icon

Rekonštrukcia bytu v Bratislave - ceny

25. júl 2025

pekne zdravim, prosim preprabal dakto byt v bratislave?
kompletna rekonstrukcia, len okna ostavaju. ale komplet od podlahy az po strop.
cisto prerabka.
zaujimaju ma ceny
65m2(3i)
dakujem.

chrobak7
25. júl 2025

@anonym_autor Približne od 20 do 60 tisíc €.

zic
25. júl 2025
@chrobak7

@anonym_autor Približne od 20 do 60 tisíc €.

@chrobak7 a to kuchyna bude tak 10k (linka)

autor
25. júl 2025
@zic

@chrobak7 a to kuchyna bude tak 10k (linka)

@zic jasne to pocitam ze kuchyna je vzdy najdrahsia. teraz cistlo pisem o rekonstrikciu na holobyt, iba so zakladnou sanitou , kupelna a zachod. podlahy steny ....( byt pvoodny stav 1978)

chrobak7
25. júl 2025
@anonym_autor

@zic jasne to pocitam ze kuchyna je vzdy najdrahsia. teraz cistlo pisem o rekonstrikciu na holobyt, iba so zakladnou sanitou , kupelna a zachod. podlahy steny ....( byt pvoodny stav 1978)

@anonym_autor Tak potom to môže byť od 30 aj do 70 tisíc.

Musíš si nájsť firmu, čo ti to nacení a potom uvidíš, čo to môže stáť. A som presvedčený, že za tých 30 tisíc firmu nenájdeš. To jedine svojpomocne.

Ak svojpomocne, tak si spíš plochy podláh, plochu steny. Vypočítaj, koľko materiálu potrebuješ, pozri ceny v eshopoch. Trochu väčšia tabuľka excel a máš to.

Ja keď som rekonštruoval byt pred 20 rokmi, tak som mal tabuľku excel, kde každá miestnosť mala vlastnú záložku. Tak som spísal všetok materiál, všetky práce, čo mali robiť externé firmy, ich ceny. Celkom som sa trafil s rozpočtom, tuším to vyšlo o niečo menej. Tak aspoň vieš, kde by si mohol čo - to ušetriť. Ak sa do toho pustíš len tak, že začnem prerábať a uvidím, kde skončím, tak skončíš vtedy, keď ti dôjdu peniaze.

Takže dobrý rozpočet, naplánovať to a držať sa rozpočtu.

autor
25. júl 2025
@chrobak7

@anonym_autor Tak potom to môže byť od 30 aj do 70 tisíc.

Musíš si nájsť firmu, čo ti to nacení a potom uvidíš, čo to môže stáť. A som presvedčený, že za tých 30 tisíc firmu nenájdeš. To jedine svojpomocne.

Ak svojpomocne, tak si spíš plochy podláh, plochu steny. Vypočítaj, koľko materiálu potrebuješ, pozri ceny v eshopoch. Trochu väčšia tabuľka excel a máš to.

Ja keď som rekonštruoval byt pred 20 rokmi, tak som mal tabuľku excel, kde každá miestnosť mala vlastnú záložku. Tak som spísal všetok materiál, všetky práce, čo mali robiť externé firmy, ich ceny. Celkom som sa trafil s rozpočtom, tuším to vyšlo o niečo menej. Tak aspoň vieš, kde by si mohol čo - to ušetriť. Ak sa do toho pustíš len tak, že začnem prerábať a uvidím, kde skončím, tak skončíš vtedy, keď ti dôjdu peniaze.

Takže dobrý rozpočet, naplánovať to a držať sa rozpočtu.

