Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Ahojte , dobry podvecer zelam ... aj ja sa pridam , nasa malinka chodi uz od 11 mesiacov sama 🙂 a zacala len tak zo dna na den .. a tiez sa snazi velmi rozpravat 🙂 .. napodobnuje zviratka : hava , kacku , rybu , konika , cicu , leva , zajaca .. a tak a najnovsie pride s manzelovymi dokladmi za mnou a krici na mna ze ,,medam" ( v preklade : nedam ) .. skoro som umrela , ked tak dosla :D ... a dnes sme boli u nasej mamy a bavili sme sa ci si dame kavu a mala prisla ze kavu , kavu :D .. a co uz vedia povedat vase deticky?? 🙂
@12smile12 ahoj, nasa mala napodobnuje uz spominane zvieratka plus hovori halo, mama, tata, ham, mnam, kde je, neni, toto, tuto, ujo, teta, lampa...je pa, kuk, tam, hojda....este nejake, ale teraz si ich neviem vybavit 😀
Kocky dnes urobila nasa mala asi 5 krokov sama... chodi medzi mnou a tatom. Tak sa z toho vsetci tesime, aj ona sama sa rehoce, ked sa jej zadari nieco 😎
Ahojte mamicky, nestiham sem chodit kazdy den ale poctivo citam co pisete.. musim sa aj ja pochvalit moj Majko zacina chodit a odkedy berieme to zelezo je aj ovela zivsi a rychlejsie sa uci 😀 😀 😀 strasne rad sa hra na skryvacku no je v nej taky vytrvaly ze ho hladam aj 15 minut akoze ho nevidim a on sa ani neozve 😀 😀 bud sedi zo zakrytymi ockami alebo sa skryje za skrinku ci do kuchynskej linky 😀 🙂 🙂 randy kopec... No a teraz k vaznejsej teme hladame novu pani Dr. lebo manzelov bratanec nam povedal ze mame stastie ze som taka tvrdohlava lebo keby som si nevydupkala odber krvy tak by bolo zle... 😢 😠 ☹ nastastie som veeeeeeeelmi tvrdohlava co sa mojho syna tyka 😅 ... Teraz riesim ako presvedcit mojho syna aby zjedol aspon kusocek maska a niecoho ineho okrem paradajkovej omacky a zemiakov 😅 😖 😒 nic ine mi totiz neje teda este klasika rozky paradajky papriku brokolicu karfiol ( z nich dvoch kremovu polievku) syr a jogurty. to je cely jedalnicek mojho syna a ako sladkost obcas vanilkovy keks vesnu. Ma strasne rad stanovacky na rybnikoch no boji sa velkych ryb 😀 😎 a este miluje ovoniavanie mojich vlasov a kvetiniek. A hrabanie sa v hline je jeho najvacsim stastim (najma ak sa potom ide sprchovat 😀 ) 🙂 🙂 🙂 🙂 niekedy sa zase ozvem Drzkajte sa 😀 skoro som zabudla uz som MAMA 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 KONECNE
Ahojte , nasa malicka uz hovori mama , tato , baba , starky , starka (kauky , kauka) , Dada , Misa , havo , cica , kakika(kacicka) bamon (balon) medam(nedam) , neni , nemame , tuto , toto , tam , daj mi , teta , papa , kukuk , mnam , ham , papuč ( papučky ) , kava , ... a kazdy den pride s nejakym novym , mame s nej veliku radost :D :D
@katka121 mne predtym ako ide spat vecer musi cecat, vypil mi troska nutrilonu, ale plakal, tak som ho aj nakojila a uz zaspal 🙂 to mas dobre, ze si tvoja zvykla na odstavenie, uvidim kolko to bude trvat mojmu.. a citam, ze neoblubujete capice, my sme natom podobne, pouzivame zavazovacie a ked aj na tu chyti nikolaj nervy, tak mu dam kapucnu na hlavu
@12smile12 ahoj pozeram, ze sme rovnaka vekova kategoria 😉
@evi21 ja som fotoknihy spravila 2, o nikolajovi a o svadbe... no nevyuzi taku dobru akciu 😀
@1katkas tak to sme na tom rovnako 🙂 naša malinka sa narodila 4. a ja som sa vydavala ako 21 rocna v marci 🙂 a samozrejme , moje rozhodnutie to bolo a aj naplanovanie babatka lebo kazdy si mysli , ze mlada mamicka aaa podarilo sa im :/ .. ale u nas to tak nebolo :D a nasa malicka vazila 3050 a 48cm take drobca 🙂
@1katkas aj moja Hanka sa narodila 5 . augusta, a aj ja som 5. augusta (1977) 😉 a poznám veľa veľa ludí z mojho okoli čo sú 5. augusta, napr. moj spoluprac čo sme spolu nastúpili pre 15 rokmi do firmy, v škole som sedela v lavici s kočkou čo bola 5. aug, priamy nadriadený mojho muža , .......slávny dátum.......dokonca aj velmi dobrý obch partner z Ukrajiny ..... minule to bol mm za mnou vo firme s malou na kojenie, takže sme si spravili foto - kolega, obchodný partner (Ukrajinec) , moja malá a ja - všetci 5.8......
