Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@bejka82 😀 😀 😀 😀 my t vieme asi od 4 mesiaca, ozaj je to velka sranda najma ak ide k nemu niekto cudzi a on zacne takto nostekom tak hned uhnu myslia si ze im smrdi 🙂 🙂 🙂 🙂 no uz sa stalo ze som sa aj hanbila trosku ked sme prisli na navstvu a on zacal takto nuchat a ti sa zacali obzerat ze co im tam smrdi 😀 😀 😀
Ahojte kocky, vsetkym jednorocnym oslavencom zelame hlavne vela zdravia, lasky a nech su usmiate a spokojne slniecka 🙂 My sme oslavili prvy rocik vcera 2.8. ako @natalitimk Nelka a @dvorakovajana Elisabethka. Tak kocky, dufam, ze ste mali krasny den s krpcami 😉
Nasu Dorotku po zobudeni cakalo v obyvke odrazadlo (to sme vedeli, ze sa jej paci, lebo ho skusala u minikamosa na navsteve). Nechcela ist z neho dolu, tak sa tesila. No a potom sme sa nalozili do auta a frcali sme s kamaratmi na chalupu. Cely den vonku, zahrada, kopa hraciek, trampolina a pohoda k tomu, radost zit 😀 vratili sme sa vecer, vsetci zmoreni, ja som zaspala s malou o 19tej do rana. Narodeninova oslava nas caka zajtra na zahrade u dedkovcov, tak zasa mame o program postrane.
Aj my prajeme vsetkym oslavencom vsetko najsamlepsejsie 😀
U nas uspavanie bez cucania zlyhalo na plnej ciare. Prve dni to bolo celkom v pohode. Ale postupne zacala tak vyvadzat a aj cez den bola taka protivna a nervozna a teda aj mama bola protivna a nervozna, alebo naopak ? 😝 A teda pokracujeme v krasnom zaspavani maminky s dcerenkou aby sme boli obe stastne a vesele 😀 Zajtra mame na strazenie nase 2 rocne krsna tak mi drzte palce 😀 A mozno sa to nase dietatko nieco nove od neho nauci 😀
ahojte kocky, vsetkym oslavencom a oslavenkyniam prajem len a len to najlepsie, hlavne nech ste vsetci zdravi a mamickam a ocinkom hlavne vela trpezlivosti... verte mi, viem o com hovorim :D maly mi teda obcas neskutocne pokusa nervy, ale holt, co sme si upiekli, to mame! aj tak tie nase poklady milujeme nadovsetko... nas Danko oslavuje prvy rocik dnes, oslava bude na dvakrat, lebo sa k nam cela komplet rodina nevojde. nabuduce sa asi navtieram sesternici do domu :D
moj mako spi uz 3 hodiny normalne ma to desi 😕
baby pomoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooc ja som už na prášky z uspávania našej malej 😢 😢 😢 😢 ; -( už 2. deň mi zaspí len v aute to už nie je normálne. začala včera, išla som s ňou von ako vždy a ona nie a nie spinkať a pritom ju bralo už bola hotová hodinu som s ňou jazdila a nič, aj v postielke som skúšala no ale cirkus o život aj vonku aj dnu. až som sa nasrala šup do auta. tam zaspinkala a preložila som ju do kočíka. a dnes deto- to isté a potom ju bud preložím do koč. alebo nie. to aj vaše deťúrence tak vymýšlajú pri uspávaní alebo to len naša????? 😝 😝 to ona zakaždým musí niečo vymyslieť... ja som už na prášky 🙄 🙄
@susanq Vsetko najlepsie prajeme malemu fesakovi , je zlatunkY 😵 😵 😵 😵
@majulino tak ako to dopadlo ? potiahol este ? moj spava pravidelne dooobeda 3 hodiny a poobede este tak 1,5-2 hodky ...tak bodaj by to uz aj u vas ostalo zvykom 😉
@bejka82 no teda ja pozeram ze co za novu babenku tu mame , ze ju idem privitat a tu hla , nasa Sofinka 🙂 , teeeeda to ona takto 😲 😲 😲 no pekne 😖 , urcite si uz na prasky , no teda ja by som bola ...to uz je extrem , neskusala si ju davat spat skor ako bude moc unavena ? mozno sa jej horsie zaspava ked uz je extrem unavena , to by urcite nemala takto zaspavat , potom je isto vycerpana a ty rovno nou ☹
Tak nas dnes PRVY krat zaspal sam 😲 😲 😲 vecerne uspavanie , mama sedi na fitlopte , krmi z flase Kubka , on dopije , mama vytiahne flasu , da cumel , Kubka si otocim ku sebe a zacnem hmkat ...on sa zacne vrtiet , spinat ....tak som ho zaniesla do postielky , tam si lahol do svojej oblubenej polohy a hned ZASPAL 😲 😲 😲 no nebola by som prodti , kebyze sa to stane zvykom ...uvidime zajtra 😉
