icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

mima1311
19. júl 2012

@krhlicka No popravde nezvladam 😀 😀 😀 s tymi dvoma je viac roboty ,,teda nervov,, ako s tym malym 😠 ...oni ho maju velmi radi obaja , ale bavit ho teda moc nechcu a hadaju sa pri tom aa stale za mnou chodia kedy uz pojde maly spat , taaaaake nervy pri tom chytam 😝 😀 a teraz tu mam este dokonca jednu 6 rocnu Bambulku co vcera prisla na navstevu a nechcela ist domov 😀 o stvrt na 11 v noci si to rozmyslela 😲 ale utriasli sme to a teraz tu mam uz 4 deti a vecer sa tu hlasi dalsi 7 rocny ...POMOOOOC 😀 😀 😀
Inac Kubko dnes tak zle spal dako , stale mrncal aj sa mi zdal horuci , ale teplotu nemal , stale place od rana , je mrzuty tak cakam co z toho bude ...

Co tu spominate ten poharik s tou slamkou , tak napocudovanie maly ho chytil do ruky a hned z neho pil 😲 , som bola z neho v soku , len to potom z ust vypluval 😀 ale vcera to uz nerobil 🙂 ...tak mu planujem kupit jeho vlastny .

susanq
19. júl 2012

ahojte kocky... tak pridam aj ja nejake najnovsie info o nasom krpcovi. Zajtra ideme na dovcu do chorvatska, tak drzte palce, nech nam ta noc v aute vyjde na jednotku. ked sme pri tej noci, tak Danko zacal strasne vymyslat. nehovorim o tom, ze vstavame trikrat za noc na kojenie, to je nic, ale po zaspati poi kupkani spi v postielke, ale ked sa prvykrat zobudi, vypije obidva prsniky, zaspi, idem ho dat do postielky a hukot najvacsi na svete. takze ukludnit a sup k sebe do postele. toto nikdy nerobil, odmalicka spaval vo svojej postielke, ale teraz je to nenormalne. niekedy ani moja postel nezaberie, musi mi byt na pleci. Zubky to nie su, brusko to nie je, proste je na mne totalne zavisly a ja som z toho uz zufala :( uprimne povedane, uz neviem co mam robit, lebo nechcem, aby si zvykol, ze nikto okrem mamy ho v noci nemoze ukludnit, nikto okrem mamy ho nemoze uspat a podobne. kedze este stale zaspavame na prsniku, tak ho vlastne nikto iny ani uspat nevie. okrem kocika samozrejme. tak sa vazne bojim, ze co bude zajtra v aute. je to stale ako na hojdacke, tyzden spi krasne, tyzden vymysla, tyzden je zase klud a takto dokola. a uz ma ani to kojenie nebavi. dva roky som sa prakticky nevyspala, v tehotenstve mi bolo najprv zle, potom v noci aj 5krat na zachod, a odkedy je krpec na svete, to ani nemusim spominat 🙂

inak robime stale pokroky, chodit este nechodi, hoci stoji uz viac ako 3 mesiace, ale odvahu na samostatne chodenie este nenabral. za to uz vylezie na velku dospelacku postel, zlezie z nej, teraz najnovsie sedava milostpan iba na gauci, lebo nikde inde nie je dobry vyhlad, predsa, no nie? :D inak je velmi prespekulovany, v tych jeho ociach vidim hrozne sibalstvo, som zvedava, co z neho vyrastie :D

ucit sa este nema absolutne zaujem. ked sa ho snazim nieco ucit, tak len vymysla a trieska vsetko o zem. napriklad ten spievajuci havko ho zaujima, ale iba ked spieva. ked mu ukazujem, kde je usko, nostek, ocko, kedze tam je aj taka jedna pesnicka, tak si da odchod, ze ved ja som mudry, ja nic nepotrebujem vediet. nuz, a tak :D

