Škôlka prijímajúca deti počas roka
Ahojte, sťahujeme sa do Ba - ovocné sady od júna. Dcérka 4r chodí do škôlky tu zatial kde byvame. Nakolko sa stahujeme z ineho mesta musime jej najst novú školku. Je v Ba školka v tomto okolí ktorá prijima počas roka ? Od toho júna/júla? My sme pracujúci a nemožeme si dovoliť byť doma do septembra alebo platit drahú školku.Ďakujem.
Teraz oslov škôlky v okolo bydliska, pokým neprebehne zápis.Normalne deti pribúdajú priebežne veľa skončí zo zdr.dovodoov, odsťahujú sa..
@luccija už som volala aj pod bytom čo je jedna školka , ale že od septembra až, že teraz tiež prijimali ale maju plno. A v druhej školke tiež že z kapacitnych dovodov neberu.. ja ju nechcem dávať cez leto inam a od septembra pojde zas niekam inam.
Tak to velmi pochybujem, ze ti v jun alebo jul zoberu deita. V lete funguju skolky obycajne jeden mesiac z prazdnin a druhy mesiac je zberna skolka pre celu mestsku cast. Preco si to neriesila skor? Mozno nejaka sukromna
A hlavne si teraz podaj prihlasku aj na september, aby ti ju vzali. Trvaly pobyt mate?
Tak to velmi pochybujem, ze ti v jun alebo jul zoberu deita. V lete funguju skolky obycajne jeden mesiac z prazdnin a druhy mesiac je zberna skolka pre celu mestsku cast. Preco si to neriesila skor? Mozno nejaka sukromna
@belllinka ako skôr ked teraz sa nam naskytla možnosť odsťahovať sa az od juna ?
A hlavne si teraz podaj prihlasku aj na september, aby ti ju vzali. Trvaly pobyt mate?
@belllinka nemáme , len prechodný budeme mať
Škôlky v BA aj v okolí sú plné. Dostať miesto v septembri je umenie a nie v júni. A vädsinou sa rieši trvalý pobyt. Aj pri súkromných je veľa krát problém s miestom.
Ale držím palce.
Obvolaj všetky v okolí ale veľkú šancu tomu nedávam. Ešte keď nemáte ani trvalý pobyt.
Pozerám na mape, kde sú Ovocné sady, no to ste si dosť zlú lokalitu vybrali, sa čudujem, že tam je vôbec nejaká štátna škôlka, keď tam vlastne nič neni. Tak bude zázrak aj od septembra.
Pozerám na mape, kde sú Ovocné sady, no to ste si dosť zlú lokalitu vybrali, sa čudujem, že tam je vôbec nejaká štátna škôlka, keď tam vlastne nič neni. Tak bude zázrak aj od septembra.
@belllinka mne by bolo aj dobré v ružinove keďže ja pracujem v Apollo business čiže by som to mala cestou 🙂
Neviem ci to ešte platí a ci sa to bude vzťahovať aj na teba ale teda ak ti ju nevezmu tak mozno predlzeny platený rodičak a dat ju do súkromnej ...v ba maju problém s ms aj ti co tam bývajú odjakživa, majú trvalý pobyt a dieťa zapisu 3 roky dopredu....
Neviem ci to ešte platí a ci sa to bude vzťahovať aj na teba ale teda ak ti ju nevezmu tak mozno predlzeny platený rodičak a dat ju do súkromnej ...v ba maju problém s ms aj ti co tam bývajú odjakživa, majú trvalý pobyt a dieťa zapisu 3 roky dopredu....
@valikasikulova no kedze je muz na materskej s mensim synom a ja pracujem , tak on bude ponerat vacsi rodicak ale z toho chceme jaslicky platit pre syna :/ cize ja pevne verim ze mi ju zoberu niekde , najlepsie by bolo pod domom lebo to by bolo fakt 2 min a je v škôlke :/
@valikasikulova uz to nie je take jednoduche, na predlzeny rodicovsky bude narok ak dieta neumiestnia ani po odvolani. Pricom dieta pokojne mozu umiestnit do skolky cez pol mesta.
A ak autorka nema trvaly pobyt v BA, bude to mat este komplikovanejsie, kedze spadovu skolku podla TP ma niekde uplne inde.
Vacsina statnych skolok je minimalne jeden mesiac z leta zatvorena a existuju zberne skolky. Je vysoko nepravdepodobne, ze ti ju od juna vezmu. Kazdopadne plati, co tu zaznelo, jedine obvolat skolky, pripadne si zaplatit sukromne zariadenie, ktore ma aj letnu skolku.
