Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
baby,otazocka,cim cistite podlahy?ja mam len pripravok alex,ale chcela by som nieco aspon trochu dezinfekcne,mala je v kuse na zemi,aj ocmulava zem,vsetky smietky zbiera a sup do pusy s nimi a aj vlasy,no bleee,jak taky vysavac 😖 .my mame v tomto byte vsetko otvorene,chudbu,obyvacku,kuchynu a vsade podlahy,ja vysavam ako besna,kazdy den aspon supsup razdva prebehnem vysavacom,ale stale sa nieco natrusi.v starom byte,ked bola starsia simi mala som mala izbu hned pri kuchyni,tam sme sa stale zdrziavali,dala som tam koberec,aby nebola zima a obyvacka bola vzdy upratana.ale tak tu sa to neda,to by hrozne vyzeralo s tymi kobercami.tiez mame vsade hracky,to mi ale nevadi,ale to,ze vsetko ide do pusy,tak to mi vadi.aj vlasy jej kolko krat z pusy vyberam,fuj.
@natalitimk jeeej! a nie je to kinderko male? zeby jej to zostalo v puse zaseknute? Moja mala pouziva cumlik len ked ide spat uz asi od 4.mes., ona sa naucila kricat aj s cumlom 😀, takze ked ju nieco boli alebo sa nepaci, tak cumel u nas vobec nepomoze..... 😀.... skor nejaka hracka, nejako zaujat..... takze cumel len celu noc, a cez den ked 1x alebo 2x spi... tak ako vy 🙂.
@tintus Gratulujeme k 9.vymesaciu, vela vela zdravicka a vesele objavovanie sveta 🙂!
ze piaty a siesty zub???? 😀 ... no to vies... niektore dieta lozi, a druhemu zasa rastie kopec zubkov 😀DD, my mame len dva stale 😀..... ale zasa lozime 🙂..... mozno ti bude rovno chodit, je takych vela deti 🙂, potom sa spatne nauci aj lozit 🙂. nedavas malu do choditka? to by mohlo mozno narusit to lozenie.....
@ikusa11 -ja mam na podlahy Ajax 🙂 ,cez den prebehnem vysavačom a je to 😉 .Mala je tiež taky maly vysavač. 😝 Ale nejako to neriešim 😵 uplne sterilne ju nechcem držať 🙂 .Erik aj manžel su ostrihany na 2mm, 😀 ja mam kratke vlasy takže tie v puse nema 🙂 a čo sa tyka smietok tak pohoda ja som vraj ešte horšie veci papala. 🙂 🙂
@katarina6 -a čuduj sa svete vôbec tie kinderka nebrala do pusi 🙂 ,len si hrkala a potom spolu s Erikom si ich gulali po chodbe. 🙂 😉
@natalitimk ja som spravila takú hrkalku z plechovky z čaju len som jej tam dala jej štipček do vláskov a ono to búcha o sto-dvesto 😀 😀
fíííha, už odúčať, však moja sa len teraz rozbehla dudluje o život ja určite až až až po roku dúfam, že po 1. 😀 😀
jaj, a už aj my sa hlásime k 9 mesačním deťúrencom 🙂 😉
@natalitimk @bejka82 no baby, super napady!nasu malu vobec nezaujimaju kupene hracky (lopta je vinimka)...najnovsie letia zipsy 🙂
Sofinke, nasej 9 mesacnej kamoske, zelame vela zdravia a krasnych slnecnych dni 😉
My zasa hlasime 7my zub 😀 ale teda posledne noci boli strasne...8-10x hore, ziva infuzka zo mna...
tato noc uz bola lepsie ,,len" 4x hore 🙂
@krhlicka ,že 7my zub-parada,naša ma 2 a dalši čakame čakame a nič. 😀 😢 😖 🙂
@bejka82 -gratulujeme malinkej a už lozí?Tak ja idem odučať skôr,už to mam odskušané na Erikovi 😉 a bolo to bez problémov 🙂 .čim neskôr tym horšie 😠 teraz je ešte daka modelovacia nechapacia 😅 tak čim skôr,ale ved každy kedy chce 😉 ja len tak nech sa tu troška zas popíše. 😀 😢 🙂 Inač u nas hrozne počasie:slnko dažd vietor, ☹ 🙂 Už sme chceli ísť vonku ,že svieti slnko 😵 tak som rychle obliekla deťurence otvorim dvere a dažd 😢 tak naspäť pozobliekať pozriem vonku a tam slnko sa usmieva 🙂 tak som to nechala tak 😒
My nemame zatial ani jeden zub. 🙂 Ale starsiemu synovi tiez neskoro narastli (prvy az okolo 10 mesiaca tusim). No a stvornozkujeme o106, stale sa stavia na nozicky, uplne o vsetko sa chyta a zdviha do stoju.