boba82
19. júl 2012

@susanq ja vas rada citavam, ale s tym, ze drobec zacal vymyslat, u nas je to podobne...tiez krasne zaspaval asi do 4. mesiaca sam v postielke, potom zrazu akokeby utalo, a ani za svet, tak mu to trvalo asi do 8.mesiaca...od vtedy zaspava vecer pri flasi, s tym vacsinou nie je problem, ale mam taky pocit, ze "problemov" nastalo viac, uspat ho cez den, inak ako vonku v kociku, aj to je casto krat velky problem, lebo on sa vie vyvliect bez problemov z pasov, o nejakom rezime, co sa tyka spanku neda hovorit. Spi vacsinou 2x, niekedy raz, ale vyslovene, to nemame nejako casovo dane. Este doobeda cca 9-10h...poboobede, vsetko zalezi od toho, kolko spi doobeda..
A presne ako si pisala, ucit sa nieco, nehrozi, ja ked citam, co vase deticky vedia, gratulujem, nas nema o nic zaujem, presne mame takeho psika, pesnicky to ano, ked ho ucim kde ma ucho, oko...atd.,uteka kade lahsie 😠 😠 😠 a tak isto aj ine veci ked ho ucim pomenovat, resp. ukazat. Ale to bude asi tym, ze je chalan, a chlapci su v tomto smere lenivejsi...Stava sa vsade popri nabytku, aj chodi popri nabytku, ale boji sa pustit...
Tiez, je na mne hrozny zavisla, aj ked je tato doma, nic ine, len mama- mama nepocut po byte...v noci je to rozne, ale o prespatej noci , mozem povedat asi tak dokopy, ze doteraz prespal 5x, cca od 20h-5h.rano, inak sa casto budi, aj ked uz nekojim 😅
a najnovsie aj strajkuje s papanim obedov, najradsej by len mliecko a jogurty a kasicky...to su jeho oblubene dobrotky 🙂

mima1311
19. júl 2012

@boba82
@susanq

aj ostatne baby ktore mate toho psika od ,,fischera,, mate iba v slovencine , ci aj v anglictine 🙂 aky je medzi nimi rozdiel , neviete ? vsetky funkcie maju tie iste , co sa tyka faroieb , basniciek , pesniciek , pocitania , ci su tam rozdiely ...neviete ?

boba82
19. júl 2012

@mima1311 my mame v slovencine aj v anglictine, ale aky je rozdiel, ak je len v svk, netusim, ale myslim, si, ze ten isty...inak u nas ma od zaciatku havo uspech, hlavne tie pesnicky...len sa betarovi nechce velmi dalej ucit 😕

mima1311
19. júl 2012

@boba82 prosim ta a co vsetko to robi ?

boba82
19. júl 2012

@mima1311 su tam rozne pesnicky, vsetko co je v slovencine, je aj v anglictine, pesnicka napr. o koncatinach-hlava,ruky,brusko kolena...atd.., potom ine, ale velmi mile...potom ked stlacis rucku, tak povie ruka-aj v anglicitne ucho, brusko, noha, tiez farby...

mima1311
19. júl 2012

@boba82 diiik za odpovede 😀 a vraj to aj rata 😀 teda pocita ? a teda pesnicka ide 2 x po sebe ? najprv v sl a potom angl. ?

krhlicka
19. júl 2012

@mima1311 no Mimus podla mna ten anglican spieva a hovori len po anglicky 😉 ale mozno sa mylim 😝

mima1311
19. júl 2012

@krhlicka no ja teda neviem , som z toho pako 😝 som myslela ze ked povie ruka , noha v sl aj ang. tak moze tak aj spievat , ci ??? 😀 😀 😀 😀 😀 ty ho mas ? ja som ho dlhsie uz obzerala ale je to pre mna strasne drahe , v bazariku je za polovicu , vraj nehrany , ze sa nechytil , lezal na policke , kupeny na vianoce , tak som myslela ze teda investujem do toho mojho vytrznika 😀 😀 😀

krhlicka
19. júl 2012

@mima1311 nemame ho doma, ale v rodine decka ho maju....cakam a cakam, ze nam ho niekto posunie a nic 😝
ale vsetci maju takeho, co spieva po slovensky 😉 Ak by bol v super stave, tak je to fajn kupa. Ale daj si pozor,...kamoska kupila trojkolku, taku tu, co najprv babo tlacis. Pani pisala,ze v super stave, pouzivana asi 2 mesiace. Prevzali si ju osobne, ked ju skusali s krpcom, tak ju taha dolava, uz sa im otrhla ta rukovat a museli to zvarat. No proste kupa roka. Nebolo to tu na MK, ale cez bazos. Tym ta nechcem odradzat od kupy, snad pise predavajuci skutocny stav hracky. Aspon ja by som to tak urobila 🙂

katarina6
20. júl 2012

@krhlicka Jeeej no to je aky dobry hrncek 😀DD haha! sranda! tak ked ti Dori vie z toho pit tak ju nemusis ucit na slamku.
ale inak skus jej dat ten hrncek so slamkou tak ze jej ho naklonis aby jej odtial tieklo a ona potom zacne sat z toho... ja som tak Talii nahla a uz jen to islo 🙂.