tak dočkala som sa-dnes konečne Nelka spala celú noc 😉 sice vstala 6.15 😒 ale aj tak nam rano treba vstavať do škôlky.tak dufam,že takych noci už bude čoraz viac. 😉
ahojte dievcata. tak my sa trapime a trapime. noci su hrozne, dni tiez. maly uz z prsnika ani nic nepije, ale zavislost od sameho prsnika je priserna. stale by sa s nim iba hrat, dudlal, ceckal. cez den by chcel spat uz iba raz, ale tie intervaly su mu dlhe, ked zase spime dvakrat, tak poobede mi zaspi neskoro a potom strasime dlho hore. no ale ked spi iba raz, tak do vecerneho spanku je mu dlho, potom je nervozny, podrazdeny... co sa tyka kojenia, chcem uz odstavit, ale maly nikdy nemal flasu v ustach, umele mlieko mu nechuti :( som zufala, nevyspata, podrazdena... ako ste na tom vy?
@susanq Ahoj aj my sme zavislacky ale akosi sa to samo upravuje. Mala spi tiez uz len poobede aj to max 1,5 hodky. Ked rano skoro vstane tiez je beda vydrzat doobeda aby nezaspala a ked nahodou zaspi aj len na pol hodky doobeda poobede uz dieta neuspis ani za nic na svete. Kvoli tomu, ze nechce ani nic poriadne zjest a v noci sa nevyspime zacala som davat vecer pred spanim UM. Zo zaciatku tiez nechcela ale postupne si dala viac a viac a teraz uz vecer siahne 150ml a potom ju este dokojim. Ale zase je problem ten, ze ju z toho UM asi zacalo nafukovat a v noci sa kruti a ked si poprdka je zase na chvilu dobre. Poradili mi skusit probiotika tak uvidime, ci sa to upravi. Ale musim zaklopat ze odvtedy sa v noci napije uz len 2 krat, zvysok co je hore zaspi aj bez prsa. A vecer zaspi uz niekedy tiez aj bez prsnika, uz vie co je to lazkat si ku maminke konecne 🙂))
joj maminky milujem ten čas ked su už deturence napapane umite prezlečene do pižamka a idu spinkať.Nelka je už večer stale unavena kedže chodi už len1x spať tak to večer zaspi už pri fľaši.Erik chodi už unaveny zo škôlky tak to prečitam rozpravku a do 10min. spí.Z MM si dame pohar vinka pokecame,milujem to ticho kľud večerny 😵 😵 😵
@12smile12 Naša Tamarka hovorí mama, tata, dede, baba, havo, pipa, hama, pupa (papučky), bác, kaka (žabka aj kačička), o-o (keď je niečo špinavé), teta, hači, ha-ha (keď chce spať alebo vidí niekoho spať), bo-bo (keď ju niečo bolí), zaza (zajac), zza (mucha), zum (šmýkalka) , ada (hojda), da-da (daj), ti-ta (hodiny), giga (vysávač, mixer, fén, pračka všetky elektrospotrebiče čo vydávajú zvuk), Jaja (Jana), Kopko (Gabko), kuk a ešte napodobňuje zvieratká: pes, mačka, krava, koza, ovca, lev, had, prasa, kačica, žaba, kohút, somár, vlk, ryba, opica.... chodí od 1 rok a týždeň.
