icon

Skúsenosti so Sanatóriom Koch po druhej sekcii

sandrita_v
4. dec 2024

Ahojte,

dnes som bola na kontrole u svojho gynekologa, kde som riesila, ze by som chcela po akutnej sekcii v Kochu rodit prirodzene a ze ci by to nebol problem. Vravel, ze v mojom pripade, by nevidel ziadny problem rodit prirodzene, nakolko mam opat bezproblemove tehotenstvo, ale zalezi to od viacerych faktorov (co mi bolo jasne). Doplnil vsak informaciu, ktora mi vrta doteraz v hlave, ze ma momentalne este jednu pacientku, ktora ide rodit tiez opat do Kochu a ze ked mala zena prvu sekciu (co mala aj ona), tak sa boja odrodit dalsi porod prirodzene...vraj sa drzia aj pri dalsom porode potom sekcii. Mate s tym niektora skusenosti?

Dakujem pekne.

rebi789
4. dec 2024

@sandrita_v niektoré pracoviská to odmietajú robiť, skus im tam zavolať alebo poslať mail ako to tam naozaj majú

beata_k
4. dec 2024

@sandrita_v Koch to ozaj moze odmietnut. Ak sa nieco pokasle, nema na to vybavenie.

dixitka
4. dec 2024

@sandrita_v pokiaľ ja viem, je to presne naopak, sú veľmi za prirodzené pôrody a aj po sekcii práve nahovárajú ženy na VBAC.

hradnapani
4. dec 2024

moja kolegyna tam druhe dieta porodila prirodzene, nemali namietky

patta89
4. dec 2024

Moja kamoska po prvej sekcii tam rodila prirodzene.

maryetta
4. dec 2024

Je tu aj skupina -po sekcii rodim prirodzene vbac alebo nejako tak.
Skus sa aj tam opytat na skusenosti 🙂 kazdopadne drzim palce nech sa vsetko podari podla tvojich predstav. Je to uzasny neporovnatelny pocit.

liliblacky
4. dec 2024

@sandrita_v u Kocha sú maximálne za prirodzený pôrod, aj keď je dieťa koncom panvovym tak napríklad trvajú na prirodzenom pôrode (majú kritéria) a ak nechceš, tak musíš až pred komisiu ísť atd.. Určite vyhodnotia rizika ale podľa mna ak je všetko OK Tá budú na prirodzený nahovárať.

harmancek70
9. dec 2024

Práveže naopak je to, presne ako sa tu píše vyššie. Majú dokonca letáky k tomu, že podporujú vaginálny pôrod aj po sekcii ( VBAC). Za každú cenu sú v Kochu za vaginálne pôrody, aj keď je dieťa otočené koncom panvovým a sú rôzne rizikové kritériá klasického vaginálneho pôrodu. V najhoršom pristúpia k akútnemu cisárskemu, ak by niečo hrozilo dieťatku.

miriamzba
22. jan 2025

Aj moja skúsenost, že za každú cenu tlacia do vbac, a rizika podhodnocuju.

andy024
23. mar 2025

@miriamzba prosim ta mas vlastnu zlu skusenost s VBCA v Kochu?

miriamzba
24. mar 2025

@andy024 ano, dcérka zdravá donosena to neprezila. Odmietli urobiť akutnu sekciu a vyckavali až kým bolo neskoro.

sandrita_v
autor
24. mar 2025

Ahojte..nakoniec som porodila prirodzene po 5 dnoch prenasania,presne v den ked ma uz hospitalizovali kvoli vyvolavaniu...nakoniec sa ale dcerka vypytala sama....cely porod hodnotim velmi pozitivne...od prijmu az po samotny porod...rodila som v Kochu uz druhykrat...prvykrat to bola akutna sekcia , kde ani na chvilu nezavahali aby neohrozili mna ci babatko....mozno som mala stastie pri akutnej sekcii na dr.Sebikovu, ktora akutnu sekciu navrhla...(Sice som.vtedy mala ineho dr. Zazmluvneneho)...no teraz som si ju zazmluvnila k druhemu porodu, kedze som chcela prirodzeny porod a nelutujem...bola cely cas pri mne, zaujimala sa , sama mi ponukla vhodnu polohu na tlacenie, co mi tiez velmi pomohlo...na 3 zatlacenia bola dcerka vonku...a aj teraz pocas sestonnedelia, kedy som mala velky zapal ( nevedela som sa vycikat) , mi bola doktorka vzdy k dispozicii, naordinovala mi antibiotika , kazdy druhy den ma volala na kontrolu, kvoli katetru atd...pisala mi kazdy den ako sa citim a zaujimala sa...dokonca aj teraz ked mi ma koncit sestonedelie, mi sama napisala sms, ohladom terminu kedy pridem na kontrolu (a to som chcela ist uz ku svojmu gynekologovi) takze v Kochu to zalezi hlavne na doktorovi, na akeho budete mat stastie...ja som si radsej zazmluvnila , lebo som chcela mat istotu...🙂 A s takymto jej pristupom k nej prechadzam aj ako ku gynekologicke, kedze svojho gynekologa mam v inom meste ako zijem.

miriamzba
24. mar 2025

@sandrita_v gratulujem a prajem vela zdravia a šťastia

sandrita_v
autor
24. mar 2025

@miriamzba dakujem pekne 🙂