Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@lufilu 1300 ml? haha 😀DD Vies co ja vobec neviem kolko ma mala vypit, nesledujem tabulky, asi by som sa len zbytocne stresovala, keby male nedostatok tekutin, tak je nevladna, taka anemicka, a to ona nie je..... davam jej napit snad kazdu hodinu, mozno aj castejsie..... ale teda 1300 ml sa nechytame 😀DD, mala ma nejakych 8.9 kg, tak ona by mala vypit skoro 1.000 ml.... to je podla mna blbost, no aj keby som zapocitala to kojenie, a jedlo kolko je v nom vody, neviem, asi by sme sa dostali len na polovicu......
podla mna sa tym netrap, kasli na to, moja mala ani neje podla tabuliek, ma akoze nizku vahu, ale nikoho to netrapi, lebo je velmi aktivna, az hyperaktivna, a aj strasne silna, unesie valcek na cesto dreveny v jednej ruke, a vsetko mozne vlaci.....
chodi od 10mes.... a teraz uz len uteka, nevie ani normalne pomaly chodit..... tak preco by mala mat o 2kg viac, ked vie to co ma spravit uz aj teraz s nizsou vahou :-P ?
a s pitim, viem ze je dolezity pitny rezim, a mne mala nechcela zo zac. takisto ako tebe maly, vypluvala to, preglgla mozno par kvapiek..... ale tak nic...... davala som jej mliecko materske, kojila, a postupne prehltla viac...... kludne si nemala prestavat aj ked nechcel, raz jednoducho preglgne... ja sa tym fakt nejako netrapim, tabulky su jedno, realita druhe, dolezite je aby dieta bolo zdrave, ak je aktivne, nie je apaticke, je zvedave, stale nieco robi, skuma, papa a pije kolko chce, tak si myslim ze mu nic nechyba......
@lufilu kašli na tabulky, dehydratáciu dieťaťa poznáš aj tak, že má úplne vpadnutú fontanelu, moja vypuja tak 300-+400 ml čaju denne.
Ale mám jeden zaujímavý postreh - kúpila som totiž malej termosku detskú so sosáčikom - moc sa jej páči - pijeme z nej aj doma lebo si potrpí na vlažný čajík a nemá rada keď je studený.... tak a keďže nie som moc fanúšik mikrovlnky tak som radšej poriešila detskú termosku s rúčkami - malá z nej pija sama....
No a ten postreh je, že Hipp granulové čaje v tejto termoske zyčnú kysnúť už po nejakej 1,5 - 2 hodinách - takže sme ich prestali používať a prešli sme na bio bylinkové - a tie aj keď osladím /trstinovým cukrom) a pridám aj pár kvapiek citróna tak tam vydržia aj pol dňa bez toho aby začali kvasiť......
http://www.zdraveflase.sk/products/detska-termo...
@lufilu -tak Naša Nelka ak stiahne vodičku čistu tiež inu nedam tak 150ml-až 200ml. tak som rada.ale tiež si myslim že ak by bola smädna tak vypije viacej.Erik mal to iste vo veľkom začal piť vovičku až ked mal 2,5 r.možno aj 3r.teraz ked bolo teplo tak vypil možno 1l. vody a to ma 4r. a vahu 20kg.on je vysoky ma už 120cm. 😵
Ahojte kocky, aj vase deticky chcu vsetko hned a zaraz, inak je krik 😀 Dory je hrozne netrpezliva, tak ju trosku ucime, aby vedela vydrzat...ona len ukazuje rucicikami, co chce...toto, kam chce ist...tam, tuto, dole, hopa. No amen tma, hotovy general je z nej 😝 Zatial nechodi, takze ju nosime ako taku opicku,alebo prilezie k nam a povie hop, to znamena, ze mame navalit ruky a ona si straduje, kade sa jej paci. No je to cisielko riadne.
@katka121 ahoj, aj my pouzivame flaskovu termosku. Je to super, rano jej tam dam taky malicko teply cajik a pocas dna si cucka. Nemam este odskusane, po akej dobe by tam zacal kvasit...Hippky som prestala pouzivat hned, zdaju sa mi hrozne umele a mala ich ani nechcela. Najviac u nas frci Popradsky caj sipkovy, neochucujem ho nicim.
