Ukrajinská konkurencia v salónoch krásy v Bratislave
Ahojte je pravda ze Ukrajinky beru pracu Slovenkam v BA? Myslim beauty biznis napriklad ze mam otvoreny salon na mihalnice kde mam nastavene sumy a Ukrajinky podliezaju napriklad davaju nizsie ceny aby si pritiahali zakaznicky a Slovenky tak potom krachuju lebo si nemozu dovolit prevadzkovavat salon ? Ze mali kurzy zdarma a Slovenky si ich museli platit? Zapocula som to od jednej baby z Ba tak ze ci mate aj vy skusenosti
Kľudne aj šikovná Slovenka ťa môže "prešťať"
Ak nič nevieš, nemáš žiadne zručnosti, vzdelanie, schopnosti tak ti zoberie prácu Slovenka Ukrajinka Vietnamka Rumunka …..ktokoľvek ….nie je to o národnosti, ale o šikovnosti
Ale prosím ťa, a slovenka tú tvoju cenu nemôže podliezť ?
@anonym_autor nepomylila si si Vietnam s Ukajinou?
Už zasaa? Dokedy? Kým tu nenabehnú Rusi a budeme v tej istej prdel...situácii? Som potom zvedavá,kto prvý začne kvičať 😏.
Ak nič nevieš, nemáš žiadne zručnosti, vzdelanie, schopnosti tak ti zoberie prácu Slovenka Ukrajinka Vietnamka Rumunka …..ktokoľvek ….nie je to o národnosti, ale o šikovnosti
@pribinak no praveze ta baba uz robi v beauty sektore 15 rokov a musela zrusit salon lebo si uz nemohla dovolit zvysit ceny
@anonym_autor nepomylila si si Vietnam s Ukajinou?
@gejb nie rozpravala o Ukrajinkach ze vela salonov v Ba krachuje ci uz su to nechtarky, alebo tie co robia obocie,mihalnice
@anonym_autor to za 15 rokov si nevytvorila svoju klientelu ? Či všetci odišli k ukrajinkám ?
@maca1984 mala svoju klientelu ale tym ze mala vyssie ceny teda respektive si dovolila po nejakom case zdvihnut ceny jej zakaznicky odisli tam kde to je lacnejsie teda k tym Ukrajinkam ktore zevraj nemaju ziadne zkusenosti iba si spravili kurz ktory nalu zadarmo zatial co Slovenky si to museli platit
Úprimne, nemám pocit, že by „brali prácu“ Slovenkám v beauty biznise, To, že niektoré dajú nižšie ceny, je bežná konkurenčná stratégia – nie národnostná výhoda. To, že krachuje môže byť dané miestom prenájmu a inými faktormi. V čom by bola podľa teba vo výhode? V konečnom dôsledku rozhoduje kvalita služieb a spokojnosť zákazníčok, nie pôvod majiteľky salónu. Sú rpste konkurenciou.
@maca1984 mala svoju klientelu ale tym ze mala vyssie ceny teda respektive si dovolila po nejakom case zdvihnut ceny jej zakaznicky odisli tam kde to je lacnejsie teda k tym Ukrajinkam ktore zevraj nemaju ziadne zkusenosti iba si spravili kurz ktory nalu zadarmo zatial co Slovenky si to museli platit
@anonym_autor Raz ked robi zle nechty, tak tam nepojdem ani zadarmo. Nie?
@anonym_autor podľa mňa hlúposť.
Nechápem prečo sa toľko vecí zvaľuje na ukrajincov.
