Zákaz pitia vody zo studní vo Vrakuni: Diskusia o kontaminovanej spodnej vode
Ahojte, vo Vrakuni a asi aj v Biskupiciach (a teraz už aj v Rovinke) je zákaz piť vodu zo studní z dôvodu teda toxického odpadu zo skládky CHZJD, ktorý prenikol do pôdy a šíri sa stále ďalej smerom na Žitný ostrov. Tento problém so znečistenou spodnou vodou trvá už roky. Obyvatelia majú z dôvodu nebezpečných toxických látok v podzemnej vode zákaz piť vodu zo studní a tiež polievať ňou ovocie, zeleninu, jedlo, ktoré budú konzumovať. Verejného vodovodu sa to netýka. Býva niekto z vás v týchto lokalitách? Že ako to tam je?
@h2 tak to som netušila, že aj v Miloslavove. Všade píšu, že smer Rovinka, Dunajská Lužná a dolu ☹
@jednoduchomirka Veď my sme hneď susedná dedina s Dunajskou Lužnou. Čo je tam, je aj u nás.
@h2 ale zákaz pitia tejto vody tam nemáte, ako vo Vrakuni - ktorý platí už vyše 20 rokov.? Kde je teda epicentrum.
@jednoduchomirka Vodu zo studne by som nepila, ani keby nebola kontaminovaná.
@titi22 https://www.bratislavskenoviny.sk/aktuality/vra...
NEMAS PRAVDU, PRECITAJ SI, KTO ZABRZDIL SANACIU SKLADKY. BOL TO JAN BUDAJ, BYVALY MINISTER ZIVOTNEHO PROSTREDIA.
odborníci na to stále poukazujú len vláda a kompetentní nekonajú tak ako by mali, len rozprávajú ako sa to nedá
@titi22 ja sa urcite nechcem dohadovat, len som v jednom rozhovore zaslechla, ze tym, ze sa nedodrzal nejaky termin (mozno uvolnenia pozemkov) boli zrusene euro dotacie. Uz sa mi to nechce hladat, tak netvrdim.
Sama som zazila rozne komlikovane akcie a viem ake brzdy sa mozu vyskytnut.
Ale fakt som z Budaja i z politikov pred nim velmi sklamana, pretoze voda je to najcenejsie co tu mame.
Tak je to tu! Ministerstvo životného prostredia prišlo s úplne novým plánom odstránenia skládky a to formou Termickej desorpcie.
@titi22, ako jednoznacne vies, ze skladku, ktora roky fungovala a roky, respektive desatrocia sa realne neriesila, moze sucasny minister ZP vyriesit za rok? Ak je to mozne, preco ju Budaj nevyriesil za rok co bol ministrom? Ja sa nikoho nezastavam, kazdy ma svoj podiel viny, nech uz je sucastou strany, ktoru uprednostnujem, alebo tej, ktoru povazujem za tu horsiu alternativu... Len si vsimam, ze ty vies, ze 100% najlepsi su iba ti, ktorych ty uznavas a ostatni su nazorovy odpad a to nie len v politike ale aj tu. To je to co neviem pochopit. Kazdy ma narok na svoj nazor, ci uz sa mi paci alebo nie. A mozem pouzivat len argumenty ak to chcem zmenit. Ja neuznavam tych, ktori iba nadavaju a sami nemaju ani potuchy, ako problemy riesit a tym nemyslim len nejake vysoko odborne problemy.
@titi22 mna si nezasiahla na citlivom mieste, len je mi luto ludi. Kazdy presadzuje iba svoju pravdu a je schopny toho, kto ma iny nazor nenavidiet. To nik nevidi, ze kto chce ovladat davy ten urobi vsetko pre to, aby sme mali rozdielne nazory, aby sme sa nenavideli? V sulade s heslom "rozdel a panuj". Skus chapat nielen svoju, ale i druhu stranu a vedz, ze vsetci sme na jednej lodi. Sme jedna rodina.

@jednoduchomirka Bývam v Miloslavove, roky viem o tom, že nemám polievať záhradu vodou zo studne.