dadulajda
20. júl 2012

Ahojte, zase po case...konecne sa pocasie umudrilo,tak mi maly spi od 19h. kraaasa. 🙂 konecne po roku pridu aj taketo vecery.A v noci je raz,dvakrat hore na mliecko. Tiez sme boli na dovolenke,ale len na chate v Stiavnici. Maly bol uplne iny..ta priroda,vsetko som mu dovolila papat-pupavu ma najradsej..spaval 3x denne co sa stihol unavit,takze som odychnuta aj ja. 🙂 A chodiiime!! tesim sa hrozne,lebo stale chodit s nim bolo na porazenie.. 😅 A pije z normalneho hrnceka,lebo odmietal srkalku.Tak sa prezliekame aj 4x za den. 😝 A noha mu neviem kedy narastla, mal 19tky topky a teraz pomaly 21 musim kupovat. Aspon viem co k roku. 🙂 Uz sa nam to bliizi,az neuuveritelne ked si spomeniem,ako sme takto pred rokom este cakali kazdy vecer, ci uz bude ci nie..a nakoniec sme krasne vydrzali aspon do toho 38.tyzdna. 🙂 Neviem co mi je, ale revem skoro kazdy den,ked sa nanho pozeram ako spinka..ze toto 10 kilove kucerave vyliezlo zo mna.....dokelu..ja trepem...asi si spravim test... 😝

mima1311
20. júl 2012

@dadulajda Tak super ste si teda oddychli 😉 nas maly od vcera teplotuje tak okolo 38 , snad to bude zubkami , dufam ze neni chory , tak je teraz u nas veselo ...
Je to perfis ked uz chodia , ze ? moj ked je klud , tak si chodi z izby do izby pekne si pomaly vykrackuje , ale ked niekoho zbada , tak sa rozbehne ako o zivot a potom sa prikopne 😝
O topankach mozem tiez pisat , som mu minule obuvala a nie a nie vopchat nozku , ja ze daka hrubsia ponozka , beriem druhe , to iste 😲 co to ? odmeriam nozku a on nad 13 cm, takze nosime 21 tku a dvoje topanky vobec nenosil , mozno co bol mensi len tak v kociku na paradu , potom bolo teplo , chodil naboso a v sandalkach a botasky su nam dvoje uz nanic 😕

dadulajda
20. júl 2012

@mima1311 ahoj, joj to je tazke teplotovanie.moj maly ma len teplejsie celo a uz som na nervy. Vies co ma inak rad? dam mu mokru plienku a zuzle ju a srka a hra sa s nou a chladi si sam rucky a tvaricku. A chodi ti aj cez prach? lebo to este uplne nezvladame. bud si sadne,alebo sa hodi dopredu. :D ale na schodoch frajeruje a uz chce bez ruk chodit. ja ho davam vela chodit naboso,takze mame asi len 3 tenisky,papucky a capacky. A ozaj ma aj gumaciky,neska sme v nich boli na piesku 😀

Ozaj baby naaahodou nepoznate niekoho z BA,kto by strazil dievcatko 2 rocne??? mamina musi ist narychlo do roboty.

