icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

dadulajda
11. jún 2012

@mima1311 mas teda cislo doma. 😀 dost mi pripomina Pata, u nas je pato nono najcastejsia veta. A s kosom sme to museli poriesit tak,ze je na balkone.uz ako sa posadil,vzdy len ku kosu a natriasat.a my na nom nemame veko..no parkrat sme aj vecer zmyvali dlazku po nom 😅 a na daj sa tvari ze nerozumie.musim mu vzdy predstavit rychlo nejaku inu hracku,alebo vec,ktora ho zaujme a pusti co ma.lebo keby mu to vytrhnem,reve a aj tak to chce. 😖
a minuly tyzden som pisala do dennika, lebo mi presiel sam vyse 2 metrooov!!! uaaaaa jaka som bola mimoo! 😨 proste sa sam pustil gauca a rozbehol sa za maminou, lebo mala klbko v ruke(snurkovy uchylak 🙄 ) a odvtedy sa stale castejsie snazi pustit a hrat sa.uz ho nutim chodit len za jednu ruku,lebo fakt doma nic nerobim a uz somru...tak aspon budem prenasat veci kade tade 😅

@natalitimk ja som malemu kupila capacky 19tku a v nich niekedy beha aj vonku.tiez je to makke.akoze ma aj sandalky aj tenisky s tvrdou,doma je len v ponozkach,alebo pletenych papuckach,takze to je tiez makke.ak sa bojis kupovat kozene...a fakt je to drahe,naco vyhadzovat zbytocne prachy ked ucel splni aj insie 😉

joj baby co kojite drzte si to mliecko!lebo moj maly to dodnes nevie predychat,ze uz sa nekojime a musim dat dakedy aj tak pocuckat...a fakt to bolo super truper univerzalne uspavadlo,upokojovadlo,na kazdy bol a mrzutost. 😉

bejka82
11. jún 2012

@ninuska8 aj ja sa pripájam a gratulujem 😉 😉 a vôbec si nevšímaj okolie, oni vaše babatko vychovávať nebudú! Ani na to nemysli, že by to malo byť inak, tešte sa z neho a vychutnávaj si tehu 🙂 😉 😉

aj ja som tu už dlho nebola a už ani neviem na čo som chcela reagovať 😅 ale niekto tu písal, že ak by nekojila ako by zaspávalo babo. No predsa na fľaške 😉 Moja tak zaspáva aj v kočíku aj v postielke (ale to musí byť) a ona je lenivá si ´držať fľašku tak jej to v kočíku vždy všetkým možným položím, ľudia sa vždy len usmejú že aké poholné dieťa 😅 😀 no čo už.....
naša tiež odmieta mliečko cez deň, ale v noci ho vypije. no ale už to neriešim. Cez deň dávam mliečne výrobky tak dúfam to jej stačí. len teraz jej idú horné zúbky,tak je to s papaním trošku horšie. Chúďatko moje sa mi trápi ☹ a ani neviem čo máme ešte nové.... aha
šerblík odmieta ale WC nie, má tú podložku a celkom sa jej darí 😉 papa už dávame, konečne 😝 aj mama, baba, tata .... kecáme a tancuje keď počuje hudbu, volá pi-pi 😀 vyplazuje jazyk... no hotová opička, opakuje všetko (samozrejme čo by nemala ) 😀 😀 😀 tak, tak nejak

natalitimk
11. jún 2012

@bejka82 -šikovnica mala,našu som tiež skušala už dať na wc ale nič,ale nam pekne čura aj kaka do nočnička tak som rada.A čo sa tyka tančenia na muziku tak to tiež tancujeme,Na našej som si všimla že ked ma hole kolienka tak nelozi po kolienkach ale ručky na zemi zadok nadvihne a chodi po po prštekoch 😀 😀 no podarena je vtedy 😵 😵

evi21
11. jún 2012

@bejka82 Problem je este v tom, ze plno kojene deti flasu casto odmietaju, moje obidve deti nevedeli z nej pit ani cumlik nechceli...Piju rovno z naustku z netecuceho poharika, a to neuspi dieta, ked ma tak silno cucat a potom hned z poharika 🙂

