Spine Clinic Bratislava
Poprosim osobne skúsenosti v tomto rehabilitačnom centre . Nastupujem o týždeň som po operácii bedrového stavca.
@borabalazova 🙏Dakujem , ešte nejaké info ak by si mi vedela odpovedať . Nebola som operovana v tejto kliniket, myslys že tie vizity budú aj tu alebo teda nejaky zen ortopéd bude chodiť?
Totižto v mieste kde som bola operovana necítim bolest aké prešla na iné miesto.
Jedna sa mi o to aby som to tam mala s kým prekonzultovať.
@borabalazova a z návštevnymi hodinami prosim ako to tam je.
To teda neviem, ale v každom prípade sa dá na vedľajšiu ortopedickú kliniku normálne objednať na konzultáciu, je to len na opačnej strane chodby, tam je aj roentgen, ct a mmr. Odporúčala by som tam ale zavolať vopred a opýtať sa, prípadne rovno sa dohodnúť, lebo teraz počas covidu majú veľmi veľký záujem o operácie, takže čakacie doby na vyšetrenia a operácie sa dosť predĺžili. Návštevné hodiny sú neobmedzene celý deň, my sme sa snažili prísť buď popoludní alebo večer, aby sme príliš nevyrušovali. Otec tam bol aj preto, lebo všetko je tam nastavené na pooperačné stavy, t. j. polohovacia posteľ, vybavená kúpeľňa s madlami, bezbariérová sprcha, vyšší záchod, dosť miesta pre pohybovanie sa na barlách, a to sme mu nevedeli doma zabezpečiť. Ale sú tam aj samostatné miestnosti na cvičenie, čiže zrejme nie všetky rehabilitácie sú priamo na izbách ako mal môj otec, určite záleží podľa stavu.
@borabalazova tak toto má prekvapuje to na celkom rehabilitačnom odeleni nieje ani jeden lekár? Ani jejich nejaka vrchna sestra tak kto vlastne konzultuje stav pacientov?to len fizioteraoeuti a ak sa niekomu pohorší stav to riesi kto? ja neprejdem mam bolesti a nesmuem 4 týždne ani sedieť po operácii tak si neviem predstaviť aby som si ešte tam vybavovala ortopéda a čakala niekde pred ordináciou keďže nesmiem sedieť.
Až takéto detaily ja neviem, keďže otec mal operáciu tam a lekári ho sledovali aj po operácii počas rehabilitácie. Asi je najlepšie si tam zavolať a opýtať sa, možno sa dá dohodnúť konzultácia s ortopédom aj priamo na izbe, naozaj je to len cez chodbu. Toto už asi len riešiť individuálne a podľa potreby.
@borabalazova Dakujem
Ja som to napísala blbo, na samotné vyšetrenie sa objednáva na presný čas a nečaká sa vôbec, čaká sa na termín.
@borabalazova Ok Dakujem

Môj otec absolvoval 10-dňový rehabilitačný pobyt po výmene bedrového kĺbu a veľmi si pochvaľoval. Doplatili sme jednolôžkovú izbu, odporúčam, treba si to rezervovať vopred. Nastúpil hneď po operácii, takže v jeho prípade išlo skôr o nastavovanie pohybov, čo mohol a čo nie, cviky na regeneráciu svalstva, pomoc pri opätovnom rozchodení, nacvičovanie chôdze po schodoch, nacvičovanie osobnej hygieny, atď. Cvičilo sa trikrát denne individuálne s terapeutom okrem nedele. Celé prostredie a fyzioterapeuti boli veľmi profesionálni, v jeho prípade aj dohľad ortopéda, ktorý ho operoval, po celý čas mal aj vizity z Clinica Orthopedica. Otec odtiaľ odchádzal s dvomi francúzskymi barlami po svojich, je dva mesiace po operácii a už chodí len s jednou barlou, bicykluje, zvláda hodinové prechádzky a viac menej sa už pohybuje veľmi dobre.