icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
16. jún 2012

Caute baby, hotovy roman na temu spinkanie a serblikovanie🙂U nas je serblik nepriatel numero uno, uz len ked ho mala zbada, je zle. Pritom cika a kaka cca od 3 mesiaca do misky. Snazila som sa o BKM. Niekedy sa vykakala aj do plienocky, ale to preto, lebo sme nedali pozor na signal. Potom hrozne plakala chudatko, tiez sa jej to nepaci do plienky. Vidite, ale serblik odmieta. Asi kupim rovno tu mini somarinu na zachod a skusim ju posadzat tam. Nad miskou ju vzdy drzim, masirujem jej brusko, takze tam nesedi, nic ju netlaci - pohoda lesna. Kaka cca 3x denne - rano po zobudeni, okolo obeda a vecer pred spinkanim. @bejka82 gratulujeme k novemu byvaniu a zacinajucemu lozeniu 🙂 nasa mala nechce lozit...Uz som skusala vselijake finty na nu, ktore nezabrali. Podla mudr. je vsetko ok, zrejme fazu lozenia preskoci. Co uz, som z toho smutna, ale pokusime sa ju nadalej motivovat na zemi, uvidime, mozno sa este zadari. @mima1311 zasmiala som sa na nasom vytrznikovi 🙂 tak kos ti furt upratuje? a segru boli hlava, co tolko keca, podareny je 😀 @katarina6 Tali je velka sikulka, ked ti uz dlhsie podava veci do ruky. Niekde som citala, ze to ovladaju deti okolo 10 - 11 mesiacov. Nasa sa to naucila az teraz. Najnovsie sa naucila telefonovat. Prilozi si mobil, pripadne ovladac k usku a krici hoooo, milena je 🙂 Momentalne si triedi garderobu pri komode. Otvorila suflik a uz to lieta...parkrat si dobre priskripla prsty, ale uz si dava pozor.
@gabika84 caute vyletnicky, zelame vam krasne prazdniny, uzite si rodinku a verim, ze vsetci su z Belly paf, ved je to krasne dievcatko 🙂

mima1311
16. jún 2012

@krhlicka je to vydriduch 😀 😀 😀 uz nemam slov co on stvara 😝

Babule dnes bolo brutal teplo , este vlastne stale je ...ale nevadi , trebalo uz slniecka ..
Tak idem sa postazovat na toho naseho @krhlicka ,, vytrznika 😀...tak prosim pekne dnes to je akcne na plnej ciare , uz visel zo stola 😲, presnejsie povedane som ho nasla visiet a to tak ze sa postavil na spicky , chytil sa hore stola a zdvihol nohy 😲 dobre ze sa este aj nehupal , prsteky mal total biele , co sa tak silno drzal a visel ....je toto normalne ??, 😲 😀 no to nic , netrvalo dlho , obisiel stol , mame taky akoby z konstrukcie , na foto ste uz videli , take kosicky vysuvacie po bokoch , on si ich povysuval a mal doslova schody urobene 😲 som ho vymakla ked uz bol v prvom kosicku a teperil sa do druheho, vsak zachvilu na stole bude sediet ....este malo ???? tak detsku izbu zatvarame , len starsi syn pribehol a nezavrel a ten lump maly uz tam aj bol tichucko ako myska...nakuknem a 😲 😲 😲 on stal uz na druhom stebliku na rebriku z postele a nohu uz vo vzduchu , co sa chystal na tretiiiiii😲 😲 😲 ja sa asi zblaznim , vsak co je to za decko ? ma 10 mesiacov a to hotovy horolezec , este sam nechodi a on sa uz vyskriabe vsade ... 😝 uz to teraz vidim , ze ho vonku budem hladat len na stromoch a uz teraz idem kupovat haciky na okna 😝

