icon

Štátny gynekológ v Bratislave

17. máj 2022

Dievčatá z BA, hľadám si nového gynekológa, ideálne Ružinov. Chcem, aby bol štátny. Momentálne som u Dr. Millého a vadí mi, že u neho všetko platím. Hlavne teraz keď som tehotná a chodím na poradne tam vkuse nechávam peniaze, pritom jeho vyšetrenie trvá 2minuty.mate nejakého, ktorého by ste odporučili?Keď uz teda odvádzame peniažky do zdravotnej poisťovne. Vdaka

liz_lemon
17. máj 2022

žiadny štátny neexistuje, každý lekár je podnikateľ, ktorý buď má alebo nemá zmluvu s poisťovňami

viestta
17. máj 2022

Hľadaj takého co ma zmluvu s tvojou poisťovňou, ale aj zmluvnýekar je oprávnený žiadať platby za nadštandardné úkony a doplatky za úkony hradené z verejneho zdravotného poistenia.. "štátni" sú lenekari v nemocniciach, kde je zriaďovateľom štát, fakultné, univerzitné a niektoré špecializované ústavy. Všetko ostatné zdravotníctvo je súkromné, či už lekár má vlastnú ambulanciu, kde podniká ako súkromní alebo spadá pod nejakú s.r.o.

zooeynka
17. máj 2022

Tak ja mam gyndu na Gorkeho, co teda nie je Ruzinov, ale pocas minulorocneho tehotenstva som tam neplatila ani raz, za ziaden ukon.

zooeynka
17. máj 2022

...a inak, kazdy nadstandardny ukon, ktory poistovna nepreplaca mozes u lekara odmietnut. Treba mu normalne dopredu povedat aby ta informoval ci/kolko dany ukon stoji a ak sa ti to nezda tak mu povies ze nemas zaujem.

oli18
17. máj 2022

K vseobecnemu prehladu patri aj to, ze clovek vie, ktori lekari su statni a ktori sukromni. Toto je pre mnohe mlade baby na MK tabu. Zial🤔

luccija
17. máj 2022

Milly bol jeden z mála lekárov u ktorého sa neplatilo, ale nebola som tehotná.Za čo platíš?má nejaký tehotenský balíček, alebo za čo pýta?
Veď na poradni sa meria tlak, váha, sono aj to nie vždy....

autor
17. máj 2022

@luccija u Millého sa platí za ultrazvuk 15e - to je trikrát za tehotenstvo.potom ďalších 15eur za ekg, na ktorý som ale musela ísť na polikliniku. Inak keď je poradňa kde len merajú tlak a berú krv, platí sa 5eur.ak by som chcela 3d ultrazvuk, to stojí 50e.beriem, že to nie sú nejaké extrémne sumy, ale nepotešia.

luccija
17. máj 2022

Sono platim aj ja na prevencii.Chapem tak hľadaj...už väčšina z nich má tehotenské balíčky a sú to dosť vysoké sumy.

vasaol
17. máj 2022

Počas minuloročného tehu som u svojej gyndy neplatila nič, okrem EKG - 5€ a áno na prvej morfológia u iného gyn som platila 50€ a pri druhej morfológia 35€....žiaľ už asi inak to ani nejde...naše zdravotníctvo totálna katastrofa....ale bezne už gyndy na kazdomesacnej tehu prehliadke nič....BA-petrzalka

meluela
17. máj 2022

Ahoj, tu si mozes najst podla rajonizacie: https://bratislavskykraj.sk/zdravie/najdite-si-... Ten gynekolog ku ktoremu "patris" podla ulice ta musi zobrat a nemal by ani pytat nic extra za "manazment pacienta" a ine sprostosti. To je asi to, co sa najviac blizi tomu, co bezne chapeme pod pojmom "statny". Otazka je, co je to za gynekologa. Ja ked som si precitala recenzie na tu moju, tak som radsej hladala inde. Ale je to v BA dost bieda, vsade 50-150e rocny poplatok pripadne este taki co pytaju za kazdy ultrazvuk. Je v tom bordel. V skutocnosti ak na teba beru peniaze od poistovne, tak mozes vsetky ich balicky odmietnut, lebo vacsinou to ani neuctuju ako zdravotnu starostlivost, ale zasa clovek zaplati nech na neho nezazeraju.

nevenka
17. máj 2022

Fuuu, toto ked citam...ma zmluvu s Tvojou poistovnou? Ja viem tak, ze 3x sono je hradene zo zdravotneho poistenia, v 12 tt., v 20 tt. a v 30 tt., ostatne sa mozu platit. 3D-4D nie je standard, ani nutne zo zdravotneho hladiska, za to sa asi plati vsade. A za beznu prehliadku bez sona za co platis 5 eur???

klip0
17. máj 2022

@nevenka ja som k nemu chodila tiež a tých 5€ je za objednanie.
Ono ale.ked sa to zráta 5€ zakaždým + 15€ tri krát sono + 50€ 3D sono, tak to je už nejaká suma počas tehotenstva

nevenka
18. máj 2022

@klip0 no ja viem, ze je, ja sa len tomu divim. A 5 eur za objednanie, to na nejaky presny cas? Mne to pripada ako "robim si, co chcem" system...🙄

gajaa
6. jún 2022

prave citam tento prispevok, kedze tiez hladam kde by tie poplatky boli o cosi mensie pocas tehotenstva.
podarilo sa najst ineho lekara?

autor
6. jún 2022

@gajaa vieš čo, keď som si prečítala recenzie na gynekológa, ktory ma musí vziať podľa trvalého pobytu a tiež po rozhovoroch s viacerými babami, som sa na to vykaslala 🤷‍♀️zdá sa, že teraz sa aspoň v ba všade platí

dragan77
1. apr 2024

@liz_lemon zdravim mate nejaké tel číslo alebo stránku?

dragan77
1. apr 2024

@zooeynka keby nahodu niečo na číslo my môžete poslať nejaké údaje. 0944354014 ďakujem