Suma za opatrovanie dieťaťa v Košiciach
Dobrý deň,
chcela by som sa opytať akú sumu by ste si pytali ako opatrovateľka? Rodina požadovala predchadzajuce skúsenosti, kurz prvej pomoci ideálne niekoho zo zdravotnictva a to všetko splňam
Len stale som sa akosi nenaučila ohodnotit svoju pracu
Je suma 15-20€ veľa?
Len "postráženie", či celodenná starostlivosť, príp. varenie, upratovanie? Hodinová mzda je tých 20€?
@anonym_autor ja mám v cz na prepočet cca 35€ hodinu. Škôlkar, bez varenia, len stráženie
@anonym_autor ja mám v cz na prepočet cca 35€ hodinu. Škôlkar, bez varenia, len stráženie
@anonym_7acd06 ty kokos zarabas jak kralovna. Kolko hodin za mesiac odpracujes?
@anonym_7acd06 ty kokos zarabas jak kralovna. Kolko hodin za mesiac odpracujes?
@anonym_1c52e3 to sa pani musela pomýliť. Však pozri na českého MK.
@anonym_1c52e3 to sa pani musela pomýliť. Však pozri na českého MK.
@anonym_1c52e3 mám to ajo brigadu, nepracujem 5 dni v tyzdni. No niekdy, ale stále nie.
@anonym_70be9f nie nepomýlila som sa 🙂
@anonym_1c52e3 mám to ajo brigadu, nepracujem 5 dni v tyzdni. No niekdy, ale stále nie.
@anonym_70be9f nie nepomýlila som sa 🙂
@anonym_7acd06 to nie je odpoved na otazku
pytam sa kolko hodin v priemere mesacne strazis
@anonym_7acd06 to nie je odpoved na otazku
pytam sa kolko hodin v priemere mesacne strazis
@anonym_1c52e3 netuším? Niekedy 30, niekedy 40, niekedy 25. Podľa toho ako to majú. Je to dosť lepšia rodina v Prahe 😄
Podľa mňa pani trepe. Kdeže 35e/hod.
Pri 30 hod. by mala 1000 e. Tak sprostí hádam nie je nik.
Takto ti napisem. Mne ako matke, co zaraba priemer, by aj 10€ na hodinu bolo vela. Nevychadzalo by mi to.
No na druhej strane, ako osoba s relevantnym vzdelanim by som zas pod 10€ na hodinu nesla. Ked vyzaduju taketo vzdelanie a prax, nech to aj ti zamestnavatelia ocenia.
my keď sme mali opatrovateľku pre dcéru (tak 3-4 roky dozadu), hlavne keď sa ešte doliečovala z choroby, teda mala navarené, pani mala v tom aj stravu, že sa mohla najesť u nás doma, dcéra bola veľmi samostatná, no nemohla ostať doma sama, keďže mala cca 5 rokov, tak sme platili 4e na hodinu a bola u nás tak 8-9h tá pani, ale teda nevyžadovali sme žiadnu špeci prax, ale riešili sme to ženami, ktoré boli na invalidnom alebo teda už na dôchodku..teda iba ako také privyrobenie, keďže u nás doma nemuseli nič robiť, iba dať pozor na dieťa...
Za den? Hodinu? Bez detailov ti nikto relevantne neporadi
@anonym_1c52e3 za hodinu
Štandardná cena je medzi 10-15 eur/h, ale sú aj nižšie, zažila som za 8 eur, dokonca aj za 6 eur. Závisí od toho, čo všetko je vyžadované. 20 eur/h je veľmi veľa.
My máme zamestnanú pani na stráženie na polovičný pracovný úväzok tj 80 hodín mesačne. Fix v čistom je 850€. V prípade “nadčasov” je hodina za 15€. Ak ide s nami na dovolenku alebo víkend, má samostatnú izbu, stravu a peniaze naviac.
Hľadali sme takú, čo má C1/C2 z angličtiny a dobré referencie z predchádzajúcich rodín. Sme spokojní.
@anonym_70be9f prepáč prečo sprostý? Tak keď niekto chce straženie lebo maju vela prace, bohatý spoločensky život tak je sprostý hneď?
