icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

natalitimk
21. jún 2012

-no ja nechapem Nelka ešte stale spí-je presne 12.56. a ona ešte búva.Išla spať o 9.30. 😀 Už mam navarene upratane už sa nudím 😀

mima1311
21. jún 2012

@natalitimk nas tak spava bezne 3 hodiny aj viac , este sa vala potom v postielke , ale dnes sa rozhodol pospat len 1,5 hodky ....a uz mi tu zrusil kuchynu , chodbu , obyvacku ....upratujem a upratujem ...ach !!!!!

natalitimk
21. jún 2012

@mima1311 -ty sa maš,naša tak hod. a pol. max. 2hod.Ale čo sa dnes stalo?

mima1311
21. jún 2012

@natalitimk to mozno aj to teplo .......tak treba vyuzit , vsak hackuj 😀 uz ti to ide ?

natalitimk
21. jún 2012

@mima1311 -joj no konečne tolko som sa naparala,ale už sa to črtá.Taka som rada. 😀 😀 😵

susanq
21. jún 2012

@natalitimk : no nas krpce posledne dva tyzdne spava doobeda 2 a pol hodiny a poobede dve hodiny, normalne ho musim budit, lebo by sme isli spat o 23:00. nechapem tiez, lebo posledne dva mesiace spaval maximalne hodinu doobeda a pol hodinu poobede. Takto dobre mi spaval do 7.mesiaca, potom sa to pokazilo a teraz nechapem. Je ako cukrik, totalne dobrucky...

a musim sa pochvalit, dnes maly urobil prvy samostatny krocik, respektive tri, ale zviezol sa hned k zemi a odvtedy nic... zistil, ze to ide, ale este si asi netrufne na dalsi pokus 🙂

katarina6
22. jún 2012

@mima1311 jakubko zasa vystraja! 🙂 Pocuj a mas tu komodu navrtanu v stene? alebo je to aspon pevne plne drevo? lebo ked ti takto otvori naraz 2-3 supliky tak sa nanho ta komoda zvali..... na to daj pozor.... nam sa to stalo u synovca maleho, pootvaral tak vsetky supliky a cely botnik nanho spadol :-O.... nic sa mu nestalo, a za 5min. robil to iste...... ale fakt plakal, a keby to cele ho privalilo tak neviem neviem.......
ja mam pri botniku pristavenu jedal. stolicku aby mi tie boty nevyberala, lebo si ich pchala do ust......tak mne tie supliky tam neotvara.... potom uz inde mam len dvierka, no a komodu v detskej, ta je strasne pevna, ta sa neda prevratit ked otvorim vsetky supliky, to som si testovala......

nestiham vam tu s nicim, ani reagovat na vsetko....... ani s tymi nocnikmi som nedodebatovala........ ale uz je to fuk.....hlavne nech je pohoda.....

my mame novinku, mala nam chodi od vcera 😉, ale teda len par krokov vzdy spravi odo mna k muzovi a naopak, tak cielene a velmi sa tesi, spravi tak 3 kroky, a nepadne..... ale jasne ze este stale viac lozi.... tak zatial len taky zaciatok, no velmi ma to dojalo, skoro som plakala 🙂, lebo som bola 5h. prec od malej a mm ju strazil, to 1x na tak dlho som isla, a toto ju on naucil a ja som to zmeskala, tak ma to dojalo ked potom mi to ukazala ked som prisla domov......
ale inak zazrak, lebo bola poslusna, kludna, a aj strasne vela jedla, no asi preto ze som ju nekojila ked som nebola doma...... muz dal malej len trochu vody na pitie, aj ked som mu nachystala odmrazene mlieko, ale nechcel dat ze bolo uz polrocne a neveril ze je dobre..... ale mne povedali ze polrocne je este ok, aj som ho vonala a nebolo tam nic zle......
ti psikovia vyzeraju super 🙂....