Trh je určite presýtenejší a treba sa odlíšiť, nechtový salón, kde robia aj mihalnice, obočko atď je dnes na každom rohu, len na Obchodnej mi napadnú 4, v každom nákupnom centre aj zo 2-3, u nás na malom sídlisku 2, ale to sú všade Vietnamci... vo všeobecnosti, je normálne, že keď sa rozbieham, dám nižšie uvádzacie ceny, aby som si pritiahla klientelu a z pohľadu zákazníka, prečo by som mala platiť viac, ak inde dostanem to isté za menej...
počula som... jedna známa povedala... to sú fakt hodnotné informácie. Nemáš potuchy o kvalite a službách, ktoré spomínané ženy poskytovali, ale musíš do schopnosti/neschopnosti a obchodnej politiky zapliesť Ukrajinu. Pozdravuj na Súmračnej
Trh je určite presýtenejší a treba sa odlíšiť, nechtový salón, kde robia aj mihalnice, obočko atď je dnes na každom rohu, len na Obchodnej mi napadnú 4, v každom nákupnom centre aj zo 2-3, u nás na malom sídlisku 2, ale to sú všade Vietnamci... vo všeobecnosti, je normálne, že keď sa rozbieham, dám nižšie uvádzacie ceny, aby som si pritiahla klientelu a z pohľadu zákazníka, prečo by som mala platiť viac, ak inde dostanem to isté za menej...
@lindous to iste asi nie kedze nemaju ziadnu prax
@lindous to iste asi nie kedze nemaju ziadnu prax
@anonym_autor sama si napísala "ževraj"... určite sú aj také, aj také... rovnako ako je to pri Slovenkách... ja aktuálne chodím na nechty k Srbke, s pomerom cena/výkon som veľmi spokojná... ale je mi jasné, že ty si sem prišla riešiť niečo úplne iné... a nie, nikto "zvonka" nemôže za to, keď niekomu krachne biznis, iba ten daný človek
@anonym_autor podľa mňa hlúposť.
Nechápem prečo sa toľko vecí zvaľuje na ukrajincov.
@maca1984 no pretože toto nie je opäť téma o manikúre a biznise,ale iba vyvolávanie politických vášni. A autorka veľmi dobre vie, prečo napísala Ukrajinky. Keď aj Vietnamky,Rumunky atď vedia robiť veľmi peknú, kvalitnú a za menej svoju prácu.
počula som... jedna známa povedala... to sú fakt hodnotné informácie. Nemáš potuchy o kvalite a službách, ktoré spomínané ženy poskytovali, ale musíš do schopnosti/neschopnosti a obchodnej politiky zapliesť Ukrajinu. Pozdravuj na Súmračnej
@danica2711 par znamych co chodili k Ukrajinkam mali plesne na nechtoch tak mi tu nepis ze nemam potuchy o kvalite sluzieb ty mudrlantka 🤣 ale ty si asi nechas znicit svoje nechty plesnou lebo vsak je to lacnejsie typicka slovac 🤦♀️
Ja chodim do ukr salonu na nechty a obocko, ale rozhodne nie kvoli lacnejsej cene . ALE. Dostanem sluzbu vysokej kvality, rychly a prehladny objednavkovy system, dostupne casy aj vo vecernych hodinach a cez vikendy. Mila recepcia, kava a nemam pocit ze obtazujem. Plus ma pre jazykovu barieru neobtazuju zbytocnymi otakami a usmievaju sa. Na vlasy zas chodim do sk salonu a kedze som spokojna nemienim menit. Uprimne si myslim, ze ak baba po 15 rokoch musi zavriet problem je inde…..
@maca1984 no pretože toto nie je opäť téma o manikúre a biznise,ale iba vyvolávanie politických vášni. A autorka veľmi dobre vie, prečo napísala Ukrajinky. Keď aj Vietnamky,Rumunky atď vedia robiť veľmi peknú, kvalitnú a za menej svoju prácu.
@zuzanita1609 nie ja sama chodim k Slovenke aj na pedikuru a nemam nic proti Ukrajinkam ani Ukrajincom len ma to zaujimalo ci je to naozjaj tak ako rozprava
Ešte len teraz uvidíš, teda uvidíme všetci, ako začnú všetci krachovat...po tejto ďalšej konsolidácii a nastavení odvodov. Ukrajinky sú v Tom určite nevinne.