@lufilu nasa vypije tak 200 ml vody/caju plus kojenie. Tabulky nesledujem, s pitim a jedlom to ma tak, ze ked nechce, tak sa mozem aj na hlavu postavit. Ponukam jej castejsie, ale nenutim. Niekedy, ked nechce jest napr. ovocie, alebo nieco ine na desiatu/olovrant, tak jej to necham spolu s flaskou na malom stolceku a obsluzi sa aj sama.
@katarina6
@katka121
@natalitimk
@krhlicka
Ďakujem vám, ste ma ukludnili 🙂 Keďže sme neni jediní takí, nebudem to toľko riešiť🙂 Dehydrovaný nie je isto, ani apatický a nič podobné 🙂 Máme malú opičku - vylezie absolútne všade 🙂
Inak aj to s tým skysnutím nápoja - to som si všimla aj ja! Behom pol dňa je to už nepiteľné...
@katka121 ďakujem za tip s tou termoskou 🙂 Výborný nápad 🙂Keď budú dostupné, isto kupim 🙂
A hlavne že je tam sosák a nie slamka, lebo z tej nevie piť.
@krhlicka Aj Alek si vynucuje svoje záujmy 🙂))))) ísť pozrieť zvieratká, to ho zoberieme na ruky a on ukazuje, kade máme isť, až kým nedorazí do cieľa. Každá odchýlka sa trestá plačom 🙂 Keď niečo varím, chce sedieť na linke a miešať... Tak isto kávu...
Kočky, pridávam recept na cukinkovú pomazánočku - našej malej chutí - jednoducho nastrúhať na jemno cukynku, na panvičke troška podusiť (do mäkka alebo polomäkka - ako kto lúbi) a horúce zmiešať s bambinom alebo karičkou v črievku - ak chcete pre dospeláka dochutiť napr. vegetou alebo inými koreninami - ja malej už nedochucujem ničím alebo syr je slaný sám o sebe....... je to mňamka.......
Minule som aj pomixovala zbytok pečeného kuriatka so syrom a masielkom - to nám tiež na raňajky moc chutí......
Dajte aj vy nekajé nápady, bo mi niekedy dochádza fantázia.......
tak ja dam jeden my už davame aj kravske mlieko.takže-take ine palacinky:mlieko vajičko jogurt (ja som dala ovocny)najemno nastruhane jablčko muka(ja som dala žitnu)cukor(kto chce)a pečieme.Naši nechcu jogurt tak davam do cesta len neviem či sa teplom tie probio. nezničia ale palacinky veľmi chutia. 😉
@katka121 Nechala som sa inspirovat - trosku som to pomenila pre "dospelakov" - dala som to na cibulku, pridala cesnak, korenie, vegetu, polku som odobrala ako pomazanku a do druhej som mrskla vajicka, no to ste mali vidiet - len sa zaprasilo, ake guce mali za usami 🙂 dakujem za tip 🙂
@katka121 super, akurát mám doma cukinu a neviem čo s ňou, idem variť!
Caute @katka121 , @natalitimk vdaka za recepty baby🙂tiez pridavam jeden rychly s cukinou: na oleji osmazit cibulku, pridat na drobne kocky nakrajanu cukinku, malicko osolit. Ked je cukinka udusena pridame domaci pretlak a kto chce si prichuti bazalkou. Idealne k spagetam a na ne kopa syru.
ahojte maminky... chcem sa spytat tie ktore kojite, ze ci ste rozmyslali kedy odstavite svoje dietatko... ja mojho uz 5 dni cez den nekojim len v noci
Ja som kojila syna do 15 mes. potom sa odstavil sám, dcérku teraz som kojila do 10 mes. - v deviatich mes začala odmietať kojenie cez deň - iba v noci - ale kvantita mliečka poklesla... v noci sa budila často a nič dokopy nevypila.... tak som sa po 3 tyž. trápenia rozhodla odstaviť.....