evi21
11. jún 2012

Inak zeny ja neviem co blbnete s tym nocnikovanim u takto malych deti. Az okolo 18 mesiaca je z neurologickeho hladiska dieta schopne plne udrzat zvierace, az po roku to ma zmysel podla mna zacat skusat 🙂
Ja som praveze citala nazor, ze deti , ktore sa predcasne zacnu ucit na serblik, sa to aj sice rychlo naucia, ale potom je u nich vacsie percento deti, ktore sa pocase zase zacnu pocikavat, alebo sa dlho pocikavaju v noci a tak, ale tiez je to len statistika 😕

mima1311
11. jún 2012

@dadulajda A vies ze sa aj malinko podobaju ? tiez ma svetle vlasky a modre ocicka 😀 😀 😀 ze 2 metre ???? tak to uz hotovy maraton 🙂 nas dva - tri kroky a uz je dole , dnes moc nechcel , istejsi je na styroch a ako pises , tiez sme sa dnes vodili za rucicku jednu , kracal ako vojacik 😀 😀 😀 tak vysoko dvihal nozky akoby siel po vode 😀 😀 😀
@bejka82 no my ani nocnik ani wc , to je podak v tomto , zato obcural mi uz vsetko mozne vratane nabytku , postele , dlazky ... cert jeden ...dnes s nim bola vonku dcera a vravela ze sa mu usta celu dobu nezavreli , stale vykrikoval z kocika 😀 ze sa vsetci za nim otacali - ze ju z neho boli hlava 😠 😝 😀
@natalitimk tancovanie je spicove , nas dnes tak trsal na spievankovo , stal pri stole , jednou rukou sa drzal , v druhej flasku a tak ritkou natriasal , ze som bola z neho v koncoch a aka sranda s tym lozenim ? Jakubko presne to iste 😉 , ked ma hole nozky , chodi tak ze ritku vydvihne a dotyka sa len ruckami a prstekmi na nozkach 😀 😀 😀

Babule , ja som dnes mojho strihala , uz bol ako hipisak a tie jeho jemne papericka mu odstavali okolo usiek ako sasovi , tak ma vojensky zostrih 😝 mm ho este nevidel , som zvedava ako zajtra na neho zareaguje ked pride z roboty 😀 😀 😀

susanq
11. jún 2012

@evi21 : Evi, som rada, ze tu niekto so mnou zdiela nazor na nocniky :D uz som si pripadala ako matka z inej planety, lebo my doma nocnik nemame a ani ho nemienim riesit. Doktorka vravela, ze najskor zacat v roku a pol, ze az vtedy to ma zmysel, ale ze kedze to vychadza na zimu, tak trenovat mozeme pomaly, ale ze az v lete o dva roky to ma uplny zmysel, ked moze dieta behat na holaka.

@mima1311 : no aj nas ma uces ala naprirodno :D cez usi mu to uz previsa, tak si vravim, co s tym? dost by som sa bala noznicky niekde na dosah metra, lebo Danko ma take prudke pohyby, ze neviem neviem ci neuvarim odvar z makoveho kvetu a potom neostriham ::D:D

mima1311
11. jún 2012

@susanq Presneeeeeee, vlasy uz mal cez usi 😀 😀 😀 keby aspon dake take pevne , ale ten moj len paperie ....no uz je ako keby rukoval ...som ho dala do detskej starej stolicky - tej drevenej , lebo ma nizke operadlo , dcera robila pred nim blbosti , stekala , hadzala sa po zemi 😀 , len aby chvilku sedel , no aj tak stale hlavou kmasal ...tak som sem tam stukla kde sa dalo 😝 podavala mu veci co inac nemoze, tak na par minut som vystihla a potom som zarovnavala , len ma ako moj starsi same ,, vrtule ,, na hlave - vyr vlasovy , tak to je umenie ostrihat ...stale mi chcel noznicky brat , chytal si hlavu , bol nauceny sa sam seba sticovat a uz nema co 😝 ...no ale som, spokojna a nebude sa tak potit ....ale vyzera teraz tak inak 😀 😀 😀 😀

mima1311
11. jún 2012

mne teraz vobec neukazuje upozornenia na nove spravy a vam ???????

