icon

Vodičský kurz v Bratislave

ddomcca
9. aug 2025

Ahojte, rozmýšľam, ze si popri praci začnem robiť vodičak tuto v Bratislave ale počula som veľa o tom, ze je to tu mätúce, zbytočne ťažke, radšej dochádzať do Trnavy a podobne. Ja osobne bývam len deuhý rok v Bratislave, pochádzam z malého mesta a teda vôbec nepoznám bratislavské cesty a okrem mesta poriadne ani čo sa kde nachádza.
Je tu niekto, kto nie je z Ba a robil tu vodičak? Bolo to náročné?

Ďakujem

ika02
9. aug 2025

Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku.
Keď urobíš ľahko vodičák niekde v menšom meste, ako potom sama budeš jazdiť po BA? Veď počas tých jázd aspoň spoznáš lepšie križovatky a celú Bratislavu.

melanta
9. aug 2025

Bratislava má cez 700 000 obyvateľov. Trnava 60 000. Žiješ v Bratislave, prečo chceš ísť robiť vodičský do menšieho mesta? Aký to má význam, keď budeš potom jazdiť po 10 krát väčšom meste? Nedáva to logiku.

ddomcca
autor
9. aug 2025
@melanta

Bratislava má cez 700 000 obyvateľov. Trnava 60 000. Žiješ v Bratislave, prečo chceš ísť robiť vodičský do menšieho mesta? Aký to má význam, keď budeš potom jazdiť po 10 krát väčšom meste? Nedáva to logiku.

@melanta neplánujem si robiť vodičak aby som jazdila po bratislave ale mimo bratislavy na dlhšie vzdialenosti. Po BA je úplne zbytočné používať auto, používam električky.

melanta
9. aug 2025
@ddomcca

@melanta neplánujem si robiť vodičak aby som jazdila po bratislave ale mimo bratislavy na dlhšie vzdialenosti. Po BA je úplne zbytočné používať auto, používam električky.

@ddomcca to nič nemení na fakte, že ak žiješ v Bratislave, je úplne mimo logiky robiť si vodičák inde. Ak chceš šoférovať mimo BA, z tej BA sa neteleportuješ, budeš v nej šoférovať ak sa budeš chcieť odviezť z BA. Zároveň nikdy nevieš, kedy sa stane niečo, že sadneš za volant aj v Bratislave, lebo budú také okolnosti. Ak chceš sadnúť za volant, tak sadni aj v Bratislave. Ak sa bojíš až tak chorobne, že vodičák si budeš robiť v 10 krát menšom meste v akom žiješ, tak nesadaj za volant vôbec.

patka06
9. aug 2025

Jednoznačne robiť v BA, ak sa naučíš jazdiť tam, menšie mestá, aj dlhšie cesty zvládneš bez problémov

lilke
9. aug 2025

@ddomcca prídu situácie,že v tejto BA budeš nútená jazdiť. Napokon,aj auto budeš mať zaparkované v BA. Teraz síce len diaľnica (inštruktor nám vravel - stláčať plyn nie je žiadne umenie šoférovať), ale časom tu možno ostaneš žiť. Budeš platiť drahé kondičné jazdy? Určite vodičák v BA. Vlastná skúsenosť, robila som v menšom meste.

sissy27
9. aug 2025

@ddomcca no nedavno som sa bavila s chlapikom, co robi instruktora a povedal, ze podla neho vodicak z BA nema rovnaku hodnotu ako ten z nejakej hornej-dolnej, kde maju jednu krizovatku a aj to svetelnu. A neda mi nesuhlasit, potom to tak aj vyzera, pride do BA niekto taky a spanikari na prvom kruhaci, lebo take nikdy nevidel 🤷‍♀️
Za mna nespekuluj, sprav si vodicak tam kde zijes. Toto zrovna nie je nieco, kde by mal clovek hladat cestu najmensieho odporu. Ono darmo ty neplanujes jazdit po BA, ale na tu dialnicu sa inak ako cestou cez BA nedostanes. A ja napriklad auto potrebujem aj v BA, lebo cesta do prace mi mhd trva 1,5hodiny ( 57min jazda elektrickou a pol hodiny pesi, alebo prestup na bus ktory jazdi kazdych 25 min, aby som sa odviezla 1 zastavku a 10min slapala), autom to mam za 25min.