mima1311
20. júl 2012

@dadulajda ja sa tiez tak tej teploty bojim 😖 s tou plienkou je to super napad 😉 cez prahy nechodi , lebo ziadne nemame 😝 este sme v prerabke a chyba nam plavacka v chodbe , lebo neni este urobena kupelna , by sa zbytocne poskodila ked tam bude mm burat ...tak sme bez prahov , aspon to ma dajaku vyhodu 😀 ale myslim ze by isto on prikopol 😵 jooooj schody hore vybehne ako lasicka , ale po styroch , to uz vie zo 2 mesiace , dole vsak by siel tiez dole hlavou 😠 uz aj skusku a premieru raz mal ...teraz sa snazi ist uz hore po nohach a drzi sa zabradlia , zatial dvoma rukami , lebo este stiha kazdou tyckou drevenou ,, potriast ,, 😀 😀 😀
No co sa tyka boticiek a obuvania , tak mi doma zasadne na boso 😀 , ked bolo tak teplo uplne boso , teraz aspon ponozky ma aj ked len na chvilu , zachvilku ich vyzuje , v tych teplach chodil aj vonku naboso po trave , potom po chodniku mal take platenky , jedny su vyradene , to boli 20 a teraz ma 21 ta je dobra ...takze bude treba kupit nieco take , co by bolo aj na mokry chodnik a ked bude prsat ...

katka121
20. júl 2012

Ahojte, dakujem za typy na narodky, a malej som objednala čosi aj z bess.sk - šatičky s nápisom Hanka má 1 rok.....na narodeninovú megapárty.... my totiž oslavujeme spolu - ja aj Hanka sme narodené v jeden deň - 5 augusta. (malá sa mi narodila na 34 narodeniny 🙂
prikladám foto - že na koho sa to moja cica podobá.........no na tatinka predsa.....

katarina6
21. júl 2012

Mamicky, tak ja som slubila od kamosky recept na zdravu tortu, tie co budete chciet robit pre deti taku nie velmi sladku atd.... tak tu je recept (ja tam ten cukor asi davat nebudem vobec, prip. skusim inu nahradu, mozno javorovy sirup to sa tusim pouziva ako sladidlo take prirodnejsie....)

recept

750g nahrubo postruhganych jablk
4dcl vody
6 PL cukru - moze byt aj menej podla sladkosti jablk
2 zlate klasy
piskoty

jablka povaris do makka s polovicou vody. v druhej polovici si rozmiesas zlate klasy a cukor a vmiesas do jablkovej hmoty - vznikne taky jablkovy puding, potom len vrstvis piskoty-plnka, navrch davam plnku.

Este ale na to potierala nieco biele navrch, slahacka alebo co, tak este to zistim co bolo a pridam aj foto ako jej ta torticka vyzerala ked mi to dovoli zverejnit 🙂.

verka
21. júl 2012

baby ja som robila obom detom k 1. rocku klasicku nepecenu tortu....chlapcenska verzia s modrou stuhou a dievcenska s ruzovou, takze aj matuskovi budem robit nieco podobne, to moze papat aj oni....

natalitimk
21. júl 2012

@katarina6 -to poznam to mame každy rok ked je veľa jablk na strome a už nevieme čo s nimi. 😉

natalitimk
21. júl 2012

@verka -presne take niečo idem urobiť,teda ten zaklad dlhe piškoty a stužka.Len som sa ešte nerozhodla čo dnu:bud pochuťkova smotana ovocie a piškoty,druha verzia tiramisu,tretia piškota tvaroh a čierne ribezle.Ale na vrch chcem zafarbiť kokos na zeleno a spraviť kvietočky.A ja potrebujem 2torty kedže aj syn bude mať narodky ale tam už mam istu tortu z melonu1 veľky cely melon orezať do tvaru torty ozdobiť rôznorodym ovocim a na vrch sviečka potom len šupnuť do misy dať deťurencom vidličky melon nakrajať a môžu sa hostit 😀

natalitimk
21. júl 2012

@verka -a už ked ťa tu mam a už to maš odskušane tak prosim ťa chcem vedieť či tie piškoty dlhe veľmi nezmekli či ich dať tesne pred podavanim ale to je asi blbosť to budu tvrde ☹

mima1311
21. júl 2012

@natalitimk urcite daj hned , oni len trochu navlhnu zvnutra , po obvode urcite ostanu pevne , aby boli aj aspon trosku stavnate , ja som nedavno podobnu robila 😉

dadulajda
22. júl 2012

Baby myslite ze krpci uz mozu jest ananas??
A este ze kto budete davat to Nestle mliecko Bifidus daco...od roka do troch?? ja som to pozerala v DMke,stoji 13,70e a tu ho kocky predavaju za 8,90e. Ja ho chcem urcite malemu davat. Len sa mi vidi,ze v nemecku je lacnejsie...lebo vacsinou je to popisane po nemecky bez prekladu co tu predavaju. Ale zase verit tomu? neviem.. Kupila som na bazare oblecko,ale stravu? 😒