natalitimk
12. jún 2012

@evi21 -každe dieťa je ine-ja to už mam odskušane na synovi,bolo to uplne v pohode.Takže od toho ma nikto neodhovori,ja som Nelku pokakanu už neutierala ani neviem kedy.Pekne sa vikaka do nočnika,ma ho už aj u babky.Erik nenosil plienku už ako 18m. cez den a postupne aj v noci nema s tym problem.Moja švagrina zasa dala maleho neskôr na nočnik a teraz jej tam vôbec nechce sedieť,naša tam tiež nesedi sa vyčura a už vstava.Ale ved nech každy uči svoje podla seba ved každa matka chce len to naj pre svoje ratolesti. 😉 pekny den-u nas zasa pršíííí

mima1311
12. jún 2012

No moja dcera nemala plienky na noc ani na den uz od 16 mesiaca , krasne sa pytala , cize zacala ovela skor , v tomto veku sme uz ziadne plienky nepotrebovali , ju som posadzala ale ona spolupracovala , druhy syn zacal ooooovela neskorsie , uz si nepamätam od kedy , ale ten rozdiel bol znacny a tento bude to iste ....nocnik ani vidiet ....wc som este neskusala ...ale akonahle ho vyzleciem nech vetra , v tu ranu je do minuty HOTOVY a mozem utierat dlazku 😠 tak ho len presvedcit alebo uplatit 😀 😀 😀 az si sadne na minutku 😝

katka121
12. jún 2012

@evi21 naša malá šerblíkuje od 6. mesiaca - len tak skúšobne som ju tam šupla, lebo syn vôbec nechcel - odmietal si tam čo i len sadnúť - babky mi nadávali, vraj som ho tam začala dávať neskoro - až okolo roka a to má decko už svoj rozum a podobné bláboly, malý šiel potom rovno na WC ale s veľkými veľkými problémami hlavne pri kakaní, plienky nenosil, ale do 3,5 roka si pýtal plienku na kakanie - do záchoda to nie a nie pustiť.....vymýšlali sme celé scénáre - hováko sme poslali aj s cukríkom potrubím do čierneho mora a to mán potom napísalo pohľadnicu, že sa tam má dobre a máme poslať ešte ďalších kámošov...... a iné úplne crazy finty aby sa niečo podarilo.....

moja malá odkedy som ju posadila na šerblík tak sa jej tam jednoducho páči, ráno sa zobudí a drží...doslova sa pýta... keď ju tam dám, úsmev šťastný - hneď sa vyciká a zatlieska si sama a potom sa aj pekne vykaká....cez deň ju tam dáme ešte po jedle na ďalšie kakanie ... inak ju tam nedávame.... pre nás je podstatné že vie čo tam má spraviť.... ale žiadne intenzívne zaúčanie to nie je.

s odstupom času sa na to dívam tak, že deti sú rôzne - malý mal skrátka inú povahu, a šlo to s ním ťažšie, naša cica je také kľudné jemné stvorenie, vyskúšali sme a šlo to s úsmevom, tak už pokračujeme, na šerblíku sa jej páči a my sme radi že jej to pekne ide... keby nešlo - nič sa nedeje, skúsime to neskôr........

natalitimk
12. jún 2012

@katka121 -joj z duše mi rozpravaš.Presne tak ja som skusila a išlo to,tak neviem prečo v tom nepokračovať ked sa už vie pekne vykakať a cikať.Nič na silu.Mame taky nočnik kde je taka točiaca gulička tak ona taky usmev nahodi ked zbada že ju idem dať na nočnik .Ale hovorim každe dieťa je ine každe je samostatna jednotka.Matka vie čo jej dieťa chce tak nech sa riadi svojim dieťaťom.

katarina6
12. jún 2012

@evi21 precitaj si toto:
http://www.mokosha.info/content/view/82/76/

je tam to co pises, ze lekari hovoria:
3. Lekári odporúčajú učenie na nočník najskôr vo veku 18-24 mesiacov, pri skoršom učení hrozia u dieťaťa zdravotné problémy (nočné pomočovanie, chronická zápcha a pod.)
odpoved na to je na tejto strane:
http://www.mokosha.info/content/view/82/76/1/2/

a este nejake ine vycucy:
"1. Funkcia zvieračov u novorodenca - jej uvedomovanie, frekvencia močenia.
Keby novorodencovi nefungoval močový zvierač, tak ako sa niektorí rodičia domnievajú, moč by mu pomaly odkvapkával z močovej trubice neustále. Každý, kto má malé dieťa, vie, že to tak nie je. Novorodenci močia v dávkach, kedy moč tečie prúdom. Zvierač aj detrusor (sval v stene močového mechúra, ktorý vypudzuje moč) teda fungujú.
Podľa švédskeho výskumu z r. 2001, publikovaného v The Journal of Urology (Urologický žurnál, autor Sillén):
......močový mechúr zrelého novorodenca je regulovaný nervovými dráhami, ktoré majú prepojenie na mozgovú kôru. Je to nový poznatok oproti doposiaľ prijatému konceptu, že vyprázdňovanie novorodenca je automatická, neuvedomená udalosť. Neznamená to, že by bolo močenie u novorodencov ovládané vôľou alebo vedomé - ide o to, že vyprázdňovací reflex novorodenec cíti, reaguje naň a dáva ho najavo.