@danica2711 par znamych co chodili k Ukrajinkam mali plesne na nechtoch tak mi tu nepis ze nemam potuchy o kvalite sluzieb ty mudrlantka 🤣 ale ty si asi nechas znicit svoje nechty plesnou lebo vsak je to lacnejsie typicka slovac 🤦♀️
@anonym_autor nie, typická "Slovač" bola tá, ktorá sa takisto "dušovala" ,že podpísaním americkej zmluvy nás tu začnú prepadávať, znásilňovať americkí vojaci...je to to isté 😊. A kde sú??? Si len smerácky troll.
Koľko našich viac či menej vzdelaných žien odišlo do zahraničia a ukradli prácu domorodcom ?!.
@zuzanita1609 mne je to jasné.
Tak ako " ukrajinky berú prácu slovenkám".
Slovenka nechcela ísť upratovať do škôlky, lebo plat mizerný, prac.doba na figu..Radšej sedí doma na podpore, a hádaj kto vzal tú prácu ? Áno,ukrajinka.
@anonym_autor
Teraz mi napadlo, že kamarátka má nechtový salón v jednej pasáži, na konci tej pasáže si otvorila tiež nechtový salón chorvátka.
Od tejto mojej kamošky neodišiel nikto.
Stále píšeš počula si.. tú pleseň môžeš chytiť aj u slovenky, mne sa to podarilo na pedikúre.
Ak si nedá pozor na hygienu, hygienu " náradia", tak je fuk či je slovenka alebo mongolka.
@anonym_autor a Vietnamky tej kamoske nevadia? Tie je "neukradli" klientelu? len Ukrajinky vadia, ci aj ine narodnosti?
@zuzanita1609 nie ja sama chodim k Slovenke aj na pedikuru a nemam nic proti Ukrajinkam ani Ukrajincom len ma to zaujimalo ci je to naozjaj tak ako rozprava
@anonym_autor Kamarátka má kozmetický salón s viacerými službami a zamestnancami v BA a síce nie sme v pravidelnom kontakte, ale keďže sa nedávno sťahovali do väčších priestorov, tak by som jej povedala, že sa jej darí. Ale je veľmi šikovná, neustále sa vzdeláva, má nové ponuky, akcie, robí dobrý marketing.
A ešte.. vietnamci sú v pohode ? Veď tí sú snáď v každom nákupnom centre, nechty robia na počkanie, i keď teda ceny netuším.
Premiér Robert Fico počas návštevy Taškentu oznámil zámer zamestnať Uzbekov na Slovensku, najmä v automobilkách, doprave a zdravotné sestry.
Mesačná mzda uzbeckej zdravotnej sestry je 230€ zdravotné sestry na slovensku majú takmer osemnásobne viac peňazí, čiže Ficova zmienka o zamestnávaní uzbeckých zdravotníčok má logiku.
Teraz vodič autobusu ktorý skončil lebo za takú mzdu nemieni pracovať a nahradil ho lacný Uzbek čo má povedať?
97 % populácie Uzbekistanu vyznáva islam, takže budeš rada keď ti plesnivé prsty na kožnom bude ošetrovať moslimská uzbekistanka a naše zdravotné sestry budú v Nemecku a Rakúsku.
u nás napríklad žienky nebrali na nechty deti,,, teda ZŠ žiačky...a ukrajinky/ vietnamky to využili a robia nechty aj deťom ...lákajú aj na ceny pár žien k nim prešlo a teda keď im dodrbkali nechty už ich bývalé nechtárky neberú späť a dobre robia... keď je niekde o desiatky eur nižšia cena automaticky tam u mňa klesá hodnota použitého materiálu...

@anonym_autor Nie, nemam. Je to o sikovnosti a nie o narodnosti.