tak naša Nelka už 2dni nie je kojena a už jej ani nedam,cez den už aj tak nepila a v noci tak 2x teraz jej dam mlieko tak vstane 1x.takže bola kojena 1r. a 2m.Stači.inač ona sa už pyta aj čurať, nie stale ale často dnečs doobedu jej vydržala plienka sucha vstala až na obed počurana.tak dufam že jej to ostane. 🙂
ahojte mamičky, je tu ešte nejake augustiatko, ktore este nechodi? lebo nas matko sa nie a nie pobrat sam, uz by mi to velmi ulahcilo zivot ale on nic, stale sa spusti na styri a trieli ako o zivot, za rucky ho velmi nevodim, ale uz si pekne vykracuje s oporou aj cely dom prejde okolo steny ale sam ani za svet, hned padne na styri, chvilu sam postoji ale este sa boji...neviem, ako su na tom vasi?
@katka121 kolko mu to trvalo kym sa odstavil? ja by som uz odstavila, ale v noci mi nic nevypije len moje mlieko
@natalitimk aj ja som si povedala rok staci za ten rok som mu dala to najlepsie co mohol dostat 🙂 ..len s tou nocou je problem niekedy sa mi aj kazdu hodinu budi a sikovna je tvoja nelka ked sa pyta cikat 🙂
@1katkas syn sa odstavil sám - zo dňa ne deň, vtedy som ho kojila ráno a večer iba.... jednoducho odmietol - dcéra odmietala cez deň a v noci to bolo len také cuc-cuc o ničom každú hodinu pomaly.... usúdila som že také malé množstvo mlieka jej asi nedá to čo potrebuje, jednoducho som cítila že mliečka už je málo a pri kojení som cítila teké štipkanie .....takže jednoducho zo dňa na deň sme prešli v noci na flašu - a čuduj sa svete - malá sa viac zasýtila a potom prespala aj 5 hod v kuse - čo nebývalo ..... ja som sa tiež lepšie vyspala a že mi to bolo treba - lebo vtedy som bola späť v práci na plný uväzok a vstávanie v noci na kojenie pomaly každú hodinu mi neprospievalo.... Zbytok mlieka som ani pri jednom neriešila - nechala som tak......a vstrebalo sa samo.....
@ninuska8 Ahoj, moja malá chodí od roka cca, ale v susedstve máme chlapčeka, ktorý je od nej starší o mesiac a tiež ešte nechodí. Doki jej vravela že je to O.K. Keď ti kolenačkuje a sám prejde s oporou je tú úplne v poriadku - je na seba skrátka opatrnejší - čo je podľa mna lepšie....syn sa mi pustil chodit v 10 mes ale šiel ako tornádo - hlavou napred žiadny pud sebazáchovy.... stále dajaký úraz - no skrátka už som sa hanbila chodiť na poradne že na mna zavolajú sociálku.... dcérka robila presne to čo tvoj - kolenačkovanie , potom sama s oporou a nakoniec sa sama pustila chodiť - bolo to doslova zo dna na den - takže čakaj - príde to skoro.
Chlapec jednej mojej známej začal chodiť až v 15 mesiacoch a tento rok končí fakultu telesnej výchovy a športu a vyhral aj dáku súťaž o najkrajšie telo alebo čo.......takže nič nezmeškal.
@ninuska8 Ahoj anii nasa slecna este sama nechodi 😒 AKo pises aj mne by to velmi ulahcilo zivot 😖 Tiez sa stale hodi na styri, ale okolo nabytku si vykracuje 😀
Ja som zistila, ze mala nechce odo mna nakrmit. Asi je na mna fixovana len ze maminka da mliecko a ked vidim ako babka do nej tlaci a ona si este povie mnam mnam. A mna ide porazit ked doma nic nechce zjest. S tym kojenim to uz teraz vnimam skor ako trapenie, mliecka je sice dost ale potom nechce nic zjest a ani poriadne spat. Dnes som zase ako po riadnom flame vstala. 😵 A cez den sa uz asi chysta nespat vobec ...
Ahoj chcela by som sa k Vam pridat , tiez mam augustove babo , mala ma teraz 14mesiacov a ja som tu nova , tak nejaku spolocnu temu hadam najdeme 🙂
@tintus @ninuska8 caute baby, ani nasa este nechodi 🙂 klud a pohoda, som si citala, ze niektore deticky su na seba opatrnejsie, pustia sa chodit az s absolutnou istotou. @tintus ze si flamovala celu noc 😀 ja podobne, v noci kojim kazde dve hodiny, co si princezna trosku cucne a zase spi. Neviem, dokedy to takto bude, uz by som sa rada vyspala aspon 3 hodky v kuse 🙄
@12smile12 vitaj medzi nami 🙂
@12smile12 Vitaj!
