icon

Skúsenosti s operáciou kolena v nemocnici Bory

jajka78
10. júl 2025

Rada by som vedela ci ma niekto aktuálnu skúsenosť s termínom, platbou , operáciou a následnou starostlivosťou v danej nemocnici. Mama 70 ročná ma.ist do TN ale rozmýšľame o Boroch.
Dakujem

aniele
10. júl 2025

Manželovi (67)menili na Boroch vlani v lete jedno koleno, teraz v januári druhé. Neplatil nič (VšZP). Nemal nadštandard (napr. robotická operácia - ale vravel, že ak by bol v Dôvere, tak by neplatil ani tú). Bol spokojný. Hneď odtiaľ ho previezli na 11 dní do doliečováku a potom šiel na liečenie. To neslobodno zanedbať, doma človek tak nezrehabilituje.

jajka78
autor
10. júl 2025
@aniele

Manželovi (67)menili na Boroch vlani v lete jedno koleno, teraz v januári druhé. Neplatil nič (VšZP). Nemal nadštandard (napr. robotická operácia - ale vravel, že ak by bol v Dôvere, tak by neplatil ani tú). Bol spokojný. Hneď odtiaľ ho previezli na 11 dní do doliečováku a potom šiel na liečenie. To neslobodno zanedbať, doma človek tak nezrehabilituje.

@aniele a koľko prosím čakal na operáciu?

jajka78
autor
10. júl 2025
@aniele

@aniele objednávali ste sa online ci telefonicky?

aniele
10. júl 2025
@jajka78

@aniele a koľko prosím čakal na operáciu?

@jajka78 Prvé vyšetrenie mal vlani (2024) v januári, objednali ho na máj. Pri kontrole v polovici leta rovno dostal termín na druhú operáciu. Na prvé vyšetrenie sa objednal telefonicky asi mesiac predtým, v decembri 2023.

anonym_c240f7
2. okt 2025

Dobrý deň prajem, mám aktuálne info: začiatkom septembra manžela objednali na január 2026 na robotickú operáciu do Bory, pýtajú si za ňu 2500 eur. Tak si to idem práve prezistiť v Dôvere. Keď budem mať nové info, napíšem

ilnicka
13. okt 2025
@anonym_c240f7

Dobrý deň prajem, mám aktuálne info: začiatkom septembra manžela objednali na január 2026 na robotickú operáciu do Bory, pýtajú si za ňu 2500 eur. Tak si to idem práve prezistiť v Dôvere. Keď budem mať nové info, napíšem

@anonym_c240f7 Odpoveď z Dôvery - 2500 je cena iba v prípade, že si chcete vybrať konkrétneho operatéra. Ináč je robotická operácia zadarmo. Manželovi však tú info na konzultácii v Bory predostreli úplne ináč - vraj robotická stojí 2500, čiže trošku zavádzajú, podľa mňa.

tomino_domino
Včera o 20:53

Ahojte, ak mate po operacii kolena na Boroch mohli by ste prosim napisat: ako dlho mate po operacii, bola roboticka alebo klasicka, aku mate skusenost (komplikacie, tazkosti alebo je vsetko v najlepsom poriadku)? Dakujem ❤

aniele
Dnes o 14:26
@tomino_domino

Ahojte, ak mate po operacii kolena na Boroch mohli by ste prosim napisat: ako dlho mate po operacii, bola roboticka alebo klasicka, aku mate skusenost (komplikacie, tazkosti alebo je vsetko v najlepsom poriadku)? Dakujem ❤

@tomino_domino Niektoré skúsenosti som zdieľala už vyššie. Teraz môžem povedať len toľko, že mu to veľmi pomohlo. Samozrejme, ešte to, pokiaľ ich výrazne viac zaťažuje (napr. schody) cíti. Ale zvláda oveľa viac ako predtým, šoféruje dlhé trasy, rebrík mu predtým robil problémy, teraz nie. Ovšem, pravidelne cvičí na bicykli. Nemal žiadne komplikácie, v januári ide (asi) na poslednú kontrolu. Akurát si zatiaľ nekľakne. Ale to nemohol ani predtým. Rozhodne neľutuje, že na tie operácie šiel.