta ti ide Trolejbus znova na Hlavnu stanicu … je to logicke kolecko a OC Central je momentalne v rekonstrukcii a nie az taky atraktivny … takze ak bude mama unavena, mozes ho vypusti uplne a o nic nepridete. 3 OC je zabijak na kondicku aj pre zdraveho cloveka

simsalabim
2. sep 2025

Podla mna staci jedno OC, slak by ma trafil ist do 3. Preco? Mate ba to nejaky dovod?

sweet20
2. sep 2025

Si si ista, ze to mama zvladne? Ja som mlada a uz ma bolia nohy aj hlava ked mam jedno obchodne centrum prejst... podla mna na ztp to je vela.. a hore pises v prispevku, ze mama nema dobru vydrz

pata0903
autor
2. sep 2025

Toto je teda odpoveď pre všetkých.
Takže ideme nakupovať alebo aspoň pozrieť oblečenie. Mámuška má podmienku, že chce ísť do - Zara, Mango, Primark a ešte chcem preňu C&A, keďže tam väčšinou býva oblečenie jej veľkosti, ktoré sa jej aj páči.
C&A bohužiaľ ani v Eurovei a ani v Nivoch nie je. Bola z toho smutná keď som jej to povedala, tak som jej ho našla ešte v OC Central. Takže OC Central plánujem len kvôli C&A obchodu. Potom hneď Nivy.
Mama ináč síce nemá dobrú výdrž, ale nakupovať vydrží dlho. Do Nitry chodievame na celý deň a tam chodíme po N-centre, Promenáde a Mlynoch. V Bratislave ma hlavne desí tá MHD. 😆

mamina7070
2. sep 2025

@pata0903 chodte najprv do Eurovea tam mas primark a halfprice take hlavne tahaky plus vela ineho samozrejme
potom na nivach je lindex a su tam aj zlavove kusky
pripdne vies z nov ist do ikea 61 tam chodi dost ludi a odtial na hlavnu stanicu

zavisi od toho co chcete kupovat

mamina7070
2. sep 2025

C&A by som uplne vynechala ak hladas vacsie věkosti najdes aj v halfprice a vo vyrazne inej kvalite a lepsej cene

anonym_1dfcca
2. sep 2025

@pata0903 ma ona ako ztp preukaz s tym cervenym pruhom? ZTP so sprievodcom

anonym_1dfcca
2. sep 2025
@pata0903

Takže ideme nakupovať alebo aspoň pozrieť oblečenie. Mámuška má podmienku, že chce ísť do - Zara, Mango, Primark a ešte chcem preňu C&A, keďže tam väčšinou býva oblečenie jej veľkosti, ktoré sa jej aj páči.
C&A bohužiaľ ani v Eurovei a ani v Nivoch nie je. Bola z toho smutná keď som jej to povedala, tak som jej ho našla ešte v OC Central. Takže OC Central plánujem len kvôli C&A obchodu. Potom hneď Nivy.
Mama ináč síce nemá dobrú výdrž, ale nakupovať vydrží dlho. Do Nitry chodievame na celý deň a tam chodíme po N-centre, Promenáde a Mlynoch. V Bratislave ma hlavne desí tá MHD. 😆

@pata0903 podla mna vam staci vidiet Eurovea a Nivy. V centrali skapal pes a Nivy su obrovske

cacianka
3. sep 2025

MHD v BA ťa vôbec desiť nemusí. a najmä ak máte štart na hlavnej stanici. keď vyjdete z hlavnej budovy stanice, vľavo je budova dopravného podniku, tam si kúpte lístok na celý deň, aké má mama zľavy vám vysvetlia a je to pre vás lepšie ako sa trápiť pri automate na zastávke alebo sms lístky. potom vpravo je nástupište mhd spojov. nastúpte na trolejbus č. 40, stojí presne oproti eurova, tam si obehajte čo chcete a kolko potrebujete, potom sa presuňte do OC Nivy pešo alebo busom č.50, 70, na zastávke máte pekne prehľadne napísaný zoznam zastávok trasy spojov, aby ste to nemali na pešo únavné. odtiaľ vám ide spoj a až na hlavnú stanicu resp. ak ani potom nebudete mať dosť, viete sa presunút do OC Centrál, ale to je také najmenšie a slabota. To skôr od Nív sadnite na bus 21 a prevezte sa asi 20- 30 minút do Bory Mall, tam je celkom kľudné nakupovanie, menej ľudí cez deň, a stojí tam naspäť pod hlavnú stanicu bus 21. a CaA tam je tiež.

pata0903
autor
3. sep 2025
@anonym_1dfcca

@pata0903 ma ona ako ztp preukaz s tym cervenym pruhom? ZTP so sprievodcom

@anonym_1dfcca má so sprievodcom. Keďže ja budem ako jej sprievodca dá sa že aj ja budem mať zľavu v mhd?

A ešte som zistila, že musím trochu pozmeniť plány, lebo som zistila, že vlak z Levíc nás vyhodí v BA, len na zastávke Nové mesto a nie na hlavnej stanici 🙈.