bejka82
16. jún 2012

@mima1311 🙂 chce-nechce MUSIM 😝 😅 už mi z toho poriadne švitorí 😎 😀
dnes sa mi herečka 1x vykakinkovala do záchoda, juj to sa teším 🙂 no ale tu už aj končím s dobrými správami.
dnes sme mali 1. skúšku s uspávaním doma 😝 a to som ešte dnes nechcela bolo také neplánované, pretože herečka jedna dnes vymýšlala jedna radosť. Ráno ju išiel mm uspávať no a po 30min. mi volá, že ona ešte nespí ale už ju berie aby som prišla. tak som skúsila ja ale to už sa nedalo (mm ju už dlho neuspával, nestíhal, tak si náš krpček zvykola na to, že sa s ním len hrá) no dopadlo to tak, že ... boli sme pozvaní na jednu akcii, tak hovorím pome tam zaspí v aute. vš ceremonie som zvládla( obliecť, prichystať veci atď) a vyrazili sme......samozrejme o spánko ani počuť,bambulka unavená už ako malý hroch, tak zývala no až sme to nakoniec museli otočiť lebo to sa nedalo vydržať. čiže z akcie nič, Tak som, že ju skúsime uspať dnu.... haha mama mieni, Sofinka mení!!!! juj ale to som už zúrila 😝 bola hore 6,5h až nakoniec som s ňou išla ja von a na lusknutie zaspinkala. No ja už nieviem, asi sa už na to vybodnem. len dúfam,že z toho rýchlo vyrastie a v novom bytíku konečne máme balkon, tak dúfam že mi tam bude spinkať. i keď si už zvykla na to, že sa s ňou chodí. No nič nechám sa prekvapiť, a už radšej neriešim dopredu 😅
takže tak.....

bejka82
16. jún 2012

@mima1311 😀 😀 😀 naša sa teraz začina vstavať na nohy a tým pádom sa aj štverať všade, Bože môj to sú buchnáty. chúďatko moje vždy padńe a udrie si hlavičku. nie je to až také hrozné ale vždy sa zlakne a to je plaču. Bože na to si asi nezvyknem nikdy ☹
no ale tvôj beťár je riadny expert 😀 😀 😀 😀

mima1311
16. jún 2012

@bejka82 no teda - teda , asi si ju zoberiem do prevychovy 😝 menime na tyzden ? 😀

Este som zabudla napisat , ze som dnes dostala ,, neratanych ,, juuuuj 😝 umyvam riad , krpec sa prechadzal po kuchyni so stolickou 😝 , potom zacal rabovat v sufloch ,prestvornozkoval ku mne , zacal sa mi tahat hore nohou a ked uz stal , ja teplaky uz skoro do pol zadku stiahnute ,, nepomaha ani okrem gumy snurkou stiahnut ,, tak moj milovany synacik v ruke varechu co ulovil zo sufla a jak ma tne , tak ma tne ...ze ako to stipalo ? este cosi do toho aj brblal ,, nerozumela som mu 😀 ,, tak to mam za moju opateru a dnesne soky v skriabani sa 😠 😝 ....mimochodom mm uz raz nohavice stiahol na kompletku 😀 😀 😀

mima1311
16. jún 2012

@bejka82 no tak sa tes , to este zacne etapa vyvoja 😀 , ona casom sa nauci padat , ja som malenu stala sustavne u zadku aj tak sa sem tam buchol , oni sa zlaknu a plackaju a nas to boli 100 x viac ako ich 😉
Moj tak dnes privrel prsty do taburetky , mame otvaraciu , v nej su tasky do obchodu a on lovil , lovil , nemal dost a klaplo mu to po prstekoch 😲 , este ze je to lahke , ale prekvapeny bol riadne aj polutovat trebalo 😉

natalitimk
17. jún 2012

ahojte-holky v čom davate spať na noc vaše deťurence?Naša ma len take pyžamko čo ma kratke nožky ,ruky aj opaľovačky to volaju ale asi aj tak jej je horuco a prikryť nech ju ani neskušam 😠 to chyti taku nervu a hned odkope. 😠 Dnes sme boli zase v ZOO ked zbadala kozičky tak sa tam postavila a pol hod. sme tam museli stať a aj tak bol velky plač ked sme ju vzali preč.mm sa smial vravel že jej kupi 1 domov 🙂 Ale konečne je teplo už som sa bala že toho roku šatky ani neoblečie a ma ich teda hodne.tak už vetrame šatnik. 🙂