Najoblubenejsou hrackou je momentalne prazdna flasa z 1,5l mineralky, nahana ju a hadze si s nou ako maly kocurik. 🙂)) No a dalsie jeho hobby je pri prebalovani - odopinat plienku (pampersku), takze to vyzera tak, ze kym ja jednu stranu zapnem, on mi medzitym druhu otvori, a takto spolu bojujeme, kto bude rychlejsi. 🙂))
@krhlicka fiiha, Dori teda riadna pirana 😨 my mame tiez len spodne dva zatial, ale mam pocit, ze horne styri idu naraz.. uz ich ma take zdurene a dva maju uz namale, len niekedy sa to zasekne a nic. 😒 inak ja mam kamosku, jej mala ma 13 mesiacov a je este bez jedineho zubu!!
@natalitimk ja by som tiez Beli chcela oducit od dudla. hoci pouzivame ho hlavne v noci, cez den malokedy. mas nejaky tip, kedy a ako oducat?
@katarina6 Do choditka nedavam a ani sa nechystam 🙂 nech si len este pekne sedi a nemusim ju nahanat 🙂
My dnes bojujeme cely den, stale je nervozna asi tie zuby stale idu. U nas je teraz katastrofa nielen so spanim ale uz aj so zaspavanim. Milionkrat sa prisaje a otoci a gula a straaaaaaaaaaasne kope nohami. Sama nezaspi ani za svet.
Ja som si dnes bola konecne urobit radost a kupit nieco na seba. Tato zatial vozil malu v aute, to je aspon zarucene ze zaspi 😀 No a zaspala a on ju nechal potit sa v tom aute ani capicu jej dole nedal 😠 Ze aby ju nezobudill. Ti chlapi su niekedy hrozni 😝 Bola spotena do nitky.
@gabika84 -tak každe dieťa je iné 😉 ,ale každy ti povie že čim skôr dudel vyhodiš tak tym to je bezproblemovejšie 😵 .akonahle si dieťa začne dudel uvedomovať tak to bude horšie. 😒 Ja to budem robiť asi takto(ak to Nelka dovolí)zatiaľ jej cumeľ davam len na spanie už je dosť veľka takže ked cez den plače dame dačo do ručky čo ešte nemala,alebo zoberiem na ručky položim na parapet na okno ale cumeľ nedam 🙄 .Potom skusime cez den zaspať bez cumľa a tak pride na rad noc.Erik vtedy začal viacej cicať 😒 ale pomaly sa to ustalilo.tak som zvedava ako nam to pôjde.Ale do roka jej v noci ešte dudel dam. 😉 Ale to uvidiš sama ako mala ten cumeľ potrebuje. 🙂
tak cumel by som ja vobec neriesila, budte radi ze mate cumel a mate sa cim upokojit, nehovorim mat ho cely den,ale urcite pri prerezavani zubkov je cumel fajn, ked dieta zaspava, ked je chore....moj Petko nosil sumel este aj v troch rokoch, jasne von na ihrisko alebo ked sme sli na tancovacku ho nemal, ale ked siel spinkat, tak ano, aj v noci, a postupne ako nahle zacal chodit do skolky, sa ta samo upravilo.....videl ze deticky cumel nemaju, tak uz si ho ani on nedaval v skolke, ked sli cez obed spinkat, aj som mu ho vzdy polozila do skrinky, on vedel ze ho tam ma ale uz si ho nebral
misena ta akosi odmietla cumel aj veskere mlieko ked som ju prestala kojit
no a matuseno som rada, ze dudle.....zatial to neriesim
no a zubky, no des,des,des, pri prvych dvoch som nevedela,co to je,asi je to tym, ze im isli zuby az po roku...Matusenovi idu teraz naraz styri zubky, no hruza, juz som sa vytesovala ako dobre spinkame, teraz sa stale budime s placom, ale nenechavam ho plakat, bo viem ze to su zubky, nenecham ho trapit sa este viac, moje malinke....dufam ze to uz coskoro prejde
@gabika84 vyzera ako upirik, hore ma vylezene dvojky, jednotky vysli az teraz 😉 cumel tiez planujem zrusit do roka...cumluje len pred spanim doma. Inak cumlik odmieta, comu sa tesim 🙂postup ako pisala @natalitimik ....vdaka, skusime 🙂