no baby ked vas tu citam , tak chytam depku , nas nevravi nic - cielene , iba si blaboce 😒 je tu este niekto taky ? ci len my ? ani mna este neoslovuje cielene , povie zopar slabik , ale to si brble pre seba , mama, tata , baba , lika -lika...viac si nespominam 😀 a potom este take zmatlaniny ,......zato sa uz od neceleho roka skriabe po plotoch 😝 ....a na nocnik sme tiez este nikdy nic nespravili , pockame si vzdy na cistu plienku 😠
Mamicky, ja trochu tak pomimo textu...... Mam na predaj 2 listky na koncert Cranberries v BA, za 100 Eur, prip. dohodou, ak by mal niekto zaujem z vas, alebo vasich blizkych, dajte vediet...... koncert je v sobotu 13.10. 2012 o 19.00h., viac info tuto:
https://www.modrykonik.sk/bazar/ine-pre-mamicky...
@mima1311 : Mimuska, presne toto mam aj ja. Nas maly je lenivy, vie iba ham ham, mama, be be dede a podobne, ale cielene nic. Na nocniku sme nikdy este ani nesedeli. Maly sa nechce ucit, je to samouk, hra sa sam, knizky si cita sam, ale vysvetlovat si nechce nechat. A taketo porovnavania mi vzdy sposobuju depku, takze sa priznam, ze pokial sem cielene nieco nenapisem a potrebovala by som pomoct, tak diskusiu uz ani necitam, pokial vidim, ze sa bavime o tom, co dokazu nase deticky :D kazde dieta je ine, chlapci su lenivejsi a vzdy im trva vsetko dlhsie. To, ze nevie este napodobmovat zvieratka a podobne pre mna nie je podstatne, lebo rozumie, co mu hovorim. Ked sa povie vodicka, vie, ze sa ide kupat alebo ze si ma vypytat pit. A kopec inych veci rozumie, to na nom vidim. A rozpravat sa nauci, hoci mu to bude dlhsie trvat. A s manzelom si robime srandu, ze aspon bude neskor odvravat :D:D
@susanq
@mima1311 Baby, neda mi nenapisat. Nestresujte sa. Moji obaja chalani nehovorili prve dva roky takmer nic, len par slabik, ale zretelne rozumeli vsetkemu. Ked dovrsili dva roky, spustili do mesiaca cele vety (a ten starsi v troch rokoch zacal sam citat...) . No a naopak - obe moje dievky zacali s opakovanim slov a rozpravanim skor. Mozog kazdeho dietata dozrieva individualnym tempom, chce to trpezlivost. Skratka - treba sa tesit z toho, co uz dieta vie a nie sa trapit preto, co este nevie 🙂
@susanq jaaaaj ci si ma potesila 🙂 aj moj rozumie teda skoro vsetkemu , pytagorovej vete urcite nie 😝 😀 taktiez ked najde ponozku , ci boticku , uz si ju aj navlieka ,, samoska ze bezuspesne,, ale vie kde patri , tiez rozumie takym beznym veciam , co sa tyka papat , uz taha stolicku , ci flasku - pit , zakyva , posle pusu a monoho ineho , zvieratka zboznuje , ale napodobni iba kozu , na macku vola cccccccc, tak ju privolava , a vie ako robi havo a to asi vsetko , ucila som ho aj kde ma oko , to jedine ukaze aj ked sem tam pichne prstom do spanku 😀 , ked mu poviem nech si opucuje rucicky ked spadne tak prasi o sto6 , ked ideme von , stoji pri dverach a podobne ...ale co sa tyka rozpravania tak 0 bodov , dzavoce si pre seba stale , aj slabiky ovlada , ale ich nepouziva cielene , ucit sa odmieta , nesadne si ku mne zeby opakoval ...on na to nema cas ..... 😝 je stale v pohybe , teraz ho dost zaujali tie navliekacie kruzky , vysype ich a navlieka , samozrejme nie postupne po poradi ale nastokne na tycku , aj ta vkladacia kocka sa uz zacina u neho pouzivat , sice nevklada , vcera ju rozobral , vsk je daky silak a vsetky tie vkladacky najprv dal do ust ...po jednej 😉 😀 ...a potom juschoval , jednu pod pradlo , druhu do kosika , tretiu som nasla na policke a mal na pol hodku vystarano 😀 😀 😀 potom sme ich vcetci usilovne hladali , zatial vedie , polovicku sme este nenasli 😀 😀 😀, rad sa hra s autickami , lozi po 4 roch a vozi autko , potom vstane , auto uz ma trasu po stole , po stene a bavi sa ...najväcsia pecka je aj tak kuchyna - kos numero uno , tam najdeme ,, schovane,, asi vsetko , pootvara sufliky a premiestnuje veci , ma aj moze urvat ked nieco potrebujem a na istotu otvorim sufel s ,, drevom,, a tam je naberacka , ci kde je plast , tam na mna cumakuju cumle a varesky a podobne ....haaaaa a nocnik , dnes bol pokus po dlhej dobe , rano som ho vyzliekla a davam na nocnik , no bojoval ako drak , ani tv s ovladacmi ho tam neudrzalo dlhsie ako cca 1,5 minuty , postavil sa a utekaaaaaaal do kuchyne , idem ho hladat a on schovany medzi kuchynskym stolom a stolickou , tisko cakal ci ho najdem a ked som ho objavila uuuusmev od ucha k uchu a pod nim uz mlacka ....takze na nocniku poctivo drzal a utekal sa vyvencit inde 😝 ...