Inac dnes sa maly vyhadzal , teraz to uz ma lepsie , som zvedava ako to bude vyzerat zajtra , snad je to reakcia na jedlo , jedol broskynu , zeby z nej ???? sa mi zdalo ze ju uz kostoval , len netusim ci to bola vtedy broskyna ci nektarinka ...no zajtra budeme mudrejsi 😉
@mima1311 ja som ju nebrala až tak neskoro spať, práveže ja to nerada naťahujem lebo viem že potom ťažko zaspáva. no neviem čo ju zase trápi, či zúbky alebo čo to???? dnes som sa už normálne bála ísť von ju uspávať 😅 🙂 že zase bude cirkus,tak som poslala mm 😉 jemu sa podarilo ju uspať ale žačala skúšať aj jeho no ale on ju položil chvílku ju pridržal, pohrozil že ju dá cigánom 😀 a čuduj sa svetu bambulka zaspala 😅 😅 tak uvidíme ako to bude ďalej. aj naša má také 3 bodky na nožičke a 1 na ručičke ako keby ju dačo uštiplo a trošku sa jej to aj zvačšilo no ale neškriabe si to. nemám´ani šajnu čo to je. ak to nezmizne v pondelok pôjdem k dr. pre istotu ☹ ☹
tak to je super, nech mu to už aj ostane, to zaspinkávanie. ja som si dnes tiež myslela, že mi už zaspínká sama, že keď vôjdem do izby ma prekvapí lebo bola podozrivo ticho a keď vojdem do izby ona si sedí a cucká si čajík. môj malý púčik niežeby si lažkala 😀 no čo už
Ahojte kočky, ráno sme sa zdarne vrátili z Talianska, malá prespala celú cestu s dvoma prestávkami na mliečko. Paráda.... cesty som sa trocha bála.
Hana je pieskomil, úplne ho zbožňuje, hneď prvý deň si ho napchala do pusy a tvárila sa že jej chutí.....nasypala do očí (bez mrnčania... nechápem) a z ucha jej stále po troške vychádza piesok.... nechápem kde sa tam berie......a to pomlčím, kolko piesku som jej každý večer vymyla z frndy...... na pláži bola miláčik talianskych babičiek a nemeckých detičiek.... skrátka hviezda, bo ako tam tak kolenačkovala raketovým tempom všetci ju žrali.......Dovču sme si užili parádne, všetko klaplo, Matúš sa vykolotočoval do zblbnutia .....
Naše novinky:
- stále niečo brebentíme, mele čosi ako buíííííí (moja) tačik (vtáčik) detííí (deti), šiatko (prasiatko) a dejéééé (kde je)
- zaspáva za prítomnosti tatika alebo mamy - ale nevyžaduje žiadne pesničky alebo iné rituály, stačí že tam sme a uloží sa a spinká, na hajkanie má takého hajánka, ktorý má na čiapke brmbolček, ten brmbloček si chytí a utiera si ním očká a do toho si mrmle a za chvílu je vo večných lovištiach....
- kolenačkuje, chodiť ju nebaví... ale čupne si, a sama sa postaví bez opory prejde 1 krok a capne na plienku
- odmieta mi jesť mixované veci - už len kúsky - povačšinou polievočky, doktorka nám kázala aby sme menej solili a korenili a vraj už môže všetko to, čo my.... no neviem.... pojdem na to pomalšie ale dnes okoštovala slivkové gule s troškou tvarohu a mňááám....chutilo
- máme 9,1 kg a 79 cm
Zajtra máme 1 rok !!!
@tintus aj by som sa tesila no on tolko v kuse nespal ani ked bol miminkom spal maximalne tak hodinu v kuse ☹ ☹
inak mamicky nase novinky su> mame 4 zubky, uhryznutu a napuchnutu spodnu peru, udrete vrchne dasienko, nechodime lebo sme lenivy 😀 😀 😀 😀 ale stvornozkuje jedna radost, vie si otvorit a zatvorit trubu na sporaku 😀 😀 😀 , a uz sa kupkal v sirave a aj na normalnom kupku tu v PO na Delni dokonca tam boli aj pokusy o plavanie 😀 sikulka moja, nerozprava iba v kuse vystrety prste a zee "hhhhh" ako taka antenka je tn prstek 😀 , boji sa deticiek ktore su velmi zivelebo on je taky kludnacik a este sa boji niektorych psov 😢 😢 😢 😢 😢 chuda moje inak kazde jedno zvieratko ktore pocuje alebo vidi robi "íííííííííí" 😀 dokonca aj kostolne zvony iciaa...