Inak ja mam pre vas tiez tip na darcek - pre vsetkych ovladacovych zavislakov:
http://www.dracik.sk/produkt-detail.aspx?jkpov=...

tak fakt vyrabaju ovladac na tV pre deti 🙂, tak sa tesim, konecne bude mat mala svoj! 🙂

no a chcela som sa vas spytat na nazor tychto knih:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/katarina6/al...

rozmyslam kupit nejaku prirucku na hry - pre dieta od 0 r. a aj o 1r. tam su 3 rozne a neviem sa rozhodnut ktoru...... lebo uz mi aj dochadza fantazia ze co vsetko malu ucit.....
inak ona mi pekne pomaha, ked vesiam pradlo, podava mi ho z kosa 😀, akurat to robi velmi rychlo 🙂, aj vlhcene obrusky vybera z balika, ked jej utieram zadok a podava mi ich 🙂.... tak mame take hry spojene s pracou, aj hracky vie davat do furika na vyzvanie, len ich potom aj vysype hned ;-D......
len este aj nejake nove napady na hry by som chcela...... take co viem ze nieco dalsie v nej rozvinie..... aby som nieco nezanedbala..... tak taku nejaku prehladnu prirucku, nie dlhe romanove citanie, ze len nalistujem, a poviem aha toto mozeme dnes robit a budeme skusat 🙂.......

ak mate ine tipy na knizky, dajte vediet......

susanq
22. jún 2012

babyyyyyyy, ja som uz zufala, dochadza mi inspiracia, co varit malemu... dajte nejaky dobry receptik. my uz vobec nemixujeme, takze ma zaujima hlavne jedlo, s polievockami nemam problem, len skor teda hlavne jedlo. My to mame stazene o to, ze my musime mysliet aj na vecere, lebo maly odmieta akekolvek mliecne kase, dokonca sme skusali aj ovsene vlocky a kadejake ine kase nasladko s ovocim, on proste nie, je to chlap, musi mat len zeleninu a maso. Ovocie iba v cerstvom stave :D

pripadne kludne napiste, ake kase robit na veceru, zaujimaju ma skor take robene.

dakujem!

lujzabb
22. jún 2012

ahojte, zase som tu dlho nebola..volako som nemala cas..moja mala uz chodi sama tak stale jej beham za zadkom aby sa neudrela...aj ked vie padat pekne na zadok ale sem tam sa smykne a potom tak place ze spodnu peru ohrnie no a mne je jej hrozne luto ☹
na dovolenku sme zatial nesli...boli sme na jednodnovom vylete len tu na slovensku a ked celu cestu prerevala tak som mala dost 😒
inak v tychto teplach mi spava cez den lepsie...dokonca je viac unavena a spi 2x za den...a to uz asi mesiac spavala len cez obed, takze mam viac volna 🙂
@susanq ja vacsinou striedam toto...masko so zemiakmi a zeleninkou, zeleninove rizoto, spenat so zemiakmi a zltkom, cervena sosovica so zemiakmi(akoze privarok, len to rozmixujem) ryza s maskom...niekedy aj akoze sladky obed ryza s bananom, a takto dokola, menim v podstate len druh zeleniny...ale tiez mi uz pomaly dochadza inspiracia

lujzabb
22. jún 2012

@susanq inak este ma napadlo k tym veceriam...moja tiez nejedava tie hotove kase lebo jej to nechuti, tak na veceru ma vacsinou zvysok z obeda alebo urobim bananovu ryzu, jogurt , cerstve ovocie a niekedy len mlieko, ked neni velmi hladna
a na obed spapa aj polievku aj hlavne jedlo? ak nie tak mozno polievku na veceru...ci?

susanq
22. jún 2012

@lujzabb : tak presne takto nejako vyzera jedalnicek aj u nas :D ja este robim cukinovy privarok, na troske olivoveho oleja orestujem cukinu a zemiak, zalejem vodou a potom pred kazdym podavanim dam este jogurt, cize tak nakyslo. Plus to robim aj s fazulkou, alebo robim zemiackovy privarok. Uz mi to ale pride take, ze chudak maly, dookola to iste 🙂