susanq
18. jún 2012

@natalitimk : no my davame stale Danielka spavat v bodynku s dlhym rukavom a v spacom vaku. Mame dost chladny byt nad pivnicou, cize zatial aj cez den pobehuje v teplakoch a dlhom bodynku, akurat k veceru, ked je uz byt ako tak vyhriaty mu davam bodynko s kratkym... ale na noc stale este tak, ako som pisala hore 🙂 ja mam pocit, ze aj keby bolo teplejsie, ze nejak mu musim minimalne nozicky zakryvat, ved ani mne nie je prijemne, ked v noci spim a nemam na sebe aspon tenku perinu.

bejka82
19. jún 2012

@natalitimk 🙂 ahoj, ja dávam malej tak isto tie ,,opalovačky,, či ak sa to volá, no ale je neskutočne spotená i tak. a tak isto s prikrytím, nehrozí. my máme dosť teplý byt, aj okno na noc otváram ale aj tak má úplne mokré vlásky. už som rozmýšlala, že jej kúpim tielko a v tom ju dám spať, či?
dnes mi bola aj v kočíku úplne spotená, len som striedala šaty, nakoniec bola v takých bez rukávov a aj tak bola spotenučká a klobúčik, lieta z lava do prava 😀

krhlicka
19. jún 2012

@natalitimk ahoj, tiez riesim oblecko na spanie. Stale obliekam overalove pyzo, cize dlhe rukavy, nozky zakryte. Ale v noci aspon raz prezliekam, lebo je spotena ako mys. @bejka82 klobucik lieta aj u nas, v sekunde na zemi 😉

natalitimk
19. jún 2012

@krhlicka tak jej skus dať opaľovačky.Ja keby som našu v noci prezliekala tam taka hodinka kym zasa zaspí 😒

natalitimk
19. jún 2012

@bejka82 -tak ja som dnes malu vzala len na dvor pod stromčeky tam mame aj pieskovisko a do obchodu sme išli až po 17.00.Dnes som jej dala na terasu vaničku vedro vody a mala som life 😀 .Mohla som hačkovať,nateraz moja nova mania hadam do jesene niečo uhačkujem 😝

krhlicka
20. jún 2012

@natalitimk cauko, tak som skusila v noci postupku - pyzo overal, potom opalovacky a skoncila som pri bodynku s kratkym rukavom...vsetko mokre na chrbatiku. Tak ja uz neviem, ci tu nasu hviezdu ukladat do vanicky s vodou 😝 Hrozne sa poti, potnicky vyskocili na krku aj chrbatiku a cez den okolo plienky. Na noc a doma jej davam latkove, tak ju zaparila pamperska ☹

natalitimk
20. jún 2012

@krhlicka -chuda male-naša tiež potí ale nie až tak a teraz ked je tak horuco tak sa len tak narychlo ovlaži vo vani ked ide spať aj cez den tak 2x. a vôbec ju neprikrývam 😒

krhlicka
20. jún 2012

@natalitimk to pyzo overal som davala preto, lebo sice ju prikryjem tenkou deckou, ale do minuty je odkopana 😉 tak reku nech je aspon trosku zakryta...Tiez sa chladime, ked prideme z prechadzky, pekne spolu vo vani, gulicky jej tam pohadzem a maceme sa spolu 🙂

katka121
20. jún 2012

My tiež opaľovačky a niekedy prikryjem iba látkovou plienočkou.

