icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

mima1311
20. aug 2012

@natalitimk
@katka121
@bejka82 takze dalsi chodci 😀 na obzore 😀 prajeme co najmenej padov 😉

My uz mame polovicu oslavy za sebou , este jedna tento tyzden s krstnymi , teraz su na dovolenke ...foto sam s tortou Kubko nema , lebo by som ho musela na sedacku PRILEPIT !!!!!!! pokusov bolo asi 10 , zial tak tychly fotak nemame , on je stale v pohybe 😝

katka121
20. aug 2012

@mima1311 Maminka šikovnáááá - ja som si tortu dala robiť...ja som úplne nanič estét a navyše nemám trpezlivosť.....keď niečo akože aranžujem tak to dokážem dať len do riadku - ja by som takúto tortu nezvládla určite - ale túto oslavu som sa prekonala vyrobila som celkom pekné jednohubky z ovocia a z vydlabaného melóna strašiaka......skúsim sem zavesiť foto ak nezabudnem

mima1311
20. aug 2012

@katka121 Ale urcite by si zvladla , ja zas mam krajsiu predstavu vzdy a potom vysledok ma sklame , mam velke oci , len je zas pravda ze mam bojove podmienky 😀 😀 😀 napr. pol torty mi visel Kubko za zadkom na tricku 😝 😀 😀 😀 to boli nervy , som to musela zbalit a az v noci co to porobit a to este ,, revala,, pilila mi usi dcera ze ju nelubim , ze ona nema , ze aj ona chceeeeeeeee, nevysvetlis puboske ze by mala teraz v sobotu , naco tolko tort naraz , teraz len chodim vyzierat 😝 😀
Urcite daj foto na inspiraciu , ja sa zas rada vyhram , len musim mat klud , lebo potom mam nerv 😲 😝 😀

katarina6
20. aug 2012

Ahojte Mamicky,

tak my uz tiez mame oslavu za sebou 🙂. Tortu som robila 1x v zivote marcipanovu, no fakt makacka, nebola dokonale uhladena ale na 1x vysla super 🙂 presne ako som chcela 🙂 cervena s bielymi bodkami 🙂 k satickam 🙂....
no a dokonca aj veeelmi chutila! 🙂 to som sa obavala ze ako to vyjde.... korpus som robila mramorovy a vnutro falosny parizsky krem a jahody do jednej tej vrstvy....... no fakt makacka a neistota ako to vyjde.... :-P... fakt obdivujem vsetky vas sikovne mamicky co robite bezne taketo torticky a este aj zlozitejsie.... mna to veeelmi bavilo, ale zabralo to vela casu, malu mi varovala mama so sestrou tak sa to dalo, ale inak by som to nezvladla...... to bola torta pre nas dospelych 🙂, sme zjedli, no a druhu piskotovu s jablckami som jej robila este zvlast a ani som ju nestihla pofotit 😢, ale je chutna, ani som ju nesladila, velmi taka fresh, mala ju papa, a ja tiez 🙂.
Dostala odrazadlo Puky, je fakt super velmi kvalitne, kovove, kolesa gumene, vobec nehrkocu po betone, a mala zatial na tom nevie jazdit 😀, ona na nom stoji, a kraca s nim, nevie si na to sadnut 😀DD je srandovna..... tak ale ma este cas, je to az od 1,5r. ale lepsi darcek mi nenapadol...... takze sa s nim zoznamuje a postupne sa nauci ako to funguje 🙂.
no a pridavam ja fotku co ma inspirovala k tej bodkovanej oslave 🙂, ked som mala ja 1 rok, mama ma obliekla do takych siat, tak som aj ja chcela malu tak a porovnat tie foto 🙂, nie su uplne rovnake, ja som bola na slnku tak som prizmurila oci, tak velmi nie je vidno podoba nas dvoch 🙂....

katarina6
20. aug 2012

jooj... poslala som to skor nez som chcela... :-P.....

No a teda VSETKYM DETICKAM CHCEM ZAGRATULOVAT AJ JA! HLAVNE VELA VELA ZDRAVICKA ABY STALE BOLI PLNE USMEVU A ROBILI NAM RADOST!!!!!