Zo skúseností rodičov praktizujúcich bkm vieme, že ak sa po „signalizovaní“ umožní dieťaťu vykonávať potrebu hygienicky (teda bez znečistenia jeho tela, oblečenia alebo plienky), interval medzi „signálom“ a močením sa postupne predlžuje a „signály“ sa s vekom zvýrazňujú. Novorodenec „signalizuje“ bezprostredne pred močením, trojmesačné dieťa už reaguje asi pol minúty vopred a bez problémov vydrží, kým sa rozbalí plienka, prípadne kým sa vyberie zo šatky, prenesie na určené miesto a pod. Pravdepodobne sa veľmi skoro začína uplatňovať vôľová kontrola oboch zvieračov do tej miery, že dieťa dokáže močenie alebo stolicu niekoľko minút oddialiť. Naopak, pokiaľ rodič na vylučovacie „signály“ nereaguje a necháva dieťa vykonávať potrebu do plienky, dieťa si odvykne potrebu registrovať a „signály“ okolo 4 mesiaca vymiznú."

Takze povedala by som ze Slovenski lekari nemaju este nastudovane nove vyskumy, poznatky a riadia sa tym co ich naucili na medicine po starom.... a ani si nesleduju aktualizacie...... a mozno je v tom zamotany aj plienkovy priemysel, ak by bolo viac takychto bezplienkovych deticiek, tak Pampers a Huggies to mozu rovno zabalit, takze urcite aj oni sa snazia nejako tomu zabranit....... keby bolo najhorsie, tak pozyvaju lekarov na vymyslene konferencie na Maledivy, atd..... tak to funguje vo farmaceutickom priemysle..... odporucam si precitat knihu: Neziaduci ucinok: Smrt, to je kniha ze sa mi usta nezatvorili po celu dobu citania......

tie linky hovoria o bezplienkovej metode novorodencov, a tu su deticky ktore uz vedia sediet, a niektore uz aj chodia, takze to ani nehovorim o tych novonarodenych babatkach ktore su spominane na tom linku.... 🙂

Kazda mamicka ale nech robi ako citi, ako vidis ziadna svoje dietatko neznasilnuje, ja tiez by som bola rada keby mala mi uz tak pekne cikala, kakala do nocnicka, ale velmi sa jej tam nepacilo, a teraz uz je to ok 🙂, uz sa mi tam 2x vycikala 😉, dala som jej knizocku do ruky a pacilo sa jej tam, ale zasa neviem uplne vnimat signaly ked to ide, a ked zacne tlacit je mi luto ju rozbalovat, tak ju tam len posadim s plienkou 😉, aby si na tom vytlacenom hovienku nesedela 😀.....

@natalitimk
@katka121
baby, a kedy viete ze mate dat deticky na nocnik? ake mate signaly? alebo pocuvate kedy zacnu tlacit?

katka121
12. jún 2012

@katarina6 ráno malá šúcha nožičkami - to vieme že sa jej chce, tak šup na nočník a už to ide.. 🙂 a väčšinou potom ju to chytí pri obede alebo tesne po obede začne tlačiť alebo prdkať tak sa povie E E a šup sa na nočník, keď hneď zareagujeme tak pekne drží až kým ju nevyzlečieme a potom sa vykaká.... my sme žačínali ráno hneď po prebudení šup na nočníček a otvorila som vetračku - čerstvý chladnejší vzduch a hneď to šlo, potom pochvala - tlieskali sme to sa jej moc páčilo - teraz keď sa jej niečo podarí tak si sama zatlieska.... 😀 je to taký signál že je hotová....v podstate žiadne znaky nepoužívame .... ráno je to automatika a po obede tiež

mima1311
12. jún 2012

@natalitimk ten mame aj my , nepomaha 😀 😀 😀 tiez je radostiiiiii, ked ho zbada , ale don ani nekvapne 😝 , postavi sa vedla a uz to teceeeeeeeee 😠 asi mu to budem musiet predviest 😀

