Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
ahojte babulky. som tu zase dlho nebola, ale vcera som stihla aspon co-to precitat. pri @katarina6 som si vsimla, katush, ze si tiez prepadla Pedipedkam 🙂) sandalky mate nakoniec podobne tym nasim 🙂 my mame este jeden par tenisiek 12-18 mesiacov a mame tie originalsy, nie grip. inak kupila som jej v jednom obchode aj take s pevnou podrazkou a chudatko Beli v tom ani chodit nevedela, stale padala...
no a este mame jednu velku novinu. dnes som nastupila do prace 😨 zbehlo sa to vsetko tak rychlo... dostala som pracovnu ponuku, nastup ihned... je to na mieste, kde som presne chcela v buducnosti pracovat. tak som to vzala, pretoze som sa bala vzdat takejto prilezitosti, ktora by sa s velkou pravdepodobnostou o rok uz nezopakovala. situacia s pracou na svk je skutocne dost zla, a clovek bez praxe na Slovensku to ma tazke. uvidime, ako to budeme obe s Beli zvladat.
o Beli sa stara jedna mamicka, ktora je na RD s jej syncekom. Beli ju videla prvykrat v sobotu, v nedelu som ju tam nechala s nimi samu 1 a pol hodiny. a dnes tam uz bola 7 hodin. hadajte co? Beli vraj vobec neplakala, pekne sa hrala, vsetko spapala a uspali ju vonku v kociku. nechapacky... cakala som hystericke zachvaty, mama-mama a pod. a moja mala levica sa tvarila akoby sa nic nedialo 😕 uvidime, ako to pojde dalej... budeme informovat 🙂
@gabika84 No vitaj medzi zamestnanými maminkami - robíš na plný úvazok? Prajeme vsetko dobré aby si v práci zvládala a doma tiež.... ja fungujem momentálne tak, že robím iba najnutnejšie veci v domácnosti a každý druhý víkend poviem mojim drahým, že nech vypadnú a nechcem ich vidieť pol dňa - potom makám, vygruntujem poriadne domácnosť a takto to ide dokola ......telku mám len na ozdobu a niekedy padám od únavy - ale ide to... musí
@gabika84 ahoj gabi, ani ja som tu uz dlho nebola, ano pedipedky su super, aj ked su velmi rychlo zodrate, neviem ako ste vy na tom 😀.... ale su velmi pohodlne pre malu tie originals, tiez som jej tie grip n go kupila a zle sa jej v tom chodi, su stale dost tvrde, ta podrazka, myslela som e budu maksie.... tak som jej kupila este jedni originals uzavrete, tak ma tie sandalky podobne vasim, a uzavrete originals a potom jedni grip n go, ktore dufam ze jej budu este dobre kym ich zacne nosit.....
a s tou pracou!!! fakt super gabika! ak je mala u mamicky na materskej je to velmi fajn, decka sa zahraju, Beli bude mat omnoho vacsie socialne vyzitie 🙂, nie len ona a mama, ale aj ona a druha teta, druhe dietatko.... moja talia by tiez neplakala, viem to uz teraz, lebo ona je rada v spolocnosti, na novych miestach, neznasa byt doma, a ked je vonku ja ju vobec nezaujimam ani si ma nevsima 😀..... a uz davno som hovorila keby som tak mala nejake starsie dieta pre taliu, tak by bola kludnejsia a zahrala by sa s nim, bolo by to pre mna jednoduchsie.....
tak teda super ze mas aj super pracu a aj o Bellu je dobre postarane dokonca bude aj lepsie pripravena na to ako nazivat s dalsimi detmi 🙂 ked bude s tym chlapcekom poldna... Tak drzim palce! 🙂 ak mozes aspon trochu prezrad aka je to praca, alebo aspon odvetvie....
baby a s tym cistenim zubov, to akoze tie deti tu pastu zjedia? ved to nevedia vyplut, ci ano? ja zatial malej dam len kefku tak na zuzlanie, tak si s tym rype na zuboch, ale teda vazne s pastou som jej ich necistila..... ja neviem, zda sa mi to dost nechutne aby sa napchavala zubnou pastou, aj ked len trosku toho jej dam......