OTÁZKA: Dávate dietkam opaľovacie krémy, Aké ? a aký faktor?

susanq
20. jún 2012

@katka121 : jasne, ked ideme na chalupu alebo len rano do kocika, aj vtedy maleho natieram 50-tkou Bioderma. Mame kupeny aj SebaMed 50, ale ten nenormalne farbi. Maleho sme natreli a o dve hodiny nejako zoxidoval alebo co a cele bodynko nazltle v miestach, kam zasahoval krem. takze rozhodne neodporucam. Bioderma je super. Cez vikend sme boli na chalupe, cely cas sme sedeli s malym v tieni, my sme boli nenatreti a normalne nas opalilo a malinky stale biely ako stena... chvalabohu :D

katka121
20. jún 2012

@susanq Môžeš trošku bližšie ktorá presne Bioderma? je rada ABC derm a iné, alebo v spreji? Pýtam sa preto lebo aj ten krém ktorý momentálne používame necháva žlté stopy na oblečení.... takže nechcem zasa kúpiť čosi čo bude farbiť.......

susanq
20. jún 2012

@katka121 : mame tento http://www.magister.sk/produkt/detail/detske-op.... Plus som este navyse kupila aj tuto sadu http://www.magister.sk/produkt/detail/detske-op..., lebo ten krem je dost husty a chcem mat aj zalohu na to, aby sa rychlejsie a lepsie dalo maleho nakremovat.

hm, tak to som prekvapena, ze taketo kremy farbia. a to bodynko teda nejde vobec oprat. od takych drahych kremov ocakavam, ze mi nebudu spinit oblecenie :( no a bioderma nefarbi. tak dufam, ze tebe nebude, lebo by som sa citila dost na prd, keby som ti ho odporucila a zrazu zlte skvrny :D

bejka82
20. jún 2012

@natalitimk to si super poriešila 😀 aj ja ju musím aspoň raz za deň trošku osviežiť vodičkou aj som rozmžšlala že je jnapustím bazén, ale v byte??? 😅 😝 takže nič ☹ ale aj keby tak moja by tam max sama vydržala 15min. a už by som musela pricupitkať 😀
nad háčkovaním som už aj ja rozmýšlala ale potrebovala by som niekde získať základy 😅
ja som moju tiež v noci pár x prezliekala Chvála Bohu sa nezobudila a keď sa tr.brebrala tak som jej dala čajík alebo papať čo chcela a spinkala ďalej. ešte že tak 🙂

bejka82
20. jún 2012

@katka121 ahoj, aj my máme Biodermu 50, ale nemám to ten KID ale Photoderm mineral spf 50+ ( ale to mi máme aj pre deti s atopickým ekzémom) v lekárni mi tak odporučili. a zatiaľ sme spokojné🙂

krhlicka
20. jún 2012

@susanq aj nam farbi Sebamed ☹ inak som so znackou spokojna, az na tento krem, tiez som kupila 50tku faktor. Tiez sa chystam kupit novy kremik.
Baby robia sa aj vasim drobcom potnicky?Nasa mala ich ma neurekom a to ju obliekam len do vzdusnych satiek, doma ju nechavam bez plienky, na von davam latkovu s tenkou vkladackou a aj tak je obsypana.
@bejka82 Bey, SOfinka ma atopicky ekzem?ako sa to prejavuje?Dorotka ma take malicke cervene bodocky na tvaricke a za uskami. Neviem, ci su to na tychto miestach potnicky alebo sa mam obavat. Lekarka to uzavrela zatial potnickami. Ale tie by mali zmiznut ... 😒

mima1311
20. jún 2012

Baby mne sa pred vcerom Jakubko vyhadzal na nozkach , ale spredu pred kolenom , do druheho dna to uz nemal , ale zas to mal na rucickach , oboch od zapästia az po lakte , dnes nic ...tak fakt neviem co by to mohlo byt ...dnes sme mali premieru v bazeniku detskom na zahrade , no total bol z neho hotovy 😀 , cely den beha len v plienke a sem tam vonku aj tricenko s kratkym rukavkom , s ciapkou - satkou bojujemeeeeeeee, zatial uspesne 😝 , dnes mmm napustil velky bazen 2 metrovy , tak deti skacu ako opice ...uvidim co na to maly zajtra ...