@chrobak7 ok takze priemerne 50 000. no dost. potom ako dlho take trva? chapem ze zavisi od firmy, ale mesiac dva? tyzdne dva? netusim. priznam sa.

katarinaba
25. júl 2025

Mama cca 2 roky dozadu opravovala 2i byt - nemenila okna a ani kuchynsku linku, tie boli menene pred tym. Cize kompletka. Elektricke rozvody, podlahy. Wc, kupelka komplet na novo, nova priecka zachodova, menene dispozicie. Stierky, podlahy, vstavane skrine, nabytok, svietidla. CCA 50 tis.

chrobak7
25. júl 2025
@anonym_autor

@chrobak7 ok takze priemerne 50 000. no dost. potom ako dlho take trva? chapem ze zavisi od firmy, ale mesiac dva? tyzdne dva? netusim. priznam sa.

@anonym_autor My sme robili komplet rekonštrukciu 4 i bytu a boli to cca 3 mesiace. Všetko závisí od koordinácie prác a od dostupnosti materiálu. Ak ti začnú robiť kúpeľňu a vtedy si objednáš kachličky a povedia ti, že dodacia doba je 3 týždne, tak sa rekonštrukcia logicky predĺži. Takisto u dverí na mieru je dodacia lehota niekoľko týždňov.

Preto si to treba naplánovať a materiál kúpiť či objednať vopred. Alebo kúpiť taký, čo je na sklade.

anonym_be59ca
25. júl 2025

Suseda práve 3 izbovy byt dorobila. Všetko okrem okien a cena 65 000 eur.

deedol
25. júl 2025

My sme minuly rok rekonstruovali byt v ba, 3i, 70+m2, 20rocny dom. Kuchyna, kupelna, podlahy, dvere, klima, spotrebice okrem pracky, nie najlacnejsie materialy, na zaver malovanie cca 50tisic. Jaj a este buranie jednej priecky. Trvalo to necele 4 tyzdne, robila nam to super firma, vsetky prace na seba nadvazovali. (Znama prerabala 3i byt vyse 3m). Ty rataj viac kvoli vyssim cenam, vyssej dph, zrejme budes viac prerabat elektrinu ako my (my sme len trocha menili v kuchyni).

tundra
25. júl 2025

Ceny,ako vo Švajčiarsku😮

autor
25. júl 2025
@chrobak7

@anonym_autor My sme robili komplet rekonštrukciu 4 i bytu a boli to cca 3 mesiace. Všetko závisí od koordinácie prác a od dostupnosti materiálu. Ak ti začnú robiť kúpeľňu a vtedy si objednáš kachličky a povedia ti, že dodacia doba je 3 týždne, tak sa rekonštrukcia logicky predĺži. Takisto u dverí na mieru je dodacia lehota niekoľko týždňov.

Preto si to treba naplánovať a materiál kúpiť či objednať vopred. Alebo kúpiť taký, čo je na sklade.

@chrobak7 chapem ze je dobre tam denne byt a kontrolovat to ze? ja tam totiz nebyvam

chrobak7
25. júl 2025
@anonym_autor

@chrobak7 chapem ze je dobre tam denne byt a kontrolovat to ze? ja tam totiz nebyvam

@anonym_autor Tak netreba denne, ale aspoň 2-3 x za týždeň skontrolovať postup prác. Ak by bol nejaký problém, tak ho hneď riešiť. Nie že až po rekonštrukcii zistíš, že ti miesto dvojkrídlových dverí dali jednokrídlové.

zic
25. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor asi radsej kontrola vzdy ked "nieco dorobia" alebo pred zacatim (ako tahaju elektrinu, ako a kde zasuvky, ako voda atd atd)... radsej viac kontrolovat ako menej 🙂
A vlastna rada... nesetrite na zastrckach... na kazdu moznu stenu a vela vela 🙂

deedol
25. júl 2025

raz za dva-tri dni treba ist pozriet, vzdy ked sme dosli, mali nejake otazky, ktore sa dali operativne vyriesit rychlejsie, ako keby sme si volali. napr. tie spominane zastrcky, kam presne a kolko kusov, ako potahat v stene internet a podobne drobnosti.

nelinka2009
25. júl 2025

@anonym_autor koniec roka 22 65000 komplet všetko okrem troch plastových okien. Potom nám vraveli, že ako zdražovanie tak ny to vyšlo cca o 20000 viac. Všetko stredná trieda, nič extra 4 izby 84m.