GRatulujem dalsim chodiacim detom! 🙂)) je to fakt super ake su to zihadla male!!! 🙂
Hlavne vela krokov bez urazov!!! ja sa riadim tym ze radsej naucit dieta ako sa chranit, nez ich samotne chranit..... jednoducho naucit ako zliezat z gauca, kde su granice, nechat akoze spadnut, iba rukou prichytit pomaly, aby vedelo ze tam uz pada dole..... takisto schodisko.... alebo ked je jeden velky schod tak dole ked zlieza ze padne, tak ju tak spomalene necham padnut.... a ona aj vie uz spozorovat kde su schody a zastavi sa pred nimi ale este stale som pri nej...... no sama sa nepusta...... caka ked ju chytim za ruku.......
viem ze nie vsetko sa da aby pochopili..... ale postupne pochopia...... samozrejme nie vsetko sa im da takto vysvetlit a niekedy jednoducho musime schytit decko a bez vysvetlenia presunut inam...... inak by sa popalilo spadlo atd..... ale tak co sa da, to sa snazim vysvetlit, robit jej take slow motion pady 😀....... ta znalost ich viac uchrani nez nase stale odsuvanie z jedneho miesta na druhe 😀..... lebo neustale pri nich nebudeme.......

Baby, davate tu prekrasne fotky!!!! Decka su uplne uzasne!!!! krasne!!! a sikovne!!! aj tie vacsie - surodenci! a mima teda ty si fakt sikovna!!! krasnu torticku si spravila!

Tak sa majte zatial!!! nestiham uz pisat ani citat, ale vzdy ked pridem obcas poprecitam si 🙂.....

katka121
20. aug 2012

@katarina6 Júúúj ďalšia šikovná mamička, no musím sa nad sebou zamyslieť...... zajtra sa ideme fotiť, držte palce

mima1311
20. aug 2012

@katarina6 Dakujem za pochvalu , velmi potesila 😵 , je to moja zaluba , ale ako pises , treba na to klud , lebo s dietatom za zadkom sa to neda ... 😀
Talia je naaaadherna a zda sa mi velmi vysoka , kolko meria ? je to krasne dievcatko a odrazadlo je suprove teda , nas ma len take podedene , obycajne - no vobec ho to zatial nechytilo ...skor inklinuje k lezeniu 😀 , asi mu pristavime horolezecku stenu 😝 😀
Inac uz daaaaavno som ta ziadala o priatelstvo , tak teraz neviem ci si sa na mna vybodla 😀 alebo si si len nevsimla 😝

@katka121 drzime palce a tesime sa na foto 😵 ja som nad tym tiez rozmyslala , skoda ze je
@katarina6 tak daleko , ona robi krasne fotecky , ja toho mojho odfotit neviem , neda sa to jednoducho , by som potrebovala ten fotak co teraz reklamuju . co je o niekolko sekund v predstihu 😝 😀 😀 😀

katarina6
20. aug 2012

@mima1311 jaaaj mima prepac! 😀D vobec som si tu ziadost nevsimla.... som tam mala vela tych upozorneni a asi som to prehliadla, uz si pridana! 🙂

katarina6
20. aug 2012

@mima1311 a mala myslim nie je vysoka, teraz som ju merala 72cm, ono len ta fotka asi skresluje, a aj je chuda, tak vyzera byt vysoka, je vyssia, kamoska ma 1,5r. dcerku a talia je od nej vyssia o trochu 🙂, je o 8mes. starsia, ale tak narodila sa jej skor a velmi drobunka tak jej to asi zostalo.... nasa je dlha od nar.... ale aj tak si myslim ze ma normal. vysku nic extra... neviem....

natalitimk
20. aug 2012

holky davate ešte detom vigantol?