Neboj , dockame sa aj my 😵 ako vravi
@atanusa mame individualistov 😵
@susanq
@mima1311 ahojte baby!
No s tým rozprávaním je to u nás rovnaké ako u vás 🙂 smejeme sa, že z Domušky máme partizána 🙂 rozumie všetkému, ale nepovie nič 🙂 Tiež ma to trošku trápilo, hlavne ked som videla kamoškinu malú, ktorá je rovnako stará,a už všetko pekne opakuje 😒 ale tak všetky deťúrence sa naučia rozprávať, skôr či neskôr 🙂 ešte budeme chcieť, aby boli chvíľu ticho 🙂 už sa teším na to obdobie, ked sa na všetko bude vypytovať a prečoooo???? a prečoooo??? 😀 😀 😀
BAby, nechcem spamovat, ale toto ma fakt rozplakalo, ak mate kamosky zijuce v UK s detmi, varujte ich, nech si davaju pozor na socialnych pracovnikov, davat pozor kedy ist k lekarovi, lebo ich obvinia zo zneuzivania dietata, alebo zlu starostlivost a behom par dni vezmu deti aj ked nic z toho nie je pravda!...... je mi z toho zle..... tych pripadov neustale rastie..... kradnu deti a davaju ich na adopciu bez suhlasu rodicov..... jedna sa o normalne slusne zijuce rodiny ako sme my.... toto nie je normalne:
http://www.joj.sk/noviny-special/noviny-special...
@vanilashot ja sa tiez tesim, sa uz bude nikolaj vypytovat preco, ale po 30.ty raz uz neviem co mu nato poviem 😀 inak asi bude teraz marod sopliky ma a kasle
@1katkas to ano , musim poznamenat , ze az velmi dobry 🙂 neviem , ja som na to bola tak psychycky pripravena , ze aj porodna sestra mi povedala , ze Toto bude rychly porod :D .. a tak aj bolo , pokial mi spravila vsetky vysetrenia a dostala som sa na salu bolo 21:45 a mala sa narodila 23:45 :D
@1katkas no bude to fuška stále si nájsť nejakú odpoveď 🙂 Prajem drobčekovi rýchle uzdravenie 🙂
ahojte 🙂 na par dni sme boli na vylete - isli sme prvykrat vlakom. Som si myslela, ze to ako za starych cias - sadneme do kupecka 🙂 a to plne modernizovane, vsetci v usiach sluchatka, notebooky, pozerali filmy, pocuvali hudbu... maly im to trosku spestroval 🙂 Asi aj boli radi, ze ich maju 🙂
Sme sa nasmiali - v Maminke ma maly horoskop - ze ze prve slovo, prvy krok, novy zubok a si predstavte ze behom tych par dni sa nam splnilo vsetko 🙂 Konecne vysiel 8-my zubok, uz som oficialne MAMA a zacal chodit 🙂 Mozno aj preto, ze sme boli u sestry, ktora ma starsie deti ( 5,5 a 2 roky) a Alek sa stale za nimi tahal a snazil sa im vyrovnat 🙂 Mate zdrave deticky alebo uz tiez niektore chyta jesenny soplik? 🙂

@krhlicka dakujem 🙂