icon

Rehabilitácia v Bratislave: Agel alebo iná možnosť?

xylofonka
4. feb 2025

Ahojte,

dostala som od neurologičky z Agelu odporúčanie na rehabilitáciu. Chcem sa spýtať - platí to hocikam alebo len do Agelu? Keďže aj každý termín u nej som si platila (lacnejšiu neurologičku v BA som nenašla), mám obavu, koľko by ma stála taká rehabilitácia (a opýtať som sa hanbila). Prípadne máte niekto vedomosť, koľko to tam stojí alebo kde v BA je dobrá a cenovo dostupná/poisťovňou preplatená rehabilitácia?

Ďakujem!

marketa7584
4. feb 2025

@xylofonka kdyz jsem hledala zadarmo na pojistovnu tak podle trvaleho bydliska, spadove rehabky..kdyz na soukromou s placenim je to jedno kam

3009
4. feb 2025

@xylofonka ak doktorka, ktorá ti predpísala rehab. má zmluvu z poisťovňou tak môžeš hľadať státne rehab. zariadenie, ale ak nemá tak si to budeš platiť aj tak je jedno kam pôjdeš.

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal
dagmar2000
4. feb 2025

Ja vam sem napisem moj uprimny pohlad, aj ked to mozno bude trochu dlhsie, rada vam pomozem.

Ja uz cez 2 roky chodim na rehabky. Zacinala som presne v Ageli a to by som vam teda neodporucala. Jedine co som bola rada ze som mala, tak boli elektroliecba a ultrazvuk, tie boli aj preplacane poistovnou (vsetky typy tychto pristrojov mate preplacane). Za cvicenia som si platila myslim 20€ na polhodinu, plati sa vzdy na 2 dopredu, ale take cviky ktore mi tam dali som si nasla uz davno pred tym na nete. Keby sa aspon venovali, ale ochota bola mozno tak prve 2 razy, potom to slo dolu vodou. V popise som mala ze ma maju aj masirovat, makke techniky, DNS cviky a nic z toho som nemala.

Rehabilitacie a fyzio ale nerobia v Ageli napr na Jelacicovej, su prestahovani na Kramare.

Treba davat ale pozor, pretoze tieto rehabky vam neuro (alebo u mna to bola rovno primarka na Ageli) predpise na 10x, co ale ani zdaleka nestaci, to je len minimum co maju predpisovat, treba potom chodit viac krat a hlavne pravidelne.
Vseobecne ale co sa tyka ceny, boli najlacnejsi, no potom to aj tak vyzeralo. Ale vsetci boli ako ludia mili, vedeli mi velmi dobre prisposobit aj casy, tam nemozem nic vytknut.

Sama dobre viem ake je to drahe, ani vam nejdem hovorit kolko rehabilitacii a fyzio som uz v celej BA pochodila, no bohuzial je to tak, ze kym to nie je nieco sukromne, tak vam nepomozu dostatocne. Je to smutne ale je to tak. V Ageli za to dostavaju minimum penazi, za kazdeho pacienta im preplacaju okolo 1,20€, takze ja sa im ani necudujem ze do toho nedavaju tak vela.

Po dvoch rokoch som nasla fyzio/rehabilitaciu kde mi pomohli a kde sa moj problem konecne zacal riesit. Tolko minutych penazi ze ani nevravim..
Chodim do RehaSport na Bajkalskej, chodim tam pol roka a rozdiel v mojom probleme je extremny, vsetko postupne odchadza. Ak idete na masaz tak 30min stoji okolo 25€ (zalezi ktora). Ak chcete chodit aj cvicit individualne s fyzio tak tusim za 1h 45€. Maju aj skupinove treningy, stoja 9€ alebo ak mate Multisport tak zdarma. Ak mate Multisport tak mate aj zlavu z cvicenia alebo masaze.

Este mozem odporucit Health&Performance, ale ti su naozaj drahy. Toto by som brala uz ako poslednu moznost ak si neviete dat rady ako ja po dvoch rokoch.

Este vam ale mozem odporucit, ak mate nahodou Doveru, viete si dat preplatit rehabilitacie tusim do vysky az 200€, aj ked chodite k sukromnemu.

A co sa tyka neurologicky, ja chodim do Race poliklinika Tbiliska, vola sa Frydrychova. Nic neplatim a poslala ma na velmi vela vysetreni, snazi sa odhalit pricinu ak vam nieco je, snazi sa pomoct. Ohurena nejako nie som ale mne to staci, moj problem riesi. Lieky mi predpisuje cez mail.

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal
dagmar2000
4. feb 2025

@dominikakoll ano ved ako pisem, ze to tak musia v podstate predpisovat, ked vas poslu. Potom uz je na vas ci si date viac. Ja som vtedy este nevedela ze co a ako, tak som si nedala hned dalsie, ale hladala som ineho fyzio.

Zo zaciatku to bolo asi prve 2 tyzdne dobre aby vas asi “ohurili” alebo ako to nazvat, potom sa vam uz az tak nevenovali. Viac som si toho nasla na internete.