O OC Central ešte pokecáme s mámuškou či sa tam zastavíme alebo nie. Teda potrebovala by som vedieť číslo MHD, ktorú by som si vzala zo zastávky Nové mesto do OC Central (ak tam pôjdeme), potom Nivy, potom do Eurovei a večer naspäť na BA-Nové mesto.

anonym_1dfcca
3. sep 2025
@pata0903

@anonym_1dfcca má so sprievodcom. Keďže ja budem ako jej sprievodca dá sa že aj ja budem mať zľavu v mhd?

A ešte som zistila, že musím trochu pozmeniť plány, lebo som zistila, že vlak z Levíc nás vyhodí v BA, len na zastávke Nové mesto a nie na hlavnej stanici 🙈.

O OC Central ešte pokecáme s mámuškou či sa tam zastavíme alebo nie. Teda potrebovala by som vedieť číslo MHD, ktorú by som si vzala zo zastávky Nové mesto do OC Central (ak tam pôjdeme), potom Nivy, potom do Eurovei a večer naspäť na BA-Nové mesto.

@pata0903 v tom pripade ona bude mat nejaku zlavu na cestovnom a ty ako sprievod zadarmo

renesance80
3. sep 2025
@valiant

@pata0903 tu su info o moznostiach ako kupit listok a ake su ceny https://imhd.sk/ba/doc/sk/21814/21814
...keby som mala obehnut tieto tri obchody, tak na konci dna budem total KO. Vsak uvidite. Na nivach sa chodte hore najest a mozete ist aj na zelenu strechu, budete mat vyhlad.
A ak chcete tolko pendlovat, asi by som si kupila 24 hod listok, budete mat klud. Mama ako ZTP ma polovicny.

@valiant ved toto ja nedam ani jeden a to som zdrava

cacianka
3. sep 2025
@pata0903

@pata0903 čítali sme že z LV vlaky zajdu na Nové mesto, cestujeme z toho smeru aj my. pre nás je to horšie. Odtiaľ ti ide električka č. 4. , asi 4. zastávka na veľký dopravný uzol Trnavské mýto a tam cez podchod OC Centrál. alebo bus pred stanicou č. 50 rovno k Eurovea, predtým má zastávku Nivy. takže aj tak viete začať v Eurovea a postupne sa blížiť k stanici.

pata0903
autor
3. sep 2025
@anonym_1dfcca

@pata0903 v tom pripade ona bude mat nejaku zlavu na cestovnom a ty ako sprievod zadarmo

@anonym_1dfcca prosím ťa budeme mať tú zľavu aj keď nemáme kartičku tej dopravnej spoločnosti? Stačí ukázať zťp kartičku? Keďže do BA chodíma tak 2 krát do roka tak sa nám to ani neoplatí.

cacianka
3. sep 2025
@pata0903

@anonym_1dfcca prosím ťa budeme mať tú zľavu aj keď nemáme kartičku tej dopravnej spoločnosti? Stačí ukázať zťp kartičku? Keďže do BA chodíma tak 2 krát do roka tak sa nám to ani neoplatí.

@pata0903 zbehni na LV stanicu a zisti si presne. ak treba a oplatí sa ti, aj keby raz do roka.

aliziana
3. sep 2025
@pata0903

@pata0903 podľa tohto má ŤZP-S nárok na zľavnený lístok a sprievod zadarmo
https://dpba.blob.core.windows.net/media/Defaul...
Čítaj od str 26 po 30

aliziana
3. sep 2025
@cacianka

@pata0903 zbehni na LV stanicu a zisti si presne. ak treba a oplatí sa ti, aj keby raz do roka.

@cacianka na LV stanici jej nebudú vedieť povedať podmienky MHD v BA 🙂

sweet20
3. sep 2025

Zavolaj si na stanicu v ba a zisti podmienky

valiant
3. sep 2025
@sweet20

Zavolaj si na stanicu v ba a zisti podmienky

@sweet20 nepotrebuje nikam volať, poslala som jej link, je tam presne uvedené aké sú zľavy. jej mama je ŤZP s doprovodom. Mama si kúpi 24 hod zľavnený lístok za 2,70 eur. Ona sama lístok nepotrebuje, lebo je doprovod k postihnutej osobe. Majú vystarané na všetky presuny, aj keby zmenili plány.

sweet20
3. sep 2025
@valiant

@sweet20 nepotrebuje nikam volať, poslala som jej link, je tam presne uvedené aké sú zľavy. jej mama je ŤZP s doprovodom. Mama si kúpi 24 hod zľavnený lístok za 2,70 eur. Ona sama lístok nepotrebuje, lebo je doprovod k postihnutej osobe. Majú vystarané na všetky presuny, aj keby zmenili plány.

@valiant no tak potom je vsetko vybavene

anonym_f0964e
3. sep 2025
@pata0903

@pata0903 Tak ked chcete Primark, tak chodte do Eurovea, pretoze iba tam je. C&A je zase iba v Centrali (z tych centier, co si vymenovala). Ja som relativne nakupna maniacka 😀 ale obehat vsetky 3 so ZŤP a este aj MHD, cize nepresuvat sa autom, tak to by som si dost rozmyslela, to bude záhul. Ak trvate na Primarku a C&A, chodte len do Eurovea a Centralu, Nivy si nechajte na inokedy. Pri Eurovea mate aj peknu promenadu, mozete posediet vonku pri Dunaji.