icon

Súkromná škola umeleckého priemyslu animovanej tvorby Vlastenecké námestie

xea
3. nov 2025

Dobry den, prosim Vas, nemate niekto osobne skusenosti s touto skolou? Popripade aj len co sa o nej hovori, alebo ste sa dopoculi? Vopred velmi pekne dakujem za odpoved

viera
3. nov 2025

@xea ano odporucila by som,syn tam chodil na animovanu tvorbu.

aniele
3. nov 2025

Vnučka je tam teraz v prvom ročníku a je nadšená.

xea
autor
4. nov 2025

Dakujem Vam velmi pekne 🙂

xea
autor
4. nov 2025
@aniele

Vnučka je tam teraz v prvom ročníku a je nadšená.

@aniele Prosim Vas a ktory odbor?

aniele
4. nov 2025
@xea

@aniele Prosim Vas a ktory odbor?

@xea Animácia (teraz som sa jej pýtala 🙂 ).

xea
autor
4. nov 2025
@aniele

@xea Animácia (teraz som sa jej pýtala 🙂 ).

@aniele Este raz dakujem, tak nech sa jej dari 🙂

xea
autor
4. nov 2025
@viera

@xea ano odporucila by som,syn tam chodil na animovanu tvorbu.

@viera Dakujem Vam a prosim Vas a v porovnani so zakladnou skolou, kolko je tam ucenia na bezne predmety? Dcera je integrovana, tak hladame nieco, kde sa bude musiet ucit menej a radsej viac tvorit. Popripade aj celkovo, kolko sa musel denne venovat skole po vyucovani: domacim zadaniam, uceniu...

aniele
4. nov 2025
@xea

@aniele Este raz dakujem, tak nech sa jej dari 🙂

@xea Mám odkázať, že to tam miluje 🙂 . To síce nebýva ako ukazovateľ kvality to najobjektívnejšie, ale vidím, že je aktívna. Teraz vymeškáva (zdravotné dôvody) a veľmi ochotne všetko doháňa, zisťuje zadania, vybavuje si odklad, aby mohla odovzdať úlohu, pracuje na nej celé prázdniny... Pritom to vie byť typická tvrdohlavá puberta (milujem ju). Ale asi ju to namotivovalo aj na bežné predmety. Keď boli pred prázdninami u nás, radšej som neriešila mobil v ruke, však tu mala aj rodičov. Ale potom vošiel do izby jej otec a zistila som, že riešila matematiku, intervaly. Pri porovnaní so ZŠ je oveľa aktívnejšia.
Je to vraj 50/50. Je toho vraj dosť, ale dá sa to zvládnuť, najmä ak má doma dobré podmienky na učenie sa. A v škole môže ostávať do 18:00. Aj ona tak ostala, keď potrebovala, aby jej spolužiačka vysvetlila zadanie (chýbala na hodine, sama si to dohodla). Vraj sú dobrá partia. A majú tam aj ADHD, dyslektikov a pod.
Ja osobne si myslím, že v tomto veku treba podporovať najmä to, v čom sú dobrí, zvyšok (ak je problém) stačia aj trojky (učila som na gympli, kde bola aj špecializovaná matematická trieda, tak mám nejaké skúsenosti).

viera
4. nov 2025
@xea

@viera Dakujem Vam a prosim Vas a v porovnani so zakladnou skolou, kolko je tam ucenia na bezne predmety? Dcera je integrovana, tak hladame nieco, kde sa bude musiet ucit menej a radsej viac tvorit. Popripade aj celkovo, kolko sa musel denne venovat skole po vyucovani: domacim zadaniam, uceniu...

@xea On mohol byt tiez integrovany.Ale nedali sme to.Zvladal to bezproblemov.Nieked mal nervy ze je toho vela ale uprimne😃,moc sa tomu nevenoval.A to mal este treningy.Je futbalista.A tvorenie je tam len vitane.Verim,ze ak ju to bude bavit to bezproblemov zvladne.On mal dost problem s dejinami umenia predmetom ale ostatne bola pre neho brnkacka.

xea
autor
5. nov 2025

Velmi pekne dakujem 🙂