Naše novinky: máme zub č. 8 . Najväčšia sranda je strhávať si čiapku na prechádzke......niekedy ju odhodí tak, že hladáme...hladáme......po teplom lete je tažko tie naše dietky presvedčiť že je treba sa obliekať teplejšie....
Vieme už dosť veľa zvieratiek napodobniť....a veľmi nám chce opätovať úsmev - ale ona sa neusmieva len sa tak neskutočne škľabí, že máme z toho záchvaty smiechu.
@krhlicka no teda chudiatko moje , to vam nezavidim take stavanie ......my uz spime velmi dlho celu noc , snad to teraz nezakriknem .
@katka121 my vieme len hava a kozu 😀 😀 😀 ostatne total ignoruje a to sklabenie 😀 , vcera som tak vybuchla v smiech ked som ho uspavala , drzim ho len na rukach a on sa prituli a zaspi a tak sem tam na neho okom mrknem a on ked to zbada tak zakazdym taky ksich hodi a usmev , ze som sa neudrzala a potom som ho smradka maleho celeho vybozkavala 😵 😵 😵
@katka121 hadzanie ciapky z kocika je aj u nas oblubena zabava, najlepsie, ked si to mama vsimne aspon po 10m 😀
@mima1311 dakujem zlatusik, snad sa dockame aj my prespatej noci 🙂
U nas sa napodobnuju zvieratka jedna radost, najnovsie krpana napodobnuje ako robi ryba...to ked ukazala babkam, tak sme sa sulali od smiechu, lebo babky zacali zalamovat rukami, ze dieta je hladne 😀 Tato zase uci malu nasilu plakat, hotove profesionalne placky su z nich 😀
Ani nas maly este nechodi,my sme na konci augusta narodeny....vsak nevadi,kvoli pevnej chrbtici je aj tak najlepsie,aby co najdlhsie stvornozkovali... 🙂 a do 15 mesiacov je to v norme
V noci sa budime co 2 hod,alenedivam sa na hodiny,do polnoci je cca2x hore
Čiapky netolerujeme,vyhadzujeme 🙂
Inak happyfoto.sk ma skvelu akciu na fotoknihu,taku klasicku A4,som robila posledny tyzden po veceroch ako diva 😀
@katarina6 Ahoj, vytlacila som si z pediped tu sablonu, kam treba prilozit nozicku a my sa teda ledva vtrepeme do 23. Jemu sa totiz konci palcek na velkosti 22 a aby tam mal nejake miesto. Tak to asi nebudem riskovat, kupim nieco v obchode, co mozme vyskusat. Skoda, lebo tie pedipedky sa mi zdaju najlepsie ☹ No nic, budeme mat doma vysokeho chlapa, poviem ti, on je uz teraz Cassanova. Najlepsie je, ze jemu sa pacia zeny nie v jeho vekovej kategorii, ale dospele baby 😀

@katarina6
Ja som to s cistou vodou skusala od malicka, ale hned to vypluval, proste radsej nevypil nic. aj teraz je toho velmi malo, ked do neho dostanem za cely den 200ml, tak si mozem dat metal. a nevie sa mi naucit pit so slamky, uz som kupila aj dalsiu flasu, ze ci to z tej prvej neslo tazko... ale on tu slamku len zuzle, nevie to potiahnut do seba.
budem to kazdopadne este skusat s tou vodou, teraz ked je chladnejsie.ja mu tam dam par kvapiek citrona, to niekedy vypije. snazim sa co najviac sladit steviou. Ja uz nekojim... len rano a vecer ma umele mlieko. co som citala aj dr. mi to hovorila - na kg hmotnosti rocneho dietata pripada 110 ml tekutin - to je v nasom pripade skoro 1 300 ml!!!!!!! ale myslim, ze do toho sa pocitaju aj polievky, mlieko a ovocie, nie?