nelinka2009
25. júl 2025

@anonym_autor holobyt bol 30000 z toho.

autor
25. júl 2025
@zic

@anonym_autor asi radsej kontrola vzdy ked "nieco dorobia" alebo pred zacatim (ako tahaju elektrinu, ako a kde zasuvky, ako voda atd atd)... radsej viac kontrolovat ako menej 🙂
A vlastna rada... nesetrite na zastrckach... na kazdu moznu stenu a vela vela 🙂

@zic dakujem, prepmyslam vobec ci ist do toho kedze zijem v zahranici.
a pocitam s tym ze aj s nabytkom vrazime do 70 000 urcite, aka je navratnost, kebyze to prenajimam za 800-900 euro. a este ani nie je iste ci sa mi to podari prenajat.

zic
25. júl 2025
@anonym_autor

a pocitam s tym ze aj s nabytkom vrazime do 70 000 urcite, aka je navratnost, kebyze to prenajimam za 800-900 euro. a este ani nie je iste ci sa mi to podari prenajat.

@anonym_autor na prenajom by som rozhodne nevrazal. Lebo zvysene najomne vs vstupna investicia sa podla mna neoplati... zase ti to budu "opotrebovavat"... oplati sa kvalitne spravit "hrubu robotu" (elektrina, voda, plyn, podlahy)... to ti vpodstate (mozno az na podlahy) nemaju ako znicit... zariadenie urcite nie luxusne... dobry stred. Nam napriklad za 11 rokov neznicili byt (neratam steny / malovka... bezne opotrebenie)... ale nikto ti podla mna financne neoceni prilis drahu linku ci pridrahe spotrebice... a oni sa pokazia rovnako ako tie obycajne (nevravim lowcost)... zlaty kvalitny stred na prenajom...

zic
25. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a este som chcel, ze pokial byt nie je ze v dezolatnom stave, ale vies ho dat do pekneho stavu lacno, tak prenajmes za vhodne zvolenu cenu vsetko (vo vacsich / krajskych mestach) a bez prace... / menej starosti

autor
25. júl 2025
@zic

@anonym_autor a este som chcel, ze pokial byt nie je ze v dezolatnom stave, ale vies ho dat do pekneho stavu lacno, tak prenajmes za vhodne zvolenu cenu vsetko (vo vacsich / krajskych mestach) a bez prace... / menej starosti

@zic je v dezolatnom

zic
25. júl 2025
@anonym_autor

@zic je v dezolatnom

@anonym_autor aha, tak do nejakeho "zakladneho" stavu ho asi musis dat. Dobra nehoriaca elektrina 🙂, biele steny, nevrzgajuca podlaha... ciste vybavenie... slusna p3kna linka... (nie ze uplne za 200 eur)... asi ani to nebude lacne, lebo tahat nove kable, krabice, zasuvky, istice je svinsky drahe, ale zase uz je navzdy...

autor
25. júl 2025
@zic

@anonym_autor aha, tak do nejakeho "zakladneho" stavu ho asi musis dat. Dobra nehoriaca elektrina 🙂, biele steny, nevrzgajuca podlaha... ciste vybavenie... slusna p3kna linka... (nie ze uplne za 200 eur)... asi ani to nebude lacne, lebo tahat nove kable, krabice, zasuvky, istice je svinsky drahe, ale zase uz je navzdy...

@zic nastava otazka ci predat neprerobeny ci prerobit a zakladne vybavit na prenajom.

zic
25. júl 2025
@anonym_autor

@zic nastava otazka ci predat neprerobeny ci prerobit a zakladne vybavit na prenajom.

@anonym_autor to je otazka 🙂... ak mas do coho naliat peniaze z predaja, a si v zahranici a nechces sa vratit (raz do bytu), tak predat...prachy kludne dlhodobo do etf alebo do nehnutelnosti kde zijes...