lienockak
9. aug 2025

@ddomcca ja som si tak robila vodičák v BA a v tom čase pred rokmi, som žila v obci 40 km od BA, ale pracovala som v BA. Neľutujem, viac som sa tak naučila a v reáli som sa potom menej bála. Časom som sa presťahovala do BA a dnes autom jazdím po BA denne. Nemá zmysel si robiť vodičák v malom meste, nevieš kam Ťa časom vietor zaveje. Veď si ho nerobíš preto, len aby si ho mala, ale aby si sa naučila zvládať na ceste aj tie najzložitejšie situácie - a to je najlepšie v BA.

ddomcca
autor
9. aug 2025
@melanta

@ddomcca to nič nemení na fakte, že ak žiješ v Bratislave, je úplne mimo logiky robiť si vodičák inde. Ak chceš šoférovať mimo BA, z tej BA sa neteleportuješ, budeš v nej šoférovať ak sa budeš chcieť odviezť z BA. Zároveň nikdy nevieš, kedy sa stane niečo, že sadneš za volant aj v Bratislave, lebo budú také okolnosti. Ak chceš sadnúť za volant, tak sadni aj v Bratislave. Ak sa bojíš až tak chorobne, že vodičák si budeš robiť v 10 krát menšom meste v akom žiješ, tak nesadaj za volant vôbec.

@melanta vporiadku respektujem vas nazor no moju hlavnu otazku som smerovala na ludi, ktori si tu vodicak robili ( a nenarodili sa v ba ) aby mi dali recenziu na to ake to bolo, aky bol priebeh a podobne. Takze tomu co riesite je pre mna bezpredmetne venovat tolko energie kedze to ani nie je hlavnou odpovedou na otazku, ktoru som polozila.

ddomcca
autor
9. aug 2025
@melanta

@melanta a prepacte ale neda mi nepovedat, ze mi pride, ze ste si celu tuto temu zobrali nejako prilis osobne, opisovat nejake moje zmyslanie len na baze jednej nevinnej otazky ako uplne mimo logiky alebo vycitavat medzi riadkami ze sa chorobne bojim alebo vlastne co i len trochu bojim mi pride zcestne a da sa vyjadrit aj bez tychto nezmysluplnych narazok. Moja otazka bola zamerana na ludi, ktori tu nevyrastali a robili vodicak aby sa mi dali nejaku ideu o tom ako to prebiehalo aky na to maju nazor a ako sa im tu robil vodicak, otazka nebola zamerana pre cloveka aby zacal analyzovat medzi riadkami. Teda v prvom rade som nikde ani nenapisala ze ja osobne chcem ist robit vodicak do trnavy ale ze sa to ku mne dostalo ako vec nazoru. Dufam ze sme sa pochopili

ddomcca
autor
9. aug 2025
@lilke

@ddomcca prídu situácie,že v tejto BA budeš nútená jazdiť. Napokon,aj auto budeš mať zaparkované v BA. Teraz síce len diaľnica (inštruktor nám vravel - stláčať plyn nie je žiadne umenie šoférovať), ale časom tu možno ostaneš žiť. Budeš platiť drahé kondičné jazdy? Určite vodičák v BA. Vlastná skúsenosť, robila som v menšom meste.

@lilke ďakujem

ddomcca
autor
9. aug 2025
@lienockak

@ddomcca ja som si tak robila vodičák v BA a v tom čase pred rokmi, som žila v obci 40 km od BA, ale pracovala som v BA. Neľutujem, viac som sa tak naučila a v reáli som sa potom menej bála. Časom som sa presťahovala do BA a dnes autom jazdím po BA denne. Nemá zmysel si robiť vodičák v malom meste, nevieš kam Ťa časom vietor zaveje. Veď si ho nerobíš preto, len aby si ho mala, ale aby si sa naučila zvládať na ceste aj tie najzložitejšie situácie - a to je najlepšie v BA.

@lienockak super ďakujem