no Danko papka tak, ze okolo 12stej ma taku redsiu plievku, ci uz tekvickovu, spenatovu, brokolicovu, mrkvovu a podobne, proste nejaku taku akoze kremovu rozmixovanu a za pol hodinku, hodinku ma normalne druhe jedlo. Na veceru musi mat nieco syte, inak by sa mi budil kazdu chvilu, cize z polievky by som ho ja nenachovala na veceru :( a horsie je, ze on proste nechce nic sladke, to znamena, ze keby som mu urobila sladku ryzu, tak sa mi na nu vyflakne s prehladom :D

lujzabb
22. jún 2012

@susanq prave som chcela napisat aj tie privarky ale vidim ze to tiez uz papa 🙂
ozaj a cestoviny? ja malej robim akoze svieckovu...mrkvu a petrzlen uvarim rozmixujem a pridam jogurt alebo kyslu smotanu a do toho kusky maska a ako prilohu dam nitovky, to ma akurat ako spagety 🙂

susanq
22. jún 2012

@lujzabb : no my mame petrzlen striktne zakazany, vraj je to silny alergen, takze u nas petrzlen ani zeler este neficia a kysla a ani sladka smotana, to sa vraj moze az po roku. Ide o to, ze malinky ma atopicky ekzem a uz parkrat mal alergicku reakciu, plus my sme s manzelom obaja alergici, takze sa mame vyhybat nejakym prudkym alergenom. hoci svieckovu by som mu uz rada urobila 🙂 no a cestoviny by som mu chcela davat, len cestoviny sa bezne jedia s omackou, len tak so zeleninou mi to pride strasne suche... tak ja uz neviem :D

lujzabb
22. jún 2012

@susanq joj tak to ma mrzi ze ma malicky ekzem...inak to som nevedela ze petrzlen je alergen a pritom sa snazim ju poctivo stravovat 😒 nastastie jej z neho nic nebolo...
no nic uz je hore...skoncila mi prestavka 🙂

mima1311
22. jún 2012

@katarina6 nie , nemame navrtanu komodu a to ma teda vobec nenapadlo , zeby mohol ju na seba zvalit , nestras ma ...len poxcitam a dufam ze tuto nie, je extra velka , myslim do hlbky , je umenie ju posunut a je plne napratana , no pozor budem davat , si ma nalakala ...
Boty chutia aj nam , botnik mam vyhadzany x krat denne , uz som dala kde som mohla gumicky okolo uchytiek , niekde sa dat nedaju ...
Sikovnicku mas , nas nechce podavat ani za svet a vie to , par x podal , ale uz veru nechce , on skor berie 😀 😀 😀 on je taka samostatna jednotka , nechce sa nejako kolektivne hrat , ani ked si k nemu sadnem , on rad chodi po svojom a robi si co chce ...tak snad to nebude dlho trvat ...dcerka ta bola ina , ona tvrdo vyzadovala pri sebe niekoho a stale sme citali a recitovali , ukazovali , v 2 rokoch vedela knizku s basnickami naspamät , boli to versiky a bolo ich okolo 50 ...tento sa ucit nechce 😝

bejka82
22. jún 2012

@krhlicka ahoj, prepáč ale až teraz som sem zase nakukla. u vás to naozaj nevyzerá na ekzém. naša má po celom tele také suché fliačky. mastím o sto-dvesto 😝 raz to zmizne a na druhý deň máme znovu 😅 dúfam, že z toho vyrastie.
tie kašičky aj moja začala odmietať, ale pravdupovediac (síce niektoré ma odsúdia, ale čo už) ja je už pomaly dávam všetko, ešte opatrne ale už začínam. jej vždy chutí to čo papáme my a to svoje odmieta, tak čo už podstatné že papá 😅

bejka82
22. jún 2012

😀 aha a ešte som chcela k tým havkom, pomaly už aj my máme doma viac havkov ako vš. ostatné 😀 naša ich zbožňuje, ocko jej teraz kúpil v dráčiku takého skákajúceho ale zapnúť ho nemôžme tak sa ho bojí ale ináč ho zbožňuje.
a včera sme boli v pizzerii, sedeli sme vonku na terase. herečka sa už nudila tak som s ňou tročku pochodila a vnútri majú detský kútik jasné že tam objavila toho navačšieho maca, kt. mali (maco bol vačší ako ja ) 😀 no nie a nie pustiť, pišťala o dušu tak sa jej páčil. až som ho zobrala von na terasu a tam sa s ním hrala. no úžasná bola, jasné že zase bola stredobodom pozornosti v celej pizzerii 😀 😅