katarina6
12. jún 2012

@katka121 no po zobudeni davam aj ja, to sa mi vycika ak sa uz nevycikala 🙂.... a to poobede tak ona robi zvuky ze tlaci, len vacsinou to nejako vyjde ze este papa, je cela spinava a nestiham ju dat na nocnik.... no a to ti kaka len 1x za den? lebo mne kakava 3x a niekedy aj 5x za den 😀. no a dalsie cikanie ked nespi to ako vies ze chce cikat? mne tiez uz mala vie tlieskat rucickami 🙂, vacsinou na hudbu, alebo kde jej spievam tap tap tapusky 🙂, je podarena.... 🙂.

mima1311
12. jún 2012

@katarina6 fiiiiiha , tak to mate dobru spotrebu plienok , ked tolko x za den kaka ... 😲 ...nas 1 x vzdy a ked bojujeme so zuubkami , tak sa aj 2 x pritrafi ....

natalitimk
12. jún 2012

@katarina6 -tak to ti dobre kaka,naša tak 1x za den stale rano po zobudení.To sa ešte troška pošantime po posteli dam na nočnik a už hned kaka.Niekedy sa stane že nechce tak ju pozorujem počas dna a ked zbadam že ide tlačiť tak rychlo utekam po nočnik a kaka tam. 😉

evi21
12. jún 2012

@katarina6 no mna to stale nepresvedcilo, je to len blog jednej autorky, ziadne podlozene studie 😉
A vy tu viecere pouzivate teda BKM od narodenia, ci ste zacali az neskor, ked uz dieta sedelo, lebo potom sa to bije s tvrdenim...

Naopak, pokiaľ rodič na vylučovacie „signály“ nereaguje a necháva dieťa vykonávať potrebu do plienky, dieťa si odvykne potrebu registrovať a „signály“ okolo 4 mesiaca vymiznú."

Ak pouzivate BKM od narodenia, k tomu sa neviem vyjadrit , asi to teda moze fungovat, ale nie je to este na principe voloveho ovladania sfinktera. /Neznamená to, že by bolo močenie u novorodencov ovládané vôľou alebo vedomé /
..Nacvikom sa mozu rychlejsie prepojit nerv.drahy z CNS, ale ci sa nejaky problem nevyskytne casom , no nie su studie, tieto formy funguju u nich kultur, kde su deti na sto percent nosene, dojcene, nepoznaju stres, spojene s prirodou a velkou rodinou, u nas je tlak spolocnosti iny, u dietata sa casto stres objavi ako prvy v tejto oblasti, ze sa dieta zacne pocikavat.

Funguje to riadenim z niysich centier, myslim, ze prave ty si tu minule pisala o rozvoji mozgu, o nizsich centrach a postupnom vyvoji mozk.kory, to je obdobny priklad s riadenim aj tychto fyziolog.funkcii.

Keby novorodencovi nefungoval močový zvierač, tak ako sa niektorí rodičia domnievajú, moč by mu pomaly odkvapkával z močovej trubice neustále. Každý, kto má malé dieťa, vie, že to tak nie je. Novorodenci močia v dávkach, kedy moč tečie prúdom. Zvierač aj detrusor (sval v stene močového mechúra, ktorý vypudzuje moč) teda fungujú. ......tak toto je blbost, ono to funguje automaticky, bez kontroly vyssich centier

Moc sa nazbiera v MM, vzrasta napatie v stene moc.mechura, podrazdia sa nerv.zakoncena, a dochadza k uvolneniu sfinktera- zvieraca, nie je to este prepojene z CNS, aby sme vedeli moc vedome zadrzat, mokova kora a riadenie z CNS sa vyvija neskor...tak takto sa to uci na medicine

Na paranoidne nazory ludi na uplacanie lekarov farmaceut.firmami som alergicka, lebo to sa tak moze tykat 0,5% lekarov, ktori su riaditelmi nemocnic, za pediatrami urcite ziadni predajci plienok nechodia s letenkami.
Inak so mno ani jeden z pediatrov neriesil odplienkovanie, keby mi aj tvrdil neskorsi cas, vsak mozem pouyivat latkove plienky , nie jednorazovky.