susanq
21. aug 2012

@natalitimk: jasne, tusim az do dvoch rokov... alebo do roka a pol? nie som si ista 🙂

mima1311
21. aug 2012

@katarina6 😀 ved to neva , aj ked som si myslela , ze ma neberes 😉
No teda vidis , ako to skresluje to foto , fakt na tom odrazadle vypada riadne velka- vysoka 🙂 , myslela som ze bude vyssia ako Jakubko ...hej , vysku ma normalnu na 1 rocik , aspon co som pozerala na velkosti od daneho mesiaca ...nas je teda vyssi a aj tazsi , vsak je chlap a ma ,,zaklad po rodicoch ,, 😖 meria 83 cm a 10,5 kg , zubkov mame uz skoro 3 mesiace 6 a nic sa dalej nedeje ...dalsie nerastu 😀
@natalitimk
@susanq baby ja davam - nedavam , viac x zabudam 😖 ale akurat vcera tu jedna kocka hadzala info o vigantole , ze sa neodporuca 😲 , tak ja neviem veru , kazdy vravi inak a stale rozchodne nazory , tak si teda vyber
@katarina6 ty davas vigantol ? mas dost veci nastudovanych , citala si nieco o tom ? ak to tu najdem niekde , tak to tu pridam ...

nasla som to , co si o tom myslite ? www.badatel.sk/kpm/davkujete-deti-vigantolom/

natalitimk
21. aug 2012

@mima1311 -ved prave že tu holku som čitala tak ja neviem teraz,ak mam pravdu povedať Nelka niekde stratila flaštičku je tomu už asi 2m. takže asi už 2m. nedavame.A ani nebudem už davať.Pri Erikovi som mala davať 1r. a teraz že až 2r. 😒

mima1311
21. aug 2012

@natalitimk no ved ja pernamentne na to zabudam , ale teraz mi to ani tak nevadilo , kedze je dost na slniecku , tak mu urcite nechyba , nam teraz predpisala dr. dalsi , neviem veru tiez ci ho davat a este nam predpisala na zubky fluor , aj vam ? musim to ist vybrat ...co si o tom myslite ? to som pri tych prvych 2 nedostala , vraj aby kazivost taka nebola ....ako ste na tom vy ostatne maminy ?

natalitimk
21. aug 2012

@mima1311 zajtra mame poradnu tak na ten fluor sa opytam.

susanq
21. aug 2012

@natalitimk : ja sa nesnazim bezhlavo drzat nazorov lekarov, ale v tomto, co mi povie nasa doktorka, tak to respektujem viac ako nazor nejakeho laika. takze my davat budeme 🙂 samozrejme, vsetko je na vasom zvazeni...

katka121
21. aug 2012

@mima1311
@natalitimk
@susanq na vigantol som sa pýtala - je to tuším vit D - teraz keď majú detičky dosť slniečka (ktoré nám ho vraj zabezpečuje prostredníctvom kože a opaľovania) nie je až taký dôležitý ale v zime máme ešte dávať....a neva keď sa sem tam zabudne....

natalitimk
22. aug 2012

tak dnes poradna bilancia.:10,70kg. vyška 84cm.dostali sme 3očkovanie tak dufam že prebehne všetko v poriadku.vigantol mi lekarka tiež povedala že cez leto nemusi až potom ne jesen.

edita84
22. aug 2012

Ahojte kočky dlho som sem nepísala ale sledovala som Vás 🙂
tak od dnes patrí aj Teo k ročným 🙂 chodiť ešte nechodí síce spraví pár krôčkov sám ale radčej lezie 🙂 no ale pusinku má už dosť pustenú hovorí anyu (mama), agyá (daj), gyere (poď), mama (babi), Be (to je Bea) hagyá (nechaj ma) a viac ma nenapadá :D papá už všetko dokonca už nič nemixujeme, pijeme len vodičku iné mu moc nechutí, má 10 zúbkov 🙂 a bol už 2x strihaný :D viac info ma už nenapadá snád len to že je strašný smejo a milujem kočky ako pravý chlap :D a hlavne miluje svoju ségru 🙂 a aj ona jeho :D

dvorakovajana
22. aug 2012

Čaute baby. Už som sem parkrát písala, ale akosi nie je čas to tu veľa sledovať. Každá tu píšete o svojich ratolestiach, tak sa musím aj ja pochváliť mojou Elizabeth. 🙂 1. rôčik sme mali 2. augusta, ale oslavu budeme mať až teraz 26. augusta. Tak snáď všetko vyjde podľa mojich predstáv. Ale poviem vám, už som dosť nervózna. Je pozvaných 32 ľudí ( sme veľká rodina), tak dúfam, že to zvládnem. 🙂 Elizabeth má 80 cm a 10,5 kg. Keď má blbý deň, tak sa mám čo nanosiť. 😀 Ale inak sa nerada nosí. Už krásne bežkáme. Má veľmi rada vodičku. Je to taká malá aquabella. Vie povedať mama, tata, baba, dede, ham-ham, havo, hop-hop (na trampolíne), ukáže si prstom kam chce ísť a povie tam..... 😀 je to moja šikulka, môj rozum... 😀
Po oslave dám vedieť ako sme dopadli. 🙂 😉