krhlicka
22. jún 2012

@mima1311 si ma pobavila Mimus....tento sa ucit nechce 🙂 zlatusik nas, ved ten je vsetkymi mastami mazany, co by nacvicoval nejake opicky, ked ma svoje ,,starosti". Napriklad co sa skryva v komode alebo vystraja kusky ala Tarzan 😀
@bejka82 Bejky, vdaka za odpoved, drzim vam palce, nech ekzem malickej rychlo prejde. Ja si uz tiez nerobim s varenim velku hlavu. Pomaly ochutnava mala vsetko...zatial klop klop pohoda. Najviac som sa bala tusim jahod a nic 🙂 Kase sa jej prestali lubit uz davno, ale zato chlebik s tvrdym syrom a uhorkou je najnovsia delikatesa. Rano ked ma zbada ako ho robim, uz aj vola ham ham.

mima1311
22. jún 2012

@bejka82 neboj , verim ze z toho vyrastie , aj nasa mala a riadny , bola ako zehlickou dopalena , take flaciska , chudatko vsak si vytrpela a my pri nej ...aj nas ma rad psikov , havo je kamos , ked ide ku nemu blizsie tak zmuri ocicka , zlaty je 😀
Tomu verim ze ste boli stredobodom pozornosti , vsak Sofinka je velmi zlata a s 2 x väcsim macom musela byt na zozratie 😝
@krhlicka cmuk 😀 si zlataaaa 🙂 veru ten ma svoju hlavu 😀 najnovsia komunikacia medzi nim a okolim je .....Jakubko ideme , chces , pojdes , das mi , nechaj to , no-no ...odpoved z jeho strany uu uu uu ,,prekladom,,NIE ...to je jeho odpoved na vsetko ...neposluchne co by co bolo na zavolanie , ale ked otvorim balkonove dvere , hned pribehne , lump jeden a s takym vyskerom az strach 😀 😀 😀 strasne ma rad rozpravku MASA A MEDVED ...a ze odkial sa uci lotrviny , cista Máša 😝
Dorotka vie co je dobre 😉 a uz vola ham - ham 😲 SUPEEEER , tvrdy syr ...mnaaam , este som malemu ho neskusala a uhorku tu kysluuuu??? ci sviezu 😝 , tiez uz papame vela veci , ako dospelaci , aj ked samo ze s rozumom , ale pochutnal uz vselico , Varim poväcsine tak aby nohol aj on , odoberam a nam dochucujem , samozrejme okrem vysmazaneho a tak ...ved uz budu ročáci 😉
Preklepy sa mi opravovat nechce :O)

krhlicka
22. jún 2012

@mima1311 zivu uhorku 😀 tiez varim rovnako....najskor odoberiem pre malu, a potom dochucujem. Nechce sa mi varit uz dvojmo, a nasa mala ta je maskova. Vyprazane jeme malo, ale sem tam sa mi zda, ze keby jej dam vyprazany rezen do rucky, tak skace dva metre od radosti 😉

mima1311
22. jún 2012

@krhlicka Dorotka milena 😉 ani mne sa uz veru nechce na viac x , prisposobujeme sa , sem tam varim vylucne pre neho ...no teraz polavil s papanim v tom teple aj pri zubkoch , inac sa rad napucuje 😉

katarina6
22. jún 2012

@mima1311 komoda moze byt na oko akokolvek pevna, no skus ju otestovat tak ze vysunies vsetky supliky naraz a potom rukou skus trochu pritlacit na jeden suplik ci sa ta konstrukcia nepohne...... ak nie, tak je pevna.