@anonym_70be9f nie netrepem. Keď si si nevšimla nepíšem o Sk. Ale o dosť za vodou rodinke v Prahe. Pani si môj čas váži, tak ho aj tak ohodnotila. A keďže sme si sadli sama mi navrhla túto sumu, ja som mala v pláne pýtať 20-25/h. A ano keď mám Viac hodín zarábam dobre.
@anonym_70be9f nie netrepem. Keď si si nevšimla nepíšem o Sk. Ale o dosť za vodou rodinke v Prahe. Pani si môj čas váži, tak ho aj tak ohodnotila. A keďže sme si sadli sama mi navrhla túto sumu, ja som mala v pláne pýtať 20-25/h. A ano keď mám Viac hodín zarábam dobre.
@anonym_7acd06 ďakujem velmi pekne za odpoveď
Štandardná cena je medzi 10-15 eur/h, ale sú aj nižšie, zažila som za 8 eur, dokonca aj za 6 eur. Závisí od toho, čo všetko je vyžadované. 20 eur/h je veľmi veľa.
@anonym_971920 ďakujem za odpoveď, pod 10€ na hodinu sa mi to zdá aj málo, nakoľko predsa len zodpovednosť za dieťa, požiadavky rodičov
@anonym_autor je veľa
@anonym_7acd06 to más super
tak ludi je dost , len nie každy sadne a zveriš mu dieta , takže ano verim že máš 35€ , však si ich aj odmakaš ....
obavam sa že tu to nevysvetlíš ...
Tak toto pre mňa nie je otázka peňazí. Nedám svoje dieťa strážiť len tak niekomu, lebo je to lacné. Takze by som hľadala podľa referencií a individuálne podľa požiadaviek a nie podľa ceny. Normálny človek vie zvážiť na čom mu reálne záleží. V tvojom prípade so skúsenosťami by som si pýtala minimálne 20€/hodina. Osobne by som z princípu nikoho, kto sa ponuka za menej, ani nezvazovala.
@anonym_autor tu zohráva úlohu aj či mesto, alebo dedina... Kolega dáva bývalej zdravotnej sestričke na hodinu 10 eur na dedine.
Tak toto pre mňa nie je otázka peňazí. Nedám svoje dieťa strážiť len tak niekomu, lebo je to lacné. Takze by som hľadala podľa referencií a individuálne podľa požiadaviek a nie podľa ceny. Normálny človek vie zvážiť na čom mu reálne záleží. V tvojom prípade so skúsenosťami by som si pýtala minimálne 20€/hodina. Osobne by som z princípu nikoho, kto sa ponuka za menej, ani nezvazovala.
Tak podla mna, strazenie deti je dost zodpovedna robota, ja by som dieta nezverila nejakej neskusenej studentke a fakt je dobre vediet poskytnut prvu pomoc. To mi pride ako samozrejmost.
@anonym_c5c33c asi takto.
Bavíme sa o strážení zdravých detí, alebo detí s diagnózami?
V BA by som pod 20€ na hodinu nešla. Cením si svoj čas a ešte pokial majú aj požiadavky typu zdravotnícke vzdelanie a pod, tak snáď rátajú s tým, že to nebude za 10€ na hod.
Bavíme sa o strážení zdravých detí, alebo detí s diagnózami?
@anonym_6d5ac9 jedna sa o straženie 2 ročneho, zdravého a riadne živého chlapčiatka
@anonym_6d5ac9 jedna sa o straženie 2 ročneho, zdravého a riadne živého chlapčiatka
@anonym_autor Len za stráženie zdravého 2 rocneho chlapčeka je 15 eur dobra cena.
@anonym_autor my platime 8€/hodinu a je u nás 3x do týždňa po 8 hod.
Za tri dni ma zarobené 192€
Máme 2 deti, jedno zdravotne znevýhodnené (ale samostatne,mentálne v poriadku)
Tiež sme požadovali kurz prvej pomoci
Nebudem konkretizovať ,ktorá časť Slovenska
Za mesiac nás vyjde len opatrovateľka ,študentka niečo pod 800€

Za den? Hodinu? Bez detailov ti nikto relevantne neporadi