dvorakovajana
22. aug 2012

@katarina6 veľmi krásnu dcerku máš. Tiež milujem bodky... 🙂

katarina6
22. aug 2012

@dvorakovajana dakujeme, ved aj ty mas krasnu dcerku a tusim sa aj trosku podobaju 🙂 oci, vlasy 🙂...... budete mat tiez bodkovanu oslavu? 🙂 je to velmi pekne 🙂...... Tak nech sa vydari! to mate taku mensiu svadbu ked tolko ludi haha! 😉 ale je to super ked mate velku rodinu a stretavate sa! urcite bude super! tak to super oslavte! 🙂

dvorakovajana
23. aug 2012

@katarina6 ja nepoznám tvojho manžela... 😀 😀 😀
Torta aj výzdoba bude slniečková. Ona je naše také slniečko. 🙂 Len dosť oblečenia má bodkované. 🙂 Ale možno o rok sa budem inšpirovať a spravíme bodkovanú oslavu.... 🙂

majulino
23. aug 2012

ahoj mamicky opat potrebujem vasu pomoc najma tych ktore maju skusenost so siestou chorobou ci ako sa to vola co je zac som si precitala no potrebujem nieco detailnejsie ako priznaky... prosim vas pomozte mi, vlastne mojej kamaratke oni maju babo narodene mesiac skor ako je majko a maju podozrenie na sestku ☹ ☹

katka121
23. aug 2012

syn ju mal, prejavuje sa ako horúčka bez dôvodu, trvajú cca 3 dni, potom prestanú a v zápätí sa dieťa vyhádže a je koniec, žiadne lieky okrem na teplotu sa na to nedávajú, ...... dieťa nemá zápal v tele ... nie je to považované za vážnu chorobu.

dvorakovajana
23. aug 2012

@majulino našťastie s tým nemáme skúsenosti, ale snáď ti tu nejaká mamička pomôže. Ja som našla len toto, tak ......
http://lesk.cas.sk/clanok/27421/lexikon-detskyc...

katka121
24. aug 2012

maminky, na tomto som sa neskutočne pobavila, ..... 😀 😀 😀 ....
http://zena.sme.sk/c/6503626/suboje-mamiciek.ht...

mima1311
24. aug 2012

@katka121 citala som to 😀

mojdend
24. aug 2012

@majulino Ahoj, u nas zacala siesta choroba velmi nahle, vecer bol maly uplne v pohode, v noci som citila, ze je cely rozpaleny a do rana mal 38.5-39.0. bol taky otapeny, pritulny, velmi spinkal, nic nevladal, len sa mojkal a bol umrncany. takto mu 3dni kolisali teploty medzi 37.5-39.0. Po 3dnoch mu klesla na 35.5, az som sa zlakla, ze velmi nizka. No a zrazu sa vyhadzal, poobede mal len na krku a do vecera uz aj chrbatik a cely hrudnik. on nemal vyhadzanu tvar ani ruky a nohy. nedavala som mu na to nic, lebo ho to nesvrbelo, akurat pve tri dni som mu davala cipky na horucku a studeny kupel. no a ako prislo, tak aj odislo, po dalsich troch dnoch bolo po chorobe. Jasne, ze som sa najprv vylakala, lebo prva choroba, ale ak by vsetky boli taketo, tak pohoda 😉

dvorakovajana
24. aug 2012

@katka121 zažila som na vlastnej koži. Rady, o ktoré som nestála, ktoré ani neboli pre nás vhodné. Súťaženie, že jej dcérka vie skôr to a to......... ☹
Niektoré mamičky materstvo prežívajú veľmi vážne. Opúšťajú sa, nedbajú o seba.... Niekedy, keď sa pozriem do zrkadla, tak to je na zaplakanie... 😀 ale kozmetičku a kaderníčku si doprajem.... 🙂 aby som načerpala veľa síl a energie pre svoju milovanú dcérku. 🙂