katka121
22. júl 2012

@dadulajda s ananásom radšej opatrne - hlavne keď je čerstvý, má dosť silnú kyselinu, niekedy aj dospelák má vyhádzané kúty a podnebie z čerstvého ananásu.....ak chceš dať tak radšej najprv skús zavázaný a čerstvý po malých kúsočkoch......minule v TV akási thajka krájala ananás a tvrdila, že treba poriadne povyriezať tie čierne bodočky ... a potrieť jemne soľou.... sol trocha zneutralizuje tú kyselinu a ananás nie je taký agresívny a má lahodnejšiu chuť, skúsila so to a ozaj ... neverila by som ale fungovalo to.... skrátka keď okrájaš a očistíš ananás tak si posolíš dlane a pošúchač ho po obhode ..... ja som akurát dnes dávala malej 1 x výživu Babylove s jabĺčom, ananásovou šťavou (17%)a musli a na sklienke bolo písané že od 6. mesiacov.

dadulajda
22. júl 2012

@katka121 dikes. 🙂 tak skusim zavareny a potom casom aj cerstvy.Snad do Vianoc si zvykne. 😉 A inak s vyzivami som ja velmi skoro skoncila. Ked na jahodovu napisu ze od 4.mes...pricom jahody alergen do roka! Taktiez milujem tvarohaciky a pribinaciky ako prve prikrmy. To teda matky dopriavaju tym detom...fuch.akoby imunite nestacilo tych 6 roznych virusov a bakterii ktore do roka dostanu v ockovaniach...

mima1311
22. júl 2012

@katka121 teda ocinovi ,, sa riadne chcelo 😝 ,, ved je to jeho odliatok 🙂 , straaaasne moc sa na neho podoba :O) ...a ked tak pozeram akoby som ho poznala , no nelakaj sa 😝 podoba sa na jedneho dr. u nas v nemocnici 😀 malicka je velmi zlata a aka uz je velka , strasne rychlo nam rastu , ze ?

simba13
22. júl 2012

ahojte maminky....uz som davno nebola no tomto fore..no som normalne pokojnejsia ked citam co tu niektore z vas popislali...Myslela som si ze som jedna z mala ktorej dietatko v noci tak malo spi,05.08. budeme mat rok a doteraz sme spali celu noc asi 7 krat,Malu som kojila len 2 mesiace potom bola na Nutrilone,zhruba do pol roka mavala problemy s bruskom,v noci sa hrozne zvijala,myslela som si ze je to z mlieka,no preslo jej to,potom nam zacali rast zubky a teraz ani neviem co nam je☹uz vyse mesiaca v noci nepapame,iba cajik,co ma velmi tesi,lebo komu by sa chcelo v noci robit mliecko..no stve ten nas panok,z nicoho nic sa zobudi so strasnym placom,chytim ju za rucku dam jej cumlik a spinka dalej...zabudla som podotknut ze spinka pri mne,lebo ma potrebuje citit,hocikedy sa precitne a hlavicku si polozi na mna alebo mi hlada ruku...je to mile,no nechcem aby bola na mne taka zavisla.a co sa tyka rozpravania,je hrozne leniva,blaboce same somariny dadada.dedede, ale aby povedala mama,tata,baba to nie...snad sa to rychlo nauci,lebo blbosti sa uci velmi rychlo🙂na to ma hlavu......

katka121
23. júl 2012

@dadulajda no vidíš - čo dieťa to unikát - moja zasa šlape na výživkách, dávam so všetkým možným - no vieš oni tam napíšu jahodová a potom sa dočítaš že zloženie jablko a jahody tak max. 15 % takže - ako aj na tej výživke akože ananásovej - bola tam len ananásová šťava 17 %....takže to beriem s rezervou..... naša malá začína s pribináčikom až teraz - aj to po torškách keď ho spapká celý tak sa mi pogrcká... tvaroh je pre ňu príliž hustý a kyslý... má ho rada ale žalúdoček nezvláda.....

katka121
23. júl 2012

@mima1311 no náš tato doktor nie je ale mňa by vyšetroval stále 😀 😀 😀 máš tato je zlato - momentálne na materskej