mima1311
22. jún 2012

@katarina6 diiik , zajtra skusam 😉 , len dufam ze Kubkovi nezrusim skrinu na garderobu 😀 😀 😀 predsa je ma len kus 😀 😀 😀 😠

natalitimk
24. jún 2012

-tak konečne už mame 4zubata,včera sa im račilo vykuknuť.Holky aj vaše deti chyta taka nerva ak im nedate čo chcu alebo nejdete tam kde chcú oni.Naša chyti vtedy taku nervu začne pišťať ruky stlači v päsť a keby že ju človek nedrži tak sa aj hodi o zem.Tak toto som pri Erikovi nepoznala,nikdy sa mi o zem nehadzal.To je fakt každe dieťa iné. 😉

mima1311
24. jún 2012

@natalitimk ano , pozname ☹ , nerv riadny a hodi sa do zadu 😠 kazdehio na to upozornujem aj ked ho maju na rukach , par x sa uz stalo ze sa svoktre prastil - vypol do zadu a len tak - tak ho udrzala 😲 a ked je na zemi , tak hned ruku do zadu podkladam , viem co bude nasledovat a veru ma to stve riadne 😠 druhy syn to robil tiez , ze sa ,, vystrel na zem,, ale to uz mal okolo 3 rokov ....
Gratulujeme k zubkom 😉

krhlicka
24. jún 2012

@natalitimk jasne,aj nasa sa jeduje,pritom hrozne pisti... ☹ gratulujeme k zubkom, my cakame kazdu chvilu dalsie dva a bude ich 10 😀
@mima1311 tiez sa vie dobre jedovat nas maly vytrzik 😎 a co stvara za huncuctva?Neskutocne je sikovny, ako som uz kedysi pisala, uz moze ist do skolky 🙂

dadulajda
24. jún 2012

Ahojte, aj ja sa po case zase hlasim, stihate teda pisat, len som to tak preletela asi 5 stran, fuch 😀 Tak len v skratke co ma napadne..ze na nocnik chodime,krasne mi donho kaka,cika,co mu treba, dokonca viem ze nema co kakat ale chudacik tiska,len aby ho maminka pochvalila 😀 ale tiez ked sme vonku tak nenosim nocnik.normalne spravi do plienky co sa mu chce. 🙂 Len mi odmieta v tychto teplach pit.Davam uz srkalku,ale musela som zase prejst a flasku,lebo az ked je velmi vysmadnuty,donutim ho pit z naustka.A ked mi pije 1dcl vody za den...kaslem na srkalky. 😖 Takze ani vela necika,kaka len 1x. A je stale nervozny z toho tepla.Spi viackrat,aj 3-4x po 20min. ale v noci nie a nie zaspat...nosime sa do pol 12 bezne. Davam mu uz aj homeopatika na ukludnenie, zajtra mame ockovanie..no som zvedava ako to vezme..bobak maly 😢 Kupem ho niekolkokrat denne,ale vacsinou ideme na bazen.Lebo doma je straaasne dusno,sparno,no ani dychat sa tu neda. 😝 A chodi za jednu ruku, obcas frajeruje a pusti sa,tak uz sa tesiiim a cakaaam kedy kedy bude chciet uplne sam. 🙂

Inak v sobotu sme mali stretavku a vzala som nachvilku maleho,tak si uzil spolocnosti a ja som si zaspominala,ake to je zivot bez mimi... 😀 ale nemenila by som... 😉