Baby konečne Vám sem idem dať pár foto z oslavy. Pokazil sa mi notebook, tak som sa nemohla dostať k fotkám, ale našťastie je už opravený a fotky zachránené. 🙂 Oslava prebehla super. Hlásili nám pršanie, ale našťastie bolo len pod mrakom. Mali sme až 32 hostí, tak som sa dosť namakala.... 😀 ale všetkým sa páčilo, však boli až do jednej do noci. Než som to všetko poupratala, tak boli tri hodiny ráno. ☹ a Elizabeth mi už o 7:00 dala budíček, tak som to potom dospávala celý týždeň. 😀 Dostala veľa krásnych darčekov. Teraz ani nevie s ktorou hračkou sa má skorej hrať. 🙂 len mi je ľúto, že nemá fotku sama s tortou. nejako sa na to pozabudlo. ☹ ale na budúci rok určite nezabudnem.
@dvorakovajana jeeej super fotky" a malej ste kupili dva kociky? aj malu buginku aj velky kocik? ja som tiez uvazovala nad velkym kocikom ale nechame to az o rok..... kupili sme jej este dodatocne k nar. taky mini kocicek ma kolecka ako vasa buginka ale je to s vanickou ze si mala vidi na tu babiku. :}
Ahojte baby, konečne pridávam aj ja nejaký ten príspevok 🙂 Naša žubrienka má už krásnych 13. mesiačikov, váhu tak okolo 12 kíl, sedem zúbkov, a straaaašne veľa energie 😀 Zúbky si čistievame ráno po zobudení spolu so mnou 🙂 niekedy nechce kefku ani len pustiť z ruky 🙂 bývame už v novom bytíku, malá sa šantí s kočíkom behá po celom byte a vykrikuje há- há 😀 to akože uspáva bábiku 🙂 Sama sa čudujem, ako zostala rozumná 🙂 ked sa jej niečo opýtam, tak mi pekne prikývne buď áno alebo nie 🙂 kakáme do šerblíka, vystrájame, vymýšľame hlúpotiny, vyberáme riady z linky, vo vani plávame 🙂 Papáme všetko čo nespapá nás 🙂 Len čokoláda nám robí problémy - vyhádzali sme sa z nej 😒 uvidíme ked dáme neskôr, čo to spraví...Poviem vám, niekedy ma tak vyšťaví, že nevládzem vydržať ani na muža kým príde z práce 😀 A čo sa týka ockov - baby mám otázku: koľko sa venujú vaši chlapi deťom? Lebo môj spraví ťuťuli muťuli, vyboskáva ju, a to je všetko...sem tam sa bláznia, ale že by s ňou mal byť celý deň tak to si neviem predstaviť...keby mu malá nechcela jesť, tak povie že nie je hladná - a to by mohlo byť celý deň. O spaní nehovorím, malá zaspí len so mnou...fakt som z nej už uťahaná, ale aj tak by som ju nevymenila za nič na svete 😀
@dvorakovajananaša dostala buginku už ked sa narodila od mojej kamošk ,prave dnes som ju natačala ako sa snim hra da si tam aj topanky a vozi ich a mrmle si že hahaha.inač už rozumie skoro všetkemu ale je to taky môj maly maznačik.bude sa sama hrať a po chvili sa dvihne pribehne troška sa ku mne prituli a uteka sa zas hrať. 😉 zlatučka je.Narodky sme už pooslavovali a ja teraz že už normalne rozmyšlam čo pod stromček? 😀 😀 😀
@katarina6 keby len dva. 😀 ona dostala tri kočíky. Od babky a deda (ten fialkový), od prababky (šporťák) a tretí od mojej kamošky(buginka, čo je na fotke). Od nás (rodičov) dostala trojkolku. 🙂
@natalitimk ona vozí zatial len bábo. 😀 tiež máme doma veľký rozum... 😀 začala nám všetko schovávať. včera som hladala celý deň ovládač na TV. a vieš kde som ho našla? v koši 😀 . snáď ju to čoskoro prejde. 🙂 no na Vianoce som si ešte ani nepomyslela, ale už asi aj začnem... 😀
