Vyberanie nosnej mandle v Bratislave
Ahojte,
moja malá má také "nosovomandľové problémy" (pochrapkáva, dýcha v noci ústami, občas má nosovú reč, časté choroby, pôjdem s ňou na ORL, mám už výmenný lístok) nechcem síce predbiehať, ale najpravdepodobnejšia bude diagnóza "zväčšená nosová mandľa", tak sa chcem informovať ako to je teraz z jej vyberaním v BA. Ak sa ukáže, že jej operáciu ešte netreba, tak budem len rada, ale pre istotu sa už takto vopred chcem informovať. Zaujímajú ma informácie z posledných mesiacov, najlepšie tohtoročné. Počula som z viacerých strán, že čakacia doba je pol roka na Kramároch aj v ProCare. Tak aby som sa vedela zorientovať, kde sa objednať v prípade potreby. Prípadne, keby to bolo nutné a neviem sa v BA nikde objednať v rozumnej čakacej dobe, kde sa dá ísť v okolí BA, aby bol dojazd do BA tak do 30 min. - 1 hod.
Budem rada za čerstvé skúsenosti.
Ďakujem.
@scorpionflower1 a este je centrum ORl na Kramaroch jednodnove, tam je tiez cakacka pol roka?
http://www.centrumkramare.sk/
My sme boli u Zdrazila nakoniec
@pbra40 Vďaka, on má len ambulanciu, alebo aj operuje?
@pbra40 Tam zrovna neviem, ale trochu ma od tohto centra odrádzala sestra, nemá tam dobrú skúsenosť. No do úvahy stále prichádza.
@scorpionflower1 on ma ambulanciu v centre mesta Malacky a operuje deti v takom zdravotnickom zariadeni v Malackach na sidlisku Juh. (Tusim utorky operuje). Dospelych operuje v nemocnici Skalica.
https://www.medicon.sk/sk/Kontakt
Tu v Malackach operuje p. Zdrazil deti
@pbra40 Ok, ďakujem. Keď to bude aktuálne napíšem ti ešte správu ak môžem, aby som sa spýtala viac podrobností. Je to taká poistka, ak by som sa nemohla dostať nikde v BA.
@scorpionflower1 potom musis pocitat s tym, ze vas ten den pustia a hned na druhy den je kontrola, i na treti den a potom o tyzden po zakroku. Takze pojdete do Ma v idealnom, nekomplikovanom pripade 4x. A teraz uz neviem, ci aj po mesiaci este. To si uz presne nepamatam
@pbra40 No vidíš a to mi nedošlo, dobre, že píšeš. Tak to radšej budem počítať asi len s BA a budem musieť počkať. Zatiaľ to dcéra také akútne nemá, teda aspoň myslím, to povie doktor.
Ešte sa chcem spýtať na rekonvalescenciu po zákroku. Ako dlho po operácii musí byť v úplnom klude? Pýtam sa, lebo je možné, že nám to vyjde cez leto a my by sme radi na dovolenku, tak aby sme ju vedeli naplánovať.
@scorpionflower1 ideme v juni na kliniku jednodnovej chirurgie na Kramare. Od vysetrenia nam dali termin za dva a pol mesiaca.
@brezza no, aspon to nie je pol roka 🙄
@brezza prosim ta okrem ProCare a Centra Kramare je v BA este nejaka klinika, kde to robia? Alebo uz len statne nemocnice Kramare a Antolska?
@scorpionflower1 to netusim, ale pre nas to bola jasna volba. Lebo po zakroku ide hned domov a mozem tam s nim byt. Zakrok trva len 30 minut a budu to robit takou lepsou technikou ako v nemocnici, takze aj rekonvalescencia je rychlejsia. Menej krvi, menej bolesti.
@brezza Ja len kvôli tým čakacím dobám. Keby nás poslal doktor hneď na operáciu, tak by nám to vyšlo, že nás zoberú najskôr uprostred júla a to je jediný termín, kedy môžeme ísť na dovolenku, tak hľadám aj iné alternatívy. Kamarátka bola prednedávnom so synom až v Liptovskom Mikuláši (ona tam má ale rodičov). Ja by som najradšej bola keby jej to urobia tu v BA.
@streem Idete do Breclavi? Vy ste z BA?
@scorpionflower1 Skalica áno do breclavi
Ahojte. Syn tiež musí na vybratie nosnych mandli,hl. pre nedocuvanie. V bory ma termín 18.8.25 hrozí, ze môže aj o sluch prísť. Aspoň tam nám povedala dr.na orl neviete tam je nejaká čakacia doba? Ja som ho neobjednavala tam,ale priateľ dakujem

@scorpionflower1 mudr. Zdrazil Malacky