gabika84
25. jún 2012

Caute kocky. Po dlhsom case sa hlasime, stale z Kanady. Uzivame si dovolenku, a aby to nebolo take jednoduche, tak Beli vykukli 3 zuby za jeden tyzden, a ten 6ty cakam coskoro tiez. Prvykrat co mala horucku ☹ nastastie po dvoch dnoch presla.. Za to nastupila nadcha a kasel, takze bojujeme dalej.. Presli sme pol Toronta, aby sme kupili odsavacku na vysavac, ktora tu mimochodom stoji cca 35 dolarov :-/
Papame stale mixovane, ale planujem zmenu stravy, ked sa vratime. To uz bude mat viacej zubkov, na chvilu bude klud, domace prostredie atd...
Necitala som vsetko, co ste popisali o nocnikoch. Beli chodi na nocnik, cika, kaka donho. Vzdy ju dam na nocnik, ked sa zobudi, po kazdom jedle a predtym, nez ideme von.
Pije bud zo srkalky, alebo momentalne z aventackeho hrnceka so slamkou. Sice je pisany od 12 mesiacov, ale Beli velmi rychlo pochopila, ako sa pije cez slamku. Myslim, ze hlavne kojene deticky maju silny "vcuc" 🙂 zial vodu pit nechcela, a tak jej kupujem 100% ovocne stavy ( z ovocia, nie koncentratu) a miesam ich 1:1 s vodou. Pripadne 1:2.
Co sa tyka chodenia, chce sa jej podla nalady. Netlacim ju do toho, ale cca raz za den ju chvilku "trenujeme" 😅 chodi za dve, uz aj za jednu rucku. Teda par krokov spravi... O tom, ci vsetko povyvadza ani pisat nebudem, to by sa mi aj mobil dovtedy vybil 🙂 hitom dnesneho dna bolo, ked som ju dala na nocnik a o chvilku, ked som na nu kukla, nasla som ju stat. Jednou nohou na zemi, druhou nohou v nocniku, samozrejme, ze sa do neho pred tym vycikala 😝
Inak dovolenku znasa statocne, na to, ze spoznala min. 20 novych cudzich ludi (hlavne teda z rodiny), vsetci ju chcu stale pestovat, hrat sa s nou a pod. V tejto rodine sa naposledy narodilo mimino pred 20 rokmi, tak si to viete predstavit 😀 ale Bela je naozaj prudko spolocenska, takze pri nikom neplace a na vsetkych sa vacsinou skeri. Za odmenu dostava stale nejake darceky, ktore netusim ako pobalim, ked pojdeme domov :-/ asi si so sebou vezmem nejakeho cernoska, ktory ponesie vsetku tu batozinu 🙂 vsetky vas srdecne pozdravujeme a tajne dufame, ze do konca leta sa nam podari aj to spolocne stretko 😉

krhlicka
25. jún 2012

@gabika84 cauky vyletnicky 🙂Tak vy si valate sunky v Toronte 😀 Belly ma ine akrobaticke kusky, serblik je tiez dobra rekvizita...Mne ti nechce mala sediet ani serbliku ani na tej mini vlozke na zachode, furt chce len tak, ze ju drzim nad miskou. Ale nestazujem si, cez den je uz vacsinu dna bez plienok. Davam jej len na von a na noc 🙂Ale tak zoparkrat som uz mlacku objavila, kedze ju nestrazim v kuse. Nasa hviezdicka este len teraz objavila lozenie, zatial pomalicky zacina. Najlepsia motivacia je zapnuty pocitac 😝 Ked citam, co uz vsetko augustovy krpci dokazu a pomalicky zacinaju chodit, tak mi pripada, ze doma mame lenivu lenosku. Len vystiera rucicky, aby sme ju preniesli, popripade drzali v stoji...uz by som rada, keby sa vedela prepravit kam chce sama, lebo aj tieto presuvacky su dost unavne. Ak jej nahodou nevyhovieme a motivujeme ju k pohybu, amen tma, spusti take rodeo, ze sa potom ukludni jedine na prsniku. S jedenim je to u nas momentalne biedne, kedze jej idu ocaky...tiez chce len mixovane, ale len par lyzic a ostatne ponuka rodicom 😝 Jogurty nechce vobec, mozem sa aj na hlavu postavit, biele, ovocne, take, onake... Inak je pohodova, rychlo sa uci, opakuje vela a tiez je spolocenska ako Belly 🙂 Uzivajte si krasy Kanady kocky, rozmaznavanie rodiny a budte zdrave, ok 😉 tiez sa tesime na spolocne stretko babatiek 🙂

krhlicka
25. jún 2012

@dadulajda super, ze si si vysla von, maly to zvladol v pohode, ci? 🙂 sem tam si vyrazim s kamoskami (vacsina uz ma deti, zbytok chce otehotniet) a je to super psychohygiena. Stacia mi bohate 2 hodinky vonku, i tak sa tesim na malu domov 😉 A co vystraja Patik noveho?on je tiez neskutocne sikovny, parada, ze uz sa pusta do chodenia. Toto vam tak zavidim baby. Uz by som si aj ja zelala, aby nasa mala bola pohybovo samostatna 🙂