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal
giertlova
4. feb 2025

@dagmar2000 - mne v health&performance znicili uplne zdravu chrbticu

luccija
4. feb 2025

@xylofonka skús Ružinov nemocnica normálne na poisťovňu

dagmar2000
5. feb 2025

@dominikakoll tak to je zle, takto vam to vobec nepomoze. Odporucam ten RehaSport.
Neviem ci momentalne berie novych pacientov, ale ak ano tak urcite aj mimo okres. Aspon teda ak to nezmenila, ale ja nemam ani trvale v BA a vzala ma bezproblemov. Na termin sa sice caka dlshie ale to asi ako vsade.

dagmar2000
5. feb 2025

@giertlova to ma mrzi ze mate zlu skusenost, mne sa tam zatial paci a vsetko prebieha v poriadku.
Naco ste tam vobec boli ked ste mali zdravu chrbticu?

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal
giertlova
5. feb 2025

@dagmar2000 - išla som tam kvoli dlhodobym problemom s kolenom. Zial padli velmi zle rozhodnutia zo strany kondicneho trenera, nastavil extremne vysoke vahy pri silovom treningu a chrbat to nevydrzal.

cicamica789
14. júl 2025

@xylofonka moji známi chodili aj na polikliniku Mýtna na rehabku a chválili si, milý personál, nie je to uplne zadarmo, majú doplatky, ale stále menej ako súkromné, termíny skoro ihned, aj cvičenia aj procedúry robia

sunsflower
4. sep 2025
@dagmar2000

Ja vam sem napisem moj uprimny pohlad, aj ked to mozno bude trochu dlhsie, rada vam pomozem.

Ja uz cez 2 roky chodim na rehabky. Zacinala som presne v Ageli a to by som vam teda neodporucala. Jedine co som bola rada ze som mala, tak boli elektroliecba a ultrazvuk, tie boli aj preplacane poistovnou (vsetky typy tychto pristrojov mate preplacane). Za cvicenia som si platila myslim 20€ na polhodinu, plati sa vzdy na 2 dopredu, ale take cviky ktore mi tam dali som si nasla uz davno pred tym na nete. Keby sa aspon venovali, ale ochota bola mozno tak prve 2 razy, potom to slo dolu vodou. V popise som mala ze ma maju aj masirovat, makke techniky, DNS cviky a nic z toho som nemala.

Rehabilitacie a fyzio ale nerobia v Ageli napr na Jelacicovej, su prestahovani na Kramare.

Treba davat ale pozor, pretoze tieto rehabky vam neuro (alebo u mna to bola rovno primarka na Ageli) predpise na 10x, co ale ani zdaleka nestaci, to je len minimum co maju predpisovat, treba potom chodit viac krat a hlavne pravidelne.
Vseobecne ale co sa tyka ceny, boli najlacnejsi, no potom to aj tak vyzeralo. Ale vsetci boli ako ludia mili, vedeli mi velmi dobre prisposobit aj casy, tam nemozem nic vytknut.

Sama dobre viem ake je to drahe, ani vam nejdem hovorit kolko rehabilitacii a fyzio som uz v celej BA pochodila, no bohuzial je to tak, ze kym to nie je nieco sukromne, tak vam nepomozu dostatocne. Je to smutne ale je to tak. V Ageli za to dostavaju minimum penazi, za kazdeho pacienta im preplacaju okolo 1,20€, takze ja sa im ani necudujem ze do toho nedavaju tak vela.

Po dvoch rokoch som nasla fyzio/rehabilitaciu kde mi pomohli a kde sa moj problem konecne zacal riesit. Tolko minutych penazi ze ani nevravim..
Chodim do RehaSport na Bajkalskej, chodim tam pol roka a rozdiel v mojom probleme je extremny, vsetko postupne odchadza. Ak idete na masaz tak 30min stoji okolo 25€ (zalezi ktora). Ak chcete chodit aj cvicit individualne s fyzio tak tusim za 1h 45€. Maju aj skupinove treningy, stoja 9€ alebo ak mate Multisport tak zdarma. Ak mate Multisport tak mate aj zlavu z cvicenia alebo masaze.

Este mozem odporucit Health&Performance, ale ti su naozaj drahy. Toto by som brala uz ako poslednu moznost ak si neviete dat rady ako ja po dvoch rokoch.

Este vam ale mozem odporucit, ak mate nahodou Doveru, viete si dat preplatit rehabilitacie tusim do vysky az 200€, aj ked chodite k sukromnemu.

A co sa tyka neurologicky, ja chodim do Race poliklinika Tbiliska, vola sa Frydrychova. Nic neplatim a poslala ma na velmi vela vysetreni, snazi sa odhalit pricinu ak vam nieco je, snazi sa pomoct. Ohurena nejako nie som ale mne to staci, moj problem riesi. Lieky mi predpisuje cez mail.

@dagmar2000 ahoj, prosim, napises mi blizsie info o preplateni sukromnych rehabilitacii cez doveru?

dagmar2000
4. sep 2025
@sunsflower

@dagmar2000 ahoj, prosim, napises mi blizsie info o preplateni sukromnych rehabilitacii cez doveru?

@sunsflower neviem ako to uplne presne funguje, treba si to vyhladat v Dovere. Zatial som to nevyuzivala, kedze masaz potrebujem uz len raz za 2 mesiace a cvicim uz doma sama. Kamaratka mi spominala, ze je tam na Dovere nejaka ziadost ktoru si treba podat, ale neviem presne co k tomu splnit a pod. Na Dovere sa urcite dozviete vsetko co je treba.