susanq
20. jún 2012

@krhlicka : aj my mame atopika doma. A presne ako hovoris, na lickach to najviac vidno. take cervene suche miesta, niekedy aj bodky a ako keby vyrazky. ale lekarka snad vie posudit, co je ekzem, nie? minuly tyzden streda, stvrtok, piatok mal maly vysoke teploty a v sobotu a nedelu vyhadzany, takze siesta choroba a tym sa mu to este zhorsilo. Ale inak nemame ziadnu tazku formu, dost nam pomohlo premastovanie, v zime to mal ovela horsie. bat sa nemusis, ked je dieta atopik v detstve, neznamena, ze bude aj v dospelosti. no a pokial to ma len na tvaricke, asi to nebude ekzem, lebo inak by mala suche ekzemove miesta aj inde po tele. Su to take plochy, kludne aj male, centimetrove zacervenane suche miesta, vyzera to ako cervene supinky.

no a nasmu krpcovi sa potnicky nerobia, musim sa ale priznat, ze posledne dva dni som s nim vonku nebola, jednoducho na to nemam energiu a ked mi spi aj doma, nemam potrebu ho tahat von, takze mozno preto sa mi az tak velmi nepoti, skoro vobec. niekedy fakt lutujem, ze nezijem v dome, inak by sme cely den boli na zahradke s bazenikom. cez vikend sme boli na chalupe, vytasili krpcovi bazenik, to bolo radosti 🙂

barborkam
21. jún 2012

@mima1311 to budu asi potnicky. Ked sa mi mala zobudi po dlhsom spanku, je mokra ako mys a za chvilku sa vyhadze okolo krciku a v zahyboch. Vecer jej to po kupani potrem troskou liehu a do rana je to ok.

krhlicka
21. jún 2012

@susanq cauko Sjuzi, podla toho ako si opisala ekzem, tak to nebude ono....suche nema nic a ani supinky ziadne. Ta siesta choroba je ina pliaga, vraj sa to siri vzduchom. Nas maly sused - rovesnik ju mal tot nedavno, tak som trpla, kedy to zacne malej, klop klop nic nastastie. Aj sme kvoli tomu odlozili ockovanie, lebo deti sa spolu hrali, ked mu to este len zacinalo. Tak drzim silno palce, nech je exzem co najskor fuc 🙂

Inak baby, uz aj mne zacala mania priprav oslavy 1.rocika - prave vyberam garderobu malej slecne, torta bude lienka, vjalocky s menom nesmu chybat, darcek od nas bude asi tento: http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?page=s...
Juj tak sa tesim, dufam, ze sa nam podari pripravit malej pekny den s mini kamosmi a ludmi, ktori ju lubia 🙂

natalitimk
21. jún 2012

@krhlicka -my sme našej na meninky kupili niečo podobne tiež to šteká knučí vrtí chvostikom a beha.Mala ma z neho veľku radosť len my to mame za 11€.Je to plišové ale funkciu splna .Bola k tomu aj prenosna taštička tak ho malej stale zbalim ked ideme na navštev ked podrastie bude si ho nosit sama je ľahučky taka mala čivava 😀 tak ja len tak skus ešte popozerať aby si zbytočne nepreplacala 😉

krhlicka
21. jún 2012

@natalitimk jej a kde si ho kupila?mala ma hrozne rada havov, vonku sa im neskutocne tesi, ide z kocika vyskocit 🙂

mima1311
21. jún 2012

@barborkam no nevypada to na potnicky ---klop -klop uz to nema druhy den ale zacinam tusit ze to moze byt asi z granka 😠 , dcera mu dala sa napit ...urcite to bola reakcia ...aspon si myslim ...lebo to uz odvtedy nemal 🙂
Riesite 1 rocik , no ja este voooobec betusim co dostane , ani sajnu nemam ...snad ma nieco vhodne napadne dovtedy ...

Dnes si maly zmyslel , ze co bude sediet na zemi , ked moze v ,, lufte,, 😀 skrabanie sa pokracuje , asi mu kupim prilbu 😝 dokonca uz mal tendenciu a snahu si sadnut do toho druheho od zeme ....vidim ze zrejme komoda dlho zit nebude ... 🤐

natalitimk
21. jún 2012

@krhlicka -naša to iste tak preto som jej kupila psika.Mali ho v Tescu ale maju niečo podobne aj v Dračiku. 😉