Juuj ako vam zavidim ze uz mate deticky na svete nas to caka teraz v auguste a trosku sa toho aj bojime 😉
@viva02 ani my nemame zubky, ale ved raz sa isto dockame 🙂
@natalitimk nasa ma tiez cumel len ked zaspava, aj to nie stale, niekedy ho nepotrebuje vobec a niekedy sa mi zda ze bez neho nemoze zaspat, tak neviem, ale tiez ju chcem pomaly zacat oducat od neho, lebo neviem ci to len ja ale stale tie cumle stracam, polozim na policku a zrazu tam nie, ako s ponozkami v pracke 😀
Este som sa chcela, spytat, uz ste uvazovali niektora a tom, ze by ste sa vratili spat do prace.Ja som nikdy nechcela tak skoro, ale mam sancu - pisem ako keby to bola neviem aka pozicia 😀 no ale bolo by to pre mna vyhodne, lebo by to bolo u nas v dedine cize by som nemusela riesit cestovanie a je velka pravdepodobnost, ze by to bolo dlhodobe miesto.Je to len doobeda, max do 13:00, ale nemam nikoho, kto by mi ostal s malou-MM sice chodi do prace o 13:00, ale kedze staviame dom, cele doobedu travi na stavbe a obidve babky este robia.Moja mama ma nahovara, aby som isla, ze ten rok to nejak vydrzime,ze raz zoberie dovolenku ona, raz svokra, raz MM...ale ja neviem co robit,Prosim poradte 😕
@danielka2ko a okrem rodiny by si sa mozno mohla spojit s nejakou maminou, ktora ma tiez babo a za rozumnu cenu by bola ochotna postrazit aj tvoje. znama to tak robi, je na materskej a popritom sa 3x tyzdenne na 5 hodin stara este o jedno dievcatko. tych par hodin utecie ako voda. deti su chvilku spolu, potom spi jedno, potom spi druhe, potom sa napapaju a mama je naspat 😉
@danielka2ko A kedy by si musela nastupit do prace, ak by si sa rozhodla, ze ju vezmes? Po roku by uz pri malej mal kto byt?
Nuz, je to dilema. Pokial mate v danej oblasti vysoku nezamestnanost, mozno by stalo za to, vyuzit sancu... Ale tazko to posudit, ked nepozname vasu situaciu. Urcite je viac faktorov, na ktore treba prihliadnut...
Baby, ja normalne nemozem toho mojho maleho odfotit! Stale je v pohybe, mrvi sa, otaca a zabery potom vyzeraju tak, ze trebars len rozmazane nohy, kusok ruky alebo zadocka, lebo nez stlacim spust, krpec odide zo zaberu a uz je uplne niekde inde...
Ja sa tesiim a veelmi uz sa tej mojej princeznicky nemozem dockat 😀 Len ked citam ako tie baby tu pisu ze ake mali bolesti a ked ich zasivali a podobne naskakuje mi husia koza 😲
@mima1311 Nuz, chalani su akcnejsi. 🙂)) Mne to je tiez luto, ze nemam peknu fotku maleho.
Dnes som ho fotila, ako stvornozkuje na zemi, no a co fotka, to len polka telicka tam vidno, bez hlavy, lebo mlady pan uz letel plnou parou vpred. 🙂))) Alebo je na fotkach zozadu, lebo sa mi pocas fotenia otocil chrbtom.
Najlepsie sa mi foti, ked spi, ale nemozem ho stale ukazovat len takeho. 🙂)))

Aj my sa dnes hlasime k 9-mesacnym deturencom 🙂
Vsetky deturence su tu strasne zlate 🙂 A rastu ako z vody, ze 😀
My asi ani lozit nebudeme a hned bude chodit sa mi vidi. Stale sa len posuva po bruchu dozadu ale na nohach uz stoji celkom pevne tak uvidime. A mame uz dalsi zub - teda uz piaty a ten siesty sa pomaly derie tiez. Uf v tomto teple sa strasne spi v noci to sa budeme zase celu noc prevracat hore dole asi 😝
Inak vidno ze je vonku pekne a maminky nemaju cas pisat na MK 😎