@valikasikulova uz to nie je take jednoduche, na predlzeny rodicovsky bude narok ak dieta neumiestnia ani po odvolani. Pricom dieta pokojne mozu umiestnit do skolky cez pol mesta.
A ak autorka nema trvaly pobyt v BA, bude to mat este komplikovanejsie, kedze spadovu skolku podla TP ma niekde uplne inde.
@petamich no ani tu kde je nemame trvaly pobyt a zobrali nam ju
Myslieť si, že v Ba ti zoberú dieťa do skolky pod domom je viac než trúfalé.
Myslieť si, že v Ba ti zoberú dieťa do skolky pod domom je viac než trúfalé.
@luccija tak mali sme tu známu a jej zobrali bez problémov
V Ruzinove mame bodovaci system, kde existencia trvaleho pobytu je jeden z bodov, ak nemate, klesate na rebricku nizsie a preskakuju vas "ine deti".
Samozrejme existuju aj vynimky v kazdej mestskej casti a ak ma skolka volne miesto, tak vezme aj dieta mimo spad, bez trvaleho pobytu.
Minuly rok sa nedostali vsetky 3-rocne deti napr., byvame pri Retre, mame rovnako stare dieta, mne zobrali do spadovej, kamoske nezobrali, je to skratka individualne a kazda skolka ma iny stav a ine moznosti. A tento rok v septembri uz musia zobrat vsetky 5,4,3 rocne deti s trvalym pobytom v danej mestskej casti, takze aj toto zohra nejaku rolu. Nie je mojim cielom ta "strasit", len pomenovavam realitu. Drzim ti paste, aby sa vam to podarilo tak, ako potrebujete.
V Ruzinove mame bodovaci system, kde existencia trvaleho pobytu je jeden z bodov, ak nemate, klesate na rebricku nizsie a preskakuju vas "ine deti".
Samozrejme existuju aj vynimky v kazdej mestskej casti a ak ma skolka volne miesto, tak vezme aj dieta mimo spad, bez trvaleho pobytu.
Minuly rok sa nedostali vsetky 3-rocne deti napr., byvame pri Retre, mame rovnako stare dieta, mne zobrali do spadovej, kamoske nezobrali, je to skratka individualne a kazda skolka ma iny stav a ine moznosti. A tento rok v septembri uz musia zobrat vsetky 5,4,3 rocne deti s trvalym pobytom v danej mestskej casti, takze aj toto zohra nejaku rolu. Nie je mojim cielom ta "strasit", len pomenovavam realitu. Drzim ti paste, aby sa vam to podarilo tak, ako potrebujete.
@petamich dakujem pekne. Ano ke to tažké so školkami, to nevravím. Ale ja zas nechcem byť negativna , aj tu kde chodí nas strašili ze nezoberu ti ju nemas trvaly pobyt , vela deti je .. ale ja som stale vedela že ju zoberú a nemyslela na to že nie a zobrali. Tu kde budeme byvat v ovocnych sadoch tak mi vravela že mame si podať prihlášku že budú otvárať aj nové triedy od septembra tak uvidime. Verim v to lebo platit 1000€ za obe deti je velmi vela kedze aj najom mame 1000€ to nic ine nebudeme robit len pracovať a psychicky nas to položí. Teraz zarabame dokopy 3000€ čiže budem rada ked len jasličky budeme platiť.
Zavisi od skolky, obvolaj co sa da… my sme sa stahovali vo strede roka (par rokov dozadu, kedy bola situacia v BA so skolkami ovela horsia) a dieta mi vzali. Treba skusat a nejaku skolku najdete. Drzim palce!
Zavisi od skolky, obvolaj co sa da… my sme sa stahovali vo strede roka (par rokov dozadu, kedy bola situacia v BA so skolkami ovela horsia) a dieta mi vzali. Treba skusat a nejaku skolku najdete. Drzim palce!
@mane01 hej , verim v to 🙂 aj ked by len od septembra tak budem šťastná. Snúbenec ten má do 20 júla materskú , pomedzi to by sme už chceli dať syna do jasličiek a ak dovtedy nenajdeme nič , pôjde s ním do toho augusta aj dcérka a potom normálne od septembra by šla do škôlky 🙂
Drzim paste! 🙂

Teraz oslov škôlky v okolo bydliska, pokým neprebehne zápis.Normalne deti pribúdajú priebežne veľa skončí zo zdr.dovodoov, odsťahujú sa..