A je tu zase nas staronovy problem Majko odmieta jest uplne vsetko co mu davam ci uz mu navarim osobitne alebo to co mame na obed my ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ som z toho nervozna a brutalne podrazdena dnes som mu dokonca kupila B komplex na podporu chute do jedla 😢 😢 😢 😢 som z neho zufala je to uz treti den dokopy nezjedol ani 400 g jedla, nechce nic iba prsnik poradte co robit 😢 😢 😢 ☹ 😒 😒
@majulino S tym papanim sme na tom aj my rovnako. Teraz tym teplom uz tym padom nepapame. Ale myslim, ze z toho vobec nemusis byt nervozna ak sa dost napapa tvojho mliecka. Moja mala si doobeda da pusy par kuskov banana alebo ovocia nejakeho. Na obed len tak 5 lyziciek niecoho a na veceru trosku kase alebo vobec nic. Ale potom vypije oba prsniky a buva. Uz sme sa tu bavili, ze kojene deti proste niekedy asi jedia menej. Tiez som sa stresovala, ci jej to staci. Ale pribera stale, kaka cika a je spokojna, takze uz neriesim 😝
maminky radte-malu už druhy den prehana aj zvracala takže na zuby to nie je.davam jej smectu ale to je taky boj že až.je aj niečo ine,čo by jej viac chutilo?a nejake dietne jedla?davam jej čierny čaj(neviem či môže ale davam)piškoty do čaju,banan nechce,dietnu ryžovú polievku a chlebik.čo ešte môže? ☹ 😢
prajem vsetko len to NAJ... NAJ... NAJ... dnesnym oslavencom 😲 🙂
@natalitimk daj jej cokoladu taku 70 az 80 percentnu a nam pri hnacke pomahaj mrkva alebo rozarena ryza s troskou vyvaru... dufam ze jej nieco pomoze chuda male ☹ a z coho to ma?
@natalitimk aj mrkvička zapeká, skús jej dať varenú alebo aj na spôsob prívarku, a ak jej už nechutí polievočka tak jej sprav mliečnu ryžu, rozvar ryžu vo vode na hustú kašu, keď trochavychladne pridaj kojenecké mlieko a ovocný cukor - mojej malej to moc chutí - A prajame aby ste skoro boli O.K.
inak moja malá mala včera celý deň zvýšenú teplotu....asi tiež zuby...
Ahojte mozno to pomoze @natalitimk 🙂 tu je dieta pri hnackovych ochoreniach pre batolata a vacsie deti:
Tuky:nie
Mlieko: nie
Nápoje: slabo vyluhovany cierny nearomatizovany caj, ryzovy odvar, mrkvovy odvar, mineralne vody nesytene (Budis, Slatina, Cerinska, Miticka, Fatra, Kulisek)
Sladenie: len Glukopurom (hroznovy cukor, 1/2 cajova lyzicka na 100ml)
Zelenina: mrkva, petrzlen, zemiaky, cuketa, tekvica
Kase: zemiakova, ryzova, krupicova - len na vode.
Polievky: zeleninova (nie zelenina na K- karfiol, karelab...), ryzova, mrkvova
Pecivo: dietne suchare, jeden den stare pecivo bez tuku, ryzove chlebiky, kukuricne chrumky bez tuku, slane tycinky - soletky bez zrniecok, bezvajecne cestoviny
Ovocie: banany - rozmixovane, roztlacene
Maso: hovadzie, telacie, kralik, morcacie a kuracie prsia - bez koze, varene, pomlete, VYVAR NEPODAVAT!
Recepty:
Ryzovy odvar: 50g ryze varime v 2l vody asi 1,5 hodiny, precedime a doplnime do 1 litra prevarenou vodou. Odvar rychlo schladime a uchovavame v chladnicke najviac 24 hodin.
Mrkvovy odvar: 250g mrkvy varime asi 1 a 1/2 hodiny. Rozmixujeme, precedime a doplnime prevarenou vodou do 1/2 litra.
všetkym veľmi pekne dakujem za rady,zaťiaľ nam nie je o nič lepšie v noci vracala cez den kakala teraz spí.Ma to od Erika ten si to doniesol ked sme boli v Bojniciach. ☹ Ja len dufam že nam to prejde a že nebudeme musieť isť do nemocnice. ☹
@krhlicka -jej dakujem som nevedela že toto všetko môže.Utekam jej niečo pripraviť hadam sa mi podari aj niečo chuutne čo spapa.dakujem 😉
@tintus no u nas to nie je len v obdobi teplot ale takmer 3x do tyzdna niekedy aj viackrat ☹ ☹ ☹ ☹ som z neho zufala a to kojenie podla jedneho clanku co som citala uz nieje take plnohodnotne ako v rvych 6 mesiacoch, ze uz mliecko neobsahuje ani polovicu z toho co by mal denne dostat 😠 tak neviem a v kuse mu skvrka v brusku
@majulino a dr. co na to ? spomionala si jej to ?
@natalitimk az sa rychlo ulavi , chudatenko male ....
jj spominala no ona len tolko ze krv brat nemoze bo mu praskne zilka no moja byvala detska co ja som k nej chodila mi povedala nech prideme k nej zo zufalstva som volala jej

holky čo teraz -dala som si viac vinka môžem v noci kojiť či radšej nie?mam to odstriekať a až zajtra v noci jej dať?kojim už len v noci. ☹