@vanilashot Ahoj. to ako keby si o mojej malej písala. Neboj, ešte sa tej čokolády napapá. 😀 Ja mojej Elizabeth ešte čokoládu nedávam. Samozrejme ochutnať som jej dala, ale má na ňu čas. 🙂 A čo sa týka ocinka, u nás je to tak isto. ☹ a myslím, že nebudeme jediné. je to údel matky. ale vôbec mi to nevadí. užívam si každú sekundičku s malinkou, pretože ten čas tak rýchlo beží. Teraz sa len narodila a už má rok. 🙂 ani sa nenazdám, a je v puberte a už sa nebudeme toľko mojkať... ☹
@dvorakovajana ja malej nedávam samotnú čokoládu, skúšala som napr. pribináčika čokoládového a šup, vyrážky sa hneď objavili 😒 Ja si tiež užívam plnými dúškami tieto rôčky na materskej 🙂 máš pravdu, strašne rýchlo to letí 🙂 Ale veľmi sa mi páči to jej objavovanie, a radosť, keď niečo dokáže spraviť nové 🙂 tie svetielka v očkách sa nevyrovnajú ničomu na svete 🙂
@katka121 Ahoj, my zubky umyvame odkedy mame prvy zubok, teraz mame 8zubkov a myslim, ze dalsie dva na ceste. Na zaciatku este pohoda, ale teraz si vobec nechce nechat umyt zubky, zavrie pusu a nie a nie sa mu tam dostat. Mame kefky a aj taku naprstok na prst so stetinkami, ale nic. Zato mne zuby umyva velmi rad a najradsej by spapal moju kefku, ale nechcem mu dovolit, jednak to nie je hygienicke a jednak kvoli paste. Ako ho mam naucit umyvat si zubky, aby mi to dovolil? Nejake tipy a triky?
@mojdend no skus si akoze umyvat s jeho kefkou, bez pasty a potom bude chcet spapat svoju🙂 ale tie deti su uz take mudre, ze by sme ani nepovedali, presne vedie co mozu a co nemozu, co chcu a co nie🙂 co uz, moj si tiez nerad umyva zubky a uz ich ma sest...ale priznam sa ze dako ani nenutim 😨
Ahojte, casu na Pc je uz pomenej pri nasej sibalke, ale sledujem aspon, co pisete 🙂
@mima1311 vsetko najlepsie k vcerajsim meninkam kocka 😉 @dvorakovajana @bejka82 krasne oslavenkyne, babulky su stastne a usmiate, tak to ma byt 🙂
@gabika84 daj vediet, ako sa vam dari s Bely, drzim silno palce v novej praci, a ze im gratulujem k fajn kolegyni 😉Ako si to poriesila s kojenim, ci uz nekojis?
Ja kojim stale ako besna baby, sem tam sa uz jedujem, lebo mala zacala popri chorobe zaspavat na dide a teraz to pokracuje, niekedy vychadzam z izbicky po hodine, skor zaspim ja ako ona 😕Inak sa mame fajn, je z nej sibalka a opica. Vsetko opakuje a komunikuje jak zerava 🙂
@vanilashot zlatusik, nadherna je, taka moja srdcovka 😉
Ahojte maminky, nasla som si chvilku v praci, tak som hned tu 😉 . Sli sme vcera kupit malemu topanocky, doma je sice vacsinou bosi, ale kedze sa rychlo zlepsujeme v chodeni, tak uz mu treba nieco na von. Len problem je v tom, on ma straaaasne velke nozicky a take tie first walkers ani take velke nemaju, tie maju len do velkosti 22 a on ma uz teraz 23!!! Chcela som aj objednat nieco od Pediped, ale tiez maju dost male velkosti, najvacsie co som nasla su 23, tak snad mu budu dobre, ked si ich objednam cez net. Musim to objednat cez jednu znamu, ktora prichadza ku nam na dovolenku a donesie mi ich zo slovenska, tak sa bojim, ze mu budu male a co potom. no a neviem, ci kupit originals, alebo GG. poradite? alebo este nejake podobne dobre topanocky inej znacky?
my mame na prve krocky tieto....
http://www.pegres.cz/cz/katalog/detska-obuv/cap...,

@katka121 : Kati, my uz tiez umyvame zubky. mame ich sest. pouzivame elmexku aj pastu aj kefku. Zubky sa maju detickam vraj umyvat iba raz denne, neskor sa prechadza na dvakrat denne, okolo 2 rokov.