Takze moj zaver je ak od narodenia sa dodrzuje BKM, moze to fungovat, ci sa neskor neobjavi problem nikto nevie, ale to sa nevie nikdy. Okolo pol roku by som to s dietatom uz nerobila, moze sa to naucit, ale ci to nebude na ukor sekundarnej neurotizacie dietata, pretoze sa od neho ocakava nieco , co este nie je fyziologicky mozne a nechape to. Ale kazde dieta je ine, niektore su citlivejsie, ine to zvladnu bez povsimnutia, ide len o to aby sme sa za kazdu cenu nehrali na super mamy, aby nase dieta dokazalo nieco prve. Tak ako neocakavame, ze nam bez trucu odovzda pre neho zaujimavu hracku, pre nas nebezpecnu vec, lebo to nevie posudit, tak aj v tomto pripade je kontrola z mozg.kory vyvinuta az neskor...

Tak aka fajna disputa sa nam vyvinula 😉

katka121
12. jún 2012

@katarina6 ráno po vycikaní sa vždy aj vykaká....a inak to čo vy.... skoro pravidelne pred dopapaním začne tlačiť tak šup na šerbel.... a potom posledných 6 lyžíc na šerbli - manžel jej vždy hubuje že či jej chutí v takom smrádku - a tá vyškerená že áno 😀 😀 spokojná že je na šerbli......takže kakáme pravidelne 2 x denne - niekedy sa podarí aj večer....ale to ide do plienky bo sme vonku poväčšine....
- my nenočníčkujeme celý deň ale napríklad keď prídeme zvonku a ju prebalím a po hodinke má stále suchú plienku a ja to zaregistrujem (lebo extra sa na to nesústreďujeme) šup na šerblík keď je po ruke a ide to.... inak normálka cikáme do plienočky... žiadne 100% šerblíkovanie, pre mňa je momentálne podstatné že vie na čo to je a čo tam má spraviť...

mima1311
12. jún 2012

Tak kocule , hlasim prvy uspech za nami ...pred vecerom Jakubko cikal do nocnicka 😀 😀 😀 radost maminky obroooooovska 😀 ....zaklincoval to krpec tym , ze sa z neho kym som sa ja vytesovala postavil , nohou zavadil a prevratil , vylial a rucickami rozotrel po dlazke 😠 😠 😠 a este sa strasne naserinkal , ked mu mam nedovolila aj v nocnicku pomiesat 😝 😀

natalitimk
12. jún 2012

tak dame inu temu-kedy začnete davať rybky.Ja mam niekde pisane 10m. ale aj 11m.Ale to sa môžu na začiatok len sladkovodne a až neskôr morske?Naša veľmi rychle rastie takže rybku budeme potrebovať. 😉

kosodrevina
12. jún 2012

Ahoj, hlásim sa po dlhšej dobe.... rozmermi sme tabuľkové miminko, máme 8 zubov, štvornožkuje ako ďábel a chodí popri nábytku... ukecaná je riadne tou svojou roztomilou hatlaninou..... a ukázať vie len pá-pá (aj povedať) a ťapy - ťapy 🙂 a s jedlom stále nič moc... už by som aj dokojila, ale herečka si myslí, že ešte trochu treba 🙂
a mali sme tzv. 6 chorobu... fakt nič moc - 3 dni teploty skoro 40, potom akoby uťal, vysypala sa drobnými vyrážkami a koniec... ale teda dosť ma tie teploty vyplašili....
a chcem sa spýtať, v čom chodia vaše detičky? a máte skúsenosti s topánkami Pediped?

katka121
13. jún 2012

Malá si včera rozšírila repertoár - o hóóój-da, hóóój-da, hoppa, inak zvládame ááta (auto), a-a-a- (havko a všetky ostatné zvery), a-ka (Hanka) a hlavne mňáám - pre mňa je to novinka lebo syn mlčal ako partizán a potom zrazu behom týždňa hovoril celé vety.....

gabika84
14. jún 2012

Caute kocky. Som tu par dni nebola, vidim, ze vsetky deticky robia same pokroky- sikovnici 🙂 my sa uz hlasime z kanadskeho Toronta, kde budeme mesiac na navsteve Belinych starych rodicov a zvysku rodiny. Vsetci su z nej uplne paf, tamze dufam, ze hned ako prekoname casovy posun, bude mat Bela par dobrovolnych "babysitterov" a mama si uzije chvilku nicnerobenia 🙂
@kosodrevina my mame Pedipedky a su uuuplne super. Okrem ceny sa im neda co vytknut, spokojnost velika 🙂
@katarina6 katush ty si sa tusim pytala na kozi jogurt, alebo take nieco... Nemam so sebou Bukiho, ale osobne by som uz dala Bele hocijaky jogurt. Probio jogurty ma Buki zaradene tusim od 7meho mesiaca 😉

mima1311
15. jún 2012

Ahojte baby , kde sa vsetky tulate ? ani zivej nohy tu neni ? 😀
Jakubko uz tiez v kategorii 10 . mesiacov 😝 od vcera ...spinkame uz celu noc , klop - klop az to tak aj ostane , len vstavame skoro , ale snad sa to zlepsi , teraz kakcime o 106 , treba stale sprchovat , tlacia sa nam stolicky , papat moc nechce , co je u neho zvlastnost 😝 , ked sa zadari a je ticho , dokazeme spinkat aj 2 x po 3 hodiny za den . Dnes to bola vsak bieda , len po hodinke , konecne sa vycasilo , tak trajdame po vonku , maly kyyyyyyva az mu ide rucicka odpadnut , sa mu to dajako ulubilo , zacal sa strasne ,, s chuti ,, smiat , az sa dakedy zanasa smiechom , huncutisko ...zaciname chodit , prejde 2-3 krocky ale este sa boji ...tak sa chyta coho moze aj coho nemoze 😅 ponajnovsom chodi s barovou stolickou 😀 ju tlaci pred sebou a prechadza sa s nou , aj s nou cuva 😀 😀 😀

bejka82
15. jún 2012

@mima1311 tady,tady 😀 😀 ja som už niekedy z tej mojej malej taká unavená,že si to tu len prečítam a písať už nevládzem. u nás vše po starom čas-nečas my vonku 😝 😝 už mi z toho švitorí. akurát som hovorila mm,že cez víkend učíme spinkať dnu, no ale to už u nás bolo, tak som zvedavá 😅 😅 nám sa tlačia horné zúbky ale akosi nechcú vykuknúť.
NO ale vy už máte riadneho šikovníka doma 😉 aha a vše len to NAJ, NAJ,Naj k 10. mesiačikom 🙂 🙂
náš lenivček len teraz začína štvornožkovať a vstavať. ale za rúčky behá jedna radosť 🙂
a sa musím pochváliť, kooooonečne sa nám podarilo kúpiť byt 🙂 už to tu v tom 1 izb. je o držku. tak sa tešíme
takže my takto, podstate nič nové 🙂 😉

natalitimk
15. jún 2012

@mima1311 -dobre že vraj stoličky 😉 naša ma 2 dolne 😒 ,teraz idu horne a už hodne dlho 😖 ,kyždy den pozeram či už a oni nič. 😠 A celu noc spi.Tak to my nepozname naša vstava aj 2x aj3x. 😉 Kedy ako ciciačik maly.U nas dnes konečne teplo ved už bolo na čase už sme nevedeli ani ako slnko vyzera. 😝

mima1311
15. jún 2012

@bejka82 Tak super sprava o bytiku ... 🙂 a to stale sa tak skoro stramandite po uliciach ????? 😲 😲 😲 teda babo , klobuk dole pred tebou , mne by sa teda nechcelooooooo 😝
Som rada ked sa vygulam pred 7 mou z postele , darmo stara baba uz 😀 😝 je zo mna ....

@natalitimk no joooo, stolicky , tiez sa cudujem , mame 2 spodne , 4 vrchne a teraz sa tlaci spodna prava stolicka 😉 , ano celu noc uz spinkame , dufam ze dnes to tak bude tiez ,. ze som to nezakrikla , lebo dnes je veru divoky , asi ho boli brusko , stale prdka a placeeeeeeeeee 😖
Chodieva spinkat okolo 19-19,30 a dnes zaspal z uzasnym revom az o 21,40 nemohla som ho utisit 😢

No a 3 ci 4 x bol tak dnes dokadeny , ze az strach , normalne mu ritku vystipalo za tu chvilku , tak sa vetral , vymastila som ho , snad to pomoze , hodila som ho preventivne na vahu ked som ho sla obliect a ma presne 10 kil v 10 mesiacoch a 80 cm 😀 tak sa pekne vytiahol aj pribral za minuly mesiac ...zato starsia herecka ma 13 rokov a 39 kg /155 cm 😠