icon

Rehabilitácia pre bábätka v Bratislave

pandusica
16. jún 2020

Ahojte, mam dvojmesacnu dceru,ktorej diagnostikovali slabsi torticollis,skrateny sval na krku. Viete mi prosim,kde rehabilituju male deti v Bratislave.Idealne by bolo ak by to bolo statne zariadenie,kde to pojde na poistovnu.No ak mate dobru skusenost so sukromnou rehabbilitaciou,kludne odporucte tu.Dakujem

deedol
16. jún 2020

kramare, karlovka donnerova, dubravka harmony, dunajska luzna tetis (posledne odporucam).

dapo
16. jún 2020

Reocentrum v petrzalke, ja som tam chodila s najstarsou dcerou, tiez mala torticolis, dost zly pripad, s rehabkami sme zacali ked mala mesiac a krasne sa to upravilo...ale zaklad je cvicit doma, poistovna ti preplati jednu rehabilitaciu za tyzden,ja som tam chodila 2x tyzdenne (jedno som si platila sama, bolo to cca 10 eur) a okrem toho som sdcerou doma cvicila 3-4x denne

evitka83
16. jún 2020

@pandusica s dcerou som cvicila vojtu kvoli tomu, nikdy viac. S malym teraz som to vyriesila polohovanim a babymasazami. Ma 3 mesiace a ma to uz ok. Doktorka pozerala ako puk, ze ako rychlo a ako pekne sa mu to upravilo.

bessable
Autor odpoveď zmazal
pandusica
autor
16. jún 2020

@evitka83 Mozem sa spytat ako presne polohujes? Striedas tie strany alebo iba na tu horsiu? Ja sa tiez snazim polohovat ale velmi rozdiel nevidim. A tie masaze to su nejake specialne?dakujem

evitka83
16. jún 2020

@pandusica striedam strany pri spanku. Pri aktivitach som mu striedala strany tak, ze som sa mu prihovarala viac z tej horsej strany. Teraz uz rovnonerne z oboch stran.Na masaze som si domov zavolala rehabilitacnu. 2x mi to ukazala, potom som ti uz zvladla sama. Torticolis nie je vyvojova vada, ani postihnutie. Je to iba skrateny krcny sval, spazmus. Ten vies uvolnit masazou aj u dospeleho cloveka, tak preco nie u dietata. Vojtovka sa u nas ordinuje preventivne pomaly aj na nadchu

0martina0
16. jún 2020

za mna určite Dunajska Lužna,zariadenie ma nazov TETIS

pandusica
autor
16. jún 2020

@0martina0 TETIS povedal poznam aj by nam najviac vyhovoval kedze byvame velmi blizko ale najblizsi termin maju koncom jula,co je dost neskoro.

dapo
17. jún 2020

@evitka83 tak to by som chcela vidiet ako polohovanim alebo masazou vyriesis ze dieta vobec neotoci hlavu na jednu stranu...ja som.sdcerou musela mesiace cvicit a z vojtovky mala len jeden cvik, zvysol bol hlavne bobath

evitka83
17. jún 2020

@dapo normalne ako u dospeleho, ked ma skrateny sval. Ale urcite nie zo dna na den. Co je dieta mimozemstan? Pretoze tortikolis nie je nic ine ako svalovy spazmus. Ty si ako uvolnis stiahnuty sval? 😉Mam 2 deti, obe mali rovnaku diagnozu, dovolim si tvrdit, ze viem posudit 😉okrem toho s dcerou riesim doteraz pohybovy aparat od narodenia, mame za sebou aj rehabky v luznej. Mam nieco nastudovane, odcvicene, odskusane. Nehovorim, ze to nie je cesta, ale nie prave najprijemnejsia a nie vzdy najefektivnejsia. Su ludia, ktorym to pomohlo, nam nie. U nas fungovala ina cesta

0martina0
17. jún 2020

@pandusica tak to maš ešte dobry termin,byva to tam natrieskane,ale nezoberu ťa ambulantne,každy den by si dochadzala,cvičenie ,bio lampu,magnet,podľa toho samozrejme čo jej odporučia,ale hodili aj takto pacienti,to maš inač super,že si tak blizko,či ani ambulantne sa neda skôr

henka123123
17. jún 2020

moj maly mal totticolis 2 mesiace sme chofili plavat a pocas spanku som ho davala na tu horsiu stranu a same sa mu to upravilo krasne.tiez mi davali vojtovku ake odmietla som ju

dapo
18. jún 2020

@evitka83 tak.tovje deti boli mozno lahky pripad, moje dieta potrebovalo niekolko mesiacov intenzivnych rehabilitacii, ziadna domaca masaz by to nevyriesila

